A második elődöntő eredménye – Magyarország nélkül

moldovaTudósító: Klész Imre
Forrás: EBU – old.eschungary.hu

Ma este volt a második elődöntő napja, ahol ismét 9 dalt küldött tovább a közönség és egyet a zsűri. Magyarország idén rengeteg munkát fektetett be a produkció létrehozásába, igazán remek munkát végeztek, el kell ismernünk! Gratulálunk a magyar csapatnak, gratulálunk Zolinak! Csak 10 dal juthat tovább minden elődöntőből, lássuk, kik a második forduló továbbjutói. Hamarosan meglesz a rajtsorrend sorsolása, az információk hamarosan frissülnek!

A továbbjutók listája, és rajtszáma:

Azerbajdzsán 11
Horvátország 5
Ukrajna 21
Litvánia 1
Albánia 19
Moldova 13
Dánia 16
Észtország 15
Norvégia 20
Görögország 8

Talán még nincs lefutva ez az elődöntő, mert információink szerint a spanyol televízió egyáltalán nem közvetítette a műsort (tenisz mérkőzést közvetítettek helyette, így a zsűri szavazott a tegnap előtt látottak alapján), ez sérti az EBU szabályait.

Élő közvetítés a rajtsorrend sorsolásáról és a sajtótájékoztatóról itt

125 Comments

Nekem Dánia produkciója tetszett a legjobban. Igaz kicsit Ronan Keating-es, de nagyon fülbemászó. 🙂
Ádok Zoli produkciója sem volt rossz!! Sokat készültek rá, de ezt sajnos nem nagyon értékelte a közönség. Viszont Náray Tamás ruhái hagynak némi kívánnivalót… Szerintetek?

De azért érdekes hogy mindkét döntőből szinte a végéről jutottak tovább.
az elsőnél a 14-18ig
a másodiknál a 12-18
aki az elején van nem sok esélye van,hacsak nem baromi jó szám.
Talán ezzel magyarázható pl Montenegro vagy akkor Írország.

Tudod, Panna a közénséget kegyetlen módon csak a végeredmény érdekli, a nagy igyekezetet csak hibátlan produkció esetében díjazza. Hagytak némi kívánni valót … Hát így is lehet mondani. Meg úgy is, hogy ezekért az ízléstelen bazári göncökért két év szigorított. Kurtavasban. (“Napra kikötve, fél vízadaggal.”)

Én bíztam a dalban, de sztem ha objektívak vagyunk akkor nem meglepő, hogy nem jutott tovább. Maga a dal rendben van, a tánc talán kicsit sok volt, de mindegy … valami nem stimmelt ott a színpadon. A továbbjutó 10-ből 2-3-at kivennék, de akkor sem a miénket küldeném tovább.
Zolinak mindenesetre gratulálok, mert látszott rajta, hogy mindent beleadott (meg a februári herce-hurca után is elvállalta), úgyhogy ezúton is köszönjük.

A szavazás szerintem mindenképp igazságosabb így, de el kell fogadni, hogy ez egy ilyen műsor.

Ami szerintem fontos lenne, hogy magyarul énekeljünk (én szlovákokkal néztem együtt, ők a saaját dalukra azt mondták, hogy elmegy egynek, de büszkék voltak rá, hogy szlovák szavak hangzottak el a színpadon). A másik dolog pedig, hogy meg lehetne próbálni belecsempészni egy kis magyar motívumot (a portugálok, balkániak szinte minden évben ezt teszik, és bejön nekik), szerintem lenne miből …

A magyar néptánc viszont kifejezetten jól esett … 🙂

HAJRÁ SAKIS!!!!
HÁT NEKEM ÁTJÖTT.TUTI JÓ VOLT.MONDJUK ILYEN KOREOGRÁFIA MELLETT SZERINTEM ÍGY IS JÓ HANGOT ADOTT KI?IGEN,SOKAN NEM ISMERIK SAKIS ROUVAS NEVÉT,DE REGGEL BOCSKORÉK MEGKÉRDEZTÉK:KI AZ AZ ÁDOK ZOLI????EGY HÓNAPJA MÉG ÉN SEM TUDTAM.SAKIST 5 ÉVE ISMEREM…
LEHET SOK IDŐT TÖLTÖTTEM GÖRÖGBE ÉS VAN ÍZLÉSEM….

Ági lehet…de akkor nekem nincs izlésem és Sakis produkciója egy erőlködés. De én nem éltem görögben. És bizony ha görög, akkor nekem helena paparizu jut eszembe 2001-ből…Antique formációból és utána, amikor megnyerte a My Number One című dallal…na ő igen. Az produkció volt. De ismétlem, lehet, hogy nekem nincs izlésem. Pont.

KEDVES tilla77!
sakis ilyen,szinte minden klipjében.Én Helenát is imádom sőt szinte csak görög pop zenét hallgaok és rengeteg a tuti énekes.Amúgy én elfogúlt vok a görögökkel szemben bárkit küldtek volna én rá szavazok. De bocsi a szememnek is szép látvány Sakis. Ki jöhetne a közelébe a felhozatalból.
Γεια σας

ági.én is elfogult vagyok a görögökkel,de amit az utóbbi időbe írt a görög sajtó a magyarokról az nem igazán tetszett.nos én is szavaztam Sakisra pont azért mert a görögökre bármikor….de annak örülnék igazán ha Spanyolország lehetne idén a győztes.Erzsi abba teljesen igazad van,hogy a vokál leénekelte Sakist,szerintem ezt korrigálni fogják a döntőbe,ami a showt illeti,nekem Azerbajdzsán tetszett csak.

Ugyanitt 2:18-nál hogy szorítanak értük:) Jók voltak.

Egyet sajnálok, de azt nagyon nem láttam magyar zászlókat! Egyet, de azt is csak Zoliéknál. Emlékezzünk, csak vissza Rúzsa Magdi szereplésére és a felvételekre, ahol szinte mindenhol felbukkant egy magyar zászló! Tudom Moszkva messze van, de a finnek sem voltak sokkal közelebb. Reménykedjünk, hogy a jövő évi közelebb lesz és akkor ezt csak javaslom, szerintem elég sokan vagyunk akik szeretik itt Magyarországon az Eurovision Song Contest-et, Eurovíziós Dalversenyt, akkor a következő re dobjuk össze és vessük fel azt az ötletet, hogy ahányan csak tudunk közösen együtt EGYSÉGBEN! Minél többen Magyarok Magyarországot képviselve és repüljünk vagy buszozzunk stb. a magyar indulóval együtt!
Én ezt hiányoltam, hogy jó hogy sokan szorítottak és szurkoltak Zolinak itthon és ott is, de ha esetleg olyasmi szinten képviseltetnék magunkat mint a görögök, az ukránok, az azeriek vagy legyen elég csak az észtek, akkor már nyert ügyünk van nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel és az élmény ! Zoli, azt mondta a letört csapatnak az eredményhirdetés után:

Szívünkben mi nyertünk, és Ez a lényeg!

Gratulálok a magyar csapatnak, büszke vagyok rájuk!

Csak? Hű Sanya, nagyon ingerszegény estéd volt… Nekem mint előadás a moldovai tetszett a legjobban. És persze az észtek, bár a nemzeti döntős szereplésük mintha jobb lett volna. A kamera sokkal jobban segítette őket akkor. Most kevésbé tudták a kameramozgást a dal ritmusához alakítani, csak az énekes lányra koncentráltak, a többiek kimaradtak. Ja, és a ciprusi. A dalt is szeretem – igaz jócskán leizzadtam, hogy el tudja-e énekelni hamis hangok nélkül, többnyire sikerült – de a produkció is nagyon jó stílusú volt. Hibátlan.

Ma este 6-ig szavazhattok a legjobb eurovíziós videoklipre. (jelenleg Örményország, Ukrajna és Litvánia van az élen, klikk a nevemre)

Erzsi:)a moldáv és észt dalon biztos nem fogunk összeveszni,mert nekem is tetszenek,jobban szerepeltek mint a nemzeti döntőn,de azt mondtam is anno,hogy az észt dal tényleg remekmű:)

Sziasztok, ezt nem tudom megallni szo nelkul… rengeteg munkat fektetett a magyar csapat ebbe a produkcioba??? ezt nem mondhatjatok komolyan! Akkora csalodas volt hogy majdnem elsirtam magam (kuldoldon tartozkodom) mikor meglattam ezt a “remek” produkciot. Arra szamitottam, en naiv, hogy az idei eurovizion vegre egy igazi showt lathatok majd, ha mar maga az enekes tancos is egyben!! Valami olyat amire buszke lehetek. Ezzel szemben, egy gyenge koreografiat lattam, amiben alig volt dinamika es stilus… Ez egy oriasi lehetoseg lenne hogy megmutassuk kik vagyunk, felkeltsuk az erdeklodest Magyarorszag irant kicsit felelenkitsuk a turizmust, de erre ki figyelt fel?!? Szegyen 🙁

A gond az volt szerintem, hogy itthon is, de főleg a külföldi fórumokon olyannyira túlzásba vitte pár túlpörgött honfitársunk önmagunk fényezését, hogy a végén el is hitték a hatalmas sikert. Nem volt rossz az előadás, de a többiekhez képest sajnos jogos, hogy nem jutottunk tovább. Tanulhatnánk pl. Moldáviától, és végre megint magyarul szóljon a dalunk (nagyon sokan várják külföldön, hogy magyarul énekeljünk), és az etno zenére igenis vevők külföldön minden évben.

Viki! Azért próbáljuk már meg helyén kezelni a dolgot. Szégyen??? Holnapra senki nem emlékszik semmire. Nem kéne második Mohácsként megélni. Igen, gyenge, stílustalan volt a koreográfia, ez igaz. Jövőre jobbat csinálunk. Reméljük. Vagy nem próbálkozunk olyannal, ami nekünk nem megy.

Kedves ferrki!
Nem a spanyolok ellen akarok beszélni, de igen lehetne óvást benyújtani amiatt, hogy nem közvetítettek. Anno Marokkó (vagy Libanon, már nem emlékszem) nem volt hajlandó közvetíteni az izraeli produkciót, hanem reklámokat nyomtak helyette, és ez bizony diszkvalifikációval járt!
Senki ne értsen félre, nem a spanyolokat akarom kiejteni és magunkat beszuszakolni a döntőbe.
Amikor már csak 2 kiadó hely volt, tudtam, hogy az Norvégiáé és Görögországé lesz… sajnálom, hogy nem vagyunk ezzel a jó kis showval. Albánia és Moldova helyére tenném inkább Írországot és hazánkat (ez persze ízlés dolga). Jövőre pedig pedig többfordulós nemzeti döntőt, “normális” zsűrivel és televotinggal.
Sakis (ön)tömjénezésével meg már nekem is kivan a hócipőm.Hihetetlen, hogy az a sz.r továbbjutott! Peace

hello!
sztem jó volt Zoli csak mért nem lehetett volna magyarul énekelni?!Tavaly is angolul énekelt Rúzsa Magdi!!!Egy tök fontos dolog lenne!nah mind1 jó volt Zoli!

Erzsi!
Lehet nem masodik mohacs.. de mi a nagy buszke magyarok mert kerdes nelkul azok vagyunk, vegre fel mutathatnank valamit! Csak felhaborit hogy annyi csinos no van nalunk es annyi jo tancos, miert kell mindig azokat nyomni akik csak bizonyos kapcsolatok altal vannak a kepernyon??!ahh igaz is, minek ezzel foglalkozni?! A nox volt az igazi, lehet nem nyertunk, de magyarul enekeltek, csardast jartak modern kontosben.. na rajuk nagyon buszke vagyok meg mindig!!!

Kedves Teesharo!

De legalább azok a honfitársaink valamit tettek, hogy felfigyeljenek a magyar indulóra! Ha nagy eredménye lárszólag nem is lett, de azért tettek és én azért megköszönöm nekik mindenki nevében, hogy foglakoztak vele és erejüket idejüket nem sajnálva próbáltak Magyarország mellett pedálozni!
A görögök stb. ezt még jobban és rámenősebben tették! Pedig a Sakis Rouvas nem volt, akkora szám egynek elmegy, de nem győztesnek való! A lényeg a lényeg, hogy ne bántsuk a másikat!

Hát nagyon remélem hogy a görögök nem nyernek megint mert bár a szám jó de az előadás nem volt egy nagy szám!!!
Hála hogy a 8-st húzta és az elején énekelni!!!!!

Kedves Ádám,

nem volt célom bántani senkit, azt gondolom viszont, hogy a légvárépítésnek nincs értelme. A túlzások, amik elhangzottak, a különféle fórumokon bejelelölt 12 pontok mind magyaroktól származtak, emiatt alakult ki fals kép. Nem azt mondom, hogy nem kell a reklám, de a minőségi dolgokra igenis felfigyelnek és díjazzák is, mint ahogy Magdit is nagyon sokan szerették (annak ellenére, hogy az ő dalát anno meg itthon fúrták nagyon sokan sajnos…)

sziasztok!sztem is jó lenne egy olyan dalt küldeni, amit magyarul énekelnek és magyar vonások vannak benne!PL.:Moldova!ezenkívül /lehet h elfogult vok/ de Zoli simán tovább juthatott volna…

Comments are closed.