A második elődöntő eredménye – Magyarország nélkül

moldovaTudósító: Klész Imre
Forrás: EBU – old.eschungary.hu

Ma este volt a második elődöntő napja, ahol ismét 9 dalt küldött tovább a közönség és egyet a zsűri. Magyarország idén rengeteg munkát fektetett be a produkció létrehozásába, igazán remek munkát végeztek, el kell ismernünk! Gratulálunk a magyar csapatnak, gratulálunk Zolinak! Csak 10 dal juthat tovább minden elődöntőből, lássuk, kik a második forduló továbbjutói. Hamarosan meglesz a rajtsorrend sorsolása, az információk hamarosan frissülnek!

A továbbjutók listája, és rajtszáma:

Azerbajdzsán 11
Horvátország 5
Ukrajna 21
Litvánia 1
Albánia 19
Moldova 13
Dánia 16
Észtország 15
Norvégia 20
Görögország 8

Talán még nincs lefutva ez az elődöntő, mert információink szerint a spanyol televízió egyáltalán nem közvetítette a műsort (tenisz mérkőzést közvetítettek helyette, így a zsűri szavazott a tegnap előtt látottak alapján), ez sérti az EBU szabályait.

Élő közvetítés a rajtsorrend sorsolásáról és a sajtótájékoztatóról itt

Comments

125 hozzászólás a(z) “A második elődöntő eredménye – Magyarország nélkül” bejegyzéshez

 1. Panna avatar
  Panna

  Nekem Dánia produkciója tetszett a legjobban. Igaz kicsit Ronan Keating-es, de nagyon fülbemászó. 🙂
  Ádok Zoli produkciója sem volt rossz!! Sokat készültek rá, de ezt sajnos nem nagyon értékelte a közönség. Viszont Náray Tamás ruhái hagynak némi kívánnivalót… Szerintetek?

 2. Zolecs avatar
  Zolecs

  De azért érdekes hogy mindkét döntőből szinte a végéről jutottak tovább.
  az elsőnél a 14-18ig
  a másodiknál a 12-18
  aki az elején van nem sok esélye van,hacsak nem baromi jó szám.
  Talán ezzel magyarázható pl Montenegro vagy akkor Írország.

 3. Erzsi avatar
  Erzsi

  Tudod, Panna a közénséget kegyetlen módon csak a végeredmény érdekli, a nagy igyekezetet csak hibátlan produkció esetében díjazza. Hagytak némi kívánni valót … Hát így is lehet mondani. Meg úgy is, hogy ezekért az ízléstelen bazári göncökért két év szigorított. Kurtavasban. („Napra kikötve, fél vízadaggal.”)

 4. Zsolti86 avatar
  Zsolti86

  Amúgy én meghatódtam a szlovák dalon, valahogy nagyon eltalált 🙂 Továbbjutónak gondoltam.

 5. Optimista avatar
  Optimista

  Én bíztam a dalban, de sztem ha objektívak vagyunk akkor nem meglepő, hogy nem jutott tovább. Maga a dal rendben van, a tánc talán kicsit sok volt, de mindegy … valami nem stimmelt ott a színpadon. A továbbjutó 10-ből 2-3-at kivennék, de akkor sem a miénket küldeném tovább.
  Zolinak mindenesetre gratulálok, mert látszott rajta, hogy mindent beleadott (meg a februári herce-hurca után is elvállalta), úgyhogy ezúton is köszönjük.

  A szavazás szerintem mindenképp igazságosabb így, de el kell fogadni, hogy ez egy ilyen műsor.

  Ami szerintem fontos lenne, hogy magyarul énekeljünk (én szlovákokkal néztem együtt, ők a saaját dalukra azt mondták, hogy elmegy egynek, de büszkék voltak rá, hogy szlovák szavak hangzottak el a színpadon). A másik dolog pedig, hogy meg lehetne próbálni belecsempészni egy kis magyar motívumot (a portugálok, balkániak szinte minden évben ezt teszik, és bejön nekik), szerintem lenne miből …

  A magyar néptánc viszont kifejezetten jól esett … 🙂

 6. Optimista avatar
  Optimista

  Mármint nem magyar motívumot, hanem népzeneit … 🙂

 7. ági avatar
  ági

  HAJRÁ SAKIS!!!!
  HÁT NEKEM ÁTJÖTT.TUTI JÓ VOLT.MONDJUK ILYEN KOREOGRÁFIA MELLETT SZERINTEM ÍGY IS JÓ HANGOT ADOTT KI?IGEN,SOKAN NEM ISMERIK SAKIS ROUVAS NEVÉT,DE REGGEL BOCSKORÉK MEGKÉRDEZTÉK:KI AZ AZ ÁDOK ZOLI????EGY HÓNAPJA MÉG ÉN SEM TUDTAM.SAKIST 5 ÉVE ISMEREM…
  LEHET SOK IDŐT TÖLTÖTTEM GÖRÖGBE ÉS VAN ÍZLÉSEM….

 8. Zsolti86 avatar
  Zsolti86

  Ki az a Bocskor?:D

 9. tilla77 avatar
  tilla77

  Ági lehet…de akkor nekem nincs izlésem és Sakis produkciója egy erőlködés. De én nem éltem görögben. És bizony ha görög, akkor nekem helena paparizu jut eszembe 2001-ből…Antique formációból és utána, amikor megnyerte a My Number One című dallal…na ő igen. Az produkció volt. De ismétlem, lehet, hogy nekem nincs izlésem. Pont.

 10. ági avatar
  ági

  KEDVES tilla77!
  sakis ilyen,szinte minden klipjében.Én Helenát is imádom sőt szinte csak görög pop zenét hallgaok és rengeteg a tuti énekes.Amúgy én elfogúlt vok a görögökkel szemben bárkit küldtek volna én rá szavazok. De bocsi a szememnek is szép látvány Sakis. Ki jöhetne a közelébe a felhozatalból.
  Γεια σας

 11. Sanya avatar
  Sanya

  ági.én is elfogult vagyok a görögökkel,de amit az utóbbi időbe írt a görög sajtó a magyarokról az nem igazán tetszett.nos én is szavaztam Sakisra pont azért mert a görögökre bármikor….de annak örülnék igazán ha Spanyolország lehetne idén a győztes.Erzsi abba teljesen igazad van,hogy a vokál leénekelte Sakist,szerintem ezt korrigálni fogják a döntőbe,ami a showt illeti,nekem Azerbajdzsán tetszett csak.

 12. Zolecs avatar
  Zolecs

  Ki az az Ági? 🙂

 13. HADAM avatar
  HADAM

  Ugyanitt 2:18-nál hogy szorítanak értük:) Jók voltak.

  Egyet sajnálok, de azt nagyon nem láttam magyar zászlókat! Egyet, de azt is csak Zoliéknál. Emlékezzünk, csak vissza Rúzsa Magdi szereplésére és a felvételekre, ahol szinte mindenhol felbukkant egy magyar zászló! Tudom Moszkva messze van, de a finnek sem voltak sokkal közelebb. Reménykedjünk, hogy a jövő évi közelebb lesz és akkor ezt csak javaslom, szerintem elég sokan vagyunk akik szeretik itt Magyarországon az Eurovision Song Contest-et, Eurovíziós Dalversenyt, akkor a következő re dobjuk össze és vessük fel azt az ötletet, hogy ahányan csak tudunk közösen együtt EGYSÉGBEN! Minél többen Magyarok Magyarországot képviselve és repüljünk vagy buszozzunk stb. a magyar indulóval együtt!
  Én ezt hiányoltam, hogy jó hogy sokan szorítottak és szurkoltak Zolinak itthon és ott is, de ha esetleg olyasmi szinten képviseltetnék magunkat mint a görögök, az ukránok, az azeriek vagy legyen elég csak az észtek, akkor már nyert ügyünk van nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel és az élmény ! Zoli, azt mondta a letört csapatnak az eredményhirdetés után:

  Szívünkben mi nyertünk, és Ez a lényeg!

  Gratulálok a magyar csapatnak, büszke vagyok rájuk!

 14. Erzsi avatar
  Erzsi

  Csak? Hű Sanya, nagyon ingerszegény estéd volt… Nekem mint előadás a moldovai tetszett a legjobban. És persze az észtek, bár a nemzeti döntős szereplésük mintha jobb lett volna. A kamera sokkal jobban segítette őket akkor. Most kevésbé tudták a kameramozgást a dal ritmusához alakítani, csak az énekes lányra koncentráltak, a többiek kimaradtak. Ja, és a ciprusi. A dalt is szeretem – igaz jócskán leizzadtam, hogy el tudja-e énekelni hamis hangok nélkül, többnyire sikerült – de a produkció is nagyon jó stílusú volt. Hibátlan.

 15. besc avatar

  Ma este 6-ig szavazhattok a legjobb eurovíziós videoklipre. (jelenleg Örményország, Ukrajna és Litvánia van az élen, klikk a nevemre)

 16. Sanya avatar
  Sanya

  Erzsi:)a moldáv és észt dalon biztos nem fogunk összeveszni,mert nekem is tetszenek,jobban szerepeltek mint a nemzeti döntőn,de azt mondtam is anno,hogy az észt dal tényleg remekmű:)

 17. Erzsi avatar
  Erzsi

  Nagy dolog, ha ennyi közöset találunk kettőnk kedvencei között. Megbecsülöm …

 18. Viki avatar
  Viki

  Sziasztok, ezt nem tudom megallni szo nelkul… rengeteg munkat fektetett a magyar csapat ebbe a produkcioba??? ezt nem mondhatjatok komolyan! Akkora csalodas volt hogy majdnem elsirtam magam (kuldoldon tartozkodom) mikor meglattam ezt a „remek” produkciot. Arra szamitottam, en naiv, hogy az idei eurovizion vegre egy igazi showt lathatok majd, ha mar maga az enekes tancos is egyben!! Valami olyat amire buszke lehetek. Ezzel szemben, egy gyenge koreografiat lattam, amiben alig volt dinamika es stilus… Ez egy oriasi lehetoseg lenne hogy megmutassuk kik vagyunk, felkeltsuk az erdeklodest Magyarorszag irant kicsit felelenkitsuk a turizmust, de erre ki figyelt fel?!? Szegyen 🙁

 19. Teesharo avatar
  Teesharo

  A gond az volt szerintem, hogy itthon is, de főleg a külföldi fórumokon olyannyira túlzásba vitte pár túlpörgött honfitársunk önmagunk fényezését, hogy a végén el is hitték a hatalmas sikert. Nem volt rossz az előadás, de a többiekhez képest sajnos jogos, hogy nem jutottunk tovább. Tanulhatnánk pl. Moldáviától, és végre megint magyarul szóljon a dalunk (nagyon sokan várják külföldön, hogy magyarul énekeljünk), és az etno zenére igenis vevők külföldön minden évben.

 20. Erzsi avatar
  Erzsi

  Viki! Azért próbáljuk már meg helyén kezelni a dolgot. Szégyen??? Holnapra senki nem emlékszik semmire. Nem kéne második Mohácsként megélni. Igen, gyenge, stílustalan volt a koreográfia, ez igaz. Jövőre jobbat csinálunk. Reméljük. Vagy nem próbálkozunk olyannal, ami nekünk nem megy.

 21. ozirisz avatar
  ozirisz

  Kedves ferrki!
  Nem a spanyolok ellen akarok beszélni, de igen lehetne óvást benyújtani amiatt, hogy nem közvetítettek. Anno Marokkó (vagy Libanon, már nem emlékszem) nem volt hajlandó közvetíteni az izraeli produkciót, hanem reklámokat nyomtak helyette, és ez bizony diszkvalifikációval járt!
  Senki ne értsen félre, nem a spanyolokat akarom kiejteni és magunkat beszuszakolni a döntőbe.
  Amikor már csak 2 kiadó hely volt, tudtam, hogy az Norvégiáé és Görögországé lesz… sajnálom, hogy nem vagyunk ezzel a jó kis showval. Albánia és Moldova helyére tenném inkább Írországot és hazánkat (ez persze ízlés dolga). Jövőre pedig pedig többfordulós nemzeti döntőt, „normális” zsűrivel és televotinggal.
  Sakis (ön)tömjénezésével meg már nekem is kivan a hócipőm.Hihetetlen, hogy az a sz.r továbbjutott! Peace

 22. Gaba avatar
  Gaba

  hello!
  sztem jó volt Zoli csak mért nem lehetett volna magyarul énekelni?!Tavaly is angolul énekelt Rúzsa Magdi!!!Egy tök fontos dolog lenne!nah mind1 jó volt Zoli!

 23. Viki avatar
  Viki

  Erzsi!
  Lehet nem masodik mohacs.. de mi a nagy buszke magyarok mert kerdes nelkul azok vagyunk, vegre fel mutathatnank valamit! Csak felhaborit hogy annyi csinos no van nalunk es annyi jo tancos, miert kell mindig azokat nyomni akik csak bizonyos kapcsolatok altal vannak a kepernyon??!ahh igaz is, minek ezzel foglalkozni?! A nox volt az igazi, lehet nem nyertunk, de magyarul enekeltek, csardast jartak modern kontosben.. na rajuk nagyon buszke vagyok meg mindig!!!

 24. Hajas Ádám, ADAMS, HADAM avatar
  Hajas Ádám, ADAMS, HADAM

  Kedves Teesharo!

  De legalább azok a honfitársaink valamit tettek, hogy felfigyeljenek a magyar indulóra! Ha nagy eredménye lárszólag nem is lett, de azért tettek és én azért megköszönöm nekik mindenki nevében, hogy foglakoztak vele és erejüket idejüket nem sajnálva próbáltak Magyarország mellett pedálozni!
  A görögök stb. ezt még jobban és rámenősebben tették! Pedig a Sakis Rouvas nem volt, akkora szám egynek elmegy, de nem győztesnek való! A lényeg a lényeg, hogy ne bántsuk a másikat!

 25. Sanya avatar
  Sanya

  Rúzsa Magdi 2007be lépett fel,tavaly pedig Csézy!

 26. davidovics avatar
  davidovics

  Hát nagyon remélem hogy a görögök nem nyernek megint mert bár a szám jó de az előadás nem volt egy nagy szám!!!
  Hála hogy a 8-st húzta és az elején énekelni!!!!!

 27. Teesharo avatar
  Teesharo

  Kedves Ádám,

  nem volt célom bántani senkit, azt gondolom viszont, hogy a légvárépítésnek nincs értelme. A túlzások, amik elhangzottak, a különféle fórumokon bejelelölt 12 pontok mind magyaroktól származtak, emiatt alakult ki fals kép. Nem azt mondom, hogy nem kell a reklám, de a minőségi dolgokra igenis felfigyelnek és díjazzák is, mint ahogy Magdit is nagyon sokan szerették (annak ellenére, hogy az ő dalát anno meg itthon fúrták nagyon sokan sajnos…)

 28. Hajas Ádám, ADAMS, HADAM avatar
  Hajas Ádám, ADAMS, HADAM

  Köszönöm a kiigazítást, teljesen egyetértek veled!

 29. Viola avatar
  Viola

  sziasztok!sztem is jó lenne egy olyan dalt küldeni, amit magyarul énekelnek és magyar vonások vannak benne!PL.:Moldova!ezenkívül /lehet h elfogult vok/ de Zoli simán tovább juthatott volna…