Eurovízió az M2-n: Lettország

latviaTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

A kis Balti-államot idén egy jól ismert színész, Intars Busulis fogja képviselni “Probka” című dalával. A számot ”Karlis Lācis” szerezte, a szövegíró Janis Elsbergs és Sergej Timofejev volt, és a várttal ellenben nem angol vagy lett, hanem orosz nyelven fog felcsendülni májusban, Moszkvában.

A jól ismert színész, dzsessz- és popzenész 1978 májusában született Lettországban. 2008-ban adta ki első lemezét, melyen lett és orosz nyelven hallhatjuk ”Karlis Lācis” című szerzeményeit. Ezeket egy koncertsorozaton, hazájának szinte minden jelentősebb városában előadta. ”Brīvdiena” című dala hónapokig vezette a tévés és rádiós slágerlistákat, és jelentős zenei díjakkal is büszkélkedhet. Most új szólólemezén dolgozik, melyeken angol dalok kapnak majd helyet.

1999-ben alapította meg a Caffe nevű fiúzenekart, Raimonds Tigulis-sal. Az együttesben négy évig volt tag, utána saját stílusában, egyedül építette karrierjét. Ezzel egy időben a Wet Point nevű dzsessz-zenekarban és a lett katonazenekarban is játszott. Fellépett fesztiválokon Lettországban, Észtországban és Franciaországban (MIDEM). Csatlakozott a dán basszus-gitáros, Erik Mosuholm projektjéhez, és ezáltal volt szerencséje ének- és trombitatudását bemutatni különböző rendezvényeken Lettországban, Finnországban, és Kanadában is. Színészi tehetségét főleg musical-ekben bontakoztatta ki, többek között a Cabaret-ben.

7 Comments

(Ez Ide tartozik??????)
Amugy szerintem nem rossz a lett dal de a török olyan semmilyen meg a ciprusi egyszerűen koppintott!!!!!!!
A lett dal 42-ből nálam 33. nem utolsó stb….
Remélem azért kap egy kis pontot mondjuk mindegyik országtól legalább 1 pontot (19 2. elődöntős országok + Francia & Orosz=
21 PONT XD!!!!!!!!!!!!)

Hogy lehet valami ennyire visszataszító minden elemében? A dal, az előadó, a klip? (A lettekről beszélek, ha valakinek nem lenne egyértelmű.)Nem csodálom, hogy nem akartak indulni. De ez nem gazdasági válság, ez szellemi. Pedig nekem nagy kedvenceim. (Mennyit hallgattam Tacomtól a War is not over miatt.) Éveken keresztül benne voltak nála a legjobb tízben, most meg …

Szerintem is katasztrófa ez a dal! Ha továbbjutnak, akkor a megvan mikor megyek ki a döntő közben szétnézni a toaletten! 😀 Csak ne jussanak tovább! Második elődöntőből nálam a továbbjutók: Norvégia, Dánia, Hollandia, Észtország, Litvánia, Moldova, Görögország, Azerbajdzsán, Magyarország, és akit nem szeretnék, de tovább fog jutni UKRAJNA!

El tudnám képzelni még a döntőben Albániát, Horvátországot, Szlovákiát és Irországot is!

Bocsánat, sajtóhiba: “évek óta benne voltak NÁLAM a legjobb tízben”. Még Tacom pert indít ellenem becsületsértésért.
Zsolesz, nem fenyeget az a veszély, hogy a lettek tovább jutnak. Az albánok biztosan.

Comments are closed.