Eurovízió 2009: második elődöntő Ádok Zolival ma este 21 órától az m1-en

sukh_hun

Tudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu
Hasznos linkek:
Gyakran Ismételt Kérdések
Szavazási segédlet
A 2009-es verseny résztvevői

– a műsor egészen pontosan 20:55-től kezdődik, a Magyar Televízió 1-es csatornáján
– Magyarország részt vesz ma este a szavazáson, az összes dal elhangzása után fogjuk majd azt telefonszámot látni, ahol szavazhatunk a dalokra, a magyar kivételével (önmagára senki sem szavazhat).
– a rajongóknak és érdeklődőknek készült egy szavazási segédlet, amin mindenki jegyzetelhet a saját kedvére, később hasznos lehet annak eldöntésére, hogy kire kellene szavazatot küldeni.
– az eddigi gyakorlatok szerint nincs korlátja a szavazás mennyiségének, egy dalra többször, illetve több dalra is lehet szavazatot küldeni (érdemes a telefonkártya feltöltéséről időben gondoskodni).
– jó szórakozást!

Ma este is, mint az első elődöntőben, 10 dal fog tovább jutni. Ebből 9-et a közönségszavazás, 1-et pedig a nemzeti zsűrik szavazása alapján fognak döntőbe juttatni. Az 50% zsűri 50% televoting rendszert csak a döntőben fogják alkalmazni.

A továbbjutók sajtótájékoztatója körülbelül 00.10-kor fog kezdődni, ezt az eurovision.tv-n lehet majd nyomon követni. Ekkor sorsolják ki, hogy ki milyen rajtpozícióból fog indulni a döntőben. Ne feledjük, az 1-es rajtszám még kiadó szombatra! Sokak szerint hálátlan feladat valakinek első helyről indulnia. Eddig egyszer, a 2005-ös döntőn kezdett Magyarország versenyt az első pozícióból, akkor a 12. helyezést sikerült onnan elérni.

hajra_zoliRajongói hírek

Legalább egy magyar zászló biztos lesz az Arénában ma este. Egy orosz barátunk nagy Magyarország rajongó, és megkért minket, hogy segítsünk neki abban, hogy milyen feliratot készítsen a zászlóra. Reméljük szerencsét fog hozni! Hajrá Zoli!

Comments

100 hozzászólás a(z) “Eurovízió 2009: második elődöntő Ádok Zolival ma este 21 órától az m1-en” bejegyzéshez

 1. Vax avatar
  Vax

  De vannak, Maurice17 vazze, ez a mínimum egy multikulti versenyen, hogy a hazádat képviseled, nem a globált!

 2. Erzsi avatar
  Erzsi

  Én is azt gondolom, mint Zsolesz: jó dal kell. Ebbe a „senki sem szeret minket” zsákutcába nem érdemes belemenni.

 3. Maurice17 avatar
  Maurice17

  Tévedtem nem az a legrosszabb hogy Zoli nem jutott tovább
  hanem az hogy úgy látom itt mindenkinek teszik az észt meg a moldáv „produkció”

 4. tauri001 avatar
  tauri001

  A döntőben a spanyol és a norvég dal között fogok hezitálni. Az észt is nagyon tetszik nekem, de nem egy győztes stílusú dal. Kövezzetek meg de nekem az albán is tetszik….

 5. Maurice17 avatar
  Maurice17

  Sokat érünk azzal ha magyarul énekel és a többi ország kurvára nem érti

 6. Zsolesz avatar
  Zsolesz

  Szerintem a zsüri a Litvánokat dobta be! Akit még sajnálok, az Szlovákia, nekem nagyon tetszettek!

 7. Bálint the 2nd avatar
  Bálint the 2nd

  Jaja, szerintem Magyarország a legékesebb bizonyíték arra, hogy nem kellenek itt szövetségesek, vendégmunkások – csak egy igazán jó dal (mondanám, hogy kristálytiszta énekhanggal együtt, de erre Szilvi volna az ellenpélda).
  Jó lenne, ha komolyan venné a szakma itthon ezt a klassz kis versenyt. Főleg úgy, hogy az MTV már kezdi évről évre komolyabban venni.

 8. Zolecs avatar
  Zolecs

  mert biztos mindenki a szöveget nézi

 9. Vax avatar
  Vax

  Maurice17, az orosz sokat ér azzal, hogy oroszul, a moldáv románul, a litván meg litvánul is. Ez egy hülye vita. Felőlem énekeljen angolul, de a gesztus számít, a nyálas angoltól nem ájulok el, ez pl. Eurovízió, nem Amero.

 10. viktor421 avatar
  viktor421

  Maurice17: Akkor a 90-es évekig miért volt kötelező saját nyelven énekelni, ha érteni akarták a szövegét? Talán mert ez egy európai közösségeket összehozó buli?

 11. Erzsi avatar
  Erzsi

  Kit érdekel ezen a versenyen a szöveg? Azok az óriási okosságok … „Can you keep a secret/I’m in love with you” enélkül a világ boldogan megvan. Az észt dal egyik legnagyobb érdeme, hogy észtül van. És a moldávoknak is megjött az eszük és románul kezdték a dalt. Az albán is sokkal jobb volt albánul.

 12. Maurice17 avatar
  Maurice17

  ### hozzászólás annak nem megfelelő hangvétele miatt törölve lett ###

 13. Zolecs avatar
  Zolecs

  Nembaj így legalább nyugodt lelkiismerettel drukkolhatok a Finneknek és az Izlandiaknak a döntőben.

 14. Vax avatar
  Vax

  Maurice17, vedd észre, hogy te magyarul sem írsz helyesen! :)))

 15. tauri001 avatar
  tauri001

  Remélem a 2. elődöntőből való dal nyeri meg a versenyt (vagy esetleg a spanyol)

 16. viktor421 avatar
  viktor421

  Valaki bannolja már ezt a köcsög gyereket!!!

 17. káröröm avatar
  káröröm

  Csak néhány gond volt a magyar produkcióval. Ezek:
  – az énekes,
  – a dal,
  – a klip,
  – a hacuka,
  – a tánc.
  A többi az rendben volt.
  És Maurice, az angolul éneklő magyar „legényke” nem jutott be, de az anyanyelvükön éneklő bosnyákok, moldávok… bejutottak. Meséld el kérlek, miről szólt mondjuk a holland dal. Vagy bármelyik angol nyelvű.

 18. Vax avatar
  Vax

  Hajrá Patricia Kaas! 🙂

 19. Zolecs avatar
  Zolecs

  Azt birom még a döntő előtt mindenki így Zoli úgy Zoli.
  Amikor meg felfogjátok hogy nem jutott be akkor meg a java része szidja.
  Kérdem én kinek volt kérdéses hogy Zoli kiesik?mert nekem nem.
  De a remény hal meg utoljára.

 20. Erzsi avatar
  Erzsi

  Káröröm, nagyon jól összefoglaltad a problémát. Szelelmes volt, jogos a két pont.

 21. gyimusska avatar
  gyimusska

  Ilyen feminin pasi miért énekel 3 másik nővel?.-)

 22. Lolita avatar
  Lolita

  KÉREM VÁLASZOLJON NEKEM VALAKI.ÉN NEM NAGYON KÖVETTEM A MAGYAR ELŐADÓT,2 SZER HALLOTTAM A DALT A VERSENY ELŐTT.MA DÉLUTÁN MÉG MINDNEKI A KÖVETKEZŐKET MONDTA:”Bent vagyunk a döntő első 1O helyezésében.Zoli produkciója LÁTVÁNYOS lesz,és EGÉSZ EURÓPÁNAK TETSZENI FOG.Most ebben mi volt olyan különleges?:O

 23. Demien avatar
  Demien

  Mauric17–>én hála az égnek csak magyarul beszélek ,értek és baromira nem érdekel miről szól egy dal amit egy idegen nyelven hallható én csak a zenére figyelek…szokszor egyébként is kiderűl ,hogy sok világ slágernek olyan primitív a szövege,hogy jobb lenne egy életre elfelejteni

 24. M.sanya avatar
  M.sanya

  Én nem leszóróm a dalt, hanem élőben még nem hallottam és direkt a próbákat sem néztem meg. A dalt nem istenítettem én sosem. Sajnos a hang nem volt 100%, de ne légy szomorú Zoli! Itthon még azért kedvelünk, és várunk sok koncertet tőled!

 25. káröröm avatar
  káröröm

  Egyébként, már több helyen fölvetettétek a témát, hogy a szakmát nem érdekli az Eurovízió. Szerintem csupán arról van szó, hogy megnéztek egy ilyen fesztivált. Én egy magára valamit adó énekest nem tudok elképzelni ezek a bohócok között. Számotokra hihető, hogy pl Angliának nincsenek ennél jobb énekesei, dalai, mint akiket ide küldenek?

 26. Yara avatar
  Yara

  azért sajnálom, h nem jutottunk tovább.. viszont nem szabad feladni. akkor sem ha már a 2. kudarcunk az elmúlt években. csak egy olyan dalt kellene találni legközelebb, ami nem csak pillanatnyilag ragadja magával az embert, hanem beleég a tudatába, h igen, ez kell nekünk.

 27. tauri001 avatar
  tauri001

  Nem tudom miért kell így egymásnak esni. Ez most nem jött össze, majd legközelebb. Utólag könnyű okosnak lenni. Nézzétek meg a jobb oldali szavazó falat 51% Zoli a Döntőben 1-12-ik helyen. Sokan azt mondták Magdiról is hogy egy olyan stílusú dallal nem lehet jó szereplést elérni… aztán mi lett belőle. Változnak az ízlések (és a pofonok is). Kíváncsi lennék ebben a mezőnyben egy Verka dal mire ment volna….

 28. Vax avatar
  Vax

  Lolita, 3 napja keresztre feszítettek itt amiatt, hogy éles kritika tárgyává tettem a magyra produkció silányságát. két-három józan hang mellett elvakult rajongók fröcsögtek és szidtak, mint abokrot. De azt hiszem, eltűntek, ezért van itt nagyjából csak kritika.

 29. Vax avatar
  Vax

  káröröm, azért Patricia Kaas nem semmi! Mellette szívesen elbohóckodnék egy darabig! Jade hangja pedig fenomenális, ezután lesz majd énekes belőle, figyeld meg!

 30. Rivgos avatar
  Rivgos

  Ne vedd fel, Vax. Engem évek óta utálnak, amiért nem azt mondom, amit a tömeg hallani szeretne, hanem amit gondolok.