Naptár

2015. április
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2015: Írország

ireland_15Tudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

A 17 éves Molly Sterling mindent magától tanult. Akkor a legboldogabb, ha otthon énekelhet és játszhat a zongoráján. A 2015-ös Eurovíziós Dalversenyen Írországot képviseli Playing With Numbers című dalával.

Kiskorában a kocsiban együtt énekelt a legnagyobbakkal, amikor apukája Queen, Meatloaf és Eagles lemezei pörögtek egy-egy utazás alkalmával. 11 évesen magától tanult meg zongorázni, egy évvel később pedig benevezett egy zenei versenyre. Itt ragadta magával igazán a zene világa.

Molly ma Dublinban él. Kedvencei Stevie Nicks, Hozier, Lana del Ray és Beyonce. Greg French közreműködésével született meg a Playing With Numbers című dala, ami a következő albumán is szerepelni fog.

A dal azokról a mindennapi kockázatokról szól, amelyeket az emberek vállalnak a szerelemben és az életben, valamint a járatlan út felfedezésének élményeiről. A kockázatvállalás sikertelenebb végét ragadja meg a dal, ahol nem lett rendesen felmérve, hogy mekkora károk keletkezhetnek a kegyes hazugságoknak és kitalációknak köszönhetően. Hiába volt minden csak a szerelemért.

24 hozzászólás Napi Eurovízió 2015: Írország

  • Patrik_

    Első hallás után nem tulajdonítottam neki nagyobb sikereket ám többszöri hallás után már megkedveltem. Én látok benne fantáziát és az egész produkciót feldobja az a különleges hangszín. Nagyon szeretném látni a döntőben de ahogy nezem a top 40-es listákat azt latom sokak nem szeretik….
    Nálam : 12/40

  • gaboca701

    Ugyanaz a véleményem, mint a görög dalnál.
    Szép, kellemes dal, de elvész a sok ballada között, nincs benne semmi különleges.
    nálam 31/40

  • Léránt Lajos

    Nem tudon miért érzem azt, hogy ha meghallom e dalt akkor Tóth Andira gondolok. A hang mintha kicsit hasonlítana rá. Amugy jobban tetszik mint a görög. Remélem döntős lesz.

  • Bakancs

    Nem tudom, miért, de nekem nagyon tetszik.
    Nem egy zenei remekmű, hiszen nem több egy átlagballadánál, és talán más énekes előadásában nem is kedvelném ennyire. Molly előadásmódja viszont olyan ártatlan és őszinte, hogy az számomra rengeteget tesz hozzá a dalhoz. Nem is beszélve azokról az apró hajlításokról, amelyek az ír népdalokban gyakran megtalálhatóak, én pedig (többek között) ír népdalokat hallgatva nőttem fel.
    Nagyon remélem, hogy becsusszan a döntőbe; hosszú ideje ez az első ír dal, amely a kedvenceim között van.

  • schanc

    17 éves a hölgy? Wow!
    Én is nagyon szeretem ezt a dalt. Egyszerű, de mégsem sablonos, és talán a legérzelmesebben énekelt dal idén. Rettentően szurkolok neki.

  • Pitbull

    Megint egy fostalicska dal…

    Nálam 31., 3 pontot volt képes összekaparni a tízből, de ehhez is a legendás jószívűségem kellett. Ha Írország Erika Selin-t és a Break Me Up-ot választotta volna, akkor az egyéni listám Top3-jában lennének (és valószínűleg az ESC-en is jobb helyezést érnének el), így viszont marad ez.

  • Erzsi

    Na most őszintén! Tegye fel a kezét az, aki első meghallgatásra elégedetten csettintett és azt mondta, „Bingó! Ez az!”. Szégyellem magam, hogy egy ilyen sokak által szeretett dalra én teljesen immunis vagyok, majd még meghallgatom 25x, (ha éppen nem lesz jobb dolgom)és biztosan fel fogom fedezni a rejtett értékeit, de ha egy ország így választ dalt, akkor az verseny álmoskönyve szerint elhibázott koncepció. Csak mi, hardcore rajongók adunk egy dalnak második esélyt.

    Valami hiányzik belőle. Leginkább az átütő eredetiség.

  • Tanti

    Írország:Elején igen jellegtelennek éreztem és csak 33.-nak soroltam,aztán megfogott,mára már a 21. helyen van nálam.Meglehet a döntő erős balladának tartom.

  • Clusters

    A Lipstick óta egyik ír dal sem tetszett, az idei sem kivétel sajnos. Szerintem rizikós lesz a döntőzés, de ha be is jutnak, körülbelül olyan helyet jósolok, mint amilyet Ryan ért el. 🙁

  • force

    Az egyik legunalmasabb dal idén.
    Nálam: 16/17
    Tippem: 12/17

  • Isti

    Azt leszámítva, hogy nagyon kicsi nekem nagyon tetszik. Amúgy kifutó nincs?

    • Isti

      OMG. Ezt ide írtam? 😀 A színpadhoz készült…
      Na de akkor már a dalhoz is vmit.
      Az egzik kedvenc dalom, nálam TOP10-es, az első pilanattól imádom. Döntőt érdemel.

  • János

    Erzsi, teljesen igazad van. Ám ennek a dalnak valahogy az egyszerűségében rejlik az összetettsége. A Bakancs által említett ártatlanság és hajlítások emelik az én lelkemhez oly közel.
    Elsőre mindig az átütő az,ami megmarad,de idővel a kis apró csodák kibontakoznak,és lehet,hogy fényesebben fognak ragyogni. Első hallgatáskor 1 pontot adtam neki,mára már 10 pontos.
    Pitbull és Mona párbeszédére reflektálva az ember viszonyulása egy dalhoz tényleg változhat pár hallgatás után,vagy egy dúdolás segítségével. Hisz nap mint nap más behatások érnek minket,melyekből újabb és újabb következtetéseket vonunk le. Így az énünk egy folyamatosan változó pacni. 🙂

    • Erzsi

      Én sem értek egyet Pitbullékkal – azt elismerem, hogy mindannyian mások vagyunk, máshogy működünk – nagyon is változhat egy dalról alkotott véleményem a többszöri meghallgatás után. De ezen a versenyen rossebet sem ér, ha a közönség sokadik meghallgatásra jön rá, hogy ez egy jó dal. Itt azonnal kell hatást elérni és szerintem erre ez a dal nem alkalmas. (Vagy csak a közönség egy igen vékony rétegénél: a nagyon vájtfülű, a legelrejtettebb népzenei elemeket is felfedező, befelé forduló, meditatív típusoknál.)

  • Isti

    Aztaa…
    Most 20/40 és 9/16 vagyunk az ODDS-en. Megelőztük Görögországot és romániát is. 🙂

  • force

    Kis OFF: http://esctoday.com/101143/poll-which-country-should-host-eurovision-if-australia-wins/

    Christer Björkman álláspontja szerint, ha Ausztrália nyeri az idei versenyt, akkor Németországgal közösen kell rendezniük. Nem mintha az a veszély fenyegetné az ausztrálokat, h a német nyernek.

  • Mona Lisa 29

    Ez a dal egyaltalan nem mozgat meg, neha el is felejtem, hogy letezik. Nagyon meglepodtem, amikor a hazi szavazasunkon meglattam a tovabbjutok kozott. Nem gondoltam volna, hogy ennyire nepszeru ez a dal. Nalam tobbszori meghallgatas utan is a baromi unalmas kategoriaba tartozik, egyszeruen keptelen vagyok megkedvelni. 1 pont

  • Iza

    Végtelenül unalmas….
    Az eszem megállt, amikor a wiwin megláttam, hogy az ottani szavazók véleménye szerint ennek a dalnak kéne nyernie a 2. elődöntőt. Rili? Akkor velem van a baj, valószínüleg.
    Tipikus statiszta és altatódal, szerintem a döntő közelében nem lesz, nemhogy megnyerje az elődöntőjét…
    29/40, 13/17

  • Magam

    Baromi jó. Nem az a tipikus nagyívű ballada, kellemes, nyugodt, jó hallgatni. Molly hangja valami elképesztő.
    valamikor 4, valamikor 2/40

  • Egyszerű, nyugis dal, de egyre inkább tetszik. Hiába „uncsi” ha van benne valami, ami megragad, és megszeretteti magát velem.

  • balazs1992

    Nekem ez a dal tetszik és bejön.
    Nálam: 4/40 3/17
    Tippem: 6/17 20/27