Naptár

2015. április
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2015: Ausztrália

australiaTudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Ausztrália nem bízta a véletlenre a debütálását: az ország egyik legnépszerűbb énekese képviseli a kontinenst a bécsi Eurovízión.

Guy Sebastian Malajziában született, szüleivel 6 éves korában költözött Ausztráliába. A zene iránt már fiatalon érdeklődött, énekelni 14 évesen kezdett el.

Guy az egyetlen férfi előadó, akit hat dalával és két albumával is vezette az ausztrál listákat. Eddigi karrierje során 11 top 10-es dala és másik 3 top 15 listás dala jelent meg. 43 platina és 3 aranylemez büszke tulajdonosa, összesen hárommillió eladott lemezzel dicsekedhet.

A zenén kívül jótékony tevékenykedéseiről is ismert, többek közt a Vörös Kereszt nagykövete is.

Versenydala a Tonight Again mindössze két nap alatt készült el. Egy bulis dal, ami nem szól másról mint a buliról. Problémái mindenkinek vannak, de azokat nem ezen az estén kell megoldani. Ma estére elfelejthetünk mindent és azt csinálhatjuk, amit akarunk.

31 hozzászólás Napi Eurovízió 2015: Ausztrália

  • force

    Nekem tetszik az ausztrál dal és szerintem jó ötlet volt Ausztráliát bevenni a versenybe, persze tudjuk, ez csak ideiglenes, jövőre nem biztos, hogy indulhatnak majd újra. Elgondolkodtam az átlag magyar TV-néző mit fog majd szólni ahhoz, amikor a döntőben meghallja, hogy Ausztrália is indul… 😀 Biztos vagyok benne, hogy előjön a hírhedt xenofóbia meg számos összeesküvés-elméletet gyártanak majd, miért volt szükség Ausztrália részvételére. (Javaslom, hogy a következő Bogardus-skálával mért társadalmi távolság vizsgálatba már ne pirézeket tegyen a TÁRKI, hanem ausztrálokat, nem kell ide fiktív csoport, h a xenofóbiát mérni tudják 😉 Anyway… a dal jó, üde színfolt lesz, én mondjuk egy valamivel pörgősebb dalt választottam volna, de egye fene.
    Szerintem az első elődöntőben az észteknek, a második elődöntőben a svédeknek adják majd a 12 pontot, a döntőben meg az Egyesült Királyságnak. Szinte 100%-ban biztos vagyok benne, hogy TOP 10-ben lesznek.
    Nálam: 10/27
    Tippem: 7/27

  • Zolecs

    Az hogy bevették őket a versenybe, nem különösebben zavar, de nem is repdesek az örömtől. Az ilyen dalok tőlem nagyon távol állnak, népszerű mai tucatzene stb.. 10/5

  • Tanti

    Ausztrália:Jó hogy kaptak egy esélyt,elférnek a mezőnyben.Tetszik a dal de ahogy Zolecs is írta tucatzene.Naponta változó listámon most 14..

  • Erzsi

    Két nap alatt készült? Nincs ebben annyi munka. Egy ilyen dalt egy gyakorlott ausztrál zeneszerző a reggeli három perces fogmosás alatt megír. Kb. annyi ötlet és eredetiség van benne. Zenéjében, szövegében, gondolatiságában.

    • rocknish

      A két napban jószívűen benne van a hangszerelés, a stúdiózás, videó satöbbi. De amúgy igen, meghallgatva a srác többi zenéjét erősen érezhető, hogy nem sok energiát fektettek a dologba.

  • schanc

    Annyira nem vagyok ettől a daltól elájulva. Szerintem nem is kimondottan modern. Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fognak szerepelni a versenyen.

  • Bakancs

    Tucatzene, ráadásul nem is az igényes fajta.
    Azt hittem, hogy az ausztrálok ki szeretnék használni a lehetőséget, hogy ha már egyszer részt vesznek a versenyen, akkor valami kiemelkedőt küldenek. Nem így lett.

  • kecske14

    Nekem tetszik dal, meg nem is. egyszerűen nem tudom eldönteni. (kedvfüggő)
    19/40
    középmezőny. azért ennél a dalnál vannak bőven rosszabbak is az idei mezőnyben.

  • gaboca701

    Szerintem is erős középmezőny.
    15-20. hely körül.

  • Mona Lisa 29

    Nekem nincs bajom azzal, hogy Ausztralia is versenyez, de az eleg nagy szegyen, hogy ket nap alatt osszecsaptak a versenydalukat. Megkapjak a lehetoseget arra, hogy ott lehessenek az EUROvizion, de magasrol tesznek ra es kikuldenek egy ilyen szornyuseget.
    „Bulis dal”. – Ez? Legszivesebben az ereimet vagdosnam amikor meghallom (mondjuk eddig csak egyszer sikerult meghallgatnom, de az boven eleg is volt).
    A srac hangjatol konkretan kiraz a hideg, a dalban pedig semmi eredetiseg nincs. 1 pont. (de csak azert, mert 0-t nem lehetett adni)

  • Czigel

    16/40 Jó a hangulata, a wácsu vácsu want-tól viszont a végére kicsit kiráz a hideg. 😛 Örülök hogy itt van Ausztrália, de tényleg érződik rajta hogy 2 nap alatt írta meg a dalt.

  • Istvan Galambos

    Üdv Ausztrália! 😀 A dal a mai „tömeg” pop stílust hozza. A döntőben valószínűleg TOP 5. (Legalábbis a belső zsűrinél.)

  • Dani

    Örülök, hogy olyan dalt választottak, ami győzelemre nem esélyes, így csak egy évben szerepelnek. Nálam a dal tipikus tucatpopdal, listámban 15-20 között van. A versenyen is olyan 10. hely körül fog végezni szerintem. De nyerni semmiképp sem fog.

    Most gondolom, sokan meglepődtetek, hogy ellenzem Ausztrália indulását, de így van. Új országok indulását támogatom, de csakis olyanokét, amik az EBU-tagokhoz közel vannak, nem pedig olyanokat, amik a világ másik felén találhatók, de nagy ESC-rajongók. Gondolok itt Liechtensteinre, Koszovóra, Kazahsztánra, Katarra, Palesztinára. Az ő esetleges meghívásukat támogatnám. (Főleg Liechtensteint és Kazahsztánt. Utóbbit egy „Izin körem”-féle dallal és színpadi produkcióval.)

    Wiwibloggs-on olvastam, hogy lehetséges a jövőben újabb országok meghívása vendégként, és ezeket az országokat láttam a cikkben: Kanada, USA, Dél-afrikai Köztársaság és Kína. Azért remélem, ez nem valósul meg. Ennyi erővel akkor megcsinálhatná minden kontinens a maga víziós versenyét.

    • Orsolya333

      Egyébként én sem értem mit keres Európa versenyében Ausztrália.
      Egyenlőre még fogalmam sincs, hogy fogom megszokni azt hogy az Ausztrálok is fellépnek, Ők is szavaznak és rájuk is lehet szavazni…
      Ha rajtam múlott volna, én biztos hogy „csak” mint vendégfellépő hívtam volna meg Őket, és az Eurovízió elején vagy végén lépnének fel, ezzel így esélyt kaptak volna arra is, hogy megmutassák magukat Európának, de nem mint versenyző, mert ez így szerintem logikátlan. Ettől függetlenül már nagyon várom mi fog történni Bécsben.:)

  • StanB

    Szerintem egész kellemes dal, egy új szín, nagyon jó hangulata van Guy pedig egy jó énekes, bár sok ausztrál énekes volt akinek jobban örültem volna, de így is Top 10-es nálam 🙂 Győzni nem fog, de legalább a nézők buliznak majd egyet a balladatengerben 🙂

    Amúgy az országmeghívogatásokról az a véleményem, hogy egy jó dolog és szép hagyomány lenne, ha ötévenként hívnának meg országokat. Egyetértve Danival én is nagyon örülnék egy „Izin Korem” típusú dalnak 😀

  • Slavico

    Elképesztően idegesítő dal 😀 nem szeretem

  • Iza

    Szerintem semmi baj nincs vele, tipikus rádiódal. Hangulatos, jó kedvem lesz tőle, lehet, hogy két nap alatt készült el, de akkor sem egy igénytelen összecsapott semmi, tök rendben van. Ez egy olyan dal, amivel nem lehet Eurovíziót nyerni, de leégni sem, elsőre jó ez. 14/40, 2/7.

  • Kifejezetten gyenge, tucat dal, és nagyon sajnálom hogy ennyi telt az Ausztráloktól most, hogy végre egyszer részt vehetnek. Annyi pozitívat tudok mondani, hogy legalább nem ballada, tehát nem alszok el rajta, de nem szórakoztat különösebben. Szerintem bekerülhet a top 10-be, mert Ausztrália küldi, de csakis ezért.

  • Pitbull

    Nem tetszik ez a dal, nagyon távol áll tőlem a stílusa, egyébként is bojkottálom Ausztrália részvételét a versenyen, számomra csak 39 dalból áll az idei mezőny. A további EBU-n kívüli országok meghívását is ordenáré nagy baromságnak gondolom és ellenzem. Legyen európai ez a verseny, ha már a nevében az!

  • mate9605

    Nekem se tetszik a dal.Okè hogy „bulisdal” de èn ettől nem lesz jobb kedvem mint volt,inkább lehangol,szóval nem jött be.Egyetèrtek az előttem szólókkal,hogy örülnènek,hogy idèn rèsztvehetnek,erre összecsapják -.-” Amugy nekem nincs bajom vele,hogy elindult,bár szerintem se kène ilyen távoli országot bevenni,inkább közelebbiket.

  • János

    Ha Ausztrália ilyen meg olyan boldog a részvételtől, akkor ne egy két nap alatt összedobott igénytelen zenével állítsanak ki egy elismert előadót. Viszont tavaly Jessicaért jár a piros pont 🙂

  • Levi21

    Szerintem semmi baj nincs ezzel a dallal, nála ma középmezőnyben van. Szívesebben láttam volna tőlük pl. megint Jessica Mauboyt a tavalyihoz hasonló dallal, néha még mostanában is meghallgatom azt a dalt.

  • Levi21

    OFF: Az ESCNation-nek az a szavazása, ahol te állíthatod be a paramétereket, immáron 10. (és sajnos utolsó) alkalommal elindult. Közvetlen link nincs hozzá, de mindenki megtalálja az escnation.com oldal Scoreboard Simulator 2015 címszó alatt, csak rá kell kattintani a képre, beírni a paramétereket, és kezdődik is a szavazás. Aki régebben is próbálta már, az semmi esetre se hagyja ki, aki pedig még nem, az szerintem próbálja ki.

  • Luxor555

    Sokakal ellentétben, én ezt támogatnám, hogy évente egy vagy két távoli EBU tagország részt vehessen a versenyen.

  • Magam

    Amikor először olvastam, hogy Ausztrália is részt vesz, akkor rendesen felhúztam magam, viszont, amikor megláttam, hogy Guy megy, akkor mondtam, oké fotóról szimpi a srác. Majd bemutatták a dalt és te jó isten ez baromi jó! Egyből felugrott az első helyre. Kicsit tovább hallgattam a dalt és egy kicsit visszacsúszott, de még mindig a dobogón van.
    3/40

  • balazs1992

    Ez a dal nekem olyan semleges nem rossz de nem is a legjobb.
    Nálam: 22/40 22/27
    Tippem: 4/27