Naptár

2009. április
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió az m2-n: Dánia

denmarkTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Brinck február 2-án megnyerte a dán nemzeti döntőt „Believe again” című dalával, így ő utazhat hazája képviselőjeként májusban az 54. Eurovíziós Dalfesztiválra. A számot Lars Halvor Jensen, Martin M. Larsson és a Boyzone együttes egykori tagja, Ronan Keating készítette.

Az énekes a dániai Århus-ban született és nevelkedett. Egész eddigi életét a zenének szentelte: először szövegíróként, aztán gyártásvezetőként, napjainkban pedig énekesként tevékenykedik.
­-­-­̶  Eredetileg nem hittem magamban, mint énekes, de akiknek dalt szereztem, mind megkérdezték: azt tudjuk, hogy ki ez a tehetséges komponista, de ki énekli fel a dalokat olyan fantasztikus hangon? -­-­̶  magyarázta Brinck.
4 éve a dán fővárosba, Koppenhágába költözött, hogy ott képezhesse hangját. Eltöltött egy kis időt a konzervatóriumon, majd ténylegesen az éneklés útjára lépett: hangját adta a dán detektív-sorozat, az „Anna Pihl” második és harmadik szériájának főcímdalához, az „In the end I started”-hoz. Az emberek között ekkor mindennapi beszédtémává vált az énekes karizmatikus és erőteljes hangja. Ekkor felgyorsultak az események Brinck körül: első albuma, Brinck néven jelent meg tavaly és be is került a dániai legjobb 10 lemez sorába. „Believe again” című dala elérte a letöltési listák és a dán „Tjeklisten” rádió slágerlistájának első helyét, a dalnak helyet adó album pedig aranylemez lett. Ez nem is csoda, hisz három dala is bekerült a dán TOP20 számok listájába, ezek a „Believe again”, az „In the end I started” és az „I don’t wanna love her”. Együttesével pedig 30 helyen koncertezik majd a nyáron.

8 hozzászólás Eurovízió az m2-n: Dánia