Rendkívüli hír: Spanyolország is küldhet szavazatokat a magyar dalra

spainTudósító: Klész Imre
Forrás. eurovision.tv

A spanyol TVE köztelevízió egy részletes promóciós tervet dolgozott ki, amiben több televíziós műsor is szerepel. Ahhoz, hogy tudják tartani az ütemtervet, a TVE felkérte az EBU Referencia Csoportját, hogy a második elődöntő közvetítését engedélyezzék hivatalosan, beleértve azt is, hogy a második elődöntőn tudjanak szavazni, a korábban megállapított első helyett. A Referencia Csoport tudomásul vette a kérést, így a TVE kötelezően fogja közvetíteni a második elődöntőt, és nézői ezen forduló szavazásán fognak részt venni.

Egy jó promóciós terv szolgált a változtatás elfogadásának alapjául. Így május 12-én kedden, az első elődöntőben Nagy-Britannia és Németország, a két nappal későbbi második elődöntőben – amin Magyarország is fog szerepelni – Franciaország, Oroszország és Spanyolország fog szavazni, illetve ezen országok köztelevíziói kötelezően fogják sugározni azt az elődöntőt, amin szavazni fognak. Ha a pikáns oldalát nézzük, eltekintve attól, hogy 50%-ban zsűri szavaz mindenhol, a román diaszpóra nem fog tudni hazaküldeni szavazatokat az elődöntőben. Ráadásul a szomszédos Andorra és Portugália is el lesz vágva a közönség és a zsűri szimpátia-szavazataitól. Így most nehéz lesz megjósolni, ki fogja kapni a 12 pontot a spanyol nézőktől és a zsűritől május 14-én.

Comments

11 hozzászólás a(z) “Rendkívüli hír: Spanyolország is küldhet szavazatokat a magyar dalra” bejegyzéshez

 1. hben92 avatar
  hben92

  Hát szerintem mi biztos kapunk pontot, és ez egy jó hír, szegény románok. De szerintem Azerbajdzsán, Ukrajna vagy Norvégia kapja tőlük.

 2. hben92 avatar
  hben92

  Ja és már csak 2 hét!!! 😀 😀 😀

 3. Patrik avatar
  Patrik

  jaja 2 hét bár én jobban örültem volna UK-nak sPANYOL HELYETT. tŐLÜK MINDIG TÖBBET KAPUNK, SPANYOL ALIG SZOKOTT NEKÜNK ADNI :s

 4. besc avatar

  Ami a magyar promóciót illeti, épp most láttam az mtv ajánlóját a dalversenyről. Ha adhatnék egy ötletet az mtv-nek, szerintem érdemes lenni elsütni az „Európa kedvenc televíziós show-ja” szlogent, mert itthon még mindig sokan nem is gondolják, hogy ezt kint mennyien szeretik. Biztosan hozna nézőket.

 5. szemlélő avatar
  szemlélő

  Spanyolország „átállásában” én némi politikát látok, ezért tippre szerintem Szerbia kapja a 12 pontot és magas pontot kap Ukrajna, Ciprus, Azerbajdzsán. És talán még Görögország illetve Szlovákia is magasabb pontot kap!

 6. Zsolesz avatar
  Zsolesz

  Eloszor is, az elodontoben nem szavaz a zsuri! Szerbia pedig szerintem nem kap pontot spanyoloktol! Mivel nincs Romania, ezert helyettuk a szinten roman nyelven beszelo Moldavok kapjak majd a 12 pontot! Ez van!

 7. Gabesz avatar
  Gabesz

  Hát szerintem nekünk pont Anglia és Németország ad legtöbbször pontot de az is biztos szerintem hogy nem ezen fog mulni a bejutásunk…ha a koreográfia jó lesz akkor kb 5-6. helyen jutunk tovább

 8. Zolecs avatar
  Zolecs

  Mondjuk én végighallgattam az összes dalt,és a második csoport sokkal rosszabb.Zoli sztem elvileg simán továbbjut.Mert egyedül az ír meg a görög dal jobb nála,meg talán a lengyel!

 9. Patrik avatar
  Patrik

  én optimistán fogom fel a dolgot és sztem 1. vagy 2.-ként ut be zoli a döntőbe. sztem nagyonnagyot fog ütni a produkciójuk és én a LORDI szerepléséhez hasonlítanám előre is , mindenki azthitte hogy húú úgyse jut be, nem hgoy még nyer 😀 És lám lám csodatörtént 😀

 10. Zsolesz avatar
  Zsolesz

  Hát azért a Lordit nehéz lenne túlszárnyalni!!! De legyen igazad! Tegnap egyeébként Zoli az aranyág műsorában azt nyilatkozta,hogy cél a TOP 5, de ha azt tudják nyujtani, amit szeretnének, és nem vallnak szégyent, akkor már elégedett lesz!

 11. hben92 avatar
  hben92

  Szerintem is nagyot fogunk robbanni idén, senki se számít majd ilyen király produkcióra. Ha tavaly Dánia 3. lett az elődöntőben, akkor mi is bejuthatunk az első 5-be idén az elődöntőbe. Sőt előnyünk hogy kb. 4 lassú szám lesz előttünk, és olyan országok akik küldik ránk SMS-t (Szlovénia, Dánia, Szlovákia). Szóval, már csak pár nap.