Eurovízió az m2-n: Dánia

denmarkTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Brinck február 2-án megnyerte a dán nemzeti döntőt “Believe again” című dalával, így ő utazhat hazája képviselőjeként májusban az 54. Eurovíziós Dalfesztiválra. A számot Lars Halvor Jensen, Martin M. Larsson és a Boyzone együttes egykori tagja, Ronan Keating készítette.

Az énekes a dániai Århus-ban született és nevelkedett. Egész eddigi életét a zenének szentelte: először szövegíróként, aztán gyártásvezetőként, napjainkban pedig énekesként tevékenykedik.
­-­-­̶  Eredetileg nem hittem magamban, mint énekes, de akiknek dalt szereztem, mind megkérdezték: azt tudjuk, hogy ki ez a tehetséges komponista, de ki énekli fel a dalokat olyan fantasztikus hangon? -­-­̶  magyarázta Brinck.
4 éve a dán fővárosba, Koppenhágába költözött, hogy ott képezhesse hangját. Eltöltött egy kis időt a konzervatóriumon, majd ténylegesen az éneklés útjára lépett: hangját adta a dán detektív-sorozat, az “Anna Pihl” második és harmadik szériájának főcímdalához, az “In the end I started”-hoz. Az emberek között ekkor mindennapi beszédtémává vált az énekes karizmatikus és erőteljes hangja. Ekkor felgyorsultak az események Brinck körül: első albuma, Brinck néven jelent meg tavaly és be is került a dániai legjobb 10 lemez sorába. “Believe again” című dala elérte a letöltési listák és a dán “Tjeklisten” rádió slágerlistájának első helyét, a dalnak helyet adó album pedig aranylemez lett. Ez nem is csoda, hisz három dala is bekerült a dán TOP20 számok listájába, ezek a “Believe again”, az “In the end I started” és az “I don’t wanna love her”. Együttesével pedig 30 helyen koncertezik majd a nyáron.

8 Comments

Tipikus Ronan Keating dal és még Niels Brinck ének hangja is kisértetiessen hasonlít Keating hangjára…Egyébként nagyon jó kis dal…nekem tetszik,de azt nem tudnám megmondani milyen helyezésre is számíthat a dalversenyen.

ez tipikusan az a dal szerintem ami mindenkinek tettszik kérdés szavazni hányan fognak rá….ennek a dalnak megjósolhatatlan a helyezése

Comments are closed.