Naptár

2015. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2015: Első elődöntő ma este!

Készülődik a Green Room az első elődöntőre

Készülődik a Green Room az első elődöntőre

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv
Élő közvetítés 21:00-tól
eurovision.tv (nemzetközi közvetítés) – http://www.eurovision.tv/page/webtv
https://www.youtube.com/watch?v=pyUCR-Sfenc
MTVA (magyar kommentár) – http://www.mediaklikk.hu/duna-elo/

Ma este újra Eurovíziós Dalfesztivál! Ezúttal a hatvanadik versenyt láthatjuk Ausztria fővárosából, Bécsből. A Wiener Stadthalle készen áll a nagy showra! A mai elődöntőben lép fel Magyarország is, és a szabályok szerint ezen az elődöntőn szavaz az automatikus döntősök közül Spanyolország, Ausztria, Franciaország és Ausztrália zsűrije és közönsége vesz részt az első elődöntő szavazásán.

A mai este fellépői:
MOLDOVA: I Want Your Love – előadja: Eduard Romanyuta
ÖRMÉNORSZÁG: Face The Shadow – előadja: Genealogy
BELGIUM: Rhythm Inside – előadja: Loïc Nottet
HOLLANDIA: Walk Along – előadja: Trijntje Oosterhuis
FINNORSZÁG: Aina Mun Pitää – előadja: Pertti Kurikan Nimipäivät
GÖRÖGORSZÁG: One Last Breath – előadja: Maria Elena Kyriakou
ÉSZTORSZÁG: Goodbye To Yesterday – előadja: Elina & Stig
MACEDÓNIA: Autumn Leaves – előadja: Daniel Kajmakoski
SZERBIA: Beauty Never Lies – előadja: Bojana Stamenov
MAGYARORSZÁG: Wars For Nothing – előadja: Boggie
FEHÉROROSZORSZÁG: Time – előadja: Uzari&Maimuna
OROSZORSZÁG: A Million Voices – előadja: Polina Gagarina
DÁNIA: The Way You Are – előadja: Anti Social Media
ALBÁNIA: I’m Alive – előadja: Elhaida Dani
ROMÁNIA: De La Capat – előadja: Voltaj
GRÚZIA: Warrior – előadja: Nina Sublatti

A közönségszavazásnál külföldi szavazási telefonszámra nem lehet küldeni szavazatokat, mindenki használja az országának megfelelő vonalat és ott ne szavazzon a saját országára, mert azt tiltja a szabályzat, nem lesz beleszámolva a végeredménybe.

77 hozzászólás Eurovízió 2015: Első elődöntő ma este!

  • Rita

    Háát…összességében nem volt rossz este, amit ezekből a dalokból ki lehetett hozni, többé-kevésbé ki is hozták. Sajnos, nem találtam 10 dalt, amelyiket nyugodt szívvel juttatnék tovább, de azért nekem is akadtak kedvenceim:
    Belgium, Észtország, Magyarország, Oroszország, Románia és Grúzia. Nekik szorítok, különösen nekünk, Bogi nagyon ügyes volt, minden tetszett, ami a színpadon történt! 🙂

  • Fox

    Tetszett a mai nap.Görögország volt szerintem a legjobb(utána Bogi) nagyon remélem,hogy továbbjutunk.

    A műsorvezetésért egy óriási minusz pont az osztrákoknak 🙁 Petra tavalyelőtt egyedül sokkal jobban teljesített..Lejet jobb lenne,ha itt is csak Conchita vezetné a showt.

  • nosugar

    Csodálkoznék ha nem lennénk döntősök, nagyon szép produkciót nyújtottunk!….most már kezdjék, mert izgulok nagyon! 😀

  • Mona42209

    Hurráááá nagyon megérdemelte!!! Nem is érdekes hanyadik lesz a döntőben!!

  • schanc

    Albán, örmény, orosz, román, magyar, görög, észt, grúz, szerb, belga továbbjutás.

  • StanB

    KIESTEK A FINNEK !!
    Mi meg továbbjutottunk. Európának van füle !

  • Iza

    Fehéroroszország. A szívem szakad meg. 🙁

  • nosugar

    ….ennyit az előrejelzéseknek! 😀

  • Mona42209

    A továbbjutók között én akiket nem juttattam volna tovább Örményország, de tény hogy nagyon jól énekeltek. Ellenben Elhaida bűn hamis volt, a számot viszont nagyon szeretem!

    Már csak egy második részt kell Boggienak kihúznia!

  • ertzu

    Pár napja pont ezt a tíz országot írtam le valamelyik videóhoz a youtubon.Lehet le kellene írnom Csehországot is, hátha 😀

    És amúgy hurrá és hajrá Boggie! 😀

  • schanc

    Ennyien kimentetek a helyszínre? Máskor özönleni szoktak a kommentek!
    Kicsit sommásan a mai estéről:
    A látványról már írtam, nekem nagyon tetszik a színpad meg a körítés. Igazából jobb a körítés, mint a dalok többsége.

    Magam is meglepődtem, de végül az észtekre küldtem egy sms-t. Amennyire szidták sokan a próbát, a végső megvalósítás szerintem nagyon jó lett, nagyon jó, másoknál nem látható egyedi kameraképekkel.
    Nagy szívfájdalmam Albánia, Elhaida néhol fájdalmasan hamisan énekelt, és teljesen szétesett néhol a produkció, de becsületére legyen mondva, visszahozta minden egyes alkalommal.
    Polina majdnem összeesett a színpadon, annyira izgult, nem is sikerült úgy énekelnie, ahogy amúgy tudhat.
    Ellenben a görög hölggyel, aki nagyon magabiztosan abszolválta az amúgy nem könnyű dalát.

    Amúgy rengeteg teátrális dolog zajlott ma a színpadon, és nem is elsősorban a körítésre gondolok itt, hanem az énekesek gesztusaira, mozdulataira. Úgy látszik, megöregedtem már az olyan dolgokhoz, mint amit pl. a macedón srác nyomott (ráadásul az este leghamisabban éneklőjeként), és sokkal jobban értékelem azt a természetességet, amit akár Boggie képviselt.

    A továbbjutókkal kapcsolatban nagy ellenvéleményem nincsen, az örményeket szívesen lecserélném mondjuk Dániára, de hát erre nincs lehetőség.

    De a legfontosabb, hogy Boggie megint bevitte Magyarországot a döntőbe! Le a kalappal a csapat előtt, nagyon profin összerakták a produkciót!

    • Mona42209

      A mai estéhez még:

      Nekem nagyon tetszik a színpad, jobban mint a tavalyi. Azért a végére csak lettek jó kis számok, és szuper hangok a színpadon. A műsorvezetés nagyon rossz. Egyedül a sötétbőrű hölgyet lehet észrevenni.

      Schanc nekem is tetszett Észto. bár én Elinát a mély hangoknál bizonytalannak éreztem, de nekem átjött a válogatón látott hangulat. Elhaidánál nagyon szurkoltam csak énekeljen legalább 1-2 tiszta hangot. Macedóniánál egyáltalán nem kellettek volna a háttérénekesek és maga Daniel sem :-).

      Színpadi megoldásoknál abszolút bejött Belgium, Grúzia, Magyarország, Észtország, Oroszország, Románia

      A továbbjutókkal abszolút elégedett vagyok, pont nekem is Dánia jöhetett volna az Örmények helyett, szerintem nem volt rossz a hangulat amit csináltak.

      Boggiék pedig nagyon szépen, tisztán és hatásosan énekeltek. Nagyon örülök nekik!

  • schanc

    Albánia: 2nd half
    Elképesztő idegesítő hangja van a levezető nőnek 🙂

  • gaboca701

    Tulajdonképpen az eredménnyel szinte teljesen elégedett vagyok.
    Egyedül az örmények nem tetszettek, nálam csak 15. lett.
    Néha mintha A Dal első elődöntőin lettem volna, ott hallottam ennyi borzalmasan hamis hangot,
    Rettenetesen hamis volt a macedon, a fehérorosz és az albán dal is.
    Aki viszont hatalmas pozitív csalódást okozott, az az orosz hölgy.
    Valahogy sosem tudtam megkedvelni a dalt, a listámon csak a 24. volt a verseny előtt,
    Szerintem zseniális volt a produkció, alig maradt le nálam az észtektől.
    A harmadik nálam Boggie

  • schanc

    Örményország: 1st half.

  • Mona42209

    Boggie 2nd half, ennél jobb nem is lehetne az este. Jó éjszakát mindenkinek, szép álmokat! 🙂

  • Gergő

    Elismerésem a műsorvezetőknek, jól szórakoztam, nem untam magam. Gördülékenyen ment az egész show. Jó volt 🙂

  • schanc

    Még egy dolog, amit tegnap furcsálltam: azt hiszem, a fehérorosz és a grúz produkciónál tűnt fel, hogy a vokalisták nem voltak láthatók a színpadon. Miért? Ha rendezői döntés, miért zavart volna be a képbe, ha a szélén állnak? Ha meg nem, akkor is miért? 🙂

  • Zoli

    Sziasztok! 🙂
    Jó régen írtam, de most pótolom a tegnap esti gondolataimmal, bár nagyon semmi világmegváltó nem fogalmazódott meg bennem. 😀 Szóval a produkciókról a véleményem:
    Moldova – kicsit BDSM íze volt a produkciónak, de tiszteletre méltóan mozgalmas volt a színpadi show, amiben végig részt vett az énekes csávó is, úgy, hogy egy fél lihegést nem lehetett hallani gyakorlatilag, szóval ez nekem dicséretes. Jó előadónak tartom, a saját műfajában meg prémium minőségűnek, csak most nem jut eszembe a neve. 😀 Zeneileg nekem a nullába tartott, de a plusz nullába.
    Örményország – csak arra tudok gondolni, hogy mennyire jó volt ennek a nőnek a dala 2009-ben. Számomra túl csinált ez az egész, Ingán kívül a másik öt nem volt valami jelentékeny. 🙁 Nagy rizikó van az ilyen formációkban, szerintem három percet nem szerencsés hat ember között megosztani. Egyszerűen senkivel sem kerülök nézőként olyan kontaktba, hogy átvegyem, amit közölni próbál, vagy kicsit a szívemhez növesszem. Ez a létszám max. ilyen Sophistic-féle csapatoknál működik, de a Genealogy nem egy Sophistic, tekintsük ezt szerencsétlennek vagy kedvezőnek. 😀 Talán kicsit ripacskodós is volt nekem némelyik előadó és ez sem segített rá, hogy szimpatikusak/hitelesek legyenek. 🙁 Nem az én dalom sajnos. Na de komolyan! Üssetek meg, de én nem értem az alapkoncepciót. Minek minden kontinensről egy énekes, amikor az örmény népirtásról van szó? Ezt nem tudná jobban átélni és kiénekelni akkor már hat örmény? Értem, hogy az örmények örülnek mindig, amikor valamelyik másik nemzet elismeri a genocídiumukat, meg szép szolidaritásnyilvánítás lehet ez, de nem hiszem, hogy az ott náluk otthon bárkit meghat, hogy jó pénzért beszerveztek pár külföldit. Jó, egyszerre azt is közölni akarták, hogy világösszetartás, de az meg úgy már túl sok mondandó. Mindegy, nem sikerült megfejtenem a produkciót. 😀
    Belgium: ezt sem sikerült megfejtenem amúgy. Egyik nap szeretem, másik nap nem. Tegnap épp szerettem. Loic hangja nagyon megtetszett, színpadi jelenségként azonban nem tudnám sokáig elnézegetni a rángatózását. Ja és fogalmam sincs, mit gondoljak a színpadi produkcióról. Egy darabig eredeti volt, meg alternatív, de aztán nekem ezt megölte a nyúlás a Sia-klipből. Aztán eszembe jutott a Royals utánérzet. Aztán rájöttem, hogy mégis talán az este legformabontóbb produkciója, meg arra, hogy a táncosok olyanok, mintha az Ember tragédiájából a falanszter-színből szedték volna őket, majd egész jó kis mondanivalót magyaráztam bele a szövegbe. Aztán rájöttem megint valamire, most arra, hogy igazából semmi olyan nincs a szövegében, amit ne hallottam volna tegnap még nyolc másik dalban.
    Hollandia: jajj, de nem szerettem szegény nő dalát soha, de tegnap volt egy hangulata. A verzék tök jók, rájöttem. Kicsit azonosulni kell vele és akkor nem idegesítő. Na jó, a refrén még így is. 😀 A listámon az utolsó volt eddig, most előrelépett, de nem tudom, hova, mert nincs listám, csak eddig túl egyértelműen ez volt a sereghajtóm. Tegnap már nem, de a kiesését sem bánom.
    Finnország: én ezt kajak szeretem! Nagyok voltak a srácok szerintem tegnap is. 😀 Nekem kiemelkedő volt, bár tudom, hogy csak így Eurovízió-közegben volt az, mert akármelyik punk együttes lemezén pont ilyen még a 14. szám is, vagy sokkal jobb még. De tegnap nagyon kitűnt és nekem komolyan üdítő volt. Minden tiszteletem az övüké, nekem a nyilatkozataikban is szimpatikusak voltak. 😀 Cinikus, önironikus, humoros figurák, ráadásul hősök.
    Görögország: miért nem szólt senki eddig, hogy ez a dal ilyen jó? Gyönyörű nő, óriási hang, szép dallamvezetés, érzelmes előadás… Nagyon tetszett.
    Észtország: még mindig felszálló ágában van az elődöntő, ezt irtó jól megoldották! Hatásos volt, a szám pedig a versenyen nekem egyértelműen TOP5. Nem bánnám, ha az egészet ez nyerné. (Ja és ez a nő is szép.)
    Macedónia: ki kellett bírni, aztán jött a következő. Nem zavart annyira, hogy van ez a dal, de inkább béna volt nekem, mint jó. A csávót kifejezetten alja előadónak tartom sajnos. 🙁 Az a mimika…
    Szerbia: itt azzal akarom kezdeni, hogy EZ A NŐ IS SZÉP! Öröm ránézni, csak úgy sugárzik, szerintem kifejezetten szexi, csak kicsit mintha túljátszaná néha a szerepét. Pár mozdulatot kihagytam volna, ja meg ami a színpadon történt, azt úgy az egészet. 😀 De nagyszerűen fölrázta a bulit, a döntőben is jól fog esni hallgatni! Viszont amilyen giccs volt a produkció, hangilag is pont olyan sok fölösleges hivalkodás volt, meg mintha nem is jöttek volna ki a magasságok olyan szépen, mint a stúdióban, de igazából ezt csak most agyjátszásból szólom le, legbelül baromira tetszett az ordibálása. 😀
    Boggie majd külön.
    Fehéroroszország: ennek sem zavart a jelenléte, de szerintem aki hallott már Lindsey Stirlingtől dalt, az ezt nem igazán tudja nagyra értékelni. 🙁
    Oroszország: sajnos engem már az első sortól kiráz a hideg, ezt a számot nagyon nem szeretem. Az az „erőltetetten Eurovíziós”. A szöveg meg megbocsáthatatlanul klisés! 🙁 Viszont a nő itt is szép. 😀
    Dánia: nem tudom, hallgattam-e már ezt a dalt valaha végig, de nem szeretem. Na ez már kicsit zavart is mondjuk, hogy műsoron van. 😀
    Albánia: ezt a dalt viszont imádom, nagy rajongója lettem, de túl sokan ígérték túl hangosan, hogy ez a nő normálisan tud énekelni. 🙁 A mutatványok jók voltak, csak úgy alapban eltévedt pár hang sajnos és a színpadi megvalósítás is ügyetlen volt.
    Románia: megint csak közömbös nekem. Elismerem, mint dalt, de magamtól sosem tenném be. 🙁
    Grúzia: nagyon tetszett a színpadkép, a dal is jó, de többet erről most nem tudok írni. Nem lelkesedek be nagyon tőle, de ha látom, mert elém rakják, akkor tetszik. 🙂

    • Zoli

      Bocsi, kicsit sok volt előbb a szóismétlés, de egy elég emberkínzó vizsgán vagyok túl és lusta voltam újraolvasni. 😀 Boggie fantasztikus volt! Nagyon örültem a továbbjutásunknak, de ha kiesett volna a dal, egy világ omlott volna össze bennem igazából. Óriásit csalódtam volna az emberekben, ha kihullunk, márpedig a Youtube-hozzászólók eléggé megijesztettek valamennyiünket. 🙁 Viszont azt, hogy valaki erről a dalról minősíthetetlen stílusban írjon, ilyeneket, hogy inkább öngyújtót adjatok, hogy a fülemet leégethessem, meg ilyeneket, hogy garantált három hónap kóma, viszont legyen party és húsz olyan dal, mint a moldáv vagy a szerb… Fuhh számomra ez definiálja az érzelmi intelligencia teljes hiányát. Nyitott lélekkel kell ezt hallgatni, mert a dal valóban egy himnusz! Himnusz a tévében, himnusz a bazilika előtt, himnusz az operában a gyerekkórussal, elképesztő! Valamit nagyon eltaláltak. Sajnos a mezőny végére érzem befutni a dalunkat, de komolyan mondom, és elfogulatlanul egyben, hogy lazán megérdemelné a győzelmet. Ez a Boggie egy csodálatos lány! Tiszta személyiség, tiszta hang, tiszta szándékok… Nagyon büszke vagyok rá! ♥ Hajrá szombaton!

    • Azt hiszem, a hozzászólásod leggyakoribb szókapcsolata „a nő is szép” 😀
      A moldáv látvány nekem olyan „wtf” kategória volt a rendőrruhákkal (ne már, komolyan?), viszont a színpadot jól kihasználták.
      Az örmény koncepció… nem külföldiek azok, örmények, csak más kontinensről. Az örmények esetében hatalmas diaszpóráról van szó, most egyesültek egy dal erejéig, boldogság van, szerintem ennyi lenne a lényeg. Bár nekem is úgy tűnt, hogy együttes helyett inkább „Inga és vokalistái” voltak, simán indíthatták volna őt magában, vagy a tesójával.. na mindegy.
      Hollandia: tényleg jók a verzék, friendzone-dal. 😀
      Belgium: én zeneileg nagyon nem vagyok képben, hogy mi történik a nagyvilágban, úgyhogy nyilván fel se tűnt a nyúlás 😀

  • Kajli25

    Franciao, UK es Ausztralia 1st half. Kisse csalodott az arcuk a kepeken….

    Ausztria (14.), Nemeto., Spanyolo., Olaszo. 2nd half 🙂