Naptár

2015. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2015: Svédország a győztes!

TH00087_78

A 2015-ös Eurovízió győztese, Måns Zelmerlöw, a dalának címe Heroes. (c) Elena Volotova

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv
Sajtótájékoztató 01:40-től kezdődött, élő közvetítés itt! http://www.eurovision.tv/page/webtv?program=132943

Svédország nyerte a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztivált Ausztria fővárosában, 365 ponttal! Gratulálunk!


Alexander Rybak 387 pontos csúcsát nem sikerült megdönteni. Oroszországgal (330 pont) szinte végig fej-fej mellett küzdöttek az elsőségért, és a harmadik Olaszország (292 pont) is vezette a listát a pontbejelentések során. Magyarország (19 pont) a 20. helyezést érte el. A legtöbb pontot, 8-at Észtország ajándékozta Boggie-nak. De kaptunk 1 pontot Csehországtól és Franciaországtól, 3 pontot Írországtól, 4 pontot pedig San Marino-tól és Romániától.

763241bb-d89a-4428-8007-13149d134c62

image20150524_014618370

 

02:00 Magyarország részletezett pontjai az első elődöntőben
A: Pierrot, B: Milkovics Mátyás, C: Odett, D: Hrutka Róbert, E: Fábián Juli

jury_1st_semi

 

02:18 Magyarország pontjai a döntőben
A: Pierrot, B: Milkovics Mátyás, C: Odett, D: Hrutka Róbert, E: Fábián Juli

esc15finaly_hun_jury

03:58 Érdekesség hogy Magyarország a 8. helyen végzett az első elődöntőben, Szerbia pedig a 9. A fordulót Oroszország nyerte, Albánia pedig a 10. lett, így Moldovát kiütötte a tovább jutók közül. A két elődöntőben mindenki kapott pontot, így a németek és osztrákok voltak idén a leggyengébbek.

2015.05.27. 20:14 És még egyszer nézzük meg a 2015-ös Eurovízió fordulóinak pontjait!

Első elődöntő

esc2015sf1results

Második elődöntő

esc2015_2ndsf

Döntő

esc2015_final

 

104 hozzászólás Eurovízió 2015: Svédország a győztes!

  • csm21

    Nagyon csalódott vagyok Észtország miatt. Gratula, Måns!

  • nosugar

    Hallo Europa????…fületek hol hagytátok? Németország NULLA pont???? Az én listámon első-második helyen voltak! Az olasz giccset így bekajálni…gratulálok!! Svédek nálam negyedikek voltak, oroszok ötödikek…. Nem volt rossz a győztes dal, de háttér adta a pontok ötven százalékát!

  • Fox

    Nem lepődnék meg egy Francia visszalépésen…Tán még egy Németen sem

    • force

      Nem hinném, hogy visszalépnének, az mondjuk azért érdekes, hogy az utolsó 4 helyezett, automatikusan döntős ország volt. Talán itt lenne az ideje annak, hogy átgondolják ezt az automatikus döntő kérdést az EBU-ban, mert egyre nagyobb hátrányuk származik az automatikus döntős országoknak, abban az esetben viszont, ha az EBU arra készteti őket, hogy elődöntőzzenek, biztos, hogy ezek az országok egytől egyig visszalépnek majd, hiszen óriási „presztízsvesztés” lenne nekik ez. Egyéb esetben kétlem, hogy a visszalépésükre sor kerül.

  • Iza

    Nos, először is : leírhatatlan a boldogságom, az első pillanattól, ahogy kiválasztották a dalt, a kedvencem volt, soha egy percre sem ingott meg az első helyen, és bár nem igazán hittem el, hogy nyerhet, nagyon boldog vagyok hogy 2009 óta ismét egy olyan dal nyert, aminek kicsit is szurkoltam. (Jelen esetben a legjobban) Lehet utálkozni, unalmasozni, lopásozni, de azthiszem most bebizonyosodott hogy ez a dal, a színpadkép és Måns is fantasztikusak! Hihetetlenül örülök, nagyon megérdemelte, amit ma nyújtott, az vérprofi volt. A svédek profik (szóismétlés, nevermind 😀 ), gyönyörű verseny lesz jövőre. (is) 🙂

    Aztán az olaszok. Csodálatos eredmény, három ilyen fiatal fiútól, ugyan a végén bíztam benne, hogy megelőzik az oroszokat, de nem baj, azthiszem, másodiknak a legrosszabb lenni 🙂 Fantasztikus és profi előadás volt.

    Az oroszokról csak annyit, hogy nagyon sok botránytól és visszalépő (vagy vissza sem térő) országtól mentett meg minket az Ég a második helyükkel.

    Lettországnak és Izraelnek nagyon örülök, azthiszem mindkét országnak hatalmas eredmény ez az elmúlt év sikertelenségeik után.

    Ciprusért kicsit fáj a szívem, én gondolkodás nélkül küldtem rá az sms-t (Olaszországgal és Svédországgal egyetemben), nagyon szép produkció volt, már-már hibátlan. De azthiszem, az is nagy eredmény, hogy bejutottak a döntőbe, szerintem nem sokan hittek bennük.

    Az automatikus döntősök közül Franciaországot sajnáltam kicsit, mert szép produkció volt, Ausztriának méltatlan az utolsó hely meg a nulla pont , és nem csak azért, mert otthon versenyeztek, a német, a spanyol és az angol dal eredményén pedig kicsit sem lepődtem meg, ott végeztek, ahol -szerintem- megérdemelték. Az angolok helyében én nagyon elgondolkodnék, hogyan tovább…
    Ausztrália jó helyezése nem volt meglepetés, számítottam rá, egyszer szép volt, jó volt, de többször ne.

    Belgium nekem nem tetszett, túlzásnak tartom a 4. helyet.

    Magyarországról pedig annyit, én sosem szerettem ezt a dalt, nem lep meg a helyezése, viszont azthiszem nem kell szégyenkeznünk, nem égtünk le, és ez a legfontosabb. Maj legközelebb jobb lesz, egy jobb dallal!

  • force

    Ja, kezdik feltölteni a wiki oldalra az elődöntős eredményeket, a eurovision.tv-n még nincs fent, ezek alapján az első elődöntőben a finnek lettek az utolsók 😀

  • Bakancs

    Alig várom, hogy jövőre mindenki egy animációval meg egy „szépfiúval” próbáljon szavazatokat szerezni egy középszerű dallal, idén ez simán győzelmet eredményezett… És persze ismét jöhet majd egy dán győzelem, hogy családban maradjon a verseny északon.

    Sokkal jobban örültem volna akár egy orosz győzelemnek is (az Eurovízió szempontjából is jót tett volna, visszanyerve néhány keleti és konzervatívabb nézőt), de legalább az én Aminatám megérdemelt top10-es helyezést ért el.

    Nagyon sajnálom a két nulla pontos versenyzőt, Németországot nagyon kedveltem, legalább egyetlen pontot adott volna nekik bármely ország.
    Boggie-éknak gratulálok, a mezőny első felében végeztek, szóval ez is nagyon szép eredmény.

    • tkrisz

      A magyar televoting sokkal normálisabb eredményt adott, mint a zsűri szavazás. A televoting győztesünk csak 20. lett a zsűrinél. Németországnak majdnem adtunk pontot.

    • tkrisz

      Az észt zsűrinél első volt Bogi! A román televotingban 2.-ak voltunk, a szerbben csak 10.-ek. Az elődöntőben még jó pontokat kaptunk tőlük 10 illetve 8.

  • tkrisz

    Bár el kell ismerni a top 3 dal átlagon felüli volt, az én top 3-am nagyon nem így nézett ki. Észtország, Németország, Szlovénia. 3 nagyon különleges, nem éppen mainstream produkció.

    Mindhárman többet érdemeltek volna. Utóbbi 2-t gondoltam, hogy nem lesz elől. De legalább Észtországnak mindenképpen a dobogós helyekért kellett volna küzdenie!

    Magyarországot a 10-20. helyre vártam, ez épp meglett. A román és a szerb zsűri nagyon lehúzhatta.

    Bogi szépen teljesített, hibátlan, minőségi produkciót adtak elő. Idén is valami különleget vittünk Európának, és erre nagyon büszkék lehetünk, ez fontosabb, mint a helyezés.

  • nick06

    Nos, úgy tűnik a svédek csak harmadikok voltak a televote-ban az olaszok és az oroszok mögött, és csak két országban voltak elsők. Sima olasz győzelem lett volna 100%-os telefonos szavazással.

  • balazs1992

    Sajnálom hogy Boggie nem ért el jobb eredményt de azért így sem kell szégyenkeznünk legalább be jutott a döntőbe és ez a lényeg.
    Véleményem a tegnapi döntőről.
    Szlovénia: az előadás közepes volt, nem csodálom hogy nem végeztek a Top 10-ben.
    Franciaország: unalmas volt az előadás, nem lepett meg a helyezése.
    Izrael: szuper volt tegnap is az előadás akárcsak csütörtökön, megérdemelték a Top 10-et az elmúlt évek sikertelenségei után.
    Észtország: jó volt az előadás, sajnálom hogy nem végeztek előrébb de így is megérdemelten lettek Top 10-esek.
    Egyesült Királyság: az előadás nem a legjobb volt, nem lepett meg a helyezése.
    Örményország: nekem egyáltalán nem tetszett az előadás.
    Litvánia: ugyanaz mint Örményországnál.
    Szerbia: az előadás gagyi volt tegnap is és kedden is, nem érdemelték meg a Top 10-et.
    Norvégia: az előadás jó volt, kicsit végezhettek volna előrébb is de azért ők is megérdemelten lettek Top 10-esek.
    Svédország: nagyon jó volt az előadás, teljesen megérdemelten győztek és gratulálok nekik.
    Ciprus: a dal egy kicsit unalmas volt, de nem olyan rossz hogy a mezőny hátsó felében szerepeljen.
    Ausztrália: sajnos egy kicsit túlságosan erőltetett lett a dal, nem igazán érdemelték meg a Top 5-öt.
    Belgium: ugyanaz mint Ausztráliánál.
    Ausztria: jó volt a házigazdák előadása, nem is értem miért nem kapott egyetlen árva pontot sem minimum 1 vagy 2 pontra számítottam ezzel a produkcióval kapcsolatban.
    Görögország: az előadás unalmas volt, nem csodálom hogy nem lett Top 10-es.
    Montenegró: nekem tegnap sem tetszett a produkciójuk és csütörtökön sem.
    Németország: nekem az előadás unalmas volt, számítottam rá hogy utolsók lesznek de nem 0 ponttal.
    Lengyelország: szépen énekelt az énekesnő, kb. ilyen helyezést vártam tőle.
    Lettország: nekem a dal és az előadás nem igazán jött be, de azért megérdemelték a Top 10-et az elmúlt évek balszerencséi után.
    Románia: nekem az előadás közepes volt, nem csodálom hogy nem lett Top 10-es.
    Spanyolország: jó volt az előadás, jobb helyezésre számítottam velük kapcsolatban.
    MAGYARORSZÁG: nagyon jó volt az előadás és nagyon szépen énekelt Boggie, ennél sokkal jobb helyezést érdemeltünk volna de mint ahogy felette már írtam nem kell szégyenkeznünk legalább megmutattuk Európának mit tudunk.
    Grúzia: nekem nem tetszett az előadásuk, hála istennek hogy nem lettek Top 10-esek.
    Azerbajdzsán: ugyanaz mint Grúziánál.
    Oroszország: jó volt az előadás, nem őket tettem volna a 2. helyre de azért megérdemelték a helyezést.
    Albánia: nekem nem jött be a dal egyáltalán, nem lepett meg a helyezése.
    Olaszország: nagyon jó volt az előadás, megérdemelten lettek a dobogósok.
    Ez a véleményem a tegnap látottakról.
    Nem baj Boggie szép volt.
    Majd jövőre talán jobb helyezést érünk el ha egyáltalán be jutunk a döntőbe.

  • Dani

    NEM, NEM és NEM!!!!!!!! MIÉÉÉÉÉÉRT??????!!!!!! Mi az, hogy ez a semmi üzenettel rendelkező valami nyert? És hogy Ausztria és Németország 0 pont?????????!!!!!!!!! Ez enyhén szólva is sz*métség!!!!!!!

    • A semmi üzenettel rendelkező valami olyan ledes technikákat mutatott az átlag nézőnek, amitől szájtáti módon nyomatták rá az SMS-eket. Sokan nem is figyelnek az üzenetre (én sem szoktam).
      Ha jó a zenei alap, és el is találja a hangokat az énekes, simán nyertes lehet ilyen hatásokkal a színpadon. Nem mondom, hogy ez jó (ellenszenveztem a dallal, gondoltam, hogy megnyeri a ledes megoldások miatt) de mégis picit fáj, hogy csupán ez számított. (De hogy még a zsűri is erre hajlott…)

  • Dani

    És most megnéztem az elődöntők eredményeit is. Hogy a *****ba kaphatott Finnország egyáltalán pontot, Ausztria és Németország meg nem????!!!!

  • Érdekes megnézni a 2016-os ESC wikipédiáját: Visszatérők: Ukrajna, Törökország.

    Lehet induló: Ausztrália és KÍNA!!!

  • csm21

    Eltelt egy fél nap és még mindig nem emésztettem meg, hogy Stigék csak 7.-ek lettek. Legalább egy dobogót megérdemeltek volna. Az viszont gyanús, hogy a fogadóirodák hibátlanul megtippelték a top 5-öt.

  • Lorix

    Nagy gratula Mansnak, nagyon jo volt, orulok hogy nm oroszo. nyert,nm azert mert imadtam a dalt, de sok orszag nm szerepelt volna nm vett volna reszt jovore emiatt szerintem. Sajnalom Boggiet jobb helyezest erdemelt de fo h bejutottunk es legyoztuk spanyolo. aminek en kulon orulok

  • Orsolya333

    Először tehát szeretnék gratulálni Svédországnak és persze minden egyes résztvevőországnak, köztünk magunknak is.
    Kettős érzés kavarog most bennem, hiszen jobb helyezésre számítottam a magyaroknak, viszont, ha belegondolok abba, hogy Ausztria és Németország 0 ponttal lett utolsó, pedig szerintem az este egyik legjobb produkciói voltak, akkor már az a nekünk adott 19 pont sem olyan rossz.

    Eleinte nem igazán értettem, hogy mért tartják az idei mezőnyt a legerősebbnek, aztán tegnap éjjel már én is így gondoltam, szerintem minden dal a maga módján elég jó.

    Örülök Svédország győzelmének, mert nagyon igényes produkciót láthattunk tőlük, bár a tudat, hogy 2 éve már rendeztek ott Eurovíziót, kicsit nyomasztó, másrészt pedig ismét nagyon nehéz lesz kikeveredni, ebből az „északi körforgásból”, de ettől függetlenül már várom a versenyt nagyon.

    Ausztrália kellemes meglepetés volt, megérdemelten lettek ötödikek.

    Sajnálom a két utolsót ( Germany, Austria), szerintem a top 10-ben lett volna a helyük.

    Észtország volt az abszolút kedvencem idén, szerintem ha nem negyedikként lépnek fel, hanem a döntő második felében, akkor Ők is ott lehettek volna a top 5-ben.

    És, hogy rólunk is szóljak, az én személyes listámon Boggie a második helyen van, úgy látom Európa ezt még megdobta egy nullával. Ez a 20. hely a dal értékéből nem volt le semmit, gyönyörű volt és én ennél büszkébb már nem is lehetnék…és ezt még mindenképpen leakartam írni, hogy az Elővízióban Boggie versenytársai és Conchita mennyire elismerően nyilatkozott a dalról, ennek nagyon örültem.

    Várom a következő Eurovíziót már nagyon!:))

  • Dani

    A svédek csak azzal tudnának vigasztalni, ha kiválasztanák a Friends Arenát helyszínnek.

  • force

    Összességében szerintem jó volt a műsor (elődöntők, döntő) bár volt némi baki, de azt kell, hogy mondjam, az osztrákok ahhoz képest jó műsort csináltak, hogy nem rutinosak ebben. Én sokkal jobban örültem volna az orosz győzelemnek, de a svéd még mindig jobb, mint az olasz. Ami viszont botrányosan sz*r volt az Gundi teljesítménye, az elődöntőkben és a döntőben is rengeteget bakizott, CSERÉLJÉK MÁR LE VÉGRE!!!

    • Dani

      Hát igen…Gundi egy kicsit jobban is felkészülhetett volna, főleg a nevek gyakorlásával…Knyez, Monika Linkitye, Morland. Na, ezeken kiakadtam. Meg azon, hogy Gundi szerint Litvánia 2007-ben lett 3. a Junioron. Meg még nem is tudom, miket hibázott…ja, igen. A fordítások: A ritmus odabent (Rhythm Inside, vagyis Belső ritmus), Te vagy az út (The Way You Are, vagyis Ahogy vagy)…pff… 😀

      • force

        Nagyon sokszor belezavarodott a mondataiba, hebegett-habogott, az oroszoknál is elsütött valami politikai dumát (iszonyat gusztustalan dolog volt tőle). Nem alkalmas már erre a feladatra, idén ezt bebizonyította, zéró teljesítmény…

      • Dani

        …negatív rekord, ahogy Dér Heni mondaná. 😀

      • Szerintem reggel 1 kor, 3 óra duma után te is mondanál hibás dolgokat. És ő egész nap kintvan, dolgozik, hiszen a próbáknál is ott van. És közben gondolom nem egy dologra kell figyelnie…

      • Volt egy olyan is Norvégiánál, akik 12 pontot adtak a svédeknek, hogy „Svédországban sok svéd él”, jelezvén miért ad Norvégia Svédországnak 12 pontot.

    • HunMateo

      Plusz a szavazásnál úgy nyomta a svédeket, hogy már csak 20 pont az oroszok előnye, már csak 3…
      Lehet, hogy tudta előre, ki fog nyerni?

      • Dani

        Akkor már egyértelmű volt, hogy kettejük közül nyer valaki. Olaszországnak akkor már esélye sem volt. Ezért nyomatta ennyire őket.

      • force

        Egy interjúban elmondta, hogy a svédek a kedvencei idén… Egy riporternek nem az lenne a feladata, hogy objektív és semleges legyen? Ha egy kutatótól elvárják (boccs, éppen kutatásmódszertan vizsgára készülök), akkor egy riporternek, újságírónak miért nem feltétel az, hogy objektív legyen, pártatlan és semleges?

        2009-ben a görög műsorvezető is állandóan uszította a görög nézőket a norvég dal ellen, ez mekkora görénység már…

      • Pitbull

        A baj ott van, hogy az ilyen „uszításoknak” lehet bármilyen foganatja a nézők véleményformálását tekintve. Valóban sokat hibázott idén Gundi, de nekem hiányozna, ha netán lecserélnék. Azt se felejtsétek el, hogy Gundi nem szinkrontolmács, az angol szófordulatokat sem kell feltétlenül ismernie, nekem sem egyértelmű a „The Way You Are – Ahogy vagy” jelentéskapcsolat. Sokatokkal ellentétben nekem Novodomszky Éva is hiányzott, számomra ő is hozzátartozik az ESC-hez, Tatár Csilla sem brillírozott a szerepében, Éva esetlensége pedig szerintem kifejezetten aranyos és szerethető, Európa nagy része legalább olyan hibásan beszél angolul, mint ő, még az etalonnak tekintett nyugati országokban is, lásd oitpoints. Arról nem beszélve, hogy Évának sokkal szebb a frizurája… 🙂

  • mate9605

    Nagyon örülök hogy Svèdország nyert,egyik nagy kedvencem volt Boggie mellett.Nagyon nem örültem volna ha Olasz vagy Orosz győzelem született volna.Èsztország 7.helyènek is örülök bár megèrdemelt volna egy rop5-t ès sajnos Boggie csak 20.lett :/ sajnos előrèbb gondoltam de èrezhető volt hogy nem fog sok pontot kapni,de szèp teljesitmèny,majd legközelebb jobb lesz.

  • Sebi

    Sziasztok!

    A tegnap estével kapcsolatban van pár dolog amit el akarok mondani. A szokásos eurovíziós házibuliban néztem a versenyt 10 másik barátommal együtt. Minden évben megtartom, így idén is. A pontozás első felében borzalmas volt a hangulat de aztán amikor a svédek átvették a vezetést egy emberként ordítottuk ,hogy ez az végre!!! Az orosz dal egy túlértékelt hülye kis csitri dala ami jó sorszámot kapott ennyi semmi esetre se érdemelt volna meg győzelmet. Így nagy volt az öröm az est végére a házibuliban is.:)

    A másik dolog, hogy a saját házi pontozásunkban a sorrend: 1 Észtország,2. Svédország,3.Németország és itt kell ,hogy megemlítsem a döbbenetünket,hogy a németek egyetlen egy pontot sem kaptak pedig az est egyik legjobb előadása és dala volt…nem értette senki

    A harmadik dolog Gundel műsorvezetése egyszerűen borzalmas volt, harmat gyenge, teljesen felkészületlen belebakizott jó párszor és ,hogy még az előadók neveit sem tudta rendesen megtanulni…áhhh jövőre hallani se akarok arról,hogy ő vezesse méltatlan volt….nagy csalódás

    Magyarország: nem szeretem az előadót és a dalt sem, de ahogy korábban elmondtam drukkoltam mert őt küldtük, korrekt előadás gratulálok, nem rossz az a 20. hely ezzel a dallal.

    Végül a többiek: Lettország szuper volt, örülök a helyezésnek, Észtország és Norvégia előrébb kellett volna hogy végezzen de így is jók voltak. Belgium nagy kedvencem lett a személyes listámon, 2. volt és küldtem szavazatot is:)nagyon örülök a helyezésének!!
    Amúgy rendben volt a sorrend kivéve az oroszok második helyét és a németek szereplését ….ja és az olaszok szerintem nem voltak ilyen jók de tőlem bárki nyerhetett volna csak ne Oroszország 🙂

  • Luxor555

    Ha Bulgária részt vett volna, kapott volna pontot Németország. XDD
    http://eurovoix.com/2015/05/24/bulgaria-results-of-their-2015-voting-announced/

  • Klaris

    Lehet, hogy ez nem túl kedves dolog, de nagyon izgultam, hogy nehogy Oroszország nyerjen. Egyszerűen nem érdemlik meg. Mindig álszent produkciókat küldenek, amitől kavarog az ember. Nem, nem, és nem.

    A litvánokat nem tudtam végig hallgatni, rosszul voltam tőlük. És hogy még pontokat is kapnak…nevetséges 😀 Tömör nyál.

    Svédeknél minden a helyén volt. Megérdemelten nyertek.

    Boggie dala nem volt nagy szám, szép volt a háttér, meg profi volt, de annyira laposnak hatott, hogy nem csodálkozom az eredményen. Ettől függetlenül BÜSZKE vagyok rá és a csapatára, nem az ő hibája, hisz jobb számmal akart nevezni, de nem engedték.
    Nem baj, ez egy igen jó kis lecke volt a DAL zsűrinek meg úgy mindenkinek. Remélhetőleg jövőre befejeződik ez a búskomorság és küldünk valami vidám&kevésbé nyomasztó dalt. Hajrá 🙂

  • DinkaDanka

    Sziasztok!
    Ahogy tavaly is megcsináltam, megcsinálom idén is excel táblázatben, hogy mi lett volna az eredmény ha 100% zsűri vagy 100% televoting lett volna.

    Ha valakit érdekel akkor küldjön nekem egy e-mailt és elküldöm neki.

    De mivel ma vendégsében voltam kevés rá az esély hogy ma kész legyen, de amint kész küldöm.

    Az e-mailem: ddanka.c@gmail.com

  • Dalida

    Nagyon erős mezőny volt. Számítani lehetett rá, hogy nincs esélyünk top-10-be kerülni, de szèp, vállalható produkció volt Bogiéké. Meggyőződèsem, hogy a Dal többi résztvevőjének a döntőbe jutás sem sikerült volna.

    Én nem tudtam volna sorrendet felállítani az első 3 helyezett között, mind a három nagyszerű, győzelemre érdemes dal és előadás
    volt. Alig volt olyan produkciò a döntőben, amit nem szerettem, talán csak az albán és a görög döntőbe jutását nem értem a mai napig sem. Érzésem szerint az észt dalt is túlértékelik sokan itt a fórumon, jónak jó volt, de nem annyira szuper! Örülök, hogy Szerbia nem került előbbre, mert szerintem elég giccses volt.

    A pontozás, illetve a helyezések egyáltalán nem tükrözik a dalok szìnvonalát. A spanyolnak az első 10-ben lett volna a helye, és semmi nem indokolja a németek és osztrákok 0 pontját. A belgák jó helyezésének örülök, nekem is tetszett a produkciójuk. Teljesült az a kívánságom is, hogy Bogi előrébb végezzen, mint az angolok, ez az én bosszúm azért, amit a Mirror korábban a mi dalunkról írt.

    Csatlakozom azokhoz, akik szerint jövőre pörgősebb számmal kellene próbálkoznunk. Remélem, jövőre erősebb lesz a nemzeti válogatónk mezőnye, mert az idei nagyon gyengére sikeredett. Bogiéknak mindenképpen jár az elismerés, sok ország irigyel minket ezért a helyezésért!

  • Orsolya333

    Sziasztok! Ha már szóba került Gundi, én azon a véleményen vagyok, hogy Ő is emberből van, és hibázni emberi dolog, de azt gondolom, hogy egy színvonalon felüli műsorban, mint az ESC, nem lehet már hibázni, főleg, hogy úgy tudom, ez a 9. Eurovízió, melyet végigcsinál.
    Egyébként, tudom, hogy már leírtam, de tényleg szép este volt a tegnapi.

    • force

      Ahogy mondod, kezdem azt érezni, hogy Gundi kiöregedett már ebből. Oké, hogy az ő hangjával szoktuk meg ezt a műsort, de ami nem megy, azt nem kell erőltetni, mert legszívesebben lenémítottam voltam a TV-t tegnap, hogy ne halljam a baromságait. Bízom benne, hogy többen is észreveszik ezt és elgondolkodnak azon, hogy kommentátornak odategyék jövőre megint.

  • HunMateo

    A szakmai zsűre nem tudott egy kicsit összebeszélni, bundázni?
    Mert a televotingon fölényesen Olaszország nyert, a svédek meg csak 3. lettek! És ebben az az érdekes, hogy a szakmai zsűri inkább az ilyen Aminata féle produkciókat pontozza általában föl!
    De hogy mit látott a zsűri a svéd produkcióban, amiért ennyire felpontozták? több mint 100 ponttal adtak nekik többet, mint a 2. letteknek és oroszoknak, ami erősen bundaszagú… Szerintetek?

    • force

      Mivel a szakmai zsűri előbb szavazott, mint a nézők, így nem hiszem, hogy bunda volt a dologban. Egyszerűen jobbnak érezték, mint a többi dalt. Kétlem, hogy az EBU vagy az SVT keze lenne a dologban, szerintem a svédeknek nem hiányzik ez a rendezés, de jópofát vágnak hozzá és úgy adják elő, mintha minden vágyuk ez lenne. Másfelől az EBU kicsit megkönnyebbülhetett, hogy nem az olaszok nyertek, ha a RAI rendezte volna a versenyt, az óriási káosz lett volna, megbízhatatlan csatorna, simán, gondolkodás nélkül passzolták le a JESC szervezését is. Kinek hiányzik, hogy állandóan harcolni kelljen a szervezőkkel, h legyenek már szívesek időben megcsinálni mindent, h ne legyen olyan botrányosan sz*r minden, mint 1991-ben?

    • HunMateo

      Szerintem meg igen, mert tudták az elődöntő alapján, hogy jól áll a svéd gyerek a televotingon, ezért tutira mentek a zsűri szavazáson, nehogy az oroszok vagy Italy nyerjenek végül!

      • force

        A zsűri már az ED-n is felpontozta a svédeket, pedig ott is korábban szavaztak, egyébként meg nem hiszem, hogy a zsűrit értesítik arról, h mi lett az ED televoting szavazásának eredménye, főleg, hogy 1 nap van a kettő között. Ők is csak annyit tudnak, kik jutottak tovább, azt nem, hogy az adott ország az ő szavazataik mellé mennyi televotingból származó pontot gyűjtött.

      • HunMateo

        Én az a vicc, hogy Loreen annak idején a zsűritől úgy kapott csak 296 pontot, hogy ott 42 ország volt, (vagyis több pont) és az orosz Babuskakat lepontozta a zsűri…
        Szerintem tutira mentek, hogy a csúnya gonosz oroszok ne nyerjenek! A televotingon egyértelmű volt, hogy top 3ban lesz Mans, mivel az ilyen „szépfiú pop zenével” mindig sok szavazatot szokott hozni! lásd Eric Saade

      • Dani

        „Szerintem tutira mentek, hogy a csúnya gonosz oroszok ne nyerjenek!”

        Hát az nagyon valószínű, mert olvastam korábban valahol, hogy egy esetleges orosz győzelem esetén Svédország visszalépett volna. (Ezzel tiltakoztak volna az ellen, hogy Oroszország nem liberális, meg ilyesmik.) És ez kb. akkora veszteség lett volna az ESC-nek, mint amekkora a 96-os német kiesés lehetett (akkor még nem voltam sehol, szóval azt csak elképzelni tudom).

  • Emdogh

    Nos akkor…
    Először is szívből gratulálok Boggie-nak, aki ötödjére is bevitt minket a döntőbe, és méltón képviselte hazánkat. Ahhoz a hatalmas ellenszélhez képest, amiben dolgoznia kellett, ez egy remek eredmény.
    A svédek és Mans is érdemel egy külön gondolatot. Nem hittem volna, hogy ennyire bírja Európa (és Ausztrália), de mégis. És, kicsit látszott a legvégén, az extra előadás alatt, hogy ez egy mennyire végzetesen begyakorolt maszlag. De a dal hallgatható, úgyhogy nincs semmi baj.
    Nem lesz egy örök emlék nekem ez az idei fesztivál. Az ORF nem tett ki magáért, egy hatvanadik évfordulós show sokkal több összeszedettséget, és néhol jobb köztes produkciókat igényelt volna. Az pedig csak besározza az eseményeket, hogy minden a meleg egyenjogúságra volt szegről-végről kihegyezve, megint rákényszerítve Európára az „ösztönös” toleranciát. Nem, ezt így nem lehet, végre beláthatnák már!
    A fő gondolatfutam persze a produkciók szubjektív értékeléséé legyen:
    (^jobb helyezést érdemelt volna, ˇtúlértékelték, -egyik sem)
    Slovenia 14^ – most jobb volt, nekem tetszett élőben is
    France 25^ – most először meggyőzött ez a dal, remek produkció volt
    Israel 9ˇ- továbbra sem tetsző giccsfutam egy köpcös tinitől
    Estonia 7^ – nem volt teljesen őszinte, de a dobogón lenne a helye
    United Kingdom 24ˇ- a jelzés az elérthez képest mindent elárul…
    Armenia 16ˇ – továbbra is nem Anush, hanem Inga, de elunós 3 perc
    Lithuania 18^ – két előadás alatt megvettek, erről én tehetek, bocsi
    Serbia 10ˇ – másodjára már az előadás is unalmas volt nekem
    Norway 8- – csak a dal jó, de a koreográfia, na az egy nagy nulla
    Sweden 1ˇ – ez nem rádiós verseny, és nem a Melodifestivalen…
    Cyprus 22ˇ – hatodik az elődöntőben, na ne már…!
    Australia 5^ – Guy végül megmutatta, hogyan kell igazi showt csinálni!
    Belgium 4- – remek volt, külön öröm a magyar 12 pont
    Austria 26^ – azért ennyire nem volt rossz, sőt…
    Greece 19- – ebben ennyi volt, bárki bármit mond
    Montenegro 13^ – a 2012-es Zeljko-félénél ezerszer jobb Knez, imádom!
    Germany 26^ – kicsit giccses előadás, de pontot azért érdemelt volna
    Poland 23- – sajnos az este egyik leggyengébb énekteljesítménye…
    Latvia 6ˇ – szokatlan, de én nem tettem volna ilyen magasba
    Romania 15ˇ – nekem ez még mindig nem, nem tudom, miért, de nem
    Spain 21- – pl. a bugyivillantás miatt pont ezt a sorsot érdemelte…
    Hungary 20^ – Boggiék, fantasztikusak voltatok 🙂
    Georgia 11- – jó középmezőnyt indító előadás, nekem bejött
    Azerbaijan 12ˇ – nagyon túlértékelt, nem mondok semmit…
    Russia 2ˇ – műmosoly, műének, műgesztusok, műdal, műnő, műruszkik…
    Albania 17- – nem volt jó a háttér, a beállítások, ebben több volt
    Italy 3ˇ – 26 dal után „az utolsó” maradt, nem jött be a jóslatom
    Végezetül, érdemes a pontszámaokat figyelni. Bár nem volt egyértelmű előrejelzés, 9 produkció kezében sűrűsödik össze a pontok nagyja, a 10. Bojana már csak 53 pontot kapott, pontosan annyit, mint 2011-ben Wolf Kati a döntőben, pedig tudjuk, ő hanyadik lett. Ennek tükrében a 19 pontos eredmény nagyon szép és megsüvegelendő. Ez egy ilyen év volt, nem szerencsés az ilyen pontozás, mert nem kellőképp differenciál. Ha olyan lett volna a helyzet, mint pl. 2011-ben, akkor szerintem előrébb végeztünk volna. Ennek tükrében gratulálok mégegyszer Boggienak, és csapatának! Szép munka volt! 🙂

  • Graffy

    Mondja már meg vki, miért lett első Svédország ? Mint dal semmi nem volt, grafika az viszont ott volt. Szerintem csak a grafikának köszönheti, hogy nyert. Mondom mint dal középmezőny.

    Nálam egyértelműen Lettország a nyerő ! Eszméletlen hatása volt. Egyedi hangzás, szóval nálam első.

    Csodálkozok, hogy Izraelnek esélye sem volt top 3-ba kerülni. Őket 1-3-ba vártam.

    Ausztrália is nagyon jó volt.

    1- Lettország
    2- Izrael
    3- Ausztrália

  • Graffy

    jahh…Észtország amúgy a tavalyi Hollandia koppintása..

    amikor elsőnek hallottam őket, egyből a tavalyi hollandok jutottak eszembe

  • Pitbull

    Tegnap egy – velem együtt – 14 fős társaságban volt szerencsém végignézni a döntőt, rögtönzött szavazásunkon teljesen más eredmény jött ki, mint amit végül a TV-ben láthattunk, pont ezért kissé fagyosan fogadtuk a svéd győzelmet. Most sem tudok érte lelkesedni, annak ellenére sem, hogy a svéd dal (szigorúan csak a dal, körítés nélkül) 8. helyen végzett az egyéni listámon. Oroszországra szavaztam, szeretem azt a dalt akkor is ha „műmosoly, műének, műgesztusok, műdal, műnő, műruszkik…” -by Emdogh.
    Boggie daláról a Napi Eurovízió sorozatban azt írtam: Középszerű. Nos, az eredménye pontosan oda helyezte ahova való, 20. hely a mezőny abszolút közepe. Nálam ugyan a 16. helyre volt jó és nagyjából erre a helyezésre is számítottam, tehát kicsit gyengébben szerepelt, mint ahogy gondoltam, de szégyenkeznünk nem kell. A döntő megvolt és ez a lényeg, ott már minden pont ajándék, szegény házigazdáknak és Ann Sophie-nak még ennyi sem jutott, pedig az egyik legemlékezetesebb produkciót nyújtotta a német versenyző. Az osztrák dal pedig nekem alapból tetszik, a 0 pont mindkettejük esetében igazságtalannak tűnik számomra.

    Végső konklúzióként azt mondhatom, hogy ez az évad az én megítélésem szerint a tavalyihoz hasonlóan igen gyenge volt, a nyomába sem ér a 2009-es HiperESC-nek. Remélem, hogy jövőre kilábal a verseny ebből a mély hullámvölgyből.

    • Kajli25

      Nagyon egyet értek Veled Pitbull, a 2009-es év volt eddig a csúcs! Azokat a dalokat a mai napig hallgatom… sokszor 1-2 évre visszamenőleg sem emlékszem, hogy melyik ország kivel állt színpadra…

      Szoros volt az idei döntő, de egyik sem volt igazán győztes dal szerinte.