Naptár

2014. december
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2015: A sajtótájékoztató

IMG_20141208_191920Tudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu
Frissítés: 2014.12.10. 12:02
2014.12.12. 11:50
Linkek utolsó frissítése: 2015.01.14. 18:10

Hamarosan elkezdődik a Dal 2015 sajtótájékoztatója. A mai estén a tervek szerint megtudjuk remélhetőleg az összes bejutott előadó nevét és a dalok címét, és a verseny felépítését is. Talán még mást is.

Rákay Philip, Csiszár Jenő, Rúzsa Magdi és Pierrot lesz a zsűritagja a Dal 2015-nek. 351 pályamű érkezett be. Az ötödik zsűritag a közönség lesz. Egy ingyenesen letölthető mobil applikációval a közönség a dal közben 1-10-ig szavazhat. A dal végén a pontszámokat átlagolják, és hozzáadják az adás zsűrijének pontszámaihoz. Az elődöntőkből 6-an jutnak tovább, 5-öt a közönséggel kibővített zsűri, a hatodikat pedig a közönség fogja tovább juttatni.

Két nap alatt 94 dalra redukálták a 351-et, itt próbáltak az első refrénig eljutni. Ha sok negatív visszajelzés érkezett, akkor nem hallgatták tovább. A 94 dalnál minden dalt végighallgattak, szavazat egyenlőség esetén újra hallgatták a dalokat, amíg meg nem született a végleges döntés.

Ma este 10 előadó nevét ismerhetjük meg, szerdán és pénteken a Petőfi rádió Talpra magyar című műsorában fognak bemutatni 10-10 dalt, reggel 7 és 12 óra között.

P1090266

 

Február végéig hat élő adás lesz. Január 24, január 31 és február 7  lesz a három elődöntő dátuma. A két középdöntőt most széthúzzák: február 14-én és 21-én lesz. A Dal 2015 döntője február 28-án lesz. Az első tíz résztvevő:

Chances – The Night ÚJABB!
Csemer Boglárka „Boggie” – Wars for Nothing
Dallos-Nyers Boglárka „Bogi” – World of Violence
Farkas-Jenser Balázs – Liar
Karmapolis – The Time is Now
MDC – Maniac
Péter Barbara „Barbie” – Listen to the Universe
Spoon – Keep Marching On
Szécsi Saci & Szécsi Böbe – Our Time
Tóth Vera – Gyémánt

Körülbelül eddig tartott a sajtótájékoztató hivatalos része. A sajtó képviselői interjúkat készítenek az előadókkal, a következő napokban rengeteg interjú lesz majd különböző honlapokon. Mi is be fogunk mutatni párat. Szép estét!

A 2014.12.10-én bemutatott dalok listája
Forrás: eurovision.tv, 2014.12.10. 12:02

Wolf Kati – Ne engedj el
Szűcs Gabi – Úgysem felejtesz el
Antal Timi – Woke Up This Way
Szakács Gergő – Ősz utca
Proof of Life – Hol a határ
Fool Moon – Back To Right
Pankastic! – Kicsi a világ, de nagy világ
Mujahid Zoltán – Beside You
Éliás Gyula Jr. feat. Fourtissimo – Run To You
ÍV (Katona-Zsombori Éva) – Fire

2014.12.12. 11:50: A Dal 2015 utolsó 10 résztvevője:

Dér Heni – Ébresztő ÚJ YT link!
Gájer Bálint – That’s How It Goes
Keresztes Ildikó – Hazám hazád lehet
Leander Rising – Lőjetek fel 
Magyar Bori – Lead Me To Heaven
New Level Empire – Homelight
Oláh Gergő – A tükör előtt
Other Planet – Untold Story
Szabó Ádám – Give Me Your Love
PASSED – Mesmerize

653 hozzászólás A Dal 2015: A sajtótájékoztató

 • Emdogh

  Végighallgatva azokat a számokat, amik már elérhetőek, nem is reménytelen a helyzet. A közízlést abszolút figyelmen kívül hagyva:
  -Antal Timi nekem annyira nem jön be, de a refrén (eleje) ütős
  -Bogi dalának hangulata nagyon jó stúdióban, élőben ez elveszhet
  -Boggie csak lassan eszi be a fülébe magát, ez nem feltétlenül jó
  -Fool Moon-ék refrénje nagyon jó, egészben viszont sokkal gyengébb
  -A Karmapolis énekese kicsit túllihegi, de a szám maga rendben van
  -A Fire-ben a 2. refrén után jön valami, ami nélkül nálam nyerne
  -Mujahid határeset, tipikus tucat, színpadon kell bizonyítania
  -A New Level Empire a tavalyi siker árnyékában kell idén versenyezzen
  -A Passed dala érdekes, de élőben unalmas lehet és lesz is
  -Barbie dala is kicsit egysíkú, pedig a refrén hallgatható mainstream
  -A Spoon kihasználva helyzetét, nem tesz le sokat az asztalra
  -Szécsiék pofátlan dallamvezetése nekem nagyon pozitív, idén jobbak
  -Tóth Vera színpadon sokat adhat a dalhoz, ami szerintem nem rossz
  -Wolf Kati ezzel a tucattal nem tudom, mit fog tudni kezdeni élőben
  Ezek azok a dalok, amiket hallgatnék, a többit a döntőben nem látnám jelenleg szívesen. A legnagyobb kedvenceim Tóth Vera, Katona-Zsombori Éva és a Szécsi lányok. Jelenleg az ő győzelmükkel lennék elégedett, de:
  -Utóbbiaknak idén tisztán kéne énekelni
  -K-Zs. pedig csináljon valami látványosat, amíg megy az a 20 s
  De persze az élő előadás sokak megítélését váltzotatni fogja mindenkinél, meglátjuk, hogyan! 😀

  • Zoli

   Ez a pulya nem kaposvári amúgy, tudja valaki? Jah és azt hittem, hihetetlenül stabilan megállapodtam a Passed mellett, de ez tíz percen belül akkora kedvenc lesz itt nálam, hogy ihajj… :O Mindentől el tudok tekinteni, amikor ennyire fantasztikus zenét hallok. OLTÁRI NAGY LETT! #zoligyőztese #eurovízióshashtag #küldjükmárki #vizsgáraistanulnikéne #kaposvárösszetart

   • Mona Lisa 29

    Nekem mintha az remlene, hogy Marcalibol valo…De nem vagyok benne biztos. Vegulis mindegy, mert mindketto Somogy megye 🙂

   • schanc

    Marcali, igen, nekem is az ugrott be.
    A dalról: jó tempós swing szám, a műfaja lehet elütő, és mivel jó ritmusú, ezért akár látványos show-t is lehet köré rakni.

    A műfaján belül semmi extrát nem mutat. És ha már a swingnél tartunk: nekem a tavalyi Retikül jobban tetszett (és ugye a Group’n’Swing-hasonlat sem véletlen: Bálint elvileg a csapat férfiénekese, csak tavaly közölte, hogy inkább egyedül indul A Dalon, mint a csapattal – az eredményeket meg ugye ismerjük).

    Nem gondolnám, hogy nagy eredményt várhatunk ettől a daltól, ha ezt küldjük. Viszont kétségünk nem lehet afelől, hogy Bálint ezt élőben lazán el fogja nyomni.

   • Zoli

    Marcali? Pffff… Akkor marad a Passed. 😀 Na nem ám, de még rágom, meggyőző volt a kommented. 😀

   • schanc

    Azért ha tetszik a dal, miattam ne változtasd meg a véleményedet 🙂 (De ha rám hallgatsz, a kettő közül inkább a Passed 😛 )

   • Zoli

    Nem miattad, a józan érveket szoktam csak meghallani. 😛 Mondom, még vívódás tárgya lesz ez is, mint kb. mind a harminc. 😀

   • Pitbull

    Annyira egyetértek azzal, hogy semmi extrát nem mutat műfaján belül, hogy nagyon! NAGYON tipikus swing kliséhalmaz, legalább három olyan dallamfutam (létezik ilyen szó? most már igen) hallható benne, ami szinte kötelezően benne van minden swing dalban. Távol áll tőlem ez a stílus, ezért nem tetszik a dal.

   • A #vizsgáraistanulnikéne eszembe jutatta hogy órák óta netezek pedig 10 perc szünetet akartam tartani. #lifeisnevereasy 😛

 • Zsuzsanna Jackson

  Bocsánat: BáLint.

 • Zsuzsanna Jackson

  Most látom, már belinkeltétek Bálint dalát. Én annyit hallottam még, hogy négy táncossal fog show-t csinálni és valószínűsítem, hogy kihasználja a 10 fős megjelenést. Szerintem az egész stúdió vigyorogva swingelni fog rá.

 • Dani

  Az oiko szerint Tatár Csilla lesz a műsorvezető.

 • Mona Lisa 29

  Ezen a ket szavazason nagyon elhuzott az MDC es a Spoon.
  Ugy tunik a tinik nagyon szeretnek valamelyik fiubandat kint latni Becsben.
  Kivancsi vagyok a musor alatt is ennyire aktivak lesznek-e, amikor szavazasra kerul a sor…

  http://www.zene.hu/20141224_a_dal_2015_elodontose_hallgass_bele_a_30_dalba

  http://bulistar.hu/hirek/dal-2015-ime-a-30-eselyes-az-euroviziora

  • Pitbull

   Az idei dalok szavazásának kapcsán átélt rajongói offenzíva tapasztalatai alapján azt kell mondjam, hogy ezúttal is számíthatunk itt a fórumon a hirtelen megszaporodó regisztrált felhasználókra, akik valahogy igen kis mértékben fogják növelni a hozzászólások mennyiségét, ellenben a szavazás során komolyan érzékelhető lesz a jelenlétük. Az a néhány, aki pedig hozzászólásokat ír majd, olyan lesz, hogy azt kívánjuk majd, hogy maradt volna inkább távolabb a billentyűzettől. Szép dolog a kampányolás, de azért kár, hogy nagyon a színvonal rovására megy.

   • Kylla

    Ne általánosítsatok 🙂 Vannak az elfogult rajongók, illetve divatrajongók, akik valóban mindenre bólogatnak, a kedvencük összes megmozdulására nyáladzással reagálnak, nem képesek negatív kritikát alkotni, ugyanakkor szerencsére nincs hiány a tisztánlátásra képes, ám lelkes rajongókból sem. Én is az utóbbi csoportba sorolnám magam, igyekszem hű maradni az elveimhez. Nem mondom azt minden számra, próbálkozásra, hogy zseniális, ezzel a hozzáállással nem jutna senki előrébb. Észre kell venni, ha hibáznak, ha valami nem úgy sikerült, ahogy tervezték. Azonban tény, hogy ha támadások érik őket, kiállunk mellettük, mert megérdemlik. Nem a nagy semmiért szeretjük őket, és mi, a rajongóik vagyunk azok, akik pontosan tudják, honnan hová jutottak, mennyit fejlődtek, mi az erősségük. Volt szerencsém teljes egészében hallani (nagykoncerten, előzenekarként játszották) az MDC számát. Lendületes, dallamos, fülbemászós, tetszett. Maykee hangja nagyon szép élőben, ez hatalmas előny. Nem tudom, a nagyközönség hogyan fogadja majd, biztos lesznek a fiatal lányokon kívül is pártfogóik, de nyilvánvaló, hogy inkább ellenszélbe ütköznek. Minden fiúbanda hátrányból indul, közel azonos stílus, tömegcucc, nehezen varázsolható igazán egyedivé, amit képviselnek. Azt sem tudom elképzelni, az Eurovízió színpada hogy bírná el a történetet. Mindenesetre hiszem, hogy a srácok tehetségesek, jó amit csinálnak, szurkolok nekik. A többi indulóval még nem hasonlítottam össze őket, a dalok részletei még meghallgatásra várnak. Remélem idén is kellemes kis mezőny jött össze 😀
    Tudnod kell, hogy felnézek rád, és nagyon adok a véleményedre Pitbull, attól függetlenül, hogy ez a meglátásod kicsit rosszul esett. Amire célzol, az egy valós jelenség, de nem ilyen formában.

    Egy 14 éves MDC és ESC rajongó.

   • Mona Lisa 29

    Kedves Kylla! Altalanositasrol itt szo sincs!
    Tudod, van az a mondas miszerint kinek nem inge ne vegye magara.
    A hozzaszolasod alapjan Te egy nagyon intelligens 14 eves lany lehetsz, mert ezt a kommentet meg en sem tudtam volna jobban megfogalmazni 😀 (pedig en 31 eves vagyok)
    Egyebkent nagyon irigyellek, hogy MDC koncertekre jarsz, en is szivesen elmennek egyszer megnezni a sracokat eloben 😀

   • Kylla

    Tanúsíthatom, hogy fergeteges hangulatot csinálnak a fiúk, talán valamikor te is megtapasztalhatod. Amire a kényszerből jelen lévő apum is azt mondja, hogy nagyon jó, az tényleg nem lehet rossz 🙂 Igaz, Dani általában elvan magában, Boti meg szimplán olyan Boti, mint máskor is, de Maykeeról azt feltételezhetnénk, hogy koncertek előtt megiszik egész Liechtenstein lakosságának elegendő energiaital-mennyiséget. A szó szoros értelmében röpköd, többet van a levegőben, mint a talajon 😀 A kendőkkel pedig meg tudják vadítani a népet, nem nagy csoda, mégis egyfajta eredetiséget kölcsönöz nekik (eltekintve attól, hogy biztos nem ők sütik el először ezt a poént). Isten tartsa meg jó szokásukat A Dal során is. Valahogy olyan ösztönösen és közben profin mozognak a színpadon, ezt a hatást várom a továbbiakban.
    Amúgy élőben a kedvenc feldolgozásom az MDC-től a Fall Out Boy nagyonhosszúcímű száma, Light Em Up-ként is rá lehet keresni. Sajnos a koncertfelvételek pocsék minőségűek…

   • Mona Lisa 29

    Mivel a tengerentulon elek sajnos nincs eselyem MDC koncertekre jarni, igy marad az 1D 🙂 (egyebkent amerikai zenet valamiert nem nagyon hallgatok, nalam szinte mindig europai enekesek, egyuttesek dalai szolnak) 🙂
    Viszont ha minden jol megy marciusban megyek vissza Europaba es akkor majd talan en is eljutok egy MDC koncertre 🙂
    Egyebkent ha apud is azt mondja rajuk, hogy jok akkor valoszinuleg tenyleg jok 😀
    A velemenyedet pedig nyugodtan nyilvanitsd ki itt a forumon, ne felj attol, hogy meg „zoldfulu” vagy, ird meg nyugodtan, hogy mit gondolsz, ez a forum pont azert van, hogy megosszuk a velemenyunket masokkal 🙂

   • Kylla

    Ó, hogy Amerika és 1D? Őszintén sajnállak 😀

   • Pitbull

    Könnyekig meghatottál, kedves Kylla! Az, hogy bárki felnéz rám és ad a véleményemre egy gyökeresen új élményt nyújt számomra és teljesen más dimenzióba helyezi a létezésem. 🙂 Köszönöm!
    A hozzászólásomban nem a hozzád hasonlóan érett gondolatokkal bíró rajongókra utaltam, hanem pontosan az általad is említett csőlátású, egybites hyperfanokra, akik orrvérzésig ajnározzák az éppen aktuális bugyinedvesítő szívtiprót. Az utóbbi években láttunk már ilyet itt, éppen eleget, vagy egy kicsit többet is.
    Elnézésedet kérem, hogy a kommentemmel megbántottalak, de ahogy Mona Lisa 29 is írta: kinek nem inge, ne vegye magára!

   • Kylla

    Jót mosolyogtam az első soraidon! 😀 Egyszerűen csak azért írtam ezt, mert néhányotokkal a fórumon sokszor egyetértek, de ha nem, abban az esetben is képesek vagytok elgondolkodtatni. Ami azt illeti, én nagyon zöldfülű volnék, az idei lesz a negyedik Eurovízió, amit látok, viszont csak a második, amit nézek (ezen van a hangsúly) és tényleg alaposan figyelemmel követek. Jelenleg a tanuló, információgyűjtő fázisban tartok, lehetetlennek tűnik, hogy valaha is olyan szemszögből közelítsem meg a dolgokat, mint a hozzáértőbbek, tapasztaltabbak. Egyelőre a véleménynyilvánításaim is kimerülnének annyiban, hogy „Tetszik, mert csak.”, ha nem használnám picit az agyam 😀
    Nem bántottál meg túlzottan, mindössze igyekeztem megvédeni a normális rajongók becsületét, többek nevében írtam 🙂 Az emberek hajlamosak az elvakult, IQ-fighter réteg alapján megítélni az egész fandomot, és ez hiba. Mellesleg bízom benne, hogy ezúttal egészséges keretek közé szorul a rajongás, mindenki figyelembe veszi a műsor elsődleges célját. A legjobbat keressük, ha ez nem éppen az MDC (akár a Spoon, vagy bármelyik népszerűbb előadó), el kell fogadni, nem tolni mindenáron. A minősíthetetlen viselkedéssel amúgy is a srácok alatt vágják a fát, nem veszik észre, hogy sokaknak ellenszenvessé valhatnak ők is a túlzásokba eső rajongóik miatt. Na, így a végére eléggé elkanyarodtam 😀

   • Levi21

    Jó látni, hogy más 14 évesek is olvassák a fórumot.

   • Bár több ilyen rajongó lenne, mint te!
    Nekem van egy nagyon-nagyon-nagyon nagy kedvencem, a maNga (2010 Törökország), abszolút fangirlnek vallom magam, viszont amit néhány rajongójuk művel, az nekem már sok (és ezzel magyar rajongótársaim is egyetértenek). Viszont az összeesküvés-elméleteik zseniálisak, nem is tudom, hogy találják ki őket 😀

  • motholev

   Nem fog nekik sikerülni! A Spoon a leggyengébb, az MDC is csak egy paraszthajszállal van előtte.

 • Levi21

  Valaki nem tudja, mikortól lehet majd letölteni a mobil applikációt a Dalhoz?

 • blizzzzman

  Akik kifejezetten tetszenek:
  Szécsi lányok, Szakács Gergő, Spoon, MDC

  Nem rosszak, de nem is kifejezett kedvencek:
  Leander Rising, Bogi, Boggie, New Level Empire, Péter Barbi

  Olyan elmegy kategória:
  Gájer Bálint, Szabó Ádám, Tóth Vera, Wolf Kati, Magyar Bori, Antal Timi

  Gyenge, nem tetszik, nem értem mit keres itt:
  Mujahid Zoltán, Oláh Gergő, Passed, Karmapolis, Éliás Gyula

  Borzasztó, hallgathatatlan, azonnal kizárnám ízlésterror miatt:
  Fool Moon, Other Planet, Pankastic, Proof of Life, Szűcs Gabi

  Az 1-2 kategóriából végülis bárkivel ki lennék békülve odakinn. A 3. kategóriánál húznám a számat, de tudomásul venném, ha kijut. A 4-5 kategóriánál fel lennék háborodva, de nagyon.

 • Bende

  Szerintem ha valamit elakarunk érni ezen a Dalfesztiválon a Szécsi ikreket , Antal Timit vagy Bogit küldjük ki.
  Saciék dala nagyon ütős nagyon jó a szövege ami nagyon fontos emellett nagyon jó , érdekes hangjuk van , ha ezt tudják hozni élőben , azt mondom irány Bécs.
  Antal Timi dala tipikus gyorsméreg és nagyon jó dal , viszont a szövege nem olyan jó mint az ikreké , viszont a hangja brutál ha azt a magas hangot kiéneklik élőbe…
  Bogi dala tipikus mélyértelmű ballada , ami egy nagyon jó háttérrel nagyot ütne. (pl.2014 Hollandia dala)
  Igazából ha hármojuk közül bármelyiket kiválasztjuk az az eddigi dalokat 8x lekörözi!! De ez a saját véleményem.. (A Leander Rising se lenne rossz , csak nemtudom mit szólna a közönség. 🙁 )

  • Zoli

   Leander Rising felül áll a közízlésen. 😀 Amúgy ja, az ikrek mehetnek, ha véletlenül megtanultak volna énekelni ÉS előadni, mert az az ijedt faarc, amivel végigtolják a dalaikat, még bántóbb, mint a hamisságuk. 😀 De tényleg nagyon jó kis számmal próbálkoznak az idén. Bogit nem küldeném, gyenge hang, közepes dal, elcsépelt üzenet – szerintem, aztán ki tudja. Antal Timi pedig nekem is egy „jelöltem”. Passed vagy ő menjen, ha engem kérdeztek (nem kedvenclista most ez, kiben látok potenciált lista :D). Szerintem az ő szövege sem vállalhatatlan, ez a hajfestős indítás plö tök bejövős, hogy így belehelyezte magát a számába. 😀 És igen, gyorsméreg, nagy hang, kiváló hangszerelés, nem alszol be rajta, stb.

  • Zoli

   Jah és a három maradék dal közül még szerintem esetleg Ildikó szólhat bele, vagy nagyon esetleg a Chances, de nagy meglepetésekre már nem számítok.

  • Pitbull

   Mélyen egyetértek a Szécsi-lányokat, és Antal Timit illetően, de sajnos igazat kell adnom Zolinak is, az ikrek élőben gyenguskák voltak eddig, ha azonban csodaszámba menő javulást tudnának felmutatni e téren, akkor az ő daluk jól szerepelne odakint, az szinte biztos. Vannak fenntartásaim a dalszövegük Barbie-babás részével kapcsolatban, egyrészt szerintem tiltott márkanév megjelenítés (Valentina Monetta-nak is meggyűlt ezzel a baja), másrészt a Mattel-nak sem feltétlenül tetszene a szövegkörnyezet.

  • Iza

   Bogit én nem küldeném, ezzel a dallal főleg nem, tényleg nagyon elcsépelt, az az érzésem vele kapcsolatban, hogy valami nagyon nagyot,valami drámait akartak kihozni belőle, ami igencsak félresikerült. A tavalyi holland dalhoz meg szerintem vétek hasonlitani, annak a nyomába sem ér, semmilyen szempontbol.
   Akinek a dala viszont kezd jó érzéseket kiváltani belőlem, az Péter Barbié. Nem egy világmegválto dal, de korrekt, kellemes, szép hanggal, nekem tetszik. Mondjuk szerintem tipikusan olyan dal, amivel nem lehet beegni, de gyozni sem, de ezerszer inkabb elhallgatnám, mint mondjuk Antal Timit vagy Tóth Verát, vagy még sorolhatnám.

 • Bende

  Én még Szakács Gergő dalát is csípem , viszont a hangja élőbe borzasztó 🙁

 • Bende

  De Dér Henit se felejtsük ki , mert azért az ő hangi adottsága + karaktere + a dala a 20mp-s változat után eléggé elgondolkottató :DD

  • Zoli

   Spotify-on fent van az egész szám! Be kell lépni, de azt hiszem, simán lehet a Facebook-profillal is. És ott meg tudod hallgatni. Jó dal, bár nem egy világsláger. Dér Heni meg nekem kicsit Ani Lorak, csak eggyel még jobb nő (nincsenek ukránok, így hát ezen is kell gondolkodnunk) és eggyel jobb hangja is van szerintem. Szóval előadóilag is abszolút látok benne fantáziát.

 • Mona Lisa 29

  Van egy kulfoldi eurovizios oldal, amit olvasgatok neha. Azert irom, hogy neha, mert tavaly nagyon lehuztak Andras dalat, ezert nem szivesen lepek fel oda. Par napja viszont megint beleptem, gondoltam megnezem mit gondolnak az idei dalainkrol.
  Ott 4 dalt emlitettek meg eselyeskent: Antal Timi, MDC, NLE, Wolf Kati dalat.
  En ugy vagyok vele, hogy iden valami jo porgos pop dalt kellene kuldeni. A ket Bogi vilagmegvalto dalat en semmikepp sem kuldenem. Nincs veluk baj, de a Compact Disco, meg Andras dala utan jobb lenne valami mas stilusu, temaju dalt kuldeni.
  En meg varok 1 dalt (Chances), az szerintem meg jo lehet. A Dal oldalan azt irtak, hogy nem lesznek meglepodve, ha ez a dal bekerul a dontobe. A sracok most vasarnap forgatjak a videoklipet a dalhoz, ugyhogy nemsokara megnezhetjuk/meghallhatjuk a The Night-ot teljes egeszeben 🙂

  • motholev

   Szerintem ez a négy dal egyáltalán nem esélyes.
   Antal Timi dala zajos, csörömpölős.
   Az MDC nagyon gyenge tucat.
   Az NLE tavaly sem tetszett. Ez a dala tök ugyanolyan, csak gyengébb.
   Wolf Katit szeretik a külföldiek, jól is énekel, a dal sem rossz, de egyszer már megmutatta ez mire elég.
   Inkább a Passed, POl,Pankastic, Leander Rising, Bogi, Saci-Böbe.
   Esetleg Oláh Gergő, ő nagyon jól énekel.

  • blizzzzman

   Az ESC Uniteden – ahol általában jól szoktak jósolgatni – Tóth Vera a favorit. És a nézettség tekintetében is. Szerintem ő fog menni.

   Én ezzel nem feltétlenül értek egyet, de különösebben ellenemre sincs.

   • motholev

    Tóth Vera dala sokadik meghallgatásra bontakozik ki. Egy kicsit visszafogott benne az éneklés, de lehet, hogy élőben más lesz. Amúgy szép dal.
    Egyébként az idén kiegyenlítettebb a DAL mezőnye. Nehezebb eldönteni ki a favorit. Tavaly elég egyértelmű volt. Kérdés: Felerősödött KSA szintjére a mezőny vagy nincsen igazán kiemelkedő dalunk. Én félek, hogy ez utóbbi.

   • schanc

    Veránál szerintem az a baj, hogy a dal korlátok közé helyezi őt. Bár pont ezért vagyok kíváncsi én is az élő éneklésre, mert szerintem – remélem – valahogy átalakítja úgy, hogy Tóth Vera kijöjjön a dalból.

   • blizzzzman

    Szerintem tavaly KSA iszonyú szar volt, drukkoltam, hogy ne kerüljön ki, és csalódott voltam, hogy 5. helyet ért kinn egy ilyen hatásvadász semmi. Persze ahol egy szakállas nő nyerhet, nem kell ezen meglepődni. Az előadóról meg ne is beszéljünk,a középszerűség csimborasszója.

   • motholev

    Nyilván kisebbségben vagy ezzel a véleménnyel. Lehet, hogy idén visszasírod azt a tavalyi 5. helyet.

   • blizzzzman

    Engem nem érdekel, hogy hanyadikok leszünk. Ne küldjünk ki ilyen Saundershez hasonló trágyát, és nekem már jó. Akkor lehetünk akár az utolsók is, tudjuk, hogy amit adtunk, az jó.

    Amúgymeg max itt vagyok kisebbségben. Saunders barátodat nagyon sokan nem tartják semmire, sem emberileg, sem énekesileg.

   • Iza

    En meg azokat nem tartom emberileg semmire, akik ilyen stilusban beszelnek egy masik embertarsukrol.

    Bocsanat hogy beleszolok, de van az a pont, ami szerintem mar megengedhetetlen.

   • Gergő

    Kedves blizzzman!
    Először is : az Eurovíziós Dalverseny nem csak egy zenei fesztivál, hanem egy közvetítő eszköz az emberek felé. Az ESC története során több, az átlag embertől eltérő, más beállítottságú személyiség is próbált különböző eszméket, stílust, és még sorolhatnám miket átadni a közönségnek egy-egy ESC-év során. Gondolok itt Conchitára, vagy Dana International-ra és Verka Serduchkára, akik megosztó személyiségükkel próbáltak minél több embernél feltűnést kelteni. Látod az első kettő megnyerte az adott évi Dalversenyt, Verka meg 2. lett… Ha az emberek vevők erre, kész a siker.
    Másik dolog : azt, hogy mi, magyarok milyen trágyát vagy kakit küldünk ki az Eurovízióra, az a mi felelősségünk is egyben. Próbáljuk a lehető legjobbat választani minden évben, ehhez muszáj azt megnézni, hogy A dal c. műsor döntő napjáig mely európai országok választottak az adott évre már dalt. Ezt is figyelembe véve érdekünk az, hogy a 8 vagy 10 hazai döntős dal közül kiválasszuk mi azt az 1-et , akiben a legtöbb esélyt látjuk a jó eredmény eléréséhez. Szerintem már 2013-tól kezdve jól működik ez a dolog, remélem idén is bejön… 🙂 ÉN úgy vagyok vele, hogy nem egy trágya dalt akarok meghallgatni, hatásvadász produkcióval, utolsó helyet elérve a(z) (elő)döntőben, hanem egy profi, jól felépített produkciót legalább top 10-es végeredménnyel és lehetőleg a legjobb hazai dallal… Arra viszont borzasztóan kíváncsi vagyok, hogy TE kit küldtél volna ki Koppenhágába… és kit küldenél most ki Bécsbe…

   • Mona Lisa 29

    Kedves forumozok!

    Eloszor is azzal kezdenem, hogy ez a forum pont azert jott letre, hogy a kedves rajongok megvitassak az Eurovizioval kapcsolatos temakat, hireket.
    Mindenkinek joga van hozzaszolni a topikokhoz, es szerintem itt mindenki nagyon orul is a hozzaszolasoknak a regi es uj kommenteloktol egyarant.
    Az viszont nem mindegy, hogy a hozzaszolas milyen hangnemben tortenik. El kellene tudni fogadni, hogy minden ember mas, mindenkinek mas az izlese.
    Nekem is van par dal a mezonyben, ami nem tetszik, masoknak viszont igen, ennek ellenere megsem irogatok oda masok kommentje ala negativ, ne adj Isten serto kommenteket! Kulturalt emberek vagyunk, probaljuk meg a velemenyunket kulturaltan kifejezni a dalokrol, enekesekrol.

    Kedves blizzzzman!
    En csak remelni tudom, hogy tegnap csak rossz napod volt, ezert utottel meg ilyen hangnemet Andrassal kapcsolatban.
    Andras elhozott Magyarorszagnak egy 5. helyet, ami fantasztikus eredmeny kis orszagunknak, ezert egyaltalan nem erdemli meg, hogy igy beszelj rola, meg akkor sem, ha nem szereted se ot, se a dalat.
    Viszont, hogy valami pozitiv dolgot is irjak Neked, azt elarulom, hogy az altalad 1. kategoriaba sorolt dalokat en is nagyon szeretem es hogy tovabbra is szivesen varjuk a kommentjeidet 🙂

    Peace 🙂 Thanks 🙂

 • schanc

  Én ezen a nézői applikációs dolgon gondolkoztam az elmúlt napokban, hogy ezt hogyan gondolják majd megvalósítani.
  a) minden számra csak a dal időtartama alatt lehet majd szavazni? (hogy pl. a zsűri pontszámok ne befolyásolják a nézőket, és ne kezdjenek el a szavazók kompenzálni? de így nem lesz rövid az idő, amíg le lehet adni a szavazatot?)
  b) lemegy 10 dal, és az első kezdetétől az utolsó értékelésének végéig lehet bármelyiket értékelni? (közben így viszont a nézők taktikázhatnak, hogy kinek adnának többet, hogy kit golyózzanak ki, kit hozzanak fel stb.)

  valamint

  a) minden dalnál rögtön megmutatják, hogy a nézők hány pontot adtak átlagban?
  b) a végén mutatják meg a nézői sorrendet?
  c) meg se mutatják a nézők konkrét számait, csak – mint mondjuk a Sztárban sztár vagy a Csisz során – bemondják, hogy a nézői szavazatok összesítésével kik a továbbjutók? (Elvileg az izgalom fenntartása érdekében ez lenne a legjobb módszer, csak azért jó lenne tudni, hogy hogyan szavaztunk számszerűleg.)

 • Bende

  Schanc ezen már én is gondolkodtam , de fogalmam sincs 😀

 • Mona Lisa 29

  Itt van valami az applikaciorol 4.14-tol, mondjuk ebbol nem lehet tul sokat megtudni. Engem az erdekelne a legjobban, hogy a dontoben is alkalmazni fogjak-e ezt a szavazasi modszert vagy megmarad a mar bevalt szisztema, miszerint a zsuri kivalaszt 4 eloadot, akik kozul a nezok dontik el, hogy ki menjen az Euroviziora.

  https://www.youtube.com/watch?v=DVnMnVxMsdc

  • schanc

   Köszönöm! Ez alapján az első kérdésemre várhatóan az a) lesz a válasz.
   A döntő jó kérdés. Egyébként én nagyon tudnám támogatni, hogy ne legyen ennyire élesen elválasztva a két fázis (először zsűri, aztán a megmaradtakból a nézők), hanem pl. a zsűri a 8-ból tartson benn 6-ot, és a nézők erre a hatra szavazhatnak, és a nézői eredményt összevetik a zsűriével.

  • rocknish

   Egynek elfér, de különösebben nem mozgatott meg bennem semmit.

  • Zoli

   Uhh nem tetszik. 🙁 Szerintem eddig ez az egyik leggyengébb… A másik meg az OtherPlanet nekem. :/

  • schanc

   Nagyon vártam ezt a dalt, és most csalódott vagyok.
   Balázs láthatóan nem eurovíziós dalt akart írni /legalábbis akkor nem lenne benne ekkora zongoraszóló pl./, ami még egyáltalán nem baj. Érdekes hangszerelési megoldások is vannak benne. De az egész olyan összecsapottnak tűnik, az egyes dalrészek sehogy nem kapcsolódnak egymáshoz, mintha sietni kellett volna, és ami hirtelen a dalszerzők eszébe jutott, azt gyorsan belerakták. A refrént meg élőben nehéz lesz így visszaadni.
   Bár Balázst titkos favoritnak vártam, szerintem ezzel az első körben el fog vérezni.

   • schanc

    Hm, most visszaolvasva kicsit szigorú voltam a dallal kapcsolatban. (Nem szabad rögtön ébredés után ilyesmit csinálni 🙂 )
    De azt tartom, hogy kicsit nehézkesen kapcsolódnak egymáshoz a részek, és igazából nem tudom, hogy most ez alapvetően valami pozitívnak szánt, vagy huncut, vagy markáns dal akart-e lenni.

   • motholev

    Nekem tetszik Farkas-Jenser dala. Sokkal jobb, mint amire a 20 mp alapján számítottam. Én simán ki merném küldeni az Eurovízióra. Az angolra már nem kell „gyúrnia”.

   • schanc

    Ez igaz, a mezőnyben azon kevesek egyike, akinek az angol kiejtése nem bántja a fülemet.

  • blizzzzman

   Nálam a 2. kategóriába repült fel ez a dal. Nem kedvenc (magát az előadót nem tartom sokra), de a dal egész jó lett, a zongora pedig kifejezetten jó benne.

  • Balázs

   Szerintem jó lenne egy alap, béta verziónak, amit felraktak. A zongoraszóló egyenesen pazarlás, és alapból se valami hosszú a dal, ha kivesszük belőle a szólót már csak nagyjából 2:20 körül van. Ha hozzáveszem, hogy a színpadkép is valószínűleg semmilyen lesz, akkor már elég esélyes, hogy kiesik az elődöntőben. Sajnálom, mert a potenciál megvan benne, de ha marad így, akkor nem fűzök hozzá reményeket.

 • Mona Lisa 29

  A Karmapolisrol viszonylag keves komment esik.
  En valamiert ugy erzem iden az o daluk lehet a fekete lo.
  Esetleg meg Peter Barbi dala…
  Ja es a Liar valoban nem a legjobb, pedig a kezdes remenykelto, inkabb a refrennel van a baj.
  Heni dalat is meghallgattam…a tavalyi jobb volt.

  • schanc

   Péter Barbara dalával én úgy jártam, hogy elsőre meghallgattam, és az volt a reakció, hogy „Úristen, de gyenge!”
   Aztán aznap valami kis dallam eszembe jutott, amit dúdolgattam, és gondolkoztam, mi lehet – hát a Listen to the Universe volt.
   És igazából akkor jöttem rá, hogy nem kell többet várni a daltól, mint amit adni akar: egy kellemes, finom építkezést magában rejtő dal, ami nem akar tolakodni, de éppen bekúszik a bőr alá. Nekem most már az idei mezőnyből az 5 kedvencem között van. Kérdés, hogy verseny szempontjából ez jó lehet-e vagy sem.
   Egyébként ha jól emlékszem, Barbara dalának szerzője ugyanaz, aki tavaly Bogi We all c. opuszát szerezte, kicsit érezni is rajta annak a hatását.

   Szóval ezt csak azért írtam mind le, mert talán Péter Barbara lehet egy fekete ló idén.

   A Karmapolisszal én nem tudok sok mindent kezdeni sajnos. Azt érzem, hogy az sem rossz zene, de hidegen hagy.

  • Iza

   Ha mar fekete lovak, en a fiubandakat erzem annak, kulonoskeppen a Spoont. Sokan lehuztak oket elsore hogy milyen gyenge a dal (koztuk en is) de egyre tobbet hallgatva ugy erzem, okozhatnak meg meglepeteseket. 2013 Malta sem volt egy vilagrengeto mu, de megis szeretheto volt es hangulatos,a Spoon dalat is ilyennek erzem, es szivesen hallgatom. (Annak ellenere, hogy az enekes srac hangjatol a falnak megyek)

   • Mona Lisa 29

    En is igy jartam a Spoon-nal. Elso hallgatas utan lagymatag jelzovel illettem a dalukat, tobbszori hallgatas utan viszont elegge megszerettem es mostanaban mar azon kapom magam, hogy minden nap 2-3-szor hallgatom oket. 🙂 Azt is irtam a Spoonrol, hogy a dontobe nem valoszinu, hogy bekerulnek, de mivel meg nagyon „friss” a banda, mindenki emlekszik rajuk az X-faktorbol, ez meg elonyukre valhat.
    Egyebkent nem tudom Ti hogy vagytok vele, de en mostanaban Gajer Balint dalara vagyok rakattanva. Elso hallgatas utan azt a dalt is sikeresen lehuztam, de minel tobbet hallgatom annal jobban tetszik, sot mar a listamon is a masodik helyet foglalja el. 🙂
    Balint tavalyi dalat is rongyosra hallgattam es ugy tunik ez az idei is igy fog jarni 😀 (pedig en nem vagyok egy nagy swing rajongo)

   • motholev

    Szerintem, ha a többi dalt is meghallgatod legalább annyiszor, mint a Spoon-t, akkor meg fogod találni a helyét a fiúknak. Nekem folyamatosan mennek a dalok a telefonomon. Nem kivételezek egyik dallal sem. Ajánlom ezt a módszert. Meglátod, más eredményre jutsz.

 • Zolitt

  Nekem kicsit vérzik a szívem a Fire miatt. A kevesebb néha több, most több lett benne a csörömpölés mint kellett volna hogy legyen… az előző verzióban nekem volt valami „varázs” ami megfogott, elkapott és nem is engedett el. Nem azt mondom, hogy ez nem tetszik, mert de! csak az előző verzió picit jobban.

  Valakinek nincs letöltve teljesen véletlenül a másik verzió?

  • schanc

   Ez egy jogos felvetés, ez a délután folyamán bennem is felvetődött, hogy azt a 2 perc körüli részt hogyan fogják élőben megvalósítani. Nem lesz egyszerű, ha ezt a mindenféle hatást teljesen vissza akarják adni.

  • motholev

   Igen! Így is van épp elég csörömpölős dal a mezőnyben.

 • blizzzzman

  Középszerű.

 • LILLA

  Nekem ezek közül csak a Pankastic tetszik.Első hallásra fülbemászó,egyedi,kíváncsi leszek rájuk élőben nagyon.
  Remélem nem csalódom.

  • blizzzzman

   Hát gratulálok. Nálam annál csak Szűcs Gabi és a Proof of Life van lejjebb.

   • Zoli

    Én is gratulálok Lilla, csak én most irónia nélkül. Szerintem nagyon is jó ízlésről ad tanúbizonyságot! 😉 Nálam bronzérem. (blizzzzman pls)

   • StanB

    Hát ne haragudjál már, de azért nem kellett volna így „lefikáznod”. Most attól, hogy neked nem tetszik, attól még más emberek szerint jó dal lehet (például én). Lehet, hogy nem a te stílusod, de attól még finomabban is kifejezhetted volna, vagy magadban tarthattad volna a véleményed. Nem minden esetben kell megosztani, hogy mit gondolsz az adott dolgokról… De az utolsó két dalban egyetértek…

 • Zoli

  Véletlenül megláttam a Facebookon az énekesnő eseményei között, hogy Boggie dala a harmadik elődöntőben lesz. Kár, már mohón falnám a produkcióját, talán az övére vagyok a legkíváncsibb élőben. Mert ezt szerintem meg lehet színpadon úgy csinálni, hogy azt mondom, történelmet írunk. 😀 (Dobogó pl.?)

  • schanc

   Én ennyire Boggie dalával kapcsolatban nem vagyok optimista. A horvát férfikaré két éve szerintem erőteljesebb dal volt, és jól kiestek az elődöntőben.
   Az pedig talán az esetükben veti fel a legnagyobb kérdést, hogy a magyar válogatón 10-en lehetnek a színpadon, de a nagy versenyen csak hatan. Mert az a komplett kórus, ami az ő dalában van, 10 emberrel már teljesen másként hangozhat, mint hat emberrel. (Példának okáért utóbbi esetben már kivitelezhetetlen, hogy mindegyik szólamot legalább két ember alkossa.)
   Persze kérdés, milyen vizuált raknak köré. De szerintem a dal az itthoni válogatót se fogja megnyerni. Szép színe lesz a versenynek, de nem gondolnám, hogy győztesen fog kijönni belőle.

   • StanB

    Szerintem ne rohanjunk ennyire előre 😀 Még bármi, szó szerint bármi megtörténhet a Dalban 😀 Elég annyit mondanom, hogy ByeAlex 🙂 Kíváncsian várom a meglepetéseket 🙂

 • schanc

  Egyébként most olvastam, hogy az Ősz utca stúdióváltozatában a vokálsáv Péterffy Lili.

 • Mona Lisa 29

  Chances:

  „ahogy mondtuk forog a klip, ha minden igaz 1 hét múlva premier!!”

  1 het? Na ne mar! Addig befonom a hajam!

 • blizzzzman

  Keresztesről valami hír? Nagyon kíváncsi lennék a dalára…

  • Mona Lisa 29

   Ildiko epp nemreg rakott ki egy kepet a face-re es azt irta ala, hogy „keszul a dal…” Nem tudom milyen dal keszul, lehet, hogy o is atalakitja az eredetileg bekuldott versenydalat?
   Egyebkent en is tukon ulok mar 🙂

 • ejudit

  Keresztes dalára én is már nagyon kíváncsi vagyok… a próbák 22-én és 23-án lesznek az első adásnak – már alig várom.
  Szakács Gergő a másik kedvencem, jó lesz ő is ha nem izgul majd nagyon.
  Benézek a stúdióba, bár tudom hogy egészen más lesz otthon hallgatni-nézni mint élőben… Hajrá Gergő és Keresztes!!

 • Brii21

  A ‘Proof of life – Hol a határ’ az egyik kedvencem a 30-ból, van mondanivalója, mégis több okot tudnék mondani, miért nem került a top10-es listámra. (elsődleges: a stíluskeverés.)
  Dallos Bogit látnám leginkább Bécsben, mert az ő dala volt az első, amit az elejétől a végéig meg tudtam hallgatni, a szortírozás során. Igényes dallam, értelmes szöveg, gyönyörű hang.
  Cs.Boggie dalát is esélyesnek tartom. Dér Heni Ébresztő-je addig nagyon tetszett, míg meg nem hallgattam a teljes verziót. A refrén szuper, a többi sajnos nem. (remélem, az élő adásban meggyőzőbb lesz.)
  A 30-as listám megtekinthető itt: https://www.youtube.com/watch?v=GBM2FD4q8Kg

 • motholev

  Nekem egészen más sorrendem van.
  1. Passed
  2. Farkas Jenser Balázs
  3. Tóth Vera
  4. Bogi
  5. Ív