Jan Ola Sand : Ausztrália rendszeres résztvevője lehet az Eurovíziónak

IMG_7708_EV
(c) Elena Volotova/EBU

Tudósító: Szalma Róbert
Forrás: eurosong.hr

Igaz, hogy Ausztrália idén meghívott vendégként lép versenyzőként szombat este a 60. jubileumi Eurovízió színpadára, de a jövőben rendszeres résztvevője is lehet a versenynek, hangzott el a sajtótájékoztatón Jon Ola Sand-tól. Sand az SVT kérdésére közölte, hogy Ausztrália megmutatta, hogy nagy dolgokat képes megtenni ha az Eurovízióról van szó, és már most világos, hogy a státuszukról beszelni fognak a soron következő EBU referencia ülésén. A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy az Eurovízió nem fog más földrészre kerülni, azaz mindig az öreg kontinensen kerül majd megrendezésre, függetlenül attól, hogy mely Európán kívüli ország vesz reszt, vagy nyeri meg a versenyt.

Ausztrália állandó részvételének ötlete nem nyerte el mindenki tetszését. Christer Björkman – aki a svéd delegáció vezetője – kifejtette a problémákat azzal kapcsolatban, hogy az Eurovízió kiterjesztése más kontinensekre további problémákat vetne fel. Többek között a költségeket hangsúlyozta valamint az időeltolódásból adódó közvetítési problémákat.
Emlékeztetőül, Ausztráliát idén Guy Sebastian fogja képviselni. aki eddig elég jó helyet foglal el a fogadóirodák listáján. Ausztrál győzelem eseten az Eurovízió nem fog a fold deli féltekére költözni, hanem valamelyik európai varosban fogjak megrendezni 2016-ban is.

Comments

14 hozzászólás a(z) “Jan Ola Sand : Ausztrália rendszeres résztvevője lehet az Eurovíziónak” bejegyzéshez

 1. Dani avatar
  Dani

  „A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy az Eurovízió nem fog más földrészre kerülni, azaz mindig az öreg kontinensen kerül majd megrendezésre, függetlenül attól, hogy mely Európán kívüli ország vesz reszt, vagy nyeri meg a versenyt.”

  Izrael? Jó, tisztában vagyok vele, hogy európainak tekintik, de földrajzilag ázsiai.

  Ha ezt a borzalmat meg merik tenni, akkor egy kezdetben netes tüntetésen gondolkozom el a javaslat visszavonásáért. Emellett azért, hogy Liechtenstein, Kazahsztán, Katar és a marokkói 2M TV (és talán Koszovó is) indulhassanak.

  Pitbull, egy esetleges tüntetésen részt vennél? 🙂

  1. motholev avatar
   motholev

   Marokkó versenyzett már az Eurovízión, lévén tagja annak. Sőt Libanon és Egyiptom is tagja az Eurovíziónak.
   Remélem, hogy Ausztrália nem vesz többet részt az ESC-n.

  2. Pitbull avatar
   Pitbull

   Nem vagyok én olyan tüntetős fajta, de egy aláírásgyűjtésben benne lennék a javaslat ellen. Nem szimpatizálok a verseny Európán kívüli kiterjesztésével, Katart, Kazahsztánt és Marokkót sem látnám szívesen, bőven elég az eddigi néhány nem európai ország. Izrael nélkül is nagyon jól el tudnám képzelni az ESC-et, de az ő szereplésüknek több évtizedes hagyománya van, így üsse kő, jöjjenek máskor is!

 2. Dani avatar
  Dani

  Ja, és a főnök neve még mindig Jon, nem Jan. De ez csak apróság.

 3. Luxor555 avatar
  Luxor555

  Na nem. Azt támogatnám hogy 2-3 évenként, 1-2 távoli, nem európai EBU tagország is részt vegyen a versenyen, de ebből nem kéne rendszert csinálni.

 4. Luxor555 avatar
  Luxor555

  Pl. azok az országok, amiket Dani felsorolt azoknak is engedném.

 5. hph01 avatar

  „Eurovízió nem fog más földrészre kerülni” – És Marokkó vagy Tunézia, mint EBU tagok? Szerintem azért először Koszovót vagy Liechtenstein-t kéne bevenni.
  Amúgy nekem nincs bajom az Ausztrálokkal, de inkább lehetne minden kontinesnek versenye (ázsiának már van hasonló, csak eredmény nincs :F) Azt a végén mindenhonnan a TOP 3-4-5 megküzdene egy nagydöntőben 😀 (Mondjuk az USÁ-t nem engednénk indulni XD. Amúgy nagyok OP-k lennének…)

 6. Csengettyű avatar

  Na. Naaaaa. Ezt azért ne.

 7. StanB avatar
  StanB

  Úgy fest én vagyok az egyetlen akinek semmi problémája sincs ezzel :/

 8. Gergő avatar
  Gergő

  Nekem sem lenne problémám, ha akkor átneveznék a versenyt Euro helyett EarthVision-re…

 9. Gergő avatar
  Gergő

  Nah még hogy szépítsük itt a dolgokat, az ausztráloknak dél-koreai, tehát ázsiai származású pontbejelentőjük van… 🙂

 10. Orsolya333 avatar
  Orsolya333

  Egyáltalán nem értek egyet ezzel a javaslattal, szerintem az Eurovision, Európa országai által küldött dalokról szól, és kezdjük ott, hogy Ausztrália nem is ország, hanem földrész és semmi köze Európához.
  Ezt az évet még elnéztem, de, hogy ez ezentúl mindig így legyen, azt nehezen tudom elképzelni.

  1. Pitbull avatar
   Pitbull

   Az „Ausztrália nem is ország” részt szerintem gondold át még egyszer!

 11. Kristinna avatar
  Kristinna

  Mar çsak az hıanyozna!!! En mar ezt az eğyşzerı alkalmat ıs durvanak tartom, jo hogy nem mar rögtöb Brazılıat hıvtak meg (a brazılok ıs szeretık az ESC-et…) Ausztralıanak SEMMİ KÖZE Europahoz!!! Rendezzen maganak sajat dalversenyt!!!