Naptár

2009. április
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Náray Tamás és pörgős koreográfia – hogy bírják ezt a ruhák?

naray2Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTV sajtóközlemény

Tüzes ruhákat álmodott meg Náray Tamás az idei Eurovíziós Dalverseny magyar fellépőinek. Karsai Zita, Papp Timi és Béli Titanilla igazi „dögös” szerelésben kísérik Ádok Zolit, aki a tenger színeit viseli majd. Mind a négyen lenyűgözve szemlélték Náray terveit, amelyeket ma mutatott meg először az eurovíziós csapatnak.

narayNáray Tamásról köztudott, hogy maximalista. Nem véletlen, hogy ezúttal is sok figyelmet szentel arra, hogy a dal mellett a magyarok öltözéke is magával ragadja a nézőket.

Az a legfontosabb, hogy Zoli és a lányok is jól érezzék magukat, és teljesítményük száz százalékát tudják majd hozni ezekben a ruhákban – mondja Náray, aki Sebestyén Juli műkorcsolya-ruháinak tervezőjeként is pontosan tudja, milyen extra követelményeknek kell megfelelnie egy fellépőviseletnek. Ezek a ruhák azt üzenik rólunk, magyarokról a dalversenyt néző kétszázmillió európai, észak-afrikai és a közel-keleti nézőnek, hogy trendben vagyunk. Dalban, ruhában, személyiségekben egyaránt – teszi hozzá Náray Tamás.

naray3Ádok Zoli és három táncosa Karsai Zita, Papp Timi és Béli Titanilla egyaránt lenyűgözve szemlélték Tamás terveit. Magyarország legjobb divattervezőjének tartom Náray Tamást, mondja Zoli, tudtam, hogy varázslatos terveket láthatunk ma, de ezek a ruhák a legmerészebb álmainkat is felülmúlják. De a lányokkal úgy döntöttünk, nem mutatjuk meg a ruhákat, hogy a tévénézőknek éppolyan meglepetés legyen az öltözékünk, mint a moszkvai Aréna közösségének.

Az ismert magyar designer már megtervezte mind a hat fellépő ruháját, és mint mondja, az idén nagyon sokat vár a magyar szerepléstől, mert fantasztikusan tehetségesnek tartja az énekest és a táncosokat is. Ádok Zoli, a három táncoslány és a két vokalista a pörgős dalhoz és a látványos koreográfiához illő ruhákat visel majd Moszkvában, ahol várhatóan kétszázmillió néző előtt lépnek színpadra májusban. Annak ellenére, hogy Náray nemcsak itthon, de a nemzetközi divatszakmában is nevet szerzett magának lenyűgöző kollekcióival, kihívásnak tartja, hogy az Eurovíziós Dalversenyre tervezhet. Pár percünk van arra, hogy nézők millióit megnyerjük. Ebben pedig nagy szerepe lehet a ruháknak is – vallja a designer. A figyelemfelkeltés mellett alkalmazkodni kell a szám hangulatához és mondanivalójához. Mindezt úgy, hogy a fesztivál nagyvonalúsága és eleganciája is jelen legyen – állítja a divattervező, aki saját elmondása szerint imádja a szépet, a harmóniát és a romantikus stílust, nem kevésbé a luxust és a csillogást.

16 hozzászólás Náray Tamás és pörgős koreográfia – hogy bírják ezt a ruhák?

  • Gabesz

    Csak ne diszkó stílusú ruhák legyenek pls pls pls!!!!! Pl az a ruha ami a klipp egyes részleteiben van Zolin (allul kitágul a nadrág szára)az nagyon rossz lenne de remélem a trendi nem ezt jelenti neki:D

  • Az szeririntem is borzalom!

  • Patrik

    jaja csak olyan ne legyen meg olyan haspóló feeling xD

  • Kristoffer

    Na mégegy homár, jó tom, megint le leszek szólva 😀
    de elég izlésficamos sztem Náray(hogy néz már ki az a ruha ami rajtavan? undorító)….szal én nem számítok semmi jóra…esetleg a csajok ruhája jó lesz 🙂

  • Bízom benne, hogy nem fognak túllőni a célon és nem lesz túlságosan extravagáns az a ruha. Náraynál jobb szakemberre nem is bízhatták volna a ruha megtervezését, legalábbis nincs jobb tőle Magyarországon. Nagyon fontos, hogy összhang legyen a zene és a látvány között, hogy folyamatosan építkezzen a produkció. Sok külföldi kommentet olvastam, ahol a klip alapján ítélik meg a szereplésünket. Nos a klipbe minden bele lett zsúfolva, mintha egy katalógust lapozgatna az ember. Igen, ezt is tudja, azt is, így is tud, úgy is. A színpadra egyetlen vezérszál és egy olyan csavar lenne jó, amire senki nem számít, vagy kellően meghökkentő megoldás lenne (pozitív értelemben :DD)! Ez lehet akár kameratrükk is! Jó kezekben van a magyar versenyző ügye, csak jól is süljön el minden 😉

  • Kristoffer

    De vannak jobbak Náraynál…sokkal jobbak…pl Herczeg Zoltán…de még többet is lehetne mondani…

  • Bálint the 2nd

    Nincs semmi baj Nárayval, habár (szerencsére) rengeteg nála tehetségesebb fiatal divattervező is van már Magyarországon, akik külföldön is sikeresek (Nanushka, Je Suis Belle pl).

  • Juhász Rózsa

    Nagyon szépek a Nűray ruhák, gratulálok, igenis nagyon tud.Az más kérdés, hogy épp őrá kellett-e volna bízni ezt a feladatot, …nem tudom.De Náray mindent megpróbált és csodálatosakat álmodott, de nem voltak egységesek, pedig itt az összefüggő stílus nagyon kellett volna.De ez nem az ő hibája.

  • Dorka

    Véleményem szerint a ruhák nagyon nem lettek eltalálva.Zolira egy sokkal pasisabb ruhát kellett volna tervezni. Most olvastam néhány külföldi kommentet és ott is a ruhát szólták le a legtöbben és egy kisebb kis vita alakult ki Zoli nemi hovatartozását illetően.De a produkciót mindenki csak dicsérte.De ruhákat tényleg jobban át kellett volna gondolni. Amúgy nekem Zoli dala tetszett a legjobban.:-)

  • FENTE LEVENTE

    Király Viktornak és nővérének a szép testvérének kellett volna közösen duettezni,majd utána a győzelemtől orosz rulettezni?Kócos fejű Karsai és társai mit kerestek ott.Holott nem jött ki belőlük nagy ötlet.Hát ez lett a vége,elvégre kezdünk lemaradni a zenei világtól?Csak koppintani tudunk,nem rátapintani a lényegre?Most tiltani kéne a magyar szakmai mai zsűrit kik izlésficammal szenvednek s ebből nem engednek?

  • Tóth Terézia

    Ezt a Nárait, 20 éve még Nagy Tamásnak hívták és a Bp VI.ker Lenin krt 70-ben egy butikban volt eladó. Sosem volt ruhatervező, nem is tanulta, a debreceni kötöttárugyárban dolgozott a kereskedelmio osztályon, de elbocsátották.
    A Lenin körúti butikban pedig a tulajdonosnőt aki Nárai akkori élettársának, Müller Lászlónak volt a nagynénje, annak rendje és módja szerint kifosztották. Nárai sosem dolgozott Ted Lapidus-nél Franciaországban, az általa megjelölt időben fenti butikban segített, bejelentés nélkül.
    Értesüléseim szerint rövidesen a médiákból is értesülhetnek az olvasók és a hallgatók dicső pályafutásáról.

  • Erzsi

    Kedves Tóth Terézia! Nem kéne ezt … Egy sebészorvos esetében nem örülnék, ha nem lenne papírja arról, amit csinál, de egy tervezőn nem kérem számon az iskolai bizonyítványt, ha az amit csinál igazolja a tehetségét. Nem érdekel a múltja, számolja el a saját lelkiismeretével. Ilyen információk megszellőztetésével a nem mérvadó „médiák” (médiumok!) foglalkoznak. Ugyanakkor magam is azt gondolom, ezek a fellépőruhák igen rossz ízlést tükröző, olcsó, bazári göncök voltak. („Beethovennek is voltak gyenge napjai.”)De nem ezen múlott…

  • Csengettyű

    Zoli első helyezett lett egy honlap versenyén. Ennek a neve Barbara Dex Award, és minden évben a legrosszabbul öltözött Eurovíziós fellépő kapja. A link:
    http://www.eurovisionhouse.nl/bdaward.php

  • I am absolutely glad to uncover this page. I want to say thanks a ton for this great reading. If you possibly could add Reddit button to your web, it can help you to reach a lot more individuals on the net. Many thanks

  • I am thoroughly unspecified they make assume from lots of fresh articles in your blog than anybody else!