Eurovízió 2009: második elődöntő Ádok Zolival ma este 21 órától az m1-en

sukh_hun

Tudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu
Hasznos linkek:
Gyakran Ismételt Kérdések
Szavazási segédlet
A 2009-es verseny résztvevői

– a műsor egészen pontosan 20:55-től kezdődik, a Magyar Televízió 1-es csatornáján
– Magyarország részt vesz ma este a szavazáson, az összes dal elhangzása után fogjuk majd azt telefonszámot látni, ahol szavazhatunk a dalokra, a magyar kivételével (önmagára senki sem szavazhat).
– a rajongóknak és érdeklődőknek készült egy szavazási segédlet, amin mindenki jegyzetelhet a saját kedvére, később hasznos lehet annak eldöntésére, hogy kire kellene szavazatot küldeni.
– az eddigi gyakorlatok szerint nincs korlátja a szavazás mennyiségének, egy dalra többször, illetve több dalra is lehet szavazatot küldeni (érdemes a telefonkártya feltöltéséről időben gondoskodni).
– jó szórakozást!

Ma este is, mint az első elődöntőben, 10 dal fog tovább jutni. Ebből 9-et a közönségszavazás, 1-et pedig a nemzeti zsűrik szavazása alapján fognak döntőbe juttatni. Az 50% zsűri 50% televoting rendszert csak a döntőben fogják alkalmazni.

A továbbjutók sajtótájékoztatója körülbelül 00.10-kor fog kezdődni, ezt az eurovision.tv-n lehet majd nyomon követni. Ekkor sorsolják ki, hogy ki milyen rajtpozícióból fog indulni a döntőben. Ne feledjük, az 1-es rajtszám még kiadó szombatra! Sokak szerint hálátlan feladat valakinek első helyről indulnia. Eddig egyszer, a 2005-ös döntőn kezdett Magyarország versenyt az első pozícióból, akkor a 12. helyezést sikerült onnan elérni.

hajra_zoliRajongói hírek

Legalább egy magyar zászló biztos lesz az Arénában ma este. Egy orosz barátunk nagy Magyarország rajongó, és megkért minket, hogy segítsünk neki abban, hogy milyen feliratot készítsen a zászlóra. Reméljük szerencsét fog hozni! Hajrá Zoli!

Comments

100 hozzászólás a(z) “Eurovízió 2009: második elődöntő Ádok Zolival ma este 21 órától az m1-en” bejegyzéshez

 1. Rivgos avatar
  Rivgos

  Ó, yes. Jó voltál Zolikám. Jó hamis. Jól van, Rivgosnak megint igaza lett.

 2. Maurice17 avatar
  Maurice17

  Most komolyan
  Volt olyan akinek jobb volt az előadása mint Zolinak?
  Még a nagy Sakis is alig csinált pár mozdulatot

 3. Bálint the 2nd avatar
  Bálint the 2nd

  Lényeg a lényeg: ott voltunk. Legyünk jövőre is. Leszünk?!

 4. Zolecs avatar
  Zolecs

  Bálint the 2nd teljesen felesleges lenne.
  Akárkit küldünk ki semmi esélye.Utálnak minket.

 5. davidovics avatar
  davidovics

  Hát remélem hogy az albánok leszerepelnek majd a döntőben, mert az a ocsmány zöld szörny gázos, a görög Sakisról ne is beszéljek valami gázos volt az előadás nekem így nem tetszett a szám! Rajta is lehetet hallani, hogy az ugrálgatástól milyen a hangja és remélem ezek után már nem fogják megnyerni a versenyt akkor már inkább a spanyolok vagy az angolok.
  Ebből látszik hogy nincsenek olyan országok akik ránk szavazznának.
  Remélem jövőre az mtv bevonja ismét a közönséget mert nagyon olyanok választottak dalt akik nem értenek hozzá. Nem az tetszik ez a szám csak valahogy nem volt ide való szerintem a túl sok mozgás sok volt, meg a technikai háttér is pörgös számhoz pörgös háttér kell ez nem volt az. Bár szerintem van egy olyan érzésem, hogy jövőre nem fogunk indulni hiszen sorozatban ez a 2. kudarcunk amikor nem kerülünk be a döntőbe!!!!

  Most már csak a végső pontozásra vagyok kiváncsi hogy kik hány pontot adott nekünk: ????????????????????

  Se baj szép Zoli!!!

 6. Maurice17 avatar
  Maurice17

  Minek?
  Ha Zsédával mennénk akkor sem jutnánk tovább
  Nem hiszem el hogy egy egész kontinensnek ennyire nincs zenei ízlése

 7. tilla77 avatar
  tilla77

  Bálint ott a pont. Leszünk. Jövőre is.

 8. tauri001 avatar
  tauri001

  Sajnálom Zolit, de ez az elődöntő fényévekkel jobb volt, mint az első.

 9. Vax avatar
  Vax

  Csak a mihez tartás végett: a dal nem volt annyira szar, mint a prezentáció maga. Valaki a napokban azt írta a fórumon, hogy örüljünk, hogy egy olyan táncos képvisel, aki tud énekelni! Fordítva jobb lett volna! Zoli rossz ízlésű ruhákban jellegtelen koreográfiát mutatott be hamisan éneklés közben. Lehet pl. a molvád dalt szekírozni, de:
  1. a moldáv csaj nem szégyellt a saját nyelvén is énekelni
  2. nem szégyelltek olyan ruhákban fellépni, amire öt perc múlva is emlékszik a néző
  3. a dal egy fülbemászó folk, nem egy amerikáner tucatszám
  4. a lánynak rendkívül jó hangja van, és nem énekel hamisan
  Annak, aki föltette a kérdést, hogy mit keres Moldova a döntőben Zoli helyett, üzenem: ugyanaz, amit Zoli keresne, ha bejutott volna. Ez már csak ilyen.

 10. Zolecs avatar
  Zolecs

  Mért amikor a csézyt választották a nézők az jobb volt?
  sztem azért most nem uccsó előttiek leszünk.

 11. Maurice17 avatar
  Maurice17

  És még az írek sem jutottak tovább

 12. M.sanya avatar
  M.sanya

  A tánc jó volt, bár a hang nem mindig számít (idén erre példa Finn). A litvánt én sem értem, meg a dánt sem. Akármit mondtok nekem a hang nem tetszett itt annyira.

 13. Erzsi avatar
  Erzsi

  Szerintem leszünk. Nem tesz jót egy újabb kiesés, de talán már egy kicsit beágyazottabb a műsor. Egyébként bennfentes mondta, hogy jövőre gondolkoznak a táncverseny közvetítésén. Saját gyártású műsor úgysem lesz, legalább megveszik ezeket.

 14. Kitty avatar
  Kitty

  Hát emberek,ez nem a mi napunk volt. Sajnos a végére már elfáradt Zoli és ezt lehetett hallani a hangján is. Erősebb volt a mai mezőny, talán az első elődöntőbe lett volna esélyünk. Mi azért büszkék vagyunk rád Zoli! Amúgy szerintetek kit szavazott be a zsűri? Szerintem Horvátországot, mert én biztos nem juttattam volna tovább.

 15. Maurice17 avatar
  Maurice17

  Vax
  Kaptál netet a gyogyón vagy elgurult a gyógyszered vagy csak simán botfüled van mint Európának?

 16. zolitt avatar
  zolitt

  állítsa már le valaki azt az idióta gyereket aki csak azért jött ide hogy írkáljon hülyeségeket + nem tudom hogy hogy de belepiszkált a lapba valahogy!!! csak kattintsatok pl Ó ZOLIKÁM nevére! az ilyen hülye gyerek minek jön ide??? ezt élvezi??? mert engem felbosszant!

 17. davidovics avatar
  davidovics

  na kiváncsi leszek a szombati döntőre az új pontozási rendszerre és ha jó akkor az elődöntőkbe is bekéne vezetni, de hogy mondták hogy szomszédos országok majd nem tudnak egymásra szavazni hát ez nálunk be is jött de az hogy szinte sz összes keleti ország ismét bent vana döntőbe az már valami igazságtalanság

 18. Demien avatar
  Demien

  Tilla77–>Ja..itt többet mutattak és tényleg jól szerepeltek..ennyi..vegyétek észre,hogy ez most nagyon szar volt…nézzétek meg többször és majd rájöttök..ennyi

 19. M.sanya avatar
  M.sanya

  A moldáv egyszerűen csodálatos volt. A hang mint az eredetibe. Örülök a továbbjutásnak.

 20. Bálint the 2nd avatar
  Bálint the 2nd

  Erzsi, a prófétanő szóljon belőled.
  És akkor folytatnám is ott, ahol a télen abbahagytam: KV-t 2010-ben! 🙂

 21. Zolecs avatar
  Zolecs

  ha jó lett volna akkor se kerültünk be.

 22. Zsolesz avatar
  Zsolesz

  Én maximálisan elégedett vagyok az eredménnyel, azzal hogy én albánia helyett Magyarországot vártam döntőbe! De meg kell hagyni, hogy Zoli dala felejthető volt, nem a produkcióval volt baj, hanem a dallal! Ennyi! Nem igaz hogy nem szavaznak magyarországra, mivel érdekes, de mikor jó, valamiben kitűnő dalt küld, mindig döntős! Nox, csodálatos volt, szavaztak is, Magdiról ne is beszéljünk! Jó dal kell semmi más! Minden esetre, én gratulálok Zolinak, izgultunk érte, és örülök, hogy a magyar zászlót is láthattam a versenyen! Köszönjük és ne keseredjenek el, ez csak egy verseny, ami a buliról szól! Remélem jövőre indul Magyarország! Gundel ugy beszélt, hogy igen, reméljük az MTV is ugy gondolja! Az észtek pl 6 évet vártak,hogy megint döntőbe jussanak!

 23. Vax avatar
  Vax

  Maurice17 , kár itt magyarkodni rossz helyesírással egy olyan előadó mellett, aki azzal sem tisztelt meg, hogy a saját nyelveden énekeljen bár egy sort. Európa zenei ízlése meg finomvegyes, de mit mondjak: a magyar egyenesen szar. Nem sok magyar szupersztár flangál Európában, annyi szent! :))

 24. tauri001 avatar
  tauri001

  Most is 10-ből 7-et eltaláltam, mint az első elődöntőben. aZ ukránok, Litvánok és a Moldávok helyett a szlovénokat, lengyeleket és minket vártam

 25. viktor421 avatar
  viktor421

  davidovics: Miért ne tudtak volna egymásra szavazni? Itt volt 3 balti ország (Észtország, Lettország, Litvánia), 3 volt jugoszláv (Szlovénia, Horvátország, Szerbia) és még az ukránokat és az orosz szavazókat meg sem említettem.

 26. Erzsi avatar
  Erzsi

  Bálint, te ennyire sötéten látod a magyar rézvétel helyzetét? Elgondolkodom rajta.
  A moldovai tényleg csodálatos volt, az este legjobb produkciója: jó zene, kiváló hang, ütős koreográia, ami valóban a dalból következik, nem valami macherság.

 27. Vax avatar
  Vax

  Zsolesznek igaza van, annyi hozzáfűzéssel, hogy a Nox esetében a koreográfiát is becsülték, Magdi pedig a jó dal mellett piszokul jól is énekel! Zoliról egyik sem volt elmondható…

 28. Maurice17 avatar
  Maurice17

  Nem hiszem el hogy még mindig vannak olyan hülye kretén állatok akik azt akarják hogy magyarul énekeljen!

 29. M.sanya avatar
  M.sanya

  10-ből 7 lett igaz:Ír, Lengyel és Magyar helyett –> Horvát, Dán, Litván!

 30. manex avatar
  manex

  Hát ez nem teljesen igaz… Szerbia pl nincs… Első elődöntőn meg szinte csak nyugatiak voltak… Ennél többet, amennyit Zoli tett, senki sem tudna tenni ebben az országban… Nem tudok olyan embert felsorolni, aki jobban, sikeresebben tudná képviselni Mo-t