Naptár

2015. április
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2015: Grúzia

georgia_15Tudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Nina Sublatti meggyőző fölénnyel nyerte meg a grúz nemzeti válogatót négy versenytársával szemben. Warrior című dalában és videójában is hangja és személyisége erejét fejezi ki.

Nina 2009-ben modellként kezdte karrierjét egy ügynökségnél, ahol híres fotósokkal és dizájnerekkel dolgozott együtt. Több együttessel is koncertezett Grúzia különböző pontjain.

2011-ben egy stúdióval kezdett együttműködni, majd két évvel később benevezett egy grúz tehetségkutatóra. A műsor keretein belül együtt dolgozott a Bravo Banddel és az állami szimfonikusokkal is. Nina megnyerte a műsort, így lehetősége nyílt Londonban képeznie magát.

2014-ben a Bravo Records szárnyai alatt megjelent debütáló lemeze Dare To Be Nina Sublatti címmel, ami a mai napig listavezető. Ma Tbilisziben tanul zenét és tinédzsereket tanít egy zeneiskolában.

Nina szerint dalának a három legérdekesebb megközelítése: a feminizmus, a grúz nők történelme és a becsületesség. Bármelyiket is vesszük alapul, a dal egy harcosról szól, aki majd szárnyra kap, és a világ odafigyel. Egyelőre azonban még a saját gondolatai rabja, mert túl sokáig élt veszélyben.

22 hozzászólás Napi Eurovízió 2015: Grúzia

 • Léránt Lajos

  Sokkal jobb dal a tavalyinál de nem a kedvencem most sem. Azért döntős lesz szerintem.

 • gaboca701

  Ez az a dal, ami teljesen semleges számomra.
  Semmi baj nincs vele, jó énekhang, sodró, dinamikus, de valahogy mégsem tud magával ragadni.
  Nem zavar, ha továbbjut,de ha kiesik, akkor sem sajnálom.
  Nálam 29/40.

 • StanB

  Az Eurovision in Concert után egyértelmű favoritommá vált. Már az első verzió is tetszett, de a második valami félelmetesen jó lett 😀 Nina hatalmasat énekel, egy megnyerő színpadképpel egyértelmű Top 10-et érdemelne ! 🙂

 • Pitbull

  24. hely a listámon, 3 ponttal a tízből. Ez az első olyan dal az egyéni 27-es döntőmben, ami csak „muszályból” került be oda, mert még volt négy feltöltendő szabad hely. Nem kedvelem, és abszolút nem bánnám, ha az elődöntőkben kiesne, csak abból a szempontból, hogy akkor még rosszabb dalok kerülnének a helyére.

 • schanc

  Az első dal volt, amit letöltöttem magamnak az idei mezőnyből. Utólag visszagondolva nem véletlen: elsőre nagyon erőteljes tűnik, egyúttal hamar belemászik az ember fülébe – tekintve, hogy egy perc után már semmi zenei újdonság nincs a dalban. (Ez elég sajnálatos egyben.)
  Élőben nagyon kell, hogy erőteljes és pontos legyen a csaj, különben önmaga paródiájává válhat a nóta. (Bár ahogy olvastam fenn, ezzel nincs gond.)

 • János

  Olyan egysíkú. Így,hogy utolsónak lép fel,talán tud valami nyomot hagyni a tv-nézőkben.

 • Tanti

  Grúzia:Sodró lendület,tetszik annyira hogy top 20-ba rakjam.Most 18. és nagyon remélem hogy döntőzik.Ha az ének rendben lesz és hozzá egy ütős színpadképet raknak akkor csont nélkül továbbjut.

 • Luxor555

  Kicsit Off. Most komolyan, srácok. Milyen színpad lesz, ez? 🙁

  http://www.eurovision.tv/page/multimedia/photos?gal=129333

 • Ez tulajdonképpen nem a dallal kapcsolatos, de nem tudom, észrevettétek-e már a közösségi oldalakon az idegesítő (agresszív) grúz rajongókat, akik meg vannak győződve, hogy ez az idei év legjobb dala, és ha te más véleményen vagy, akkor bizonyára azért, mert előítéletes vagy és utálod a csodálatos országukat, meg különben is rossz az ízlésed, mert ez bizony az év legjobb dala.
  Megnézném az arcukat, amikor nem nyernek. 😀

  • Levi21

   A wiwibloggs-on a máltai fanok szaporodtak el, pedig az a dal nálam 40/40, az egyik legrosszabb dal és főleg előadó az Eurovízió történelmében.

 • Levi21

  A dalról: Nem rossz, de nem is a legjobb. Nálam elődöntőjében 8., összességében Top 20 környékén van.

 • Mona Lisa 29

  Az uj verzio jobb, mint az eredeti, de nalam igy is csak kozepmezony. 5 pont

 • Dani

  Szerintem ez Grúzia eddigi legjobb dala. Az új verzió fényévekkel jobb, ez tény. Döntő 1000%, ott valószínűleg 15 feletti helyet fog szerezni. Nálam Top 10-ben van.

 • force

  Egyszerűen nem bírom megszeretni ezt a dalt, hiába hallgatom, valószínűleg erre mondják, hogy semleges…
  Azt hiszem, hogy a döntő összejön nekik, de nem fogják megváltani a világot.
  Nálam: 9/16, 22/27
  Tippem: 10/16, 15-20.hely között valahol

 • Isti

  37/40 és 13/16 de csak mert Finnországnak és Moldovának sikerült még ezt is felülmúlnia. Egyszerűen irritál,utálom. Nekem még a tavalyi daluk is jobban tetszett ennél, pedig az is nagyon sz@r volt.
  Annyira nem emlékszek a georgiai dalokra, nem lehettek annyira jók, viszont a Waterfall 2013-ban a 7. volt a listámon és a legjobb Eurovizíós dalok között tartom nyilván.

 • StanB

  Nem tudtam, hogy hova írjak, de csak ide lyukadtam ki 🙂 Az utóbbi időben ugye már elkezdődtek az élő fellépések és a Top 10-em alaposan megváltozott 😀
  1. Grúzia (+2) (Ezért írtam ide :D)
  2. Albánia (+4) (Az X-Faktoros fellépése győzött meg úgy igazán)
  3. Csehország (+2) (Ha élőben elég béna hangosítással ezt produkálták, akkor milyen brutálisan jók lesznek Bécsben, már alig várom)
  4. Svédország (-3) (Még mindig nagyon jó Mans, de a többiek jobban meggyőztek)
  5. Spanyolország (-3) (Még mindig szeretem, de élőben túl „vékony” a hangja, nagyon kell Edurne mögé egy jó erős vokál :/)
  6. Lettország (+4) Aminata másodjára győzött meg 😀 Szerintem elképesztően jó hangja van (Igen Pitbull, komolyan gondolom :D)
  7. Magyarország (+5) Ennek örülök a legjobban, nagyon átütő, így, hogy már Boggie jóval erőteljesebben énekel 🙂
  8. Izrael (-1) Nadav elég gyenge élőben, de a dalt így is imádom.
  9. E.K (-5) Szóval Bianca hangja nem valami erős és nem elég erős a színpadi jelenléte, de legalább csinál valamit. Alex hangja viszont jó, de amikor elkezd csettintgetni kiráz a hideg, annyira zavaró, csak áll és néz színpadi jelenlét = 0. A dal jó, de nem hiszem, hogy maradandót alkotnak Bécsben
  10. Németország (+3) Ann Sophie jó és ennyi 😀

  A Top 10-ből kiesett Ausztrália (Nem elég jó :/) és Azerbajdzsán (Kezd unalmas lenni, de jó a dal)

 • Patrik_

  Első hallás után rögtön megfogott a dal, sokszor meghallgattam, de úgy a tizedik hallgatás után a 2. perc elteltével megunom. Semmi újat se ad a dal a végére.
  Nálam: 18

 • Iza

  Nagyon jelentéktelen a szememben. Egyértelműen a legjobb grúz dal hosszú idők óta (bár, azthiszem, ez nem nagy érdem…), de távol állnak tőlem az ilyen „erőszakos” dalok meg előadók, nem szeretem. Csak azért döntőzik nálam, mert az első ed tele van rosszabbnál rosszabb dalokkal.
  21/40, 10/16

 • Magam

  Grúzia az én 3. kedvenc eurovíziós országom, szóval egy kicsit elfogult vagyok velük. Először a dal nálam rögtön a „rémes” kategóriába ment, szóval, ha nem mutatták volna be az új verziót akkor 37. lenne. De mivel az új verziót bemutatták, ezért akkorát lépett előre a listámon, hogy én is csak néztem. Ez a verzió egyszerűen ÜT.
  17/40

 • balazs1992

  Nekem ez a dal közepes nem rossz de nem is a legjobb.
  Nálam: 21/40 9/16
  Tippem: 9/16 17/27