Eurovízió az MTV-n: a májusi program

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=paIwzQWB7-A[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: port.hu – old.eschungary.hu – esckaz.com
Frissítve: a magyar versenyzők próbáinak időpontjaival
Frissítve: órarend

Az Eurovízió hónapjában, május 1-én a szlovák dal bemutatása lesz soron az m2-n 20.55-től. Továbbra is az angol abc szerinti sorrendben fognak képernyőre kerülni a videók. Mivel Grúzia idő közben kiesett, május 10-én vasárnap ismét Ádok Zoli dalát láthatjuk az m2 Híradó után. Itt véget is ér az m2 szerepe Eurovíziós téren. 1 nap pihenő után május 12-én kedden már kezdődik is az első elődöntő. A korábbi pletykákkal ellentétben, Közép-európai idő szerint 21:00-kor fog kezdődni minden fordulója a versenynek. Így garantált lesz a hajnalig tartó buli Moszkvában, figyelembe véve a két órás időeltolódást.

Kedden, az m1 híradója és a MASZK Országos Színészegyesület Gálaestje után fog következni az első elődöntő. Ezen a napon Magyarország csak megfigyelő lesz, illetve megtudhatjuk, melyek azok a dalok, akik a döntőbe kerülnek. Csütörtökön a Híradó után egy olyan válogatást láthatnak a nézők, amiben a 80-as évek valamilyen fesztiválján részt vevő magyar előadóinak vagy együtteseinek videói vannak összegyűjtve. Ez a műsor a DALiás idők címet kapta. Majd Eurovízió lesz egészen műsorzárásig. Ebben a második elődöntőben izgulhatunk a magyar versenyzőért, Ádok Zoliért, illetve a magyar nézők szavazhatnak a magyart kivéve az összes többi, második elődöntőn részt vevő ország olyan dalára, ami tetszik, és megérdemli azt, hogy döntőbe jusson. Ezek a szavazatok döntik el később, hogy ki legyen a végső győztes. Idén felerészt a zsűri is fog segíteni a legjobb dal megtalálásában. Szerda és péntek szünnap, persze nem eseménymentesen, mert már a jövő hét közepétől elkezdődnek a próbák Moszkvában. A tavalyihoz hasonlóan idén is láthatóak lesznek a színpadi próbák részletei az interneten, illetve olvashatjuk majd a külföldi szakújságírók kritikáit a próbák alapján, erről az old.eschungary.hu folyamatosan tudósítani fog.

Magyarország próbáinak időpontjai az Eurovízión, Moszkvában

Időpontok moszkvai idő szerint! A magyar idő szerint minden esemény 2 órával hamarabb kezdődik!

Május 6 szerda, 10:10-10:50, utána 30 perc sajtótájékoztató
Május 9 Szombat, 12:00-12.30, utána 30 perc sajtótájékoztató

Welcome Party Május 10-én vasárnap az Euroclubban

Május 13. 14:00-16:00 A második elődöntő első “teljes menetfelszereléses” próbája
Május 13. 20:00-22:00 A második elődöntő második “teljes menetfelszereléses” próbája
Május 14. 17:00-19.00 A második elődöntő harmadik “teljes menetfelszereléses” próbája
Május 14. 23:00-01:30 MÁSODIK ELŐDÖNTŐ
utána a győztesek sajtótájékoztatója

(Az első elődöntő menetfelszereléses próbái hasonló időpontokban vannak, csak két nappal korábban.)

Május 15. 14:00-16:00 A döntő első teljes próbája
Május 15. 20:00-22:00 A döntő második teljes próbája
Május 16. 16:00-19:00 A döntő harmadik teljes próbája
Május 16. 23:00-02.30 DÖNTŐ
utána a győztes sajtótájékoztatója

dreurovisionSzombaton a Híradó és a lottósorsolás után Visszaszámlálás címmel láthatunk egy műsort, ami a tervek szerint a versenyt szervező EBU Eurovision: Countdown című, 3×30 perces műsorán fog alapulni. Valószínűleg nem fog beleférni ebbe az időbe Dr. Eurovision különórája, így a teljes Eeurovision: Countdown-ra kíváncsi nézők az interneten tudhatják meg a rajzfilmfigurától a szabályok magyarázatát könnyed, szórakouztató módon. Ez után következik a nagy döntő, ahol a 20 legjobb és a 4+1 legnagyobb ország versenyzői fognak megmérkőzni egymással az Eurovízió díjáért, illetve a következő verseny megrendezési jogáért. Fontos megemlíteni, hogy valószínűleg a jövő héten meglesz a nyilvános próbán résztvevő országok pontosan időzített ütemterve. Ez azért fontos, hogy minél hamarabb friss információkat kaphassunk a magyar csapat teljesítményéről a külföldi szakújságírók benyomásai alapján.

A tavalyi felálláshoz hasonlóan, a verseny helyszínéről Gundel Takács Gábor, a budapesti stúdióból pedig Novodomszky Éva fog jelentkezni, egyben ismét ő lesz a pontbemondó szóvivő a szombati döntő szavazási periódusában, 41. országként fogja bejelenteni a magyar nézők szavazatait.

23 Comments

A pontos proba idopontok mar megvannak vagy ket hete! Vasarnap majus 3.an kezd montenegro, Zoli, azaz Magyarorszag pedig szerdan kerul majd sorra!

Reméltem hogy tényleg Eurovízió hét lesz az m1en tehát hétfőre és szerdára is raknak valami műsort (pl elmúlt évek legjobbjai vagy ilyesmi) persze ez az álom kategória:D annak is nagyon örülök hogy mind2 elödöntő műsoron van!

Ez a 21:00 nagyon jó lesz nézettség szempontjábol!!! A jövő héttöl kezdődő uj müsorok miatt a legnagyobb csatornák legnézettebb müsorai épp akkor felyeződnek be:)

Nagyszerű! Most már Zsolesz tartozom neked egy korsó sörrel 😉 A hétvégén gondolkoztunk azon, hogy idén júliusban Szegedre kellene tenni a rajongói találkozót, gondolva a vajdasági olvasóinkra! Hmm?

Nah..akkor ide én is beleszólok!
A olyan hely kell,ami mindenkinek jó…1 olyan város,ami “”középen”” van,hogy mindenkinek egyforma hosszú legyen az utazás..

De könyörgöm idén valami értelmeset is mondjon már Novodomszky Éva mert a tavalyi nagyon gázos volt! Nincs vele semmi gondom csak valami jó szöveget mondjon!
Pl. lehet jó néven fogadnák ha valamit mondana oroszul!

Nekem azzal van baj, hogy a Novodomszky merev. Én valaki lazábbat, pozitívabbat, humorosabbat tennék ki… Steiner Kristóf? 😀

Szerintem valaki olyan kellene mint tavaly a cseh Petra! Én nem birtam abbahagyni a nevetést! Akár mikor ujra nézem, szét vet a röhögés! De igazából én szeretem a Novodomszky Évát, legalább már van az MTV-nek is saját Euroviziós párosa! De ha laza pontbemondó, akkor én az egyik showder klubbos fiut tenném be, vagy ha már nőt, akkor pedig a Peller Mariannt, igaz ezek rtl klubbosok!

Ugye Steiner csak poén volt.Leégne a pofámról a bőr.Egyszerűen annyira nem bírom a stílusát,hogy ha meglátom ideges leszek.Még a végén azt a szerencsétlen kutyát is vinné magával…

Novodomszky Éva tökéletes magyar bemondó, nekem nincs vele semmi bajom, és kitudja mit tesz a pontbemondáskor. 🙂

A pontbemondó szóvivőnek a személye régebben lett eldöntve, és korán le kellett adni az EBU-nak. Szerintem visszatetsző és nem mindig sül el jól, ha az ember kényszerű poénokat akar elsütni. Én egy napon Péter Szabó Szilvit szeretném látni pontbemondóként (feltéve, hogy nem lesz épp akkor a verseny színpadán :D)

Comments are closed.