Naptár

2015. április
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2015: Görögország

greece_15Tudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Maria Elena Kyriakou három gyermekes édesanya. Első sikerét 12 évesen érte el 1996-ban, amikor szülőhazájában Cipruson megnyert egy énekversenyt.

2006-ban diplomázott görög irodalomból és humán tanokból, majd ezután professzorként kezdett el tanítani. Zenei karrierjét több versenytársához hasonlóan egy tehetségkutatónak köszönheti: tavaly ő nyerte meg a The Voice görög változatát. Ennek köszönhetően tavaly júliusban megjelent első lemeze.

Dalában – amiben maga is közreműködött szerzőként – egy szerelmi vergődésről énekel. A szerelme elhagyta, legyőzöttnek és elárultnak érzi magát. Küzd azért, hogy életben maradjon, de a szívében így is sötétség lakozik. Szeretné, ha a szeretett férfi visszatérne és megmentené ebből a pokolból, amit érez, mert itt már nem maradt semmije, csak egy utolsó lélegzetvétel.

29 hozzászólás Napi Eurovízió 2015: Görögország

 • Léránt Lajos

  Nos a dal kettős érzést vált ki. Tetszik is meg nem is. Majdnem egy James Bond filmzene hatása van számomra. Nem tudom miért de annyira nem dob fel.

 • gaboca701

  Ez a dal csúszott legtöbb helyet lefelé a listámon.5-6. helyen nyitott, és lassan, de biztosan közelit a veszélyzónához.
  Mikor a görög dalokat megismerhettük, az volt az első reakcióm, hogy jó lenne, ha ezt a dalt választanák, hiányzik a mezőnyből egy ilyen szép, érzelmes, nagyívű dal.
  Aztán nesze neked, megkaptuk.Ezt követően sorban jöttek a hasonló dalok.Nincs vele semmi baj, kellemes, szép dal, csak semmi különös sincs benne, beleolvad a mezőnybe.Csak a balladák között 4-5 lényegesen jobb van /norvég, spanyol, francia, cseh…. /
  A döntő azért biztos meglesz, 18-23. hely körüli eredménnyel.
  Nálam jelenleg 23/40

   • Pitbull

    Még pár nap és vehetsz új billentyűzetet, mert a „+” és az „1” billentyűd használhatatlanná fog kopni! 🙂

    A dal megjelenésekor Top10-es volt nálam, aztán a további dalok ismerté válásával egyre hátrébb került, végül a 19. helyen állapodott meg, 4 ponttal a tízből. Az élő előadás meggyőző, nem hinném , hogy baj lenne a hangokkal a nagy versenyen.

   • StanB

    A Napi Eurovíziókat még csak-csak kibírja 😀

 • force

  Mivel Görögország akármit küld, döntős lesz, így szerintem idén is simán megvan nekik a döntő, de arra, hogy valójában milyen eredményt érnek majd el, nem tudok tippelni sem. Nekem is kicsit visszacsúszott a listámon, mióta kiválasztották, jó ötlet volt elmozdulni ebbe a ballada irányba, csak a görögök nem jól időzítettek, mert az idei évi versenydalok között sok a hasonló, nehezen hiszem el, hogy pont a görög dal fog kiemelkedni a balladatengerben.

  Nálam: 8/16, 18/27
  Tippem: 3/16, 8/27 (???) leginkább a diaszpóra okán

 • schanc

  Nekem hosszú-hosszú évek óta az első görög dal, amiért kimondottan szurkolok. Igaz, tényleg pech, hogy egy mostani balladatengerben váltottak erre, de szerintem egy nagyon rendben lévő dal, és van valami finom karc az énekesnő hangjában. A lassú dalok közül ezt (és az írt) hallgatom a legtöbbször.

 • Erzsi

  Évek óta dühöngök a görög dalok miatt, hogy mindig ugyanazt küldik: harmadosztályú diszkók népének magas ízlését megcélzó opuszok, aligruhás, fenékrázó kislányok/szexi fiúk előadásában. Most valami minőségivel próbálkoznak, de ez meg nem éri el az ingerküszöbömet. (Újra meg kellett hallgatnom, hogy tudjam, melyik dalról van szó.) Ezt valaki meg fogja jegyezni első hallásra 16 másik dal mellett?

 • Clusters

  Bennem semmi maradandót nem hagy a dal, többszöri meghallgatás után sem. Ha rajtam múlna elődöntőben maradna, de ahogy force is írta, tuti, hogy döntőzni fognak (sajnos).

 • Mona42209

  Pont így vagyok vele Erzsi mint te. Nem tudom felidézni egy sorát sem. Amikor meghallgatom szép, jó a hangja az énekesnőnek, de itt megáll az egész. A döntő, mint tudjuk meglesz neki, de szerintem most középmezőnyben fog maradni Görögország!

 • Gergő

  Én nem szurkolásból mondom, hogy nem döntőznek idén, de valljuk be nem áll jól a szekerük idén a görögöknek. Sem az elődöntős besorolás, sem a rajtszám nem kedvez az énekesnő döntőbe való kvalifikálás esélyén… Meg a dal is egy kínszenvedés…

 • Tanti

  Görögország:eleinte az utolsók között szerepelt nálam,most 25.
  Mivel tudjuk hogy mindig döntőzik így nem kérdés hogy idén is fog,de hogy messze nem kedvencem az is biztos.Viszont szerintem egyáltalán nem hasonlít a 2006-os dalukra.Igazából nem tudom hasonlítani semelyik általam ismert dalra sem.

 • Iza

  A kedvenc Eurovíziós országom egy „méltatlan” dallal.
  A görögök a bulifelelősök két éve, és most itt egy dal, ami szép, meg jó, de az idei mezőnyben kb. teljesen felelsleges. Ettől függetlenül tetszik az énekesnő hangja, meg a dal is, de remélem, jövőre valami megszokott, „görögöt” kapunk 🙂
  Nálam 12/40, 4/16.

 • Dani

  Akkor megint a tömeggel szembe megyek, mivel szerintem ez a dal az eddigi görög indulók közül az egyik legjobb.

 • Hádész

  Szép nagyívű ballada, meg minden, de én személy szerint jobban szeretem, ha a görögök valami „görögösebbet” küldenek, mint pl. 2010, vagy 2011-ben, (és még az ingyen piás dal is 😀 ) Sajnos elég nehezen maradt meg a fejemben ez a dal, én jobban szeretem őket, amikor olyan jó kis görögös bulit csapnak a színpadon.

 • rocknish

  Imádom, egyedül azt sajnálom, hogy nem görögül lesz előadva, pedig pár napja bemutatták a görög változatot is:

  https://www.youtube.com/watch?v=7Ej34YhRTdQ

 • Mona Lisa 29

  Nem egy rossz dal, eloben is szepen enekel a holgy, igy en dontot josolok Gorogorszagnak. Nalam kozepmezony, 5 pont.
  (Nagyon meglepodtem azon, hogy harom gyermek edesanyja + mellette professzor is – ki nem neztem volna ezeket belole es ezt most minden rosszindulat nelkul irtam) 🙂

 • János

  A légtechnikája tönkre vágja az amúgy sem erős dalt. Ám annyira fesztiválra írtnak érzem,hogy akár tovább is csusszanhat.

 • Patrik_

  Az útolsó egy perc húzza föl az egész produkciót. Nagyon kesőn robban a dal, az eleje nagyon unalmas a vége már megtudott fogni….
  Nálam 21/40

 • Magam

  Elég egyhangú. Amikor hallgattam nem egyszer gondoltam, hogy „te jó ég ez valami Rise Like a Phoenix feldolgozás”.
  31/40
  u.i.:valószínűleg azért nem szerethetem, mert a mai napig nem bocsátottam meg a C:REAl UTOLSÓ HELYÉT. :'(

 • balazs1992

  Nekem ez a dal közepes nem rossz de nem is a legjobb.
  Nálam: 14/40 6/16
  Tippem: 2/16 6/27