Naptár

2015. március
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Hajrájához ér a 2015-ös Eurovízió dallistája

Vienna2015_logoTudósító: Ötvös Zoltán
eurovision.tv, eurofire.blog.de, escbubble.com, esctoday.com

Lassan végéhez közeledik az Eurovízió rajongók szívének egyik legkedvesebb időszaka, ugyanis elérkezett a nemzeti válogatós szezon utolsó hete. A résztvevő országoknak már nem sok ideje maradt bemutatni a májusi versenyre szánt dalokat.  Élő show műsorból már csak 3 maradt a hétvégére. Addig viszont a hét folyamán van még egy pár dalbemutatós esemény. Ezeket vesszük most sorra:

poland_15Hétfő (03.09.)

18:30 – Lengyelország

Az ország tavaly tért vissza a versenyhez három év kihagyás után. Cleo és Donatan dala sikeresen vette az elődöntő akadályát, és a döntőben a 14. helyet sikerült elérniük 62 ponttal. Idén ismét belső választással küldenek versenyzőt a dalfesztiválra. A nagy bejelentés a “Swiat sie kreci“ nevezetű talk show keretén belül várható.

 

 

Kedd (03.10.)


czechCsehország

Az Eurovízió talán legsikertelenebb országa. Címszavakban összefoglalva eddigi eurovíziós karrierjük:

3 részvétel, 3 induló, 3 kiesés. A három indulásból összesen 10 pontot sikerült szerezniük. 2009-ben nulla ponttal távoztak a versenytől. Ennek az eredménytelenségnek az eredménye öt év kihagyás lett. De idén a 60. születésnap alkalmából ők is újra megpróbálkoznak. Belső választással nevezték meg 2015-ös képviselőjüket, ami egy duett lesz. Marta Jandová és Václav Noid Bárta a Hope Never Dies című dallal készül a versenyre.

 

belgium_1510:30 – Belgium

Még 2014. november 4-én jelentette be a legelsők közt idei versenyzőjüket a belga köztelevízió, aki nem más, mint a helyi The Voice második helyezettje, Loïc Nottet lesz. Ugyan elsők közt ismertük meg képviselőjüket, de mostanáig semmi információ nem érkezett a versenydalukkal kapcsolatban. Belgiumot tavaly Axel Hirsoux képviselte Mother című dalával, ami kiesett az elődöntőben 28 ponttal.

 

 

Csütörtök (03.12.)

armenia_1518-30 – Örményország

A tavalyi döntős negyedik helyezésük után, idén újra nagy dobásra készülnek. Egy különleges formáját választották a belső kiválasztásnak. Öt énekes öt kontinensről, plusz egy Örmény énekes közös produkcióját láthatjuk majd Bécsben. A csapat csak a dalversenyen való részvétel miatt áll össze, ahol Genealogy néven lépnek színpadra és adják elő Don’t Deny című dalukat.

A formáció öt tagját ismerjük eddig, amit a köztelevízió egyenként jelentett be. Afrika: Vahe Tilbian, Amerika: Tamar Kaprelian, Ázsia: Stephanie Topalian, Európa: Essaï Altounian, Ausztrália: Mary-Jean O’Doherty Vasmatzian. Már csak az örmény tag hiányzik a csapatból és magára a dalra is már csak pár napot kell várnunk.

 

israel_15Izrael

Izraelben idén a helyi Rising Star győztese, Nadav Gadej kapta az Eurovízión való indulás jogát. A 16 éves énekes daláról az egyetlen információ maga a dal címe. Május 21-én a második elődöntő második felében az ország színeiben a Golden boy című dal fog felcsendülni.

 

 

 

Péntek (03.13.)

sanmarino_15San Marino

Belsőleg választották ki Michele Perniolát, akinek már nem ismeretlen az Eurovízió világa, hiszen már képviselte az országot 2013-ban a Juniorok dalversenyén. 2015-ben Anita Simoncini oldalán közösen, egy duettben vágnak bele a nagyok versenyébe.

 

 

 

Vasárnap (03.15)

azerbaian_15Azerbajdzsán

A bejelentés dátuma az egyetlen információ.

 

 

Három olyan ország van még, ahol ismerjük az előadót, de eddig (03.09. – 12:00) dalaiknak premierjéről nincs hivatalos információ. Ausztráliát Guy Sebastian fogja képviselni, az ő dalát mindenképp még a határidőn belül nyilvánosságra hozzák. Albániában Elhaida Dani nyerte meg a Festivali i Këngës versenyét, ezzel ő lett az ország hivatalos indulója. De közben a nyertes dal szerzői személyes okokra hivatkozva visszavonták az engedélyt, hogy Eurovízióra vigye a Diell című szerzeményt, így gyorsan egy új dal került Elhaida neve mellé, ami az I’m Alive lesz. A harmadik nevünk pedig Montenegró színeiben Knez. Azt tudjuk, hogy az eurovíziós veterán Željko Joksimović szerezte a dalt.

Oroszország valószínűleg kivár a legutolsó pillanatig.

212 hozzászólás Hajrájához ér a 2015-ös Eurovízió dallistája

  • force

    A refrén tetszik, de csak a zenei alap. Ennek a fazonnak semmi hangja nincs.

  • Gergő

    Szerintem Izraelnek idén meglesz a Top5 a döntőben. A mezőnyben kitűnik a sok ballada mellett, van benne egy kis keleti hangzásvilág (egy kis Düm-tek-tek, egy kis Always stb…) 😀 Nálam abszolút dobogós 🙂

  • force

    Ezt az izraeli dalra értettem. Végighallgatva a dalt azt kell mondanom, hogy nem jött át. Továbbra is csak a refrén zenei része tetszik, erre meg nem lehet egy dalt építeni. Viszont a ffi szólisták közül talán még mindig az ő dala a legjobb, de még így is vérszegény, hát nem tudom… 21/31 nálam. Annyira várok már egy átütő, igazi odab*szós dalt, de idén szerintem erre már nem kerül sor. A svédek valszeg Manst választják, az a dal sem üt akkorát sajnos, a norvégok feltehetőleg a duó mellett voksolnak, pedig kezd már kicsit unalmassá válni ez (főleg így a szezon végéhez közeledve).

  • StanB

    Egyenlőre 20 dal van a mezőnyből amit értékelni tudok :
    1. Egyesült Királyság
    2. Spanyolország
    3. Grúzia
    4. Csehország (alig hiszem el, de eddig feltornázták magukat :D)
    5. Lettország
    6. Németország
    7. Izrael
    8. Írország
    9. Észtország
    10. Magyarország
    11. Szerbia
    12. Szlovénia
    13. Dánia
    14. Litvánia
    15. Fehéroroszország
    16. Franciaország
    17. Belgium
    18. Hollandia
    19. Izland
    20. Görögország

  • Zso

    Nekem az idei izraeli dal nagyon nem jön be, szerintem nem is lesz döntős. Csalódás tavalyhoz és tavalyelőtthöz képest.
    Az örmény annyira nem tetszik, de a döntő szerintem biztos.
    Még mindig észt győzelemben hiszek.

  • Zso

    Komolyan mondom, most már imádkozni fogok egy jó dalért.
    Mindjárt megvan a 40 dal és ebből csak kb. a svájci, szerb és észt az, amit később is meghallgatnék.

  • force

    Nálam most valahogy így néz ki a TOP 20:
    1. Szerbia
    2. Magyarország
    3. Izland
    4. Egyesült Királyság
    5. Málta
    6. Lettország
    7. Hollandia
    8. Litvánia
    9. Németország
    10. Portugália
    11. Svájc
    12. Franciaország
    13. Görögország
    14. Észtország
    15. Grúzia
    16. Szlovénia
    17. Csehország
    18. Lengyelország
    19. Spanyolország
    20. Örményország

  • Mona42209

    Nekem tetszik az izraeli dal és örülök, hogy nem héberül van. Ez a keleties hangzás nagyon bejön, de pont elég, nem megy el „sok”-ba. Azért kíváncsi leszek az élő előadásra, mert mindig csalódás a stúdió után. Azért Izrael sem a kreatív színpadról híres. Biztos vagyok benne, hogy a döntő meglesz és jó helyen fog végezni.

    Nagyon jó, hogy ennyire nem lehet tudni ki lesz a nyerő, izgalmas lesz az idei ESC 🙂

    • Dani

      Dehogy nem lehet tudni. Nyilvánvaló, hogy Tallinn 2016 lesz.

      • StanB

        Vagy Helsinki, vagy Róma,vagy Ljubljana, vagy Stockholm, vagy Madrid/Barcelona…

      • Dani

        Helsinki kizárt. Rómát sem szeretném. Ljubljana még oké, Stockholm csak igazán jó dal/énekelni tudó előadó esetében (így Eric Saade és Samir & Viktor rögtön kiestek), Madrid nagyon jó lenne. Bár ha rajtam múlna a verseny, akkor jelen pillanatban 1. Amszterdam, 2. Madrid, 3. Budapest.

      • StanB

        Helsinki dehogy kizárt, gondolj csak Conchira, Rómát én sem szeretném, de sajnos van rá esély, Stockholm : Mans, nem egyértelmű ? 😀 Madrid lenne a legjobb szerintem is, ettől függetlenül Hajrá EK, de úgyse nyernek 😀

      • Dani

        Azért Conchita és a PKN dala között fényévnyi különbség van: előbbié hallgatható, utóbbié viszont csak egy hangzavar.

      • Dani

        Rómát szerintem még maga, Róma sem szeretné (tudom, hogy már régen volt, de 91-ben is mit műveltek…te jó Isten). 😀 A JESC-et is visszautasították, pedig az nem is olyan nagy, mint az ESC.

      • StanB

        Az igaz, hogy fényév különbség van, de hatalmas a hasonlóság, mert mindkettő nagyon kitűnik a mezőnyből :S
        Amúgy a JESC-et én sem értettem, mi olyan nagy dolog azon 😀

      • Dani

        És az a vicces, hogy Bulgária fogja rendezni, akik már sorozatban második éve pénzhiány miatt nem jönnek ESC-re.

  • Dani

    Jut eszembe, a san marinói dalt még nem szivárogtatták ki? Minden évben ki szokták a bemutató napján, de eddig nem találtam.

    • StanB

      „The entry will be released on 13 March 2015 along with the official preview video.” Szóval a youtube-on várható akármikor a mai nap folyamán 😀

      • Dani

        Csak azért kérdeztem, mert este lesz majd egy hivatalos bemutatóműsor (időpontját nem tudom, eurovision.tv sem közvetíti), ami a gyakorlatban csak jelképes.

  • StanB

    Mégse ma jön a San Marino-i dal, hanem 16-án.
    https://www.youtube.com/watch?v=tmqCZFLbkAs – A svájci dal új verziója 🙂 (Nálam így se lépett előrébb)