Naptár

2009. április
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Rendkívüli hír: Spanyolország is küldhet szavazatokat a magyar dalra

spainTudósító: Klész Imre
Forrás. eurovision.tv

A spanyol TVE köztelevízió egy részletes promóciós tervet dolgozott ki, amiben több televíziós műsor is szerepel. Ahhoz, hogy tudják tartani az ütemtervet, a TVE felkérte az EBU Referencia Csoportját, hogy a második elődöntő közvetítését engedélyezzék hivatalosan, beleértve azt is, hogy a második elődöntőn tudjanak szavazni, a korábban megállapított első helyett. A Referencia Csoport tudomásul vette a kérést, így a TVE kötelezően fogja közvetíteni a második elődöntőt, és nézői ezen forduló szavazásán fognak részt venni.

Egy jó promóciós terv szolgált a változtatás elfogadásának alapjául. Így május 12-én kedden, az első elődöntőben Nagy-Britannia és Németország, a két nappal későbbi második elődöntőben – amin Magyarország is fog szerepelni – Franciaország, Oroszország és Spanyolország fog szavazni, illetve ezen országok köztelevíziói kötelezően fogják sugározni azt az elődöntőt, amin szavazni fognak. Ha a pikáns oldalát nézzük, eltekintve attól, hogy 50%-ban zsűri szavaz mindenhol, a román diaszpóra nem fog tudni hazaküldeni szavazatokat az elődöntőben. Ráadásul a szomszédos Andorra és Portugália is el lesz vágva a közönség és a zsűri szimpátia-szavazataitól. Így most nehéz lesz megjósolni, ki fogja kapni a 12 pontot a spanyol nézőktől és a zsűritől május 14-én.

11 hozzászólás Rendkívüli hír: Spanyolország is küldhet szavazatokat a magyar dalra

 • hben92

  Hát szerintem mi biztos kapunk pontot, és ez egy jó hír, szegény románok. De szerintem Azerbajdzsán, Ukrajna vagy Norvégia kapja tőlük.

 • hben92

  Ja és már csak 2 hét!!! 😀 😀 😀

 • Patrik

  jaja 2 hét bár én jobban örültem volna UK-nak sPANYOL HELYETT. tŐLÜK MINDIG TÖBBET KAPUNK, SPANYOL ALIG SZOKOTT NEKÜNK ADNI :s

 • Ami a magyar promóciót illeti, épp most láttam az mtv ajánlóját a dalversenyről. Ha adhatnék egy ötletet az mtv-nek, szerintem érdemes lenni elsütni az „Európa kedvenc televíziós show-ja” szlogent, mert itthon még mindig sokan nem is gondolják, hogy ezt kint mennyien szeretik. Biztosan hozna nézőket.

 • szemlélő

  Spanyolország „átállásában” én némi politikát látok, ezért tippre szerintem Szerbia kapja a 12 pontot és magas pontot kap Ukrajna, Ciprus, Azerbajdzsán. És talán még Görögország illetve Szlovákia is magasabb pontot kap!

 • Zsolesz

  Eloszor is, az elodontoben nem szavaz a zsuri! Szerbia pedig szerintem nem kap pontot spanyoloktol! Mivel nincs Romania, ezert helyettuk a szinten roman nyelven beszelo Moldavok kapjak majd a 12 pontot! Ez van!

 • Gabesz

  Hát szerintem nekünk pont Anglia és Németország ad legtöbbször pontot de az is biztos szerintem hogy nem ezen fog mulni a bejutásunk…ha a koreográfia jó lesz akkor kb 5-6. helyen jutunk tovább

 • Zolecs

  Mondjuk én végighallgattam az összes dalt,és a második csoport sokkal rosszabb.Zoli sztem elvileg simán továbbjut.Mert egyedül az ír meg a görög dal jobb nála,meg talán a lengyel!

 • Patrik

  én optimistán fogom fel a dolgot és sztem 1. vagy 2.-ként ut be zoli a döntőbe. sztem nagyonnagyot fog ütni a produkciójuk és én a LORDI szerepléséhez hasonlítanám előre is , mindenki azthitte hogy húú úgyse jut be, nem hgoy még nyer 😀 És lám lám csodatörtént 😀

 • Zsolesz

  Hát azért a Lordit nehéz lenne túlszárnyalni!!! De legyen igazad! Tegnap egyeébként Zoli az aranyág műsorában azt nyilatkozta,hogy cél a TOP 5, de ha azt tudják nyujtani, amit szeretnének, és nem vallnak szégyent, akkor már elégedett lesz!

 • hben92

  Szerintem is nagyot fogunk robbanni idén, senki se számít majd ilyen király produkcióra. Ha tavaly Dánia 3. lett az elődöntőben, akkor mi is bejuthatunk az első 5-be idén az elődöntőbe. Sőt előnyünk hogy kb. 4 lassú szám lesz előttünk, és olyan országok akik küldik ránk SMS-t (Szlovénia, Dánia, Szlovákia). Szóval, már csak pár nap.