Naptár

2015. április
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2015: Kész a színpad és messziről is felismerhető a helyszín

Fotó: ORF/H.M. Prainsack

Fotó: ORF/H.M. Prainsack

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv – wien.info

Elkészült a 2015-ös Eurovíziós dalfesztivál színpada. Az eurovision.tv-re tegnap feltöltöttek néhány képet a színpadról, ami ugyan kész van, de nem mutatkozik meg teljes pompájában.

Inkább az alkotórészeket és a színpadot körülölelő orgonasípszerű elemeket lehet jobban megfigyelni hagyományos megvilágításban. Elkészültek a hatalmas reklámponyvák is, amivel a versenynek helyt adó Wiener Stadthalle homlokzati elemeit fogják befedni.

A wien.info adatai szerint a Dalfesztivál színpada igen látványos, és 1288 egyedi elemből áll, amelyek a résztvevő nemzeteket jelképezik. Ezek együtt egy hatalmas szemet alkotnak. A színpad 44 méter széles, 14,3 méter magas, és a legmélyebb pontján 22 méter mély. A rudak LED-technikával megvilágíthatók, és lélegzetelállító fényhatásokat produkálnak. A színpad felületét tizenegy méter átmérőjű, folyamatos LED-padló borítja. A háttér LED-fala 26 méter széles és 8,5 méter magas.

7 hozzászólás Eurovízió 2015: Kész a színpad és messziről is felismerhető a helyszín

 • Dani

  Nagyon jó a színpad designja…csak maga a fő rész borzasztóan pici. Szerintem ezek a tervezés során már tudtak valamit a balladák darabszámáról. Ugyanis azoknak nem kell nagy terület. De kíváncsi leszek rá, hogy majd pl. az izraeliek, az ausztrálok vagy a britek hogy fogják megoldani a színpadképet.

  • Gergő

   Kicsit olyan ’70-es, ’80-as évekre emlékeztet, kis színpad, de csilli villis 🙂
   Dani, az általad említett országok esetén meg max. a közönségre ugranak a táncosok, azon nem múljon a produkció 😀

 • schanc

  Valószínűleg az én felfogásommal van a baj, de az miért probléma, ha egy színpad nem batár nagy? Szerintem pl. a koppenhágai már túllőtt a szükséges méreteken. Én a malmőit pl. tökre szerettem, pedig az sem volt annyira húdenagy. Úgyis a kameraállásokon fog eldőlni, hogy a tv-ben pici vagy nagy színpadot, intim vagy monumentális dolgokat látunk.

  • Mona Lisa 29

   Ugy tunik a mi izlesunk teljesen eltero, mert nekem a koppenhagai szinpad nagyon-nagyon tetszett, a malmoi viszont nagyon nem 😀
   Az idei szinpad elmegy kategoria szamomra, bar – ahogy Dani is emlitette korabban – a fo resz tenyleg kicsi.

 • Orsolya333

  Nekem nincs bajom a nagy színpadokkal, sőt szerintem egy olyan versenyen, ahol Európa országai küzdenek meg egymással, ez kifejezetten pozitív és elvárható, viszont engem inkább csak az a sok LED-lámpa zavar, egyébként összességében nem rossz.

 • force

  Nekem nem nagyon tetszik a színpad, kicsit a 2007-es és a 2008-as színpadok keverékére emlékeztet. Az biztos, hogy a kameraálláson áll vagy bukik minden, ugyanis a színpad csak két irányból szemből és balról nyitott, a jobb oldali led monstrum sokban korlátozza majd a kamerákat és az előadókat is, szerintem. Kíváncsi leszek ezt milyen módon oldják majd meg, de most nem vagyok túl bizakodó. A színpad szerintem nem kicsi, csak optikailag nyomja össze ez a design. Ami külön tetszik viszont, hogy nem olyan bitang nagy, mint a 2009-es színpad és nem olyan unalmas, mint a 2010-es.