Naptár

2009. április
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió az M2-n: Litvánia

lithuaniaTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Az Eurovízión induló művészek körében szokatlan, de nem példátlan, hogy a versenydal szövegét és zenéjét is az előadó készítse. Az idei litván képviselő, Sasha Son ezt tette, így a ”Love” (Pasiklydęs Žmogus) című szám teljes mértékben az ő dala. Hazájában Sasha Song, Oroszországban Shasa Son a művészneve, de eredeti nevét sem titkolja, ez Dmitry Shavrov, oroszul Dima Savrovas, így meg van az esélye, hogy idén is egy Dima keresztnevű ember állhat majd a dobogó legfelső fokára. A művész nagyon fiatalon, 12 évesen már kiadta első szólólemezét, Svajoniu Laivas címmel. ”Mamai” című dala a litván zeneipar legjelentősebb képviselői, Ovidijus Vysniauskas és Gintaras Zdebskis keze munkáját dicséri, Sasha-t ez a dal tette országszerte ismertté.

1995-ben megkapta hazájában az egyik legrangosabb ottani díjat, „Az év felfedezettje” kategóriában. Számos nemzetközi fesztivál megnyerése után a litván köztársasági elnök levélben gratulált a tehetséges énekesnek. Nyolc éven keresztül Londonban tanult, természetesen zenét, de az iskola elvégzése után Hywel Sam zenei partnerével együtt hazaköltözött, majd 2005-ben, Palangában egy nemzetközi zenei nagydíjat is bezsebelt. Ne Uletaj című demólemeze az orosz-balti rádió slágerlistáján első helyen végzett, de még 13 héten át benne volt a TOP5-ben, és 14 héten át nem csúszott ki a legjobb tíz dal sorából sem. 2008-ban Miss Kiss című dalával a litván nemzeti döntő dobogójára állhatott csakúgy, mint az LNK Muzikos Akademija tehetségkutató versenyén is, ugyanebben az évben.

6 hozzászólás Eurovízió az M2-n: Litvánia

 • Gabesz

  Ez jó de nekem hiányzik belőle az erő…

 • Robek

  Erő a Schwarzeneggerben van!!!! 🙂 Nekem ez a dal így is nagyon jó! Nem kell ebbe több erő. A kolléganőim szerint egy baj van az egész produkcióval :”…sosem fogjuk megtudni milyen arca van…” Nekem csak hanggal is nagyon teccccik! Jó nyugis dal, aminek a végére szívdobogásom lesz. Igaz, Rybak még mindig jobb!

 • Erzsi

  Nekem is jó így, én inkább a litván nyelvet sajnálom. Nem kellett volna ezt lefordítani. A kolléganőidnek meg igazuk van: nagy bátorság így színpadra lépni. A kalap sokat eltakar az arcból és ezzel az egyik legfontosabb eszközéről, az arca kifejező erejéről mond le. Nem okos dolog, főleg egy lírai dalnál.

 • Még nem biztos hogy kalapba lesz. Lehet hogy olvassa az oldalt XP..:) 🙂

 • Gabesz

  Hát figy a magyarok biztos figyelik mert amit itt az oldalon írtunk azt eddig mind megfogadták szal sose lehet tudni xD

 • A litván versenyző nemzetközi viszonylatban megállta a helyét. Különleges, egyedi hangzású, kellemes, letisztult muzsikát hallhattunk. Nálam befutó.