Naptár

2015. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2015: A második elődöntő továbbjutói

scoreb_final2015Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Véget ért a második elődöntő is, újabb 10 dal jutott be a holnap utáni döntőbe. A zsűri és a közönség egyesített szavazatai után a következő országok szerepelhetnek újra a színpadon: Litvánia, Montenegró, Norvégia, Izrael, Lettország, Azerbajdzsán, Svédország, Ciprus, Szlovénia és Lengyelország.

Hamarosan kezdődik a sajtótájékoztató és a döntős pozíciók hozzávetőleges elhelyezése (show elő vagy második fele) itt: http://www.eurovision.tv/page/webtv?program=132933

Sorsolással döntik el, hogy a döntő melyik felében fognak szerepelni a mai továbbjutók. A végleges rajtsorrend holnap lesz teljes.

Litvánia a döntő első felében fog szerepelni.

Lengyelország a döntő második felében fog szerepelni.

Szlovénia a döntő első felében fog szerepelni.

Svédország a döntő első felében fog szerepelni.

Norvégia a döntő első felében fog szerepelni.

Montenegró a döntő második felében fog szerepelni.

Ciprus a döntő első felében fog szerepelni.

Azerbajdzsán a döntő második felében fog szerepelni.

Lettország a döntő második felében fog szerepelni.

Izrael a döntő első felében fog szerepelni.

Néhány nappal ezelőtt, a döntősök szabad próbája utáni sajtótájékoztatón sorsolták ki az automatikus döntősök hozzávetőleges pozícióit.

Ausztrália a döntő első felében fog szerepelni.

Franciaország a döntő első felében fog szerepelni.

Nagy-Britannia a döntő első felében fog szerepelni.

Ausztria a döntő második felében fog szerepelni (a házigazda sorsolással húzta pontos a rajtszámot).

Németország a döntő második felében fog szerepelni.

62 hozzászólás Eurovízió 2015: A második elődöntő továbbjutói

  • Erzsi

    A tíz döntősből kilencet eltaláltam. Nálam Izland lett volna továbbjutó és a lengyelek nem, de belátom, az izlandi énekesnő teljesítménye harmat gyenge volt. Nagy szívfájdalmam, hogy angolra írták át a szöveget, anyanyelven talán egyik kicsit különlegesebb lett volna, jobban elnézik az éneklésbeli hiányosságokat. A lengyel viszont a „nem, nem, soha” kategóriájába tartozik nálam.

    Akkor már tizedikként a cseheket küldtem volna, annak ellenére, hogy soha, egyetlen percre sem voltak nálam továbbjutók, de a tegnapi szereplésük nagyon rokonszenves volt. Egy rémesen középszerű dalt adtak elő nagy színpadi rutinnal és hibátlan vokális teljesítménnyel. Két profit láttam, nem két szánalmas amatőrt. Csak hát a semmit tupírozták …

  • Én az osztrák TV-t felbe ütném. Hihetetlen, de senki nem nézte, hogy rohadt hangos a zene? Az indulók felének, nem nagyon hallani az énekét és kb. a mezőny 3/4-nél meg a dalszöveg érthetetlen emiatt. Azmeg, hogy nincs egy fellépő se, az meg vicc. Komolyan, kit érdekelnek a „híres” osztrákok? Volt egy-két jó poén, de az egész eddigi az utóbbi évek legrosszabb ESC-je (a dalok minősége már egy más kérdés, de az durva, hogy a tavaly Junior jobb volt…). Remélem aki jövőre rendez nem tanul tőlük, mert ez valami borzalmas.
    A cseheket meg szerintem megint nem látjuk vagy 10 évig, hogy a fenébe nem jutottak tovább… (A norvág dögunalom helyett mehettek volna.)

  • Czigel

    A tegnapi napon tíz továbbjutóból kilencet sikerült eltalálni, én a cseheket teljesen nyugodt szívvel továbbjuttattam volna a lengyelek helyett, nagyszerű produkció volt minden szempontból. Nálam érdekes módon Elnur nyerte a mai estét valamiért én nem vettem észre hamisságot a produkcióban. Mans nagyszerű volt, de még nálam nem volt 100%-os (vagy már kiuntam belőle nem tudom 😛 ). A lett és a ciprusi dal tetszett még nagyon, Aminata ahogyan azt vártam, nagyot szólt, a ciprusi srác pedig egyszerűségével megfogott. A norvégok nálam a vártnál jobban szerepeltek, még a viszonylagos kémia is megvolt, de az utolsó rész nagyon hamis volt, szombatra azon javítaniuk kell, hogy jó eredményt érhessenek el… A szlovén dalban a léghegedűs még mindig zavar, de tegnap egészen jók voltak 🙂 Izrael jó hangulatot csinált, nem csodálkoztam, kicsit engem is felpörgetett 7 lassú dal után, ilyen szempontból megérdemelt a döntőbe jutásuk.

    A szombati döntő érdekes lesz, szerintem hosszú idő óta először látunk végre szoros döntőt, az eszem azt mondja, hogy Oroszország nyerjen, a szívem 12 másik országot mond helyette (ha az oroszok nyernek nagyon nem leszek boldog…) 🙂

  • Emdogh

    Nekem eddig csalódás az idei fesztivál. A rendezés miatt. Eddig sosem keverték bele nagyon a közönség örjöngését a közvetítésbe, most meg amikor egy-egy refrénnél a közönség is rázendít, hirtelen „kiveszik” a hangjukat, hogy halljuk az énekeseket, akiket egyébként sem lehet mindig. Néhány kameraállás pedig a előadások közti „kötetlenebb” műsoridőben eltévedt, vagy csak amatőr kapcsolás. ORF, most erre nem kapsz 12 pontot…
    Ami a tegnapit illeti, az egész nekem egy nagy-nagy középmezőny volt. Akik ki tudtak volna emelkedni, nem énekeltek nagyot, akik a középmezőny középmezőnyében a kieséstől féltek, azok pedig meggyőztek. Így tulajdonképpen mind a hét kiesőt sajnálom.
    És ott van az a három, amit nem tudok befogadni, de mind továbbjutott (persze, ők zárják a listám).
    Akiket én továbbvittem volna, és akiket nem, egy-egy (nem a teljes véleményemet tükröző!) megállapítással:
    1. Slovenia – menő zenét játszó házaspár, de nem hallom az énekhangot
    2. Poland – nekem tetszik a dal, de Monikát a vokál tartotta fent
    3. Sweden – ez rádiósláger, nem színpadra való, nem fog győzni
    4. Montenegro – Zeljko-t utálom, de ez a dal most tényleg tetszik
    5. Iceland – ha jól láttam, Hera vokálozott, már csak ezzel megvettek
    6. Norway – kicsit megjátszott, de erős északi ballada
    7. Switzerland – jó hang, jó dal, de túl sok a háttér
    8. Malta – régen szerettem, aztán nagyon nem, de most ez meggyőzött
    9. Lithuania – saját helyzetem vette meg ezt a nótát, ez van
    10. Czech Republic – „panel-refrén”, ami bántó nekem, de jó előadás
    – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
    ahogyan megjósoltam, 6/10 a továbbjutóim száma
    itt is, az előzetes listámon is, bár az más sorrendet hozott
    – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
    11. Portugal – most először tetszett, de a továbbjutás messze volt
    12. Cyprus – nem hiszem el, hogy elvette pl. a csehek helyét…
    13. San Marino – a fiúcska hangja magasabb, innentől no comment
    14. Ireland – sajnálom Molly-t, de borzalmasan énekelt élőben
    – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
    és a három, akiket nem bírtam
    – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
    15. Latvia – nem, egyszerűen nem tudom befogadni, túl „fura” egy dal
    16. Azerbaijan – a golyófejű vinnyogott 3 percet a holvilágban…
    17. Israel – ősi elutasítás, pedig 2010 óta minden számukat szerettem
    – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
    Összegezve, én úgy érzem, nem ebben az elődöntőben énekelt a győztes.
    Ami pedig a sorrendet illeti: csak nagyban megerősíti azt a felvetésem, hogy itt most az olaszok fognak győzni. Az pedig, hogy a spanyolok után jövünk, szerintem rendben van, ahogy a sorszám is. Bár attól félek, hogy 27 dal nagyon sok, de talán a 22. még nem az a pont, ahol a nézők nagy része besokall… Reméljük!
    És végül ne maradjon el a döntőre: Hajrá Boggie, veled vagyunk! 😀

  • Orsolya333

    Nem igazán értek egyet az eredménnyel, nagyon sajnálom Csehországot és Írországot, szinte biztos voltam benne, hogy tovább jutnak, de hát nem jött össze.

    Litvánia: nekem ez a dal teljesen érdektelen, amikor meghallottam a nevüket, hirtelen azt hittem, hogy valami megmagyarázhatatlan okból a kiesőket szólítják, nagyon meglepett a továbbjutásuk.

    Írország: tegnap este nekem ez tetszett a legjobban, nem is értem mi történhetett.

    San Marino: arra számítottam, hogy tovább jutnak, de nem bánom, hogy így alakult, nekem unalmas volt kissé.

    Montenegró: egy pozitívumot tudok csak vele kapcsolatban említeni, az pedig, hogy a saját anyanyelvükön szólt a dal, talán csak ezért nem bánom, hogy bejutottak.

    Málta: először is nekem mindkét „Warrior” nagyon kiabálós, de tény, hogy a grúz változat erőteljesebb. Amúgy a színpadkép és a háttér meglepően hasonlított a tavalyi győzteshez.

    Norvégia: igaza volt Conchitnak, hogy nagyon jól néztek ki mindketten, de a dal engem is untatott, nem volt eléggé átütő.

    Portugália: nekem erőszakos volt, nem bánom, hogy így alakult.

    Csehország: az est egyik pozitív meglepetése volt, színvonalas és megbízható produkciót láttam, sajnálom, hogy kiestek.

    Izrael: Nadav minimum 20 évvel néz ki idősebbnek, mint amennyi, egyébként az előadás nem volt rossz, úgy vagyok velük, mint a tavalyi dánokkal, hosszú távon már unalmas lehet.

    Lettország: nem tudom, Gundi mért dicsérte annyira, nekem olyan középkategóriás.

    Azerbajdzsán: nem vagyok ettől a daltól elragadtatva egyáltalán.

    Izland: semmilyen hatást nem váltott ki belőlem, unalmas volt.

    Svédország: Conchitától a „Heroest”-t jobban szeretem, de ez sem rossz, az előadás közben, végig azon gondolkodtam, hogy hogyan lehet egyszerre a dalra is koncentrálni, meg a koreográfiára is, nekem ez így együtt biztos nem menne, egyébként nem rossz dal.

    Svájc: rám nem tudott hatni, én ezt is untam.

    Ciprus: na végre egy jó dal. Bár tudom, hogy a szövegnek semmi köze a karácsonyhoz, nekem mégis olyan karácsonyi érzésem lett közben, lehet, hogy a fényektől, nem tudom, de nagyon örültem, hogy bejutott szombatra.

    Szlovénia: nem volt rossz, de lett volna helyette, akiket szívesebben látok a döntőben. Ez is középkategória.

    Lengyelország: sajnálom Monikát és tényleg csak tisztelni tudom, de ha a dalt nézem, akkor nem értem mért jutott tovább.

    Most, hogy már hallottam az összes dalt, az a benyomásom, hogy rengeteg, ilyen nagyívű, felemelő dal van idén, talán sok is. Mondom mindezt én, aki pont az ilyen felkavaró dalokat szereti, de most valahogy mégis azt kell mondjam, hogy hiányolom a minőségi hangulatzenéket, (mint tavaly pl.: görögök, franciák vagy lengyelek voltak.)
    De így legalább mi kitűnünk a versenyből.
    Várom a döntőt, nagyon.

  • Gergő

    http://esctoday.com/104156/vienna-calling-eurovision-2015-grand-final-running-order/

    Döntős beosztás!!!
    Boggie 22.-ként lép fel (5 éve ez nyerő sorszám volt, hátha idén is nyerő lesz 😀 )

    • János

      A sorszámok alapján szerintem Észtország nem tud beleszólni a végső győzelembe, ezért őt feláldozták. Norvégia és Svédország sem kapott olyan löketet,amire szükségük lett volna.
      Ha Belgium 13-as, és még az ausztrálok elé is közvetlenül berakták,akkor szerintem egy hatalmas esélyese a versenynek. Majd ami negatívum,hogy eszméletlenül nagy szünet jön a potenciákra várva, és valljuk be őszintén, az utolsó 5 hely kicsit gyanúsan lett kialakítva.

      És most jön a pozitívum: a magyarok ebben az idei fejvesztett versengésben tuti biztos,hogy ki fognak tűnni.

  • Tanti

    Na kicsit számolgattam : Ha az Öt automatikus döntőst nem nézzük akkor csak 6! olyan ország van amelyik 2011 és 2015 között minden évben döntőzött ők:Azerbajdzsán,Oroszország,Görögország,Svédország,Románia és Magyarország(Ukrajna is rajta lehetne a listán de nem indultak míg Dánia és Izland hosszú idő után búcsúzott az elődöntőben.) . Nyilván Magyarország a legszembetűnőbb,és egyben a legfontosabb számunkra. Remélem az idén legalább a top 15 összejön és Hajrá Boggie!

  • Isti

    Szerintem pedig nekünk is kedvezett az ORF, ahogy már tavaly a dán TV is, szerintem nem bánnák már ha mi nyernénk, mert nincs kinek rendezni. És úgy gondolom, hoyg mi is esélyesek vagyunk a győzelemre.
    Örülök, hogy sok esélyes ország a döntő első felében lép fel. A rajtsorrendeket tudva szerintem esélyesek:
    Olaszország
    Oroszország
    Magyarország
    Spanyolország (a dal sz@r, de a szinpadkép nagyon feldobja)
    Talán Albánia is ide jöhetne, de élőben nagyon hamis volt.

    Egyedül Magyarország és Oroszország érdemelné meg ezek közül a győzelmet, de én csak Magyarország győzelmének tudnék örülni.

    Oroszország nem olyan rég nyert, meg a politika miatt is alakulhat másképp.

    Olaszországot nagyon nem akarom győztesnek, utálom a dalt és mindent utálok benne…

    Spanyolország: ez nem dal, hanem vonyítás, így inkább a szinpadkép miatt tartom esélyesnek. A szinpadkép az egyik legjobb idén.

    Magyarország: minden tökéletes, megérdemli a győzelmet és a 22-es rajtsorrend is kedvez nekünk. Ne nézzetek hülyének, tudom, hogy milyen a dal nemzetközi megitélése. 😀

    Olvastam, hogy Ninának és Ann Sophinak teljesen elment a hangja. Ann Sophi nem sok vizet zavar, de Nina esélyes egy jó helyezésre. Nem mondom, hogy örülök ennek, de… 😀

    • Isti

      Még az is lehet, hogy összejön a bravúr az angol sajtó által jól szétcincált Csemer Boginak? Az a hír járja ugyanis, hogy a magyar énekesnő két versenytársa akár le is mondhatja a szombati döntőn való szereplést betegség miatt. Mint kiderült, sok énekesnek okozott gondok a hirtelen beállt rossz időjárás – írja a Blikk a Krone-ra hivatkozva.
      A német versenyző, Ann Sophie erős megfázással küzd, teljesen berekedt, ami miatt minden promófellépését lemondta a rajongói faluban. Mellette a grúz továbbjutónak, Nina Sublattinak is teljesen elment a hangja.
      Forrás:
      Life.hu

  • schanc

    Kizárt dolognak tartom, hogy ne lépjenek színpadra. Max. a háttérénekesek énekelnek helyettük, vagy azért maguk megpróbálják mégis. Azért nem szerepel olyan gyakran az ember az Eurovízión (kivéve talán Valentina Monettát 🙂 )

  • Minion

    Lettország és Azerbajdzsán helyett inkább Svájcot és Máltát juttattam volna tovább 🙁 bár bevallom Lengyelország és Ciprus se tetszett, de azok még elviselhetőek voltak 🙂
    Ami nálam nem volt kérdés, hogy tovább jut, az: Montenegró, Svédország, Izrael és Szlovénia 😀

  • LILLA

    Aj de gyenge elődöntő volt.Egyedül Izraelre emlékszem vissza,hogy kicsit hallgatható volt.A svéd meg a cseh pasi meg nézhető.

  • Magam

    Litvánia: Monika az elején nagyon hamis volt. Mondtam, hogy Vaidast kell egyedül indítani. De hogy továbbjutottak….jézusúristen.

    Írország: Egyik nagy kedvencem ebből az elődöntőből. Kicsit hamiskás volt élőben, de attól még sajnálom, hogy nem jutott tovább.

    San Marino: Azért eléggé lehetett látni, hogy Michele nem nagyon tudja elénekelni az elejét, Anita meg szörnyen ideges.

    Montenegró: Nagyon jó volt! Talán az est legjobb (jóóó inkább 2. legjobb) fellépése volt. Továbbjutásuk eléggé meglepett, de örültem neki.

    Málta: Eddig konkrétan rühelltem a dalt, de most az élőre Amber eléggé összeszedte magát, így kezdtem megszeretni a dalt. Azért nem mondanám hogy sajnáltam a kiesését…

    Norvégia: Tetszett.

    Portugália: Az egyik viszonylag nagy kedvencem. Leonor jó volt. Igaz a nézők véleménye alapján nem nagy meglepetés a kiesése. (Sajnos.)

    Csehország: Ha Írország nagy kedvenc, akkor ez ultragigameganagy kedvenc. Mindketten tökéletes stúdióminőségűt énekeltek, a színpadkép nagyon jó volt. Egy kérdésem van: Hogy??? Hogy a fenébe nem juthattak tovább???????? Az este legnagyobb meglepetése számomra (illetve az is elég nagy meglepetés volt nekem, hogy nem sirattam őket úgy meg mint a fehéroroszokat).

    Izrael: Azért elég jó bulihangulatot teremtett. A táncosok aranyosak voltak, Nadav elég jól szólt. Tetszett.

    Lettország: Nem még mindig nem szeretem a dalt. Aminata azért eléggé odatette magát. Végére rendesen kirázott a hideg.

    Azerbajdzsán: Nem maradt meg belőle semmi.

    Izland: HAMIS HAMIS HAMIS!!!

    Svédország: Szemét leszek, de azért párszor hallottam, hogy Manst egy kicsit a vokál nyomja fel, mert nem találta el a megfelelő hangokat. A színpadkép jó volt, de a kameramozgás szörnyű.

    Svájc: Jó volt, nem a kedvencem, de én továbbjuttattam volna.

    Ciprus: Anyukám kedvence, szóval persze, hogy imádom. Ez volt az est másik nagy meglepetése. Örülök nekik. Nagyon.

    Szlovénia: Imádom. Marjetka hangja nagyon jó, nem tudom mikor imádtam ennyire egy szlovén dalt.

    Lengyelország: Elég langyos befejezés a végére. Nagyon hamis volt. Nagyon nem értem, hogy miért jutott tovább.

    Az én sorrendem:
    1. Csehország
    2. Írország
    3. Szlovénia
    4. Portugália
    5. Ciprus
    6. Montenegró
    7. Izrael
    8. Norvégia
    9. Svédország
    10. Svájc

    Amúgy most néztem meg a top 5 listámat. 5-ből 1 benne van a döntőben, az is azért, mert autómatikus (3. Ausztrália). A többiek (5. Macedónia, 4. Írország, 2. Csehország, 1. Fehéroroszország) mind kihullottak az elődöntőkben.

  • Hádész

    Na, még mielőtt elkezdődik a nagy döntő, ide is lefirkantanám a véleményemet a második elődöntőről.
    Még mindig hiányolom a vendégfellépőket, viszont az a videó arról, hogy mit adott Ausztria az Eurovíziónak, az nagyon poénos.

    – Litvánia: nagyon jó kezdés volt, én amúgy is szeretem a dalt, még mindig nagyon aranyosnak találom, és nagyon örülök, hogy továbbjutottak.
    – Írország: én ezt egy kicsit unalmasnak találom, és az előadás után sem változott meg a véleményem, de Molly nagyon szimpatikus lány, és nagyon szépen énekelt, és tetszett, hoyg ott voltak a hangszerek a színpadon.
    – San Marino: kicsit gyengén indult, de aztán belejöttek a fiatalok. Sajnálom, hogy nem lett belőle döntő, de erre számítani lehetett. Aranyosak voltak, szerintem egy szerethető produkció volt.
    – Montenegró: „a montenegróiak Korda Gyuri bácsija” (ezen hangosan felröhögtem) nagyon profi volt, egy hiba sem volt az éneklésében, és tetszett az egész előadás, bár a tavalyi az látványosabb volt. Sajnáltam volna, ha kiesnek, örülök nekik.
    – Málta: nagyon jól énekelt, erőteljes volt, nekem tetszett.
    – Norvégia: nagyon szépen szóltak együtt, tök profi volt az egész, amilyennek lennie kell.
    – Portugália: én ezt a dalt mindig is unalmasnak tartottam, és ezen az előadás sem változtatott. Várható volt, ismét ki kell hagyniuk a döntőt.
    – Csehország: a stúdió verzió alapján nem tartottam rossz dalnak, de annyira nagyon jónak sem. Színpadon látni sokkal jobb volt, hibátlan éneklés, engem lenyűgözött, sajnáltam, hogy nem lett belőle döntő, szerintem megérdemelte volna. És tök jó volt, ahogy földhöz vágta a cipőit 😀
    – Izrael: na végre döntőznek! Ismét egy tök profi előadás, de most végre a döntő is megvan. Nagyon hangulatos kis dal, én bírom.
    – Lettország: a dalt változatlanul nem kedvelem túlzottan, de az előadás az remek volt, nagyon jól énekelt, és egyébként egy különleges dalnak tartom, csak annyira nem tetszik.
    – Azerbajdzsán: nagyon jó háttér meg koreográfia volt, na meg az éneklés is. Nekem tetszett az egész, ahogy össze volt rakva.
    – Izland: én talán ebben csalódtam a legjobban az este folyamán. Sose tartozott a kedvenceim közé, de jobb előadást vártam volna, többször hamis volt. Nem sajnálom, hogy kiesett.
    – Svédország: hát mit mondjak, ez úgy volt jó, ahogy volt. Mindezek ellenére, én remélem, hogy nem ő fog győzni, bár szeretem a dalt, meg minden, de nálam nem top5-ös.
    – Svájc: én a dalt nem tartom túlzottan nagyra, de nagyon jó kis előadás volt, hibátlanul énekelt, meg az a köpeny is jó ötlet volt, tetszett, de a dal számomra nem lett jobb tőle.
    – Ciprus: asszem sokan nem értenek velem egyet, de én szeretem azt a dalt, és nagyon tetszett az előadás is, szépen, tisztán énekelt, engem elbájolt, mint mindig.
    – Szlovénia: nagyon tetszett az egész, bár Marjetka intenzív fejmozgatása nélkül is jól meglettem volna, de összességében nagyon jó kis produkció volt, remélem szép helyen végeznek majd a döntőben.
    – Lengyelország: hát én ezt a dalt (az írhez és a portugálhoz hasonlóan) mindig unalmasnak tartottam, és ez nem változott, de szép előadás volt, tetszett a háttér, de én nem juttattam volna döntőbe.

    Izgatottan várom a döntőt, hajrá Boggie, hajrá Magyarország ! 😉