A Dal 2015: Első középdöntő ma este

DAL_2014_LOGO_RGBTudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA – old.eschungary.hu
Internetes közvetítés 20:25-től: http://adal2015.hu/index.php?action=recordView&type=places&id=1050177

Ma este tovább csökken Magyarország eurovíziós nemzeti döntőjének mezőnye: a ma esti 9 produkcióból hármat a zsűri, egyet a közönség juttat tovább. A közönségnek továbbra is lehet sms-ben zsűri pontokat osztogatni, de egy közönség kedvenc is bejut a döntőbe.

A mai este résztvevői (zárójelben az old.eschungary.hu előszavazásának eredménye a cikk írásakor (2015.02.13. 23:45)

Első középdöntő, 2015.02.14.
Boggie – Wars for Nothing 50%
Szabó Ádám – Give Me Your Love 17%
Antal Timi – Woke Up This Way 13%
Spoon – Keep Marching On 5%
New Level Empire – Homelight 4%
Pankastic! – Kicsi a világ, de nagy világ 4%
Tóth Vera – Gyémánt 3%
Mujahid Zoltán – Beside You 1%
Karmapolis – Time Is Now 0%

173 Comments

A Pankastic performansza ugyanolyan statikusra sikerült. Az elején afféle hallgatós nóta érzés volt, a végén meg ropogós, senki sem volt hajlandó táncolni egy showműsorban, ami épp A Dal. Hármas.

Boggie: az utolsó taktusoknál volt egy rész, amikor a ledfal grafikája kezdett távolodni és a kamera hasonló mértékben zúmolt. Jó kis trükk volt 🙂 Sajnos a komoly dalhoz ismét vidám ledfal színek párosultak. Tökmindegy milyen szövegek vannak a dalon, kamerán keresztül úgysem látszódhat végig minden. Szépen énekeltek de a körítéssel kinyírták. Négyes…

Boggie még mindig a szerelmem. 🙂
Örülök, hogy a vokalisták ruháját lecserélték, de az övében még mindig nem vagyok biztos. Bár lehet, hogy a szín a háborúban kiontott vérre utal? Ebben az esetben találó, mégis a szemnek kellemesebb lenne egy másik szín szerintem.

Őt is a TOP4-be várom, benne is lesz. A dal jó, Boggie jól énekel, de azt a rohadt ruhát csrélje már le, az arcán mutasson érzelmeket, az egészet fapofával énekli végig, mutassa meg a karizmáját és változtassanak a színpadképen.

NLE: a végét megváltoztatták egy kicsit. Zola tud a szemével is mosolyogni, ha nyitva van 😉 Sztem jobb volt ma, a dj lány viszont visszafogottabb ezúttal. Kapjanak egy hatost! Huhh Pierrot… azért a kemény kritikát kimondani sem könnyű. Én nem vettem észre semmilyen arroganciát a produkcióban a múltkor sem, csak a csukott szemet.

Remélem, Antal Timi jut tovább, az ő a dalának a döntőben lenne a helye, csak azért, mert szívesen hallgatom. Sajnos úgy érzem, hogy a Spoon fogja elvenni tőle (és tőlem) ezt a lehetőséget. :/

Comments are closed.