17 Lengyelország: Monika Kuszyńska – In The Name Of Love

poland_15Tudósító: Ötvös Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Lengyelország idén egy énekesnőt küld versenybe. Monika 2000 végétől a Varius Manx énekesnője lett, és felénekelte a banda nyolcadik lemezét. 2003-ban a csapat amellett döntött, hogy megpróbál kijutni az Eurovíziós dalfesztiválra és benevezett a hazai selejtezőbe, ahol negyedik helyet értek el.

2006. május 28-án egy súlyos autóbalesetet szenvedett a banda, melynek következtében Monika deréktól lefelé lebénult és azóta kerekesszékben ül. A baleset után ugyan énekelt még fel dalokat, de mint énekesnő először csak 2010-ben tért vissza a nyilvánosság elé. 2010 volt az éve annak is, hogy közös megegyezéssel külön utakon haladtak tovább a bandájával. 2011-es házassága után megjelent első szóló albuma „Ocalona” (Megmentett) címmel. 2015-ben Ő képviseli Lengyelországot a bécsi Eurovízión az In The Name Of Love című dalával, amit férje Kuba Raczynoski komponált. Gratulálunk!

18 Comments

Sajnos elég unalmas ez a szám. Nagyon sajnálom, ami az énekesnővel történt, de ez a szám akkor sem nyerő. 19/28

A történet a hátán cipeli a dalt sajnos. Persze sajnálom én is az énekesnőt, de maga a dal végtelenül unalmas.

Sorrend :

1-Szlovénia
2-Észtország
3-Lettország
4-Olaszország
5-Magyarország
6-Litvánia
7-Szerbia (szerb verzió) -> angol vált. 12.-13./27
8-Spanyolország
9-Németország
10-Macedónia
11-Lengyelország
12-Görögország
13-Fehéroroszország
14-Franciaország
15-Románia
16-Írország
17-Portugália
18-Grúzia
19-Ciprus
20-Málta (hát ez az új verzió elég ‘ergya lett)
21-Nagy-Britannia
22-Moldova
23-Hollandia
24-Dánia
25-Finnország
26-Izland
27-Svájc

sztem is nagyon szép dal 🙂 nagyon szépen össze van rakva 🙂 én majd össze állítom a toplistám ha meg lesz az összes dal 🙂 Kérhetek egy kis segítséget? Tudtok linkelni külföldi szavazásokat? Hogy ott milyen helyen állunk.. Előre is köszönöm ! 🙂

Hát először csak félig néztem meg, akkor azt gondoltam unalmas. Aztán nem értettem miért sajnáljátok az énekesnőt és végignéztem, már értem. Tényleg mozgássérült az énekesnő? Így már az ember sajnálja és azt gondolja szép szám.
Emiatt a döntő meglesz neki, egyébként nekem kicsit unalmas, de szép szám.

Elolvastam az ismertetést. Megnéztem, meghallgattam a klippet. Olyan gondolataim támadtak, hogy magam előtt is szégyellem őket. Megpróbálom belőle a legjóindulatúbbat kikeresni: ha egy országnak ennyi zenei mondanivalója van, ennyit tud a könnyűzenei élete éves terméséből felmutatni, akkor nem kell résztvenni a versenyen. (Csak mert próbálok a zenéről beszélni.)

Paravizíós dalfesztivál?
Amúgy a döntő biztosan meg lesz, mert nem rossz dal, csak már sok a ballada.
1. Írország
2. Litvánia
3. Magyarország
4. Izland
5. Hollandia
6. Lengyelország
7. Macedónia
8. Dánia
9. Görögország
10. Észtország
11. Csehország
12. Portugália
13. Románia
14. Málta
15. Spanyolország
16. Franciaország
17. Lettország
18. Szlovénia
19. Németország
20. Ciprus
21. Svájc
22. Egyesült Királyság
23. Olaszország
24. Fehéroroszország
25. Szerbia
26. Grúzia
27. Moldova
28. Finnország

Én is sajnálom nagyon, ami az énekesnővel történt, de nem lenne szabad, hogy az befolyásolja a lengyelek helyezését (sajnos fogja!).
Szép dal, de valóban unalmas. És nagyon nem tetszik, hogy a lengyelek is meg akarják lovagolni a trendet (szakállas nő, fogyatékosok zenekara, mozgássérült énekesnő).
Most már tényleg elgondolkodhatunk, hogy nem kellene-e Bogi mellé néhány hadirokkant a színpadra!

Cleoék után nekem ez hidegzuhany 🙁 Ez egy átlagos szerelmes dal, semmi több, nem vesz rá semmi, hogy újra és újra meghallgassam. Szerintem nem fog döntőzni.

Sajnálom , hogy az énekesnő abban az állapotban van, amiben, de én el tudok vonatkoztatni ettől és csak a dalra koncentrálni. Az pedig 2005 óta a legjobb lengyel versenydal, szerintem. Nálam simán döntős lenne, 10-15. hely a listámon.

A lengyelek a gynegéim Magdalena óta, és a tavalyi szenny után egy tényleg kifinomult ballada. Nagyon lassú az idei mezőny, de ő az erősebb felében van egyértelműen! Jelenleg nálam 9/30, de ez még javulhat.
Az meg csak a margóra kerüljön, hogy ennek a számnak sokkal nagyobb létjogosultsága van a “tolerancia-szavazatokra”, mint a finnek. Mert ez egy dalverseny, ahol a dal számít. Az pedig, hogy ez történt velük, sajnálatos, de ezt most félre kell tenni.

Comments are closed.