Naptár

2009. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A második elődöntő eredménye – Magyarország nélkül

moldovaTudósító: Klész Imre
Forrás: EBU – old.eschungary.hu

Ma este volt a második elődöntő napja, ahol ismét 9 dalt küldött tovább a közönség és egyet a zsűri. Magyarország idén rengeteg munkát fektetett be a produkció létrehozásába, igazán remek munkát végeztek, el kell ismernünk! Gratulálunk a magyar csapatnak, gratulálunk Zolinak! Csak 10 dal juthat tovább minden elődöntőből, lássuk, kik a második forduló továbbjutói. Hamarosan meglesz a rajtsorrend sorsolása, az információk hamarosan frissülnek!

A továbbjutók listája, és rajtszáma:

Azerbajdzsán 11
Horvátország 5
Ukrajna 21
Litvánia 1
Albánia 19
Moldova 13
Dánia 16
Észtország 15
Norvégia 20
Görögország 8

Talán még nincs lefutva ez az elődöntő, mert információink szerint a spanyol televízió egyáltalán nem közvetítette a műsort (tenisz mérkőzést közvetítettek helyette, így a zsűri szavazott a tegnap előtt látottak alapján), ez sérti az EBU szabályait.

Élő közvetítés a rajtsorrend sorsolásáról és a sajtótájékoztatóról itt

125 hozzászólás A második elődöntő eredménye – Magyarország nélkül

  • hben92

    Na akkor, nézzük a tegnapi második elődöntőt. Valóban sokkal nehezebb volt mint az első, idén is itt több olyan dal volt, ami simán továbbjuthatott volna. Én már sejtetettem és egyre inkább inkább tudtam, hogy nem jutunk be amikor kinyitották Moldovát, aki úgy gondolom megérdemelten jutott tovább. Ebből a 10-ből 9 megérdemelten jutott tovább, annak ellenére hogy utálom idén Görögországot és Sakist, de Go. jó dallal indultak, valljuk be. Nem mintha mi nem. Sajnálom, hogy nem sikerült. Zoliék produkció jól sikerült. Nekem tetszett. Szégyent nem vallottunk. A dal is jó volt, de nem legjobb, ezt is tudtuk a kezdetektől fogva, és azt is hogy nehéz lesz a döntőbe jutás. Lehet most a szokásos módon fröcsögni, mocskolódni. Saját maga bizonyítványát állítja ki az, aki ezt teszi.

    A magyar könnyűzenébe jó előadók vannak, úgy gondolom, hogy Zoli is az, csakúgy mint Csézy. Egy baj van a magyar könnyűzenével: nincsenek jó dalszerzők. Ez tény. Lehet itt még 100 Megasztárt csinálni, fölösleges, Magyarországnak nem jó elóadókra, hanem dalszerzőkre van szükség.

    Remélem jövőre is részt vesz Magyarország. Jövőre ezt tudom tanácsolni (mert ha kétszer egymás után nem sikerült döntőbe jutni, harmadszorra most már majd sikerülni-e kell). Az MTV akár már most jelentse be, hogy jövőre indulni kíván. Szlovákia megtette, akkor miért ne tehetnénk. És jövőre, át kéne venni azt kiválasztási módot, hogy felkérünk egy énekest/énekesnőt hogy képviselje az országot. (Akár olyat is aki már részt vett az ESC-n). Utána pedig olyan dalszerzőt, aki tényleg jó, és nem MO.-n határain belül kell maradnunk e témában. HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

  • A.

    ozirisz: Hat nem tudom, de az alban dal szerintem fenyevekkel jobb ettol az Adok Zozitol… Ossze sem lehetne hasonlitani a kettot.

    Mas: Nem ertem, hogy mit tetszik az embereknek ez a Norveg dal. Szerintem elmegy, de nem olyan nagy szam.

    Aki meg azt mondja, hogy ennek meg annak a csapatnak nem volt jo a koreografia meg az eloadasmodja: Konyorgom, itt DALfesztivalrol van szo! Nem TANCrol…

  • Bálint

    Sztem sem vallottunk szégyent. 2 éve nem voltunk döntőben és akkor mi van? Andorra azóta nem volt ott, h bevezették az elődöntőket, mégis évről-évre visszatér. És nekünk is ezt kéne tennünk! Persze ehhez az mtv-nek össze kell szednie magát, mert oké h idén sokat reklámozták az eurovíziót, de ez nem elég… Kíváncsi lennék h hány magyar látta az elődöntőket…

  • Dávid

    * Azerbaijan
    * Denmark
    * Estonia
    * Greece
    * Hungary
    * Lithuania
    * Moldova
    * Norway
    * Serbia
    * Ukraine

    állítólag ezekre az országokra szavazott a spanyol zsűri. szal zoliék is kaptak pontot.

    amúgy van egy olyan érzésem, hogy zoliék a 10. helyet érték el az elődöntőben és a zsűri litvániát rakta be helyettük.

  • Patrik

    Sziasztok

    megtaláltam az első elődöntőt svéd közvetítéssel. legalábbis azthiszem. én is még most töltöm. sztem holnap már fentlesz a sem2 is. http://torrentportal.com/details/4197616/Eurovision.Song.Contest.2009.Semifinal.1.SWEDiSH.HDTV.XviD-REMAiN.html

    kb 1,5 óra és letölti. azután majd mondok véleményt. Valaki véletlenül nem vette fel az m1-ről mind2-t? nagyon kéne. kifizetném… (patrik1120@freemail.hu)

  • Patrik

    nekem is az az érzésem hogy zoliék 10.-ek lettek és Görögországot juttatta be inkább helyettük! ez 100% hogy így van. nem akarták beégetni a görögöket! nem volt az olyan jajj de jó!

  • Patrik

    Kedves A.!!!!!

    Az összképhez és magához a számhoz is kell koreográfia!!! nincs olyan együttes énekes aki semmi mozgást nem visz bele!

    Én se csípem a norvég dalt, hál istennek hogy beégett hogy elszakadt a vonója. háháháháh. ott játszotta a fejét a hülyegyerek hgoy ő mennyire tud hegedűlni közben meg playback az egész hahahahaha XD

  • SzZ94

    Dávid, boxsi, hogy már megint ezzel a forrásmániámmal jövök, de honnan van az információ?

  • Patrik

    én mostmár aztmondom hogy albánia nyerjen. rá fogok szavazni nem is egyszer. görögöt nagyon rühellem, norvéggal eyütt. az azeriek nagyon gyengén teljesítettek a próbákhoz képest!

  • Zsolesz

    Patrik nem a vonója szakadt el, csak pár szál, ha netán láttad már Lajkó Félixet hegedülni, akkor tudhatnád, hogy amikor nem valami klasszikusat játszol, hanem valami pörgősebbet, és azt szenvedéllyel is, akkor ez gyakran megesik! A másik, persze, hogy playbackrol ment mivel ez a szabály, és ő attól még ugyanúgy játszott a hegedün csak nem volt az eredeti hang kihangositva! Azt tiszteletben tartom, hogy neked nem tetszik a dal, mert mindenkinek más tetszik, de ezt nem hagyhattam szó nélkül! Üdv! Ja és szerintem nem szivárgott ki a spanyol zsüri szavazása!!! Majd biztos elmondják!!!!

  • Patrik

    csináljunk egy kampányt! Mindenki írjon Zolinak egy levelet, hgoy nagyon jók voltak és egy jó terjedelmes levelet az M1-nek hgoy vissza ne merjünk vonulni mert ez nagyon szép teljesítés volt! 🙂

  • Dávid

    alexandertől már én is a falra mászok…de nem baj, úgysem fog nyerni:)
    ha meg playbackről hegedült minek kell úgy csinálnia mintha…ez olyan béna, ugyanez persze igaz szlovéniára is.

  • Zoey

    Nekem már annyira elegem van Görögo. és Norvégia istenítéséből, hogy azt szeretném igazán, ha Albánia, esetleg Svédország nyerjen! Igaz, ezek egyébként is jobban tetszettek eddig is! Várom a döntőt, izgalmas lesz!
    Arash nagyon kevés volt tegnap, hamis volt végig, de hát ezt jelenti, ha valakinek van neve.
    Jó helyezést érhet még el Málta, Észtország is szerintem. És még ki tudja ki…

  • Patrik

    náalm is albánia a nyerő 😀 de svéd se rosz. sztem mindegyikőjükre áldozok majd 1-1 smst 🙂

  • Bálint

    Én Jade-re szavazok 🙂

  • Patrik

    jajj izlandot kifelejtettem. ők is kapnak smst 🙂

  • Patrik

    ja és oroszrág is, anasztázia mert olyan jó volt a magyarokhoz és zolihoz. Igazán megérdemli, a szám is jó 🙂

  • Patrik

    ja és örmény 😀 ez a 4-5 fog kapni (svéd nembiztos)

  • Zsolesz

    Az esctodayon azt irják,hogy Zoli 3 pontot kapott a spanyol zsüritől, ami azt jelenti, hogy a spanyol zsürinél Magyarország 19 országból a 8. lett! Szerintem azért nem olyan rossz! Gratulálok minden ponthoz!

  • hben92

    Nekem is van olyan érzésem, hogy valahol 10-13. helyezést érték el Zoliék, de szerintem Horvátországot jutatta be a zsűri. Annak örültem, hogy azért Szerbia most nem lett döntős, minden évben szerettem a dalait, de ha ezzel most bekerültek volna, az nagyon gáz lett volna. Én pedig, Svédországra, Norvégiára (szerintem nagyon jó, és az országot is kedvelem)Dániára biztos hogy szavazok. De lehet hogy kap SMS-t Ukrajna, Finnország és Izland. 6*120 forint. Jó, hogy előfizetéses vagyok.

  • hben92

    Ja, én tegnap Lengyelországra, Szlovákiára, Dániára, Szlovéniára és Albániára szavaztam.

  • silvaM

    Patrik, köszi a linket, le is töltöm 🙂
    Albániára én is biztosan szavazok holnap is, szerintem a moldávokra is. Nagyon remélem, hogy a döntőben kapnak tőlünk pontot!

  • Patrik

    nagyon jó a link. Én már leszedtem. a minőség is jó, lehet hallani a svéd kommentárokat hgoy örjöngenek. 🙂

    Cska szólok hogy ma este 22 órakor a Hallmark-on Celin Dion élete Eurovízió kapcsán lesz egy film. Én nézem. Nézzétek ti is 🙂

  • Kitty

    Számomra még az volt vicces, hogy a litván srác az elején ott ül a zongoránál,játszik rajta és közbe énekel,aztán a szám közepén feláll,de hát ugye a zene még mindig megy, persze,tudom,hgoy playback az egész,de kicsit fura volt így nekem.

  • Patrik

    ja igen azt én is láttam, hallottam. itt vigyorugtunk rajta 🙂

    megtaláltam a 2. elődöntőt. 1.08 GB Még most szedem le a minőségét nem tudom. Itt a link: http://www.mininova.org/tor/2594197

  • ozirisz

    –> A.
    Hozzátettem zárójelben ízlés dolga szeretni vagy nem szeretni egy dalt. Nem azt mondom, hogy Albánia rossz volt, de nekem nem jött be. És lehet, hogy csak azért tenném a helyükre Magyarországot, mert ugybár minden szentnek maga flé hajlik a keze 🙂 Viszont őszintén megvallva a többi 8 ország, akik bekerültek, tényleg jobbak voltak, mint mi. Kivéve persze a görögöket 🙂
    Úgy látom itt többek szerint (pl.: Patrik), mi a 10. helyen végeztünk. Ha a spanyolokat megóvnák, akkor a fentmaradó hely a mienk lenne szerintem is… de nem erre kell apellálni, hanem arra, hogy még jobbak legyünk és itt is népszerűbb legyen az ESC

  • Zsolesz

    Patrik,a második link amit adtál a második elődöntőre, az milyen minőségü? Van olyan jó mint az első? és milyen nyelven van? előre is köszi!

  • Bogyó

    Szerintem Malena Ernman,a La Voix cimü dallal a legjobb. 🙂 Én a Svédekre szavazok ma este (x

  • tacom

    Balázs!!!! Nekem is rögtön ismerős volt az észt dal, mondtam is a többieknek. Most jöttem rá: I want to spend my lifetime loving you. Zorro film betétdala volt. Jaj, de boldog vagyok, már kezdtem megőrülni!