Naptár

2015. április
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2015: Franciaország

france_15Tudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Az erőteljes hanggal megáldott Lisa Angell nagyon „boldog és büszke”, hogy Franciaországot képviselheti Bécsben. Dala a „reményről és békéről, a bátorságról és összetartásról” szól.

Lisa Angell gyermekkora óta énekesnő szeretett volna lenni. Fiatalon határozta el, hogy a zenéből fog élni, bárokban lépett fel. Első dala a Des Années Après 2001-ben került felvételre. 2009-ben Dani Lary bűvész műsorába kapott meghívást, ahol megismerkedett Patrick Sébastennel, aki első albumának (Les Divines) dalait írta. A lemez 2011-ben jelent meg.

További két albuma jelent meg eddig. A második lemeze 2013-ban Des Mots… címen, a harmadik pedig tavaly Frou-Frou néven. Egy duett erejéig közreműködött Tony Carreira lemezén is.

Dalában egy leigázott falu képe tárul elénk. Egy város, amiből csak hamu, könnyek maradtak, és most csendbe burkolózott. Ahol régen gyermek kacaj zengett, szüreti mulatságok voltak, szeretet és boldogság. Egy nap azonban több ezer fegyveres érkezett, akik elpusztítottak mindent. Viszont minden szörnyűség ellenére a reményről jött énekelni, s amint minden szörnyűség elül, a falu felépül és szebb lesz, mint azelőtt, de semmit sem fognak elfelejteni a katasztrófából.

41 hozzászólás Napi Eurovízió 2015: Franciaország

  • gaboca701

    Vajon mi történt az EGYESÜLT KIRÁLYSÁG-gal?
    Az E betűn már rég túlléptünk.
    Jó-jó, tudom, hogy az angol dalra nem érdemes sok szót vesztegetni, de hadd szapuljuk már kedvünkre egy kicsit azt is 🙂

  • gaboca701

    A francia dal nagyon tetszik, kezdetektől a listám élmezőnyében van.
    Így, hogy olvastam a szövegéről, még érdekesebbnek tűnik.
    Szerintem nagyon szép dal, érzelmes előadásban.
    4/40, 2/7

  • Léránt Lajos

    Patricia óta ez az első dal számomra amit értékelni tudok. Nagyon tetszik s top 10 is lehet akár. Nálam 6/40

  • Dani

    Az egyik legjobb dal idén, főleg a vége nagyon jó. Sokan 20 alá várják, de szerintem pont ez a dal fog 10 fölé menni. Már csak a témája és a közelmúlt párizsi eseményei miatt is, és az ilyenek azért szoktak javítani egy dal helyezésén.

  • force

    Amikor megjelent a dal nagyon tetszett, a listám elején volt, viszont elég sokat csúszott vissza. Kicsit nehéz megjósolni, milyen eredményt ér majd el, de a tavalyinál mindenképpen jobbat fog szerintem.
    Nálam: 19/27
    Tippem: 15-20.hely között

  • Pitbull

    Számomra a második legjobb dal idén, 10 pont. Nagyon tetszik, gyönyörű hangja van az énekesnőnek, szépen építkezik a dal, és még a francia nyelv sem zavar benne, ez pedig csak az igazán jó daloknál van így. Megérdemelne egy jó helyezést, akár a győzelmet is, de ez utóbbi nem tűnik valószínűnek, a régimódisága miatt nem fog annyi szavazatot kapni, amennyi elég lenne a győzelemhez.

  • Isti

    A listámon a 23. helyen áll, de nekem a tavalyi daluk jobban tetszett, az a 15. volt és akkor a dalok is sokkal erősebbek voltak, mint most…
    Szerintem idén bekerülhet Franciaország a TOP20-ba.
    A dal nagyon szépen építkezik, az énekesnőnek szép hangja van.

  • Iza

    Akkor én leszek az ellentábora.
    Engem egyáltalán nem érint meg, a legjobb szó, amivel tudnám jellemezni, az a sótlan. Nem vesz rá semmi, hogy meghallgassam. Szerintem a franciák maradnak a „megszokottnál”, vagyis a húszon kívüli helyezésnél. Mellesleg nekem a tavalyi sokkal jobban tetszett, hiába volt idétlen, legalább nem elalvásfaktor. Désolé.
    22/40, 4/7

  • Fox

    Mikor megjelent a dal , sokkal jobban tetszett. Nálam 25-30 hely között van.

  • Isti

    https://www.youtube.com/watch?v=nZkvY-lf_o8#t=120
    Lájkoljátok ezt, szegény Boggie annyi dislike-ot kap. 🙁

  • Lorix

    Hat ugye temajaban hasonlit a mienkre es az ormenyekere.Azon gondolkoztam minap h lehetseges hogy az eurovizion tamogassak egymast ezek az orszagok, hiszen hasonlo temaju dallal vannak. Mit Gondoltok???

  • Tanti

    Franciaország:Igencsak unalmas.Nálam 32. de volt már előrébb is.A döntő nyilvánvalóan megvan és a Top 20 is meglehet.De messze nem tetszik a dal.

  • János

    Nagyon szeretem ezt a dalt, olyan lágy, és olyan szépen építkezik. A 27-es mezőnyben biztosan nem fog kitűnni, de az én szívemet biztosan megmelengeti. 🙂

  • Levi21

    Én is úgy vagyok vele, mint force, vagy fox: Az elején tetszett, mára egy kicsit hatásvadász és unalmas lett. Szerintem nálam 30-on kívül van.

  • Mona Lisa 29

    Hatarozottan a jobb dalok koze tartozik, bar nincs a legnagyobb kedvenceim kozott, inkabb olyan kozepkategoria nalam.
    Nagyon szepen enekel a holgy eloben (epp most neztem meg az amszterdami fellepeserol keszult videot). A 3 hasonlo temaju dal kozul szerintem ez a legjobb. Szepen epitkezik a dal + nagyon orulok annak, hogy nem angol nyelvu (abbol van eleg iden). 5 pont

  • Erzsi

    Amikor kiválasztották a dalt, valaki belinkelte ide egy tévéműsor részletét, amelyben szakértő zsűri mondott véleményt a dalról. Emlékszem a hisztis szőke nőre, aki magából kikelve ordította, hogy olyan a dal, mintha a hatvanas években íródott volna és azóta eltelt jó néhány év és van modern francia zene is. Biztosan van, de az eurovízió közönsége láthatóan nem vevő a modern francia zenére, nem ezt várja a franciáktól. Franciaország az elmúlt 20 évben csakis a klasszikus francia sanzonnal tudott sikert elérni. Szerintem nem kell harcolni önmaguk ellen. Ezt ők tudják a legjobban, és ezt fogadja el tőlük leginkább a közönség. És az idei daluk ebbe a sorba tartozik. Szép dal, szépen építkezik, szól is valamiről. Jó az előadó és anyanyelvű a dal. Számomra ugyan hiányzik belőle az Il faut du temps vagy a Je n’ai que mon âme átütő ereje, de sok sikert kívánok nekik.

  • Mona42209

    Nagyon szeretem a francia dalt. Tetszik, amikor egy énekesnő nem erőlködik és tökéletes, nagyívű hanggal rendelkezik. Szép a dal üzenete és nekem egyáltalán nem ódivatú. Valaki írta, hogy libabőrös lesz, amikor hallgatja, én is így vagyok vele. Én 7 pontra értékeltem, egyértelműen a top10-ben van nálam.
    Remélem a döntőben is ilyen szépen fog szerepelni, szorítok neki és ha mi döntőzünk, akkor fogok rá szavazni 🙂

  • Nagyon szeretem a francia nyelvet és kultúrát, és rosszul voltam mikor a tavalyi dalukat hallgattam. Szerencsére idén észbe kaptak és Patricia után ismét egy remek dal képviseli a franciákat.
    Nekem az egyik személyes kedvencem, remélem hogy jó helyezést ér el, bár ebben nem vagyok biztos. Nálam 3/40

  • Magam

    Szép a dal csak vannak nála jobbak. Félek emiatt nem ér el jó helyezést.
    26/40 (igen,ez számomra egy jó hely)

  • balazs1992

    Nekem ez a dal nem tetszik és nem jön be.
    Nálam: 28/40 26/27
    Tippem: 26/27