Napi Eurovízió 2015: Moldova

moldova_15Tudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Idén Moldovát az ukrán származású Eduard Romanyuta képviseli I Want Your Love című dalával. Bécsben az első elődöntőben hallhatjuk majd produkcióját.

Eduard Ukrajnában született. Négy éves kora áll a színpadon, azóta 28 nemzetközi díjat zsebelt be.

Eddig összesen négyszer vett részt az ukrán dalválogatón. 2012-ben ötödik lett, I’ll Never Let Go dalát több mint egy millióan nézték meg, később díjat is kapott érte. A következő évben harmadik lett With My heart című dalával, aminek videója az Egyesült Államokban került felvételre.
2012-ben Sofo Gelovanival (Grúzia 2013) a 10+10 tévéműsorban versenyeztek duett párként. Dolgozott továbbá a t.A.T.u lányokkal és Gorky Parkkal is. Nemrég jelent meg Conspiracy című debütáló albuma.

Versenydalát kifejezette neki írták. Habár Ukrajna idén nem vesz részt a versenyen, a szomszédos Moldova szívesen fogadta a nevezését.

A 22 éves fiatalember független énekes a saját kiadójával. PhD dolgozatán dolgozik, aminek témája Ukrajna adópolitikája az európai integráció összefüggéseiben.

A litván dalhoz hasonlóan tartalmas műről beszélhetünk. Van egy lány, akiért odavan a fiú, érzi kettejük között a vonzódást, ezért nagyon szeretné a lány szerelmét. A rossz időkben is ugyanúgy tudná szeretni, sosem hagyná cserben. Slussz.

24 Comments

Valószínűleg ma egyedül leszek a véleményemmel, én ugyanis kedvelem ezt a dalt.
Nem tartozik az abszolút kedvenceim közé, de kimondottan szívesen hallgatom.
A listákat, véleményeket látva biztosan marad az elődöntőben.
Nálam 11/40

Moldova:Imádom ezt a dalt,hihetetlen jó a lendülete és a fúvós részek is remekül passzolnak hozzá.Gyanítom hogy senki toplistáján nem lesz fentebb mint az enyémen ugyanis 2.helyen van nálam.Mivel tudom sokan nem szeretik és az első elődöntőt is ő nyitja,nagyon kicsi az esélye annak hogy döntőzik. Azért is hajrá Moldova,szerintem a legjobb moldáv eddig.

Nekem az összes! eddigi moldáv dal tetszett,ezt ÉN erősebbnek érzem a 2012-esnél amit szintén nagyon szeretek.

Borzalmas szám, utalom…lenduletes igy ki fog tunni de szerintem rettentoen keves a dal es az enekes hangja is. Ha ranezek erre a gyerekre az jut eszembe hogy valami kis hulye aki minden idejet a kocsmaban tolti…ehhez kepest kellemes csalodas hogy phd-jan dolgozik.

Nem rossz, a nemzeti döntős performance borzalmas volt, de az elődöntőig még tud fejlődni az előadás. Szerintem nehéz megjósolni, hogy milyen eredményt ér majd el, Moldova sokáig az az ország volt, amelyik akármilyen idióta dalt küldhetett, döntőbe jutott. Szerintem a belga és a moldáv dal idén nagy ellenfelei lesznek egymásnak, valószínűleg csak az egyik jut majd döntőbe és reálisabb esélye van a moldáv dalnak.

Nálam: 11/16
Tippem: 11/16

10 éve nagy sikere lehetett volna, de szerintem ez a téma lejárt lemez… Tinilányok kedvence még talán lehet, de van az Eurovízión olyan, aki ebben is überelheti.

És nem tudok elmenni amellett, hogy úgy hangzik a refrén (want-want-want-want), mintha ugatna a srác, vagy nem tudom… mit csinálnak a majmok? Az egyik legértéktelenebb dal.

Mondjuk ukrán, ezzel lehet, hogy nyerhetnek néhány pontot…

Számomra ez a dal olyan semmilyen. Valószínűleg azért nyert Moldovában, mert az énekes ukrán, és így azért Ukrajna is szerepel a versenyen. (Meg azért Moldovában is vannak tinilányok.)

Pár hete még harmadik volt a toplistámon, de zuhanórepülésbe kezdett. Tény, hogy a dal nem bír tartalmas mondanivalóval, és az énekes hangja sem a kiemelkedőnek aposztrofálható fajta, de produkció függvénye most már hogy mennyire lesz sereghajtó.

OFF: azért írom ezt most ide, mert a mai nap ez az egyik legolvasottabb cikk.

Arra szeretnélek kérni titeket, hogy ha bárki bárhol el tudja érni Banszegi Sisters, Czigel, Kitti, Máté94, Rainbowshine és Viki nevű fórumozókat, akkor írjon nekik. Üzenetem nekik: ma 18:00-ig szavazzanak az Amero 2. elődöntőjében Levi21-nél. Ha ennyit írtok nekik, már tudni fogják, miről van szó. Köszönöm a segítséget! 🙂

Kedves Tanti! Sajnos a fenti allitasodat bebuktad ugyanis az en Top listamon Moldova az elso helyen all 🙂
Szamomra ez a dal szerelem volt elso hallasra 🙂
Ez a dal nagyon emlekeztet engem a 90-es evek fiubandainak zeneire (Backstreet Boys, N-SYNC), sot Eduard kicsit meg hasonlit is a BSB-s Nick Carter-re. (O te jo eg, hogy en milyen szerelmes voltam abba a sracba 13-14 evesen) 🙂
En alapbol szeretem az ilyen tipusu dalokat, a pop zenet. Szamomra mindig kulon orom, ha az enekes enekles kozben tancol is, ezert is tetszik Eduard eloadasa.
Sajnos a rajtszam nem kedvez Moldovanak, de en ugy gondolom, hogy meglehet nekik a donto. 10 pont

De jó hogy nem vagyok teljesen egyedül,reméljük hogy ütős színpadképet gondolnak ki hozzá és a rajtszám ( valamint az előzetes várakozások) ellenére is könnyedén bejut a döntőbe.Hiszem hogy sikerülhet.Láttunk már érdekes végeredményeket(pl: tavaly Málta 1-es rajtszámmal bejutott Izrael a 2-sel kiesett.)Nálam ez nagyon meglepő volt,de azért jó volt az a tavalyi dal Máltától szerintem.

A dalszövegnek nem mindig kell sokatmondónak lennie, de itt nincsen kompenzáló erő. Igazából elég egy szinten áll a mezőny, sajnálnám, ha ez a gyenge dal kiütne egy jobb produkciót a tinilányok vonzáserejének köszönhetően. Ja,és kérem vissza a régi Moldova hozzáállását a versenyhez!

Nincs ezzel a dallal semmi baj, szerintem. Való igaz, hogy nincs sok mondanivalója, meg hasonlók, de legalább kitűnik a balladatengerből. Az énekes mondjuk ettől függetlenül elég visszataszító.
13/40, 5/16

Sza…izé rossz. A stúdió verzió megüti az elviselhető kategóriát, de az elő, de jézusatyaúristen. Az valami katasztrófa. A klip elég “érdekes” lett (finoman fogalmazva). A srácnak megtaláltam egy korábbi számát és…mindegyik klipjében kell lennie “érdekes” résznek?
40/40

Ezt a dalt mikor felületesen hallgattuk ismerősömmel azt hittük csaj aki énekel. Nos azóta sem szerettem meg. 30sokadik helyre befut nálam.

Többekkel ellentétben nekem tetszik a stúdió verzió, nálam elődöntőjében 7. helyen áll, döntőben 20. hely körül van nálam az élő előadás miatt.

Comments are closed.