A Dal 2015: Első középdöntő ma este

DAL_2014_LOGO_RGBTudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA – old.eschungary.hu
Internetes közvetítés 20:25-től: http://adal2015.hu/index.php?action=recordView&type=places&id=1050177

Ma este tovább csökken Magyarország eurovíziós nemzeti döntőjének mezőnye: a ma esti 9 produkcióból hármat a zsűri, egyet a közönség juttat tovább. A közönségnek továbbra is lehet sms-ben zsűri pontokat osztogatni, de egy közönség kedvenc is bejut a döntőbe.

A mai este résztvevői (zárójelben az old.eschungary.hu előszavazásának eredménye a cikk írásakor (2015.02.13. 23:45)

Első középdöntő, 2015.02.14.
Boggie – Wars for Nothing 50%
Szabó Ádám – Give Me Your Love 17%
Antal Timi – Woke Up This Way 13%
Spoon – Keep Marching On 5%
New Level Empire – Homelight 4%
Pankastic! – Kicsi a világ, de nagy világ 4%
Tóth Vera – Gyémánt 3%
Mujahid Zoltán – Beside You 1%
Karmapolis – Time Is Now 0%

173 Comments

Csatlakozunk! A frontember alig nagyképű nyilatkozata az eredeti Spoon kapcsán :
“Ezután a napilap arra is kíváncsi volt, hogy miért egy ma is létező amerikai zenekar után nevezték el magukat: “Még soha nem hallottunk róluk, de majd felkeressük a menedzserüket, hogy változtassanak nevet!” – válaszolta nevetve Marci.”

Én is Timire szavaztam! 😀 Hajrá!!!

amúgy nagyon jó volt az este a dalokat tekintve. jót tett a középdöntőnek ez a változtatás lehetőség stb. mondhatni erősre sikeredett az este.

Tóth Gabi:
Ez a kiírás nem csak Pierrot kemény megjegyzésének szól, hanem az eheti bulvár lejárató kampánynak amit a testvérem kapott…
Tóth Vera a Megasztár első szériájának a győztese!!!
12 évvel ezelőtt volt… Azóta csodás utat járt be ebben a szakmában.. Bulvár lerántás ide vagy oda… alkat ide vagy oda… Tóth Vera 12 évvel ezelőtt is egy molett csaj volt ,aki leküzdve minden gátlását, bebizonyította hogy nem csak a 20 kilósoké a világ….. Egy Tapolcai panel lakásból a nagyközönség színe elé…. Becsüljük meg az őszinte és tiszta közvetítőinket amíg még nem késő…. Hajrá testvérem!!! akik szeretnek azok veled vannak és mindenhogy jó vagy nekünk!!!

No comment 🙂

A tapolcai molett utcaseprő lány szívhez szóló történetét olvashattuk… A tükör előtt…

Ugyanmámaraggyámá’…

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!! :@ 🙁

Csak egy megjegyzés: Itt minden előadó szó szerint vásárra viszi a bőrét. A sok portéka közül válogat a nép, valamelyik rossz, valamelyik jó minőségű. Ilyenkor szembesülhetnek az énekesek a kemény kritikával. Más helyen nem igazán van ilyen megmérettetésben részük. A rossz és a jó kritika is inspiráló kell hogy legyen minden résztvevőnek a továbbiakban. A munka nem áll meg, nem lehet ellustulni, dolgozni dolgozni és szórakoztatni a közönséget 🙂

Azért én kétszer is meggondolnám a helyükben, hogy megéri-e ebben részt venni. A mai adás után azt gondolom, hogy sokak számára megalázó, és méltánytalan és amúgy az egész nagyon-nagyon ciki. Az a királyi TV, ami az értéket képviselné. Ennyi erővel a muzsika tévéből is beválogathattak volna valami népszerű szart…a közönség azt is zabálta volna. Fogalma sincs zsűrinek, hogy mekkora rombolást végez?

Úgy érted hogy lakodalmas zenéket kellene versenyeztetni és azokat bírálni? Igazából most a NLE 4 pontjáról szólt az egész este, ami így is több pontot kapott mint Tóth Vera? A végén úgyis csak egy maradhat. Megéri részt venni, hiszen ha kiderül hogy valóban jó volt a dal, akkor megvan a nyár vagy az év egyik slágere. Nem reális szerintem azért mérgesnek lenni, mert a harmincból (vagy a több mint 300) dalból nem azt az egyet küldik Bécsbe. Ha a mostani dal nem volt olyan ütős a zsűri kritikája alapján, akkor majd a következő az lesz. Nem lehet minden dalból sláger.

Úgy értem, hogy a nézettségért(és még ki tudja miért) beválasztanak olyan dalokat is a 30-ba, akikkel együtt szerepelni egy magára valamit adó zenésznek már ciki. A jelentkezők javarészt eddig sem a bécsi vagy bármilyen szereplésre, hanem a rádiós játszásokra gyúrtak, de ez az idei év szerintem sokak kedvét el fogja ettől az egésztől venni, pedig ha ez tényleg egy minőségi műsor akarna lenni, egyre magasabbra kéne tenni a lécet, de ahhoz meg kéne győzni a fanyalgókat, hogy ez egy komoly dolog, legalább is MO-n, mert itt nincs más ehhez hasonló lehetőség.

Pitbull Este 22:35-kor érkezett haza a munkából, utána éhes pitbull módjára bezabált mindent, amit a hűtőben talált, aztán végigolvasta az eddigi kommenteket és most kommentel…

Rossz pénz nem vész el, a rossz Pitbull még annyira sem! 🙂

Számomra a megtiszteltetés, hogy itt lehetek köztetek!
Mivel a műsort (az első és második elődöntőhöz hasonlóan) nem láttam élőben, és eddig nem néztem meg a produkciókat, így csak az eddigi infókra hagyatkozva:
Boggie és Szabó Ádám továbbjutása masszív papírforma, Mujahid Zolié számomra meglepetés, a Spoon-é pedig egy ritka rossz vicc…
Antal Timi kellett volna inkább, esetleg a NLE. Az egyik kedves ismerősöm totál ki van akadva Tóth Vera kiesésén, nekem annyira nem fáj, mert nem igazán szeretem a dalát.
Annak kifejezetten örülök, hogy a Pankastic! már nincs bent a továbbiakban, ritka [email protected] a daluk, szerintem. A Karmapolis ott van, ahova való.

csak azt hittem/hittük, hogy a Spoon továbbjutása annyira lesokkolt, hogy egy jó darabig nem látunk az oldalon véleményt nyilvánítani. 🙂

“A zenekritikus a legnagyobb zenész,
Mondd, tényleg, tőle mit remélsz?”

Vagy valami ilyesmit énekelt az amúgy zseniális Intim Torna Illegál. Remélem, Pierrot hallotta, szerintem sokunk véleményét jól összefoglalja. Amikor – éppen ő – az arroganciáról beszélt, azt hittem, ilyen finom öniróniával poénkodott, de aztán rájöttem, hogy valószínűleg ennyire nincs rendben sem az önképe, sem az intelligenciája. A következetessége igen, ha arról beszélünk, hogyan kell elkaszálni azokat, akikkel személyes problémánk van, akkor a hatpontos skála (4-10-ig osztott…) valóban nagyon következetes dolog, ezt elismerem neki. Sajnáltam a New Level Empire-t, Zola az egyik legszimpatikusabb fazon szerintem a versenyben. Tök őszinte, laza, humoros… Persze itt sem kell sokat gondolkodni, nyilván épp ennek az utóbbinak szólt a csípős hang, annak, hogy Zoláék magyarázatot kértek a múltkor a négy pontért, meg annak, hogy utólag többször viccelődtek a zsűri kritikáján. Igazuk is van. Pierrot-n nagyjából röhögni érdemes, azt gondolom. Annyira amúgy a Homelights nekem sem number1 favoritom, tök jó szám, de a kiesése annyira nem érint meg, félre ne értsetek, nem ez szól belőlem… Csak ez a Pierrot egyre inkább zavaró. Azért remélem, szépeket álmodik majd az újdonsült Mujahid Zoli poszterei alatt, a gázsijából vehet annyit, hogy az egész szobáját kiplakátolhassa. (hupika, most épp akkora tróger voltam, mint ő)

Amúgy továbbra is menjen Boggie Bécsbe, majd nyerje meg azt is, ja és Antal Timit nagyon sajnálom, egyrészt azt, hogy kiesett, másrészt azt, hogy már eljegyezték. Imádom látni a színpadon és szerintem iszonyat jó hangja van, mondjuk tudjátok, elfogult vagyok a kiabáló nőkkel (Alyosha, Anastasia Prikhodko, Rona, stb.). Remélem, még indul, aztán egyszer őt is kiküldjük. A Pankastic! a másik, ami miatt kifejezetten szomorú voltam, de benne volt ez a pakliban. Szabó Ádám körül nem értem a felhajtást, de végre kapott egy kis kritikát a dalszövege, talán nem fogom ennyire bénának gondolni a teljes produkciót, ha a refrént kicsit felemelik általános iskola negyedikes szövegírói teljesítményi szintről általános iskola hatodikasira. Őőő ki van még? Tót(h)ék biztos megcsinálják majd nekünk a műsor után a drámát, a Karmapolis egészen béna volt, ja meg szerintem a Spoon is, ami pláne általános iskola, legalábbis nekem az ottani évzárók jutottak eszembe erről az öltöny + napocskás háttér kombóról, ami nekem nem pozitív. 😀 Az egyenpóló jobb, az egységet is jobban kifejezi, mert azt csak azok veszik fel, akik tényleg össze akarnak tartozni, én meg szoktam úgy öltönyben lenni, hogy velem egyszerre még rengetegen vannak abban, akik egyébként nincsenek benne a nálam a mézes bödönben. 😀 Mondjuk a parlamenti munka hatékonyabb lenne, ha minden öltönyös ember ösztönösen hatékonyan és szeretetteljesen tudna kooperálni a többi öltönyös emberrel. A továbbjutásuk? Az először említetteket szerettem volna, de egye fene, a dalukat elhallgatom, meg mosolygok rajta esetleg. Csak ott ne szeressen beléjük hirtelen a fél zsűri (pedig láttam, alakulnak), mert akkor Bécs lesz a dologból, ami azért túlzás. NLE-ről fent írtam, Mujahid műfaja a lehető legtávolabb áll tőlem és az Eurovízión sem hiszem, hogy olyan sikeres lenne. Szóval hajrá Boggie! A jövő hetet izgatottan várom, leginkább, hogy mi a fejlemény Passed-fronton. 🙂

Ez a készítők hibája. Miért kellett a 3 közönségkedvencet egy kd-be tenni? Ha a spoon a 2.ba lett volna,akkor a Timi jut tovább.

Ezért (is) írtam egy korábbi jegyzetemben, hogy aki(k) így összeállította a 2 középdöntőt, az “monggyon le”! Gondolod, hogy nem osztottak-szoroztak a beosztást illetően?

Úgy értem, hogy a nézettségért(és még ki tudja miért) beválasztanak olyan dalokat is a 30-ba, akikkel együtt szerepelni egy magára valamit adó zenésznek már ciki. A jelentkezők javarészt eddig sem a bécsi vagy bármilyen szereplésre, hanem a rádiós játszásokra gyúrtak, de ez az idei év szerintem sokak kedvét el fogja ettől az egésztől venni, pedig ha ez tényleg egy minőségi műsor akarna lenni, egyre magasabbra kéne tenni a lécet, de ahhoz meg kéne győzni a fanyalgókat, hogy ez egy komoly dolog, legalább is MO-n, mert itt nincs más ehhez hasonló lehetőség.

A mai (tegnapi) estére még aludnom kell, így a véleményem még várat, mert nem akarok durva lenni, – és jelenleg nem igazán tudnék finoman fogalmazni.

Comments are closed.