Napi Eurovízió 2015: Fehéroroszország

belarus_15Tudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Idén Fehéroroszország Uzari és Maimuna párosával próbál szerencsét az Eurovízión. De mi a közös egy popzenében jártas zeneszerző és egy klasszikus vonalat képviselő hegedűművészben? A válasz egyszerű: rajongásuk A Gyűrűk Ura iránt.

Maimuna fehérorosz anyától és mali apától származik. A barátai között csak Moonnak becézett lány Fehéroroszország egyik legnevesebb hegedűművésze. Két megjelent albuma a Queen of Africa és a Showtime címeket viselik.

Uzari először 2011-ben került kapcsolatba az Eurovízióval, amikor Anastasia Vinnikova mögött vokálozott Düsseldorfban. A következő két évben részt vett a fehérorosz válogatón, tavaly pedig társszerzője volt Junior Eurovízióra készült dalnak.

Ahogy a cím is elárulja, a dal az időről szól. Uzari keresi a helyét, régen szeretne kitörni a sötétségből, de most jött el az ideje, hogy harcoljon, az idő pedig mellette fog állni. Mennydörgésként zúg a fejében az idő, amit igyekszik nem elvesztegetni. Az idő múlik, ezért nem akar várni, meg akar tenni mindent, amit elhatároz.

Comments

27 hozzászólás a(z) “Napi Eurovízió 2015: Fehéroroszország” bejegyzéshez

 1. Léránt Lajos avatar
  Léránt Lajos

  Ez az egyik idei a dal ami nincs hatással. Ha rádióban hallom már azt várom első pillanattól, hogy legyen vége!

  1. János avatar
   János

   Hasonlóan érzek, akarom mondani én sem érzek semmilyen hatást,oly jellegtelen a számomra. 😀

 2. Clusters avatar
  Clusters

  Huh, egyetértek Lajossal. Körülbelül annyi érzelmet vált ki belőlem ez a műanyag, mű-akcentusos dal, mint egy magyar focimeccs az MB1-ben. Úgy érzem, mintha tökre lenni akarna valami, de közben saját magát lövi hasba ezzel a megszerkesztett, szögletes, keretes világgal, hanggal.

 3. force avatar
  force

  Botrányosan irritál Uzari is meg a hangja is. Szerintem élőben egy óriási bukta lesz, hamis, fülsértő, össze-vissza előadással, mivel az ürge képtelen énekelni. A dalban sincsen semmi fantázia.

  Nálam: 13/16
  Tippem: 12/16

  1. Clusters avatar
   Clusters

   Attól tartok nem lesz ilyen szerencsénk, a keleti diaszpóra szerintem be fogja szavazni a döntőbe. Ne legyen igazam. 🙂

 4. gaboca701 avatar
  gaboca701

  Csak halkan jegyezném meg, hogy mi is beszavaztuk a 20-as döntőnkbe 🙂

  1. schanc avatar
   schanc

   Na, azon néztem is, hogy miért kellett… 🙂

 5. Zolecs avatar
  Zolecs

  Érdekes, nekem pedig annyira tetszik, hogy átvette a vezetést a listámon. Mikor kijött a klip,fogott meg igazán. Ez a dal, egy ütős színpadképpel okozhat még meglepetéseket 😉

  1. gaboca701 avatar
   gaboca701

   Szerintem sem rossz.
   Az idei mezőnyben ha egy dal kicsit is pörgősebb, már előnnyel indul nálam.
   Ritkán mondok ilyet, de ez az a dal, aminek határozottan jót tett a felújítás.
   Rengeteg top40-es listát nézek, és az új változat óta nem találkoztam olyannal, ahol ne lett volna döntős, de főleg a 15. hely környékén szerepelt. / top10-ben azért nem nagyon láttam /
   Úgy gondolom biztos döntős, 15-20. hely körüli eredménnyel.

 6. schanc avatar
  schanc

  Amikor először meghallgattam egyben minden versenydalt, ebből fogott meg először egy dallamív. Mára ezt letagadnám 🙂 Borzalmasan műanyagnak érzem én is, és egyszerűen idegesít.
  Azon gondolkoztam, hogy mikor volt utoljára olyan fehérorosz dal, ami tetszett. Aztán rájöttem, hogy tavaly Teo élőben meggyőzött. Előtte viszont egészen 2007-ig kellett visszamenni…

 7. Gergő avatar
  Gergő

  Szerintem meg egész jó popdal. Helyük van a döntőben.
  Tippem : 6.-7./16 és 14.-17./27

 8. Erzsi avatar
  Erzsi

  Bocsánat minden rajongótól, de nálam ez a dal a vicc kategóriájába tartozik. Műanyag. (Köszönöm schanc, magam sem tudnám pontosabban megfogalmazni.)Az egyetlen értékelhető eleme a hegedűszóló lenne, de az meg teljesen külön életet él a daltól. Az özvegy Lady Grantham egyik aranyköpése jutott róla eszembe, amivel egy jazzband muzsikusainak játékát kommentálta: „vajon tudják, hogy mit játszik a másik?”

  Nagyon-nagyon csalódott leszek, ha döntőbe jutnak. (Pedig látom az előre jelzéseket. Csak nem akarom elhinni …)

  1. schanc avatar
   schanc

   Én meg csak Clusterstől (lásd feljebb) vettem, mert szerintem is az 🙂

 9. Mona42209 avatar
  Mona42209

  Az elején baromira idegesített ez a szám. A változtatás ennek a számnak jót tett, de nem tudom továbbra sem megszeretni. A listámon pár helyet előrébb lépett, olyan 30. hely körül van.

  Mindazonáltal látom magam előtt a különleges színpadi effekteket (tűz, homokóra, táncosok) és azt, hogy a keleti volt szovjet régió ellátja szavazatokkal, hiába a hamis hang. Sajnos ezzel lehet, hogy Boggie elől veszi el a helyet. Egyet kell értenem Clusters-el. Remélem azért nem lesz igazam 🙁

 10. StanB avatar
  StanB

  Úgy fest, hogy ma nem +1-ezek, mert mindenkivel egyetértek valamennyire, de senkivel se teljesen 😀

  Totáltucat dal, semmi mondanivaló, egyáltalán nem kiemelkedő előadók. A totáltucat alatt azt értem, hogy nem olyan rossz, de semmi extra. Sőt a helyes kifejezés a statisztadal lenne, de olyan puccparádét fognak összehozni, hogy fel fognak rá figyelni (Főleg a keleti blokk). Továbbjutás szinte tuti, de nem fognak Top 15 közelbe kerülni.
  Uzari nyávogása kifejezetten idegesítő, pedig a többi részen ahol énekel egész jó. Maimuna totál fölösleges -.-” Oké, hogy hegedűművész, de akkor 2008-ban úgy kellett volna indulniuk az oroszoknak, hogy : Dima Bilan ft. Edvin Marton ?

  Most vettem észre, hogy eddig 15.-ek voltak nálam és nem tudom felfogni, hogy történhetett ez. Schancnak teljesen igaza van, hogy műanyag és nem is lehet erre mást mondani….. Eleinte még egész kellemes dalnak tűnt, de ahogy egyre többször hallgattam meg annál jobban értéktelenedett el.

  1. StanB avatar
   StanB

   *Csak most olvastam, hogy a műanyag Clusters-től származik 😀

 11. Mona Lisa 29 avatar
  Mona Lisa 29

  En azok taborat erositem akiknek tetszik a dal 🙂 Szerintem egyertelmuen be fognak jutni a dontobe, ott pedig 10-15. helyezest tippelek nekik. 10 pont

 12. Pitbull avatar
  Pitbull

  Kezdem magam pacurofagus oxitoxicus-nak érezni. Én kifejezetten szeretem ezt a műanyagot, nálam éppen befért a Top10-be, 7 pontot kapott tőlem a 10-ből.

  1. StanB avatar
   StanB

   Napról napra egyre jobban látom, hogy hihetetlen mértékben eltér a zenei ízlésünk 😀 A kedvencem, hogy akárhányszor lehordok egy dalt, te szereted, amikor meg utálok valamit az nálad Top 10 😀 El sem hiszem 😀

   1. Pitbull avatar
    Pitbull

    Ha ez téged feszélyez, idegnyugtatóul rágcsálj egy kis PVC-t.
    A műanyag jó! 😀

 13. Isti avatar
  Isti

  Nálam az utóbbi napokban előrébb került a listámon, most a 30. helyen áll. Éppen, hogy nem mondom rá, hogy hallgathatatlan. Uzari hangja nagyon irritáló, nincs ebben a dalban semmi különleges. Nem érdemli meg a döntőt, nem tudom, mi lesz vele. Most nincs Ukrajna se. De ott van Oroszország és a többi egykori szovjet tagköztársaság.

  OFF:
  Most olyan nagyon menő dolog lett a melegség az eurovizión. Mi ennek az oka? Most néztem meg a litván klippet… 1:57 és 2:07.
  https://www.youtube.com/watch?v=oD0XTvKcUk4

  1. gaboca701 avatar
   gaboca701

   Talán az az oka, hogy az életben is különböző összetételű párok vannak 🙂

 14. Magam avatar
  Magam

  Abszolút kedvenc.Jó nem mondom, hogy Írország, Ausztrália, és Csehország nem veszélyeztette egyszer sem az 1. helyet. Amikor először hallottam, azt gondoltam, hogy baromi jól szólnak együtt. Aztán a végleges verzióban, mikor hallottam, hogy kicsit lejjebb vettek a hegedűből én eléggé kiborultam, de most már megbékéltem vele is.
  1/40

 15. Iza avatar
  Iza

  Hát, én imádom. Nagyon.
  Kezdetben nem szerettem, illetve dühöngtem más dal miatt az nf-ből, de idővel bekúszott a fülembe, és nagyon megszerettem. Az új verziót is megszoktam már, a hegedű, úúú, ááá 😀 Uzari kicsit nyálgép, de már megszoktam őt is (nem csúnya, na), a színpadképet már most látom, tűz tűz és tűz, ettől függetlenül nálam abszolut döntős, top10-es.
  8/40, 2/16, a fehéroroszok egyébként évek óta elkényeztetnek, 2012 óta csak olyan dalokat küldenek, amiket szeretek 🙂

 16. Tanti avatar
  Tanti

  Fehéroroszország:Semmi extra nálam kb 18. Nem hiszem hogy döntőzik.

 17. Levi21 avatar
  Levi21

  Nekem (sokakkal ellentétben) tetszik ez a dal a videoklip megjelenése óta (azelőtt nem jött annyira be). Nálam most kb. a 15. helyen áll, elődöntőjében az 5.-6.

 18. balazs1992 avatar
  balazs1992

  Nekem ez a dal egyáltalán nem tetszik.
  Nálam: 34/40 13/16
  Tippem: 13/16