Naptár

2015. április
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2015: Izrael

israel_15Tudósító: Sebők Judit
Forrás: eurovision.tv

Az izraeliek az elmúlt két évben nem tudtak a döntőbe jutni, idén viszont a saját Rising Star győztesüket küldik Bécsbe. Nadav Gudej, bár sokan nem hiszik, még csak 16 éves, és Golden Boy című dalával lép színpadra Bécsben.


A fiatal énekes Párizsban született, de Izraelben nevelkedett és nem rég megnyerte az izraeliek legnépszerűbb tehetségkutatóját, a Rising Start. Nyereménye, hogy képviselheti Izraelt a 60. Eurovízión. Mindenképpen olyan dalt szeretett volna, melyben az európai és mediterrán hangzás keveredik, ennek eredménye lett az arab éjszakák party hangulatát idéző Golden Boy. Fiatalos lendületével nem ismer lehetetlent, Bécsben viszont a legfőbb célja, hogy jól érezze magát és szórakoztassa a közönséget.
A dalszöveg rendkívül egyszerű, de ha bulizni akarunk, akkor nem is az üzenetek mélysége a fontos. Nadav a dal elején szomorkodik egy lány miatt, amit stílusosan a mamának panaszol el, de aztán úgy dönt dobja a melankóliát és a táncparketten szabadul meg a bánattól, ahol esetleg még új szerelemre is találhat. Élteti a fiatalságot, Tel-Avivot majd stílusosan közli, hogy letelt a három perc és vége a dalnak. Rendkívül egyszerű, de a rengeteg ballada között igazi felüdülés lesz a Golden Boy.

22 hozzászólás Napi Eurovízió 2015: Izrael

 • Léránt Lajos

  Nagyon tetszik ez a pörgős dal a sok ballada mellett. Döntőbe vele!

 • gaboca701

  Szeretem ezt a dalt, idén az egyetlen igazán jókedvű, bulizós dal.
  Valószínűleg, ha ebből a tipusú dalból is annyi lenne, mint a balladákból, ez sem tűnne ki, de így igazi felüdülés.
  Döntőben a helye /bár a tavalyi, fantasztikusan jó, és élőben is jól előadott izraeli dal kiesése után nem merek jósolni /
  Nálam 13/40, 6/17.

 • Pitbull

  Az izraeliek idén nagyon eltalálták az ízlésemet ezzel a dallal, imádom a Zolecs által kritizált „műanyagos” hangzását, a keleties zenei motívumot, a dal minden porcikáját. Végre nem kell elviselnem a héber nyelv „szépségeit” sem, ez is pozitívum, bár tudom, hogy sokaknak tetszik, nekik üzenem, hogy hallgassák helyettem is a turhaszívás hangjait a héber nyelvű dalokban, ha az jó!
  A listámon 7., 8 pontot adtam rá a tízből.

 • Patrik_

  Tényleg kitűnik a sok ballada közül és tényleg kicsit megbolondítja az a keleties hagzás, de nekem nincs kedvenceim közt. Üde színvolt meg minden de valamiért nem. Élőben valahogy nem megnyerően énekelte el. Azért kiváncsian várom Európa hogy dönt, de ha ő is kiesik Mia Finegold után akkor izraeltől búcsúzhatunk.

 • Gergő

  Én is csak reménykedni tudok, hogy bejut a döntőbe.
  Nálam : 6/17 , 14/27, tippem is ehhez hasonló.

 • rocknish

  Nem sikerült megszeretnem. Nem mintha próbáltam volna. Szerintem az nem érdem, hogy a sok ballada között ez a dal pörgős, ettől még nem lesz a kedvencem. Se ez, se más pörgős dal.

  Az élektorát még mindig nem sikerült elhinnem, a duplájának kinéz a srác.

 • Iza

  Imádom ezt a dalt. Kezdetben kicsit szkeptikusan álltam hozzá, Nadavnak írhattak volna egy sokkal jobb dalt is (ezt mondjuk még mindig így gondolom, ha ebben a dalban nem is mutatkozik meg, de a srác valami félelmetesen jól énekel, ajánlom a Rising Staros videóit), de szerencsére pár hallgatás elég volt ahhoz, hogy megszeressem. Felpörget, jó kedvem lesz,ha meghallgatom, és szerintem egy dal ettől lesz jó, nem attól, hogy pl. micsoda üzenete van. Nem akarok senkire sem utalni, de szerintem így van…
  A lényeg, hogy nagyon remélem hogy Izraelnek összejön végre a döntő, azon belül meg egy top15-ös helyezés, mert megérdemelnék.
  Nálam 7/40, 4/17

 • force

  Izrael okosan és jókor váltott a lassú dalokról. Nekem csak a refrén tetszik de az is csak a zenei rész miatt. Nadav egyébként nem néz ki 16 évesnek… minimum 30-nak.

  Nálam: 5/17, 12/27
  Tippem: 5/17, 9/27

 • Tanti

  Izrael:Pörgős dal,jó előadó,szerintem a döntő nem kéne hogy kérdés legyen, és ott egy top 15 helyezéssel. Nadavhoz nagyon passzol a dal.Nálam 20. helyen áll.Szurkolok Izraelnek,tényleg döntőt érdemelne ez a dal.

 • gaboca701

  Egyébként ez az a dal, aminek nagyon kellett volna még fél percnyi idő.Az utolsó refrénnél indul be igazán a dal, ott lehetett volna még fokozni.
  A befejezése viszont ötletes

 • Izrael sosem hagy cserben 😀 A kedvenc ESC országom 2010 óta, és idén is sikerült bekerülniük a top 5-be nálam. A dalnak szerintem nem tesz jót a lassú rész, az énekes pedig gyenge, nem is kicsit, és nem hiszem hogy jól elő fogja tudni adni a dalt élőben, de azért reménykedek. Mei és Moran jobbak voltak, nekik nem sikerült a döntő, hátha neki fog.
  Nálam 4/40

 • Mona Lisa 29

  Igazabol nem egy rossz dal, a refren kulonosen fulbemaszo, ennek ellenere nekem nincs a legnagyobb kedvenceim kozott. En – egy jo szinpadkeppel – egyertelmu dontot josolok Izraelnek. 5 pont

 • Magam

  Jó pörgős a dal, csak az az egy hibája, hogy az elejét unja az ember, így automatikusan beleteker a „lényegbe”. A srác hangja egyáltalán nem rossz, első hallásra senki nem mondja meg, hogy 16 éves.
  23/40

  • Pitbull

   Számomra ez teljesen érthetetlen. Hogy a fenében lehet megunni egy dalt 34 másodperc alatt (ennyi idő telik el az első hangtól a „lényegig”, vagyis a ritmusváltásig)? Az első verze ugyanolyan fontos része a dalnak, mint a „lényeg”, sőt talán még fontosabb, nem véletlenül ismétlődik meg a későbbiekben. Igazából úgy általában nem értem az „unalmas” jelzőt egy dallal kapcsolatban. Ehelyett én a „nem köt le” vagy az „érdektelen” esetleg a „semmitmondó” kifejezéseket használnám, mert az unalom teljesen mást jelent. Ugyanolyan szó ez is számomra, mint a ballada, azt sem használnám soha dalra vonatkoztatva, mert a ballada szónak szerintem teljesen más a jelentése, mint amilyen értelemben itt a fórumon többen is használják. Általában minden lassú, vagy mérsékelt tempójú dalra előszeretettel elpufogtatják a ballada kifejezést, akkor is, ha az adott dalnak nem balladisztikus a szövege és ez szerintem nem helyes.

 • Clusters

  Maga a dal nem rossz, de az előadó eléggé idegesítő. :/

 • Erzsi

  Ahogy elkezdődik, „ó, ez ígéretes”, aztán jön a ritmusváltás, „nem, mégsem az én ízlésem”, a refrénnél, „dehogynem!”, a „hadd mutassam meg neked Tel-Avivot”-nál már kenyérre vagyok kenve. És a végén, ez „na, oké, itt a vége, letelt a három perc” ez nagyon vicces.

  Imádom benne a népzenei hatást, az életvidámságot, a lendületét, az öniróniáját. Jó dal. És még ez sem fért be a legjobb tízbe. (Nekem nem olyan rossz ez az év, jegyzem meg halkan, lapítva.)

  • Mettyú

   Na végre valaki aki szerint sem vészes ez az év. Vártam már ezt a hozzászólást! 😀

   És akkor a dalról is. Nekem a listám 1. helyén Izrael van, ez a szám nagyon magával ragadott az első hallgatástól. Lehet nem egy győztes dal, de a jól irányzott hangulata a dalnak nálam is bevált.

 • Az eleje nem illik a dalba, de amint belendül, rázni támad kedvem. Oké, nemcsak támad, rázom is. 😀 Kedvelem, de nem tudnám top 3-ba rakni, hiába egyedi a stílusa a keleti dallamokkal.

 • János

  Az előző két év izraeli dala a mai napig nem értem,hogy hogyan nem jutott be a döntőbe. :O
  A dal kezdete nagyon ígéretes, én egy rockosabb vonalon vittem volna tovább,az aztán nagyot ütött volna. Kissé bugyután is folytatódik, a refrén utána azért felhúzza. Ennyi ballada között még talán én is adnék nekik egy lehetőséget a döntőre.

 • Levi21

  Az utóbbi évek legjobb izraeli dala, de nálam még így is nagyon necces a továbbjutása a nagyon erős 2. elődöntőből, valahol a 9-12. helyen állhat.

  • Levi21

   Viszont 2010 óta szerintem Moranon kívül (bár őt se juttattam volna tovább) az összes daluk kész borzalom volt, az Eurovízión ők az egyik tőlem legtávolabb álló ország Portugáliával, Törökországgal, Csehországgal (bár idén egész jók) és idén Máltával együtt.

 • balazs1992

  Nekem ez a dal nagyon tetszik.
  Nálam: 2/40 2/17
  Tippem: 3/17 7/27