A második elődöntő eredménye – Magyarország nélkül

moldovaTudósító: Klész Imre
Forrás: EBU – old.eschungary.hu

Ma este volt a második elődöntő napja, ahol ismét 9 dalt küldött tovább a közönség és egyet a zsűri. Magyarország idén rengeteg munkát fektetett be a produkció létrehozásába, igazán remek munkát végeztek, el kell ismernünk! Gratulálunk a magyar csapatnak, gratulálunk Zolinak! Csak 10 dal juthat tovább minden elődöntőből, lássuk, kik a második forduló továbbjutói. Hamarosan meglesz a rajtsorrend sorsolása, az információk hamarosan frissülnek!

A továbbjutók listája, és rajtszáma:

Azerbajdzsán 11
Horvátország 5
Ukrajna 21
Litvánia 1
Albánia 19
Moldova 13
Dánia 16
Észtország 15
Norvégia 20
Görögország 8

Talán még nincs lefutva ez az elődöntő, mert információink szerint a spanyol televízió egyáltalán nem közvetítette a műsort (tenisz mérkőzést közvetítettek helyette, így a zsűri szavazott a tegnap előtt látottak alapján), ez sérti az EBU szabályait.

Élő közvetítés a rajtsorrend sorsolásáról és a sajtótájékoztatóról itt

Comments

125 hozzászólás a(z) “A második elődöntő eredménye – Magyarország nélkül” bejegyzéshez

 1. viktor421 avatar
  viktor421

  WTF!!!! Mi van akkor, ha spanyolok megsértették a szabályt?

 2. Erzsi avatar
  Erzsi

  Nem közvetítette, csak szavaztak? És akkor mi lesz? Magyarország megóvja az eredményt?

 3. Zolecs avatar
  Zolecs

  halljátok még van esélyünk!!

 4. ferrki avatar
  ferrki

  hát kicsit csalódtam
  sem a szlovákok sem a magyarok
  pedig legalább 5 sms-t küldtem Zolira innen Szlovákiából
  Azért miért kéne megóvni a versenyt mert a spanyolok nem közvetítették? -nem értem

 5. viktor421 avatar
  viktor421

  Mert nekik is szavazniuk kellett. Úgy nehéz szavazni, ha nem látod a dalokat.

 6. Bálint the 2nd avatar
  Bálint the 2nd

  Természetesen nem fognak egy továbbjutót sem szankcionálni azért, mert a spanyolok nem közvetítettek – max a spanyolokat, gondolom pénzbírsággal legfeljebb.

 7. Zsolesz avatar
  Zsolesz

  Öcsikéim, ha Sorayat kizárják az nagyon nagy gáz lesz! Meg mi az hogy nem közvetitették? Ők kérték, hogy átkerüljenek a második elődöntőbe!

 8. vikimokus avatar
  vikimokus

  Kedves Mindenki!

  Én itt vagyok Spanyolországban 1 orával később volt adásban a müsor, mert nekik fontosabb volt a tenisz közvetitése mint az Eurovisio… na mindegy! Szép estét!

 9. viktor421 avatar
  viktor421

  De akkor hogyan volt a spnyol szavazás, ha egy órás csúszásban adták?

 10. Zolecs avatar
  Zolecs

  Mit variáltok a lényeg a lényeg.
  Mo megint sehol.

 11. Asvi avatar
  Asvi

  Úgy, hogy egy belso zsuri szavazott! Nem az sms-ek dontottek!

 12. alexy avatar
  alexy

  Én is Spanyolországból néztem, de csak interneten keresztül természetesen, m való igaz, h a teniszmeccs végéig nem kezdték el a közvetítést, utána pedig mikor a telefonszámokat kellett volna kiírniuk, cs 2 db „x”-et tettek ki a helyére. 1 szóval lehetetlen volt szavazni. Mondjuk sajnos őszintén szólva nem hiszem h ezen múlott a továbbjutasunk. Ennyi. Jóéjt

 13. Zsolti86 avatar
  Zsolti86

  Nem szeretem azt, ami most jön. Érkeznek az okosok. Gúnyolódás, égőzés, énmegmondtamozás. Fórumokból, újságokból, ömlik majd mindenhonnan. Megpróbálok nem figyelni rájuk, nem akarom, hogy kicsit is kedvemet vegyék a szombattól vagy a jövőévi versenytől, bárki is induljon rajta. Ez a történet ugyanis nem a győzelem-bukás kérdésköre, s a nagy megmondóknak is érteniük kell, majdnem 20 másik ország marad ki idén is a nagy döntőből, pedig… Igenis, örülök, hogy idén is ott voltunk, és szurkolhattam. Szeretem, hogy Európa csap egy nagy májusi show-t, most Moszkva is egy tévés élménnyé válik; nem érdekel, hogy sokan húzzák a szájukat az Eurovízió hallatán: bejön, és kész, csinnadrattástul, tinglitanglistul, gundelestül (ma egész jó volt ő is, már-már hozta a finnországi formáját).
  Szombaton is szurkolok majd a kedvenceknek, szavazok is. Imádni fogom megint, és kicsit letör majd, hogy egy évet megint várni kell a következőre.
  Nekem Kátya dala jobban tetszett (azt hiszem, ezzel nem bántok senkit), de ebben a mezőnyben neki is igen nehéz dolga lett volna. Mindettől függetlenül örülök, hogy Zoliék ott voltak, mindent beleadtak, szorítottam nekik, megérdemelték volna a továbbjutást. Gratula a csapatnak!
  És jövőre is hajrá Magyarország!

 14. Serinon avatar
  Serinon

  Zsolti86, tökéletesen egyet értek veled, jobban nem is lehet megfogalmazni a helyes gondolkodásmenetet 🙂

 15. Asvi avatar
  Asvi

  A eredménnyel kapcsolatban felemás érzéseim vannak! Eskudni mernék, hogy a zsuri Sakist juttatta tovább, mivel szerintem nem volt semmi csúcs! Sajnálom hogy Szlovákia és Magyarország nincs a döntöben, pedig úgy örultem volna a döntöben történö egymás közötti pontosztásnak!

 16. tkrisz avatar
  tkrisz

  Egyértelműen egy sokkal erősebb elődöntőbe kerültünk, és egyáltalán nem vallottunk szégyent. (Bár azért várjuk meg az elődöntő teljes végeredményét ezzel a kijelentéssel…)
  Nem volt tökéletes, de sok tekintetben nagyon értékes, érdekes és szerethető produkció volt a magyaroké. Annak ellére, hogy hozzám is inkább Kátya dala állt közelebb.
  Nekem nagy szívfájdalmam, hogy nincs egy professzionálisan felépített, több héten keresztül zajló magyar nemzeti döntő, ahol a magyar tehetségek évről évre felfedezésre kerülhetnének. Lehet, hogy az Eurovízión nem érnénk el attól jobb eredményt (bár én hiszek benne, hogy igen), de az új magyar zenének és előadóknak nagyobb hangsúlyt kéne kapnia a közszolgálati televízióban, és ez egy remek alkalom lenne.

 17. Kristoffer avatar
  Kristoffer

  TVE majd fizet jó nagy összegű bírságot, eredmény meg nem változik 🙂 jobb is így….

 18. Optimista avatar
  Optimista

  Egyetértek Zsolti86-tal, viszont én kicsit csalódott vagyok. Szerintem ezen a színpadon sokkal jobb hátteret lehetett volna kreálni a magyar dalhoz. Nekem úgy tűnt, hogy a többi ország valahogy jobban kihasználta a színpad által nyújtott lehetőségeket. Viszont a hangosítás nem volt jó (ez nem tudom kinek a hibája …).
  A 2. elődöntő egyértelműen színvonalasabb volt, én 12-13 dalt is simán továbbjuttattam volna, míg kedden 5-6-ot is alig találtam … Sakist leszámítva minden továbbjutóval egyetértek (a barátnőm szerint olyan, mint egy borotvahab reklám :D), de nem tudom kit raknék a helyére …

 19. Kristoffer avatar
  Kristoffer

  Szerintem az első elődöntő sokkal színvonalasabb volt. Zoli előadása olyan volt amilyennek kiválasztáskor már elképzeltem, azthiszem eleget fejtettem a véleményem a dalról-emberről-etcetera…nem vagyok meglepve, bár azthittem szomszédos országok beszavazzák, de jobb így, nem kell leégni a zsűris döntőben. Lehetett volna kihozni ebből jobbat is, de ez van. Kátyának kellett volna mennie. UFF

 20. SilvaM avatar
  SilvaM

  Szavaztam a moldávokra és az albán leányzóra. Be is jutott mindkettő 🙂
  Zoli nem volt rossz, ez a 2. elődöntő sokkal erősebb volt, ez nem is kérdés. Nagyon várom a részleteket, hogy ki kitől, és mennyi szavazatot kapott az elődöntők során. Ezeket mikor lehet tudni??

 21. M.sanya avatar
  M.sanya

  A döntő után már meg lehet találni!

 22. benji avatar
  benji

  Szerintetek az nem furcsa, hogy 4 ország kivételével ugyanazok az országok vannak a döntőben mint tavaly?
  Tavaly a szerbek ugye eleve döntősök voltak, a balti államok közül most kettő( Észtorszég, Litvánia) bejutott, lengyeleket meg mondjuk moldávok váltották.
  Mindenesetre érdekes eredmények…

 23. Grand avatar
  Grand

  Tovább juthattak volna Zoliék, mondjuk Moldova helyett.
  Végül hanyadik lett Magyarország, ezt a pontszámokból meg lehet majd tudni, kevésen múlhatott az, hogy nem léphetnek fel a döntőn. A négy Skandináv ország közül Norvégia a végső győzelemre a legesélyesebb. Nem kell csüggedni, egy év múlva sikerülni fog a döntőbe kerülés.
  Eurovizió rajongók egy nap és itt a döntő. Az első tízben lehet meglepetés is. Norvégia, Törökország, Málta, Ukrajna,
  Franciaország, Svédország, Azerbajdzsán, Egyesült Királyság,
  Dánia, Észtország lehet a Top tízben. Ádok Zoli a döntő előtt
  nyilatkozik a szerepléséről. Ez a második elődöntő egy alkalom volt, halljuk, látjuk még sokszor több más fellépése révén, sok sikert ezután is. Zitáék kiválóan táncoltak.
  Egy tánclépésre van a következő zenei megnyilvánulása Zolinak. Jövőre is várjuk az Eurovíziós Dalfesztivált Magyarország részvételével természetesen.

 24. Lengyelország (uchodźca z Abchazji) avatar
  Lengyelország (uchodźca z Abchazji)

  🙁 🙁 🙁

 25. Dávid avatar
  Dávid

  ami azt illeti nem sok változás történt a tavalyi helyzethez képest, döntőben van az összes skandináv ország, a legtöbb ex-szovjet tagállam és a balkán nagy része. újdonságként bekerült málta a veterán versenyzőjüknek köszönhetően. zoliék ügyesek voltak, de nem ért sokként, hogy végül nem jutottak tovább, vhogy a dal és a hangzás nem volt olyan átütő.
  kíváncsi vagyok, hogy a döntőben az 50% zsűri változtat-e vmit a dolgokon vagy marad az immigráns-hatalom. de ha törökország vagy görögország a zsűrivel is top helyeken fognak végezni nem látom értelmét ilyen kaliberű országok versenyen való indulásának, mint svájc, írország stb. sőt andorra indulhat akár olyan „frenetikus”, közönség kedvenc dallal is, mint a this is our night, de döntős sosem lesz.
  sajnos sztem jövőre több ország is követni fogja, olaszország és ausztria példáját.

 26. Robek avatar
  Robek

  Teljes mértékben elégedett vagyok az eredménnyel. Akik döntőbe jutottak (első és második elődöntőből) mind rajta voltak az én listámon is, kivéve Dániát. 20 ból 19! Nem kell Ausztriát és Olaszo.-t követni, inkább Észto-t, Norvégiát vagy Litvániát, no és show ügyileg Ukrajnát. Igaz nekem Ukrajna produkciója kicsit túl ámerikás volt, mondhatom ESC-idegen, de ugynakkor ütős. Tudom, ezt ahányan vagyunk annyi féleképpen látjuk. Lehetne itt elemezni minden ország dalát, produkcióját, de a vége az lenne, hogy így sem jó meg úgy sem, nekem ez tetszik másnak meg amaz. Ha rajtam múlna akkor a dobogóra jelenlegi döntősök közül kb. a felét fel tudnám állítani, a másik felét meg a második és harmadik helyre.

 27. seva9 avatar
  seva9

  Csak nekem tűnt fel, hogy Sakis vokálja(csajvokálja) túl hangos volt és ezért volt ilyen rossz a szám?Szerintem a döntőre kiijavítják és simán győztesek lehetnek a görögök.

 28. Sanya avatar
  Sanya

  Észre vette szerintem mindenki hogy hangosabb volt néha a vokál mint Sakis,de ez nem nagy probléma.Görögország esélyes lehet a győzelemre,Norvégia abszolút nem varázsolt el viszont Albánia,Észtország és Azerbajdzsán szuper volt.
  Ádok Zoli igenis jól szerepelt,bár nekem a vokál továbbra sem tetszett és az a fránya háttér.Nem baj,Európának ismét nem tetszettünk…

 29. Erzsi avatar
  Erzsi

  Nem szeretem ezt az „Európának nem tetszettünk, mindenki utál minket, nincs a teremtésben vesztes csak én” hozzáállást. Mintha mindenki hibás lenne a sikertelenségben, csak mi nem. Minden rajtunk múlik. Szinte minden.

 30. Suló avatar
  Suló

  Nem védeni akarom Zolit de úgy látom rajta akarja elverni mindenki a port pedig ez egy DALVERSENY és nem előadó verseny (tény mára sajnos inkább ez utóbbi érvényesült). És ha dalverseny akkor NE az előadót bántsuk hanem azt aki a dalt készítette: SZABÓ ZÉ-t! És itt derül ki, hogy a magyar „zenei szakma” (már ha létezik ilyen???) által egekig magasztalt zeneszerző-szövegíró-producer Szabó Zé mennyire alkalmatlan arra, hogy nemzetközi szinten kiemelkedőt produkáljon. És ez előadó független!