Naptár

2014. december
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2015: A sajtótájékoztató

IMG_20141208_191920Tudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu
Frissítés: 2014.12.10. 12:02
2014.12.12. 11:50
Linkek utolsó frissítése: 2015.01.14. 18:10

Hamarosan elkezdődik a Dal 2015 sajtótájékoztatója. A mai estén a tervek szerint megtudjuk remélhetőleg az összes bejutott előadó nevét és a dalok címét, és a verseny felépítését is. Talán még mást is.

Rákay Philip, Csiszár Jenő, Rúzsa Magdi és Pierrot lesz a zsűritagja a Dal 2015-nek. 351 pályamű érkezett be. Az ötödik zsűritag a közönség lesz. Egy ingyenesen letölthető mobil applikációval a közönség a dal közben 1-10-ig szavazhat. A dal végén a pontszámokat átlagolják, és hozzáadják az adás zsűrijének pontszámaihoz. Az elődöntőkből 6-an jutnak tovább, 5-öt a közönséggel kibővített zsűri, a hatodikat pedig a közönség fogja tovább juttatni.

Két nap alatt 94 dalra redukálták a 351-et, itt próbáltak az első refrénig eljutni. Ha sok negatív visszajelzés érkezett, akkor nem hallgatták tovább. A 94 dalnál minden dalt végighallgattak, szavazat egyenlőség esetén újra hallgatták a dalokat, amíg meg nem született a végleges döntés.

Ma este 10 előadó nevét ismerhetjük meg, szerdán és pénteken a Petőfi rádió Talpra magyar című műsorában fognak bemutatni 10-10 dalt, reggel 7 és 12 óra között.

P1090266

 

Február végéig hat élő adás lesz. Január 24, január 31 és február 7  lesz a három elődöntő dátuma. A két középdöntőt most széthúzzák: február 14-én és 21-én lesz. A Dal 2015 döntője február 28-án lesz. Az első tíz résztvevő:

Chances – The Night ÚJABB!
Csemer Boglárka „Boggie” – Wars for Nothing
Dallos-Nyers Boglárka „Bogi” – World of Violence
Farkas-Jenser Balázs – Liar
Karmapolis – The Time is Now
MDC – Maniac
Péter Barbara „Barbie” – Listen to the Universe
Spoon – Keep Marching On
Szécsi Saci & Szécsi Böbe – Our Time
Tóth Vera – Gyémánt

Körülbelül eddig tartott a sajtótájékoztató hivatalos része. A sajtó képviselői interjúkat készítenek az előadókkal, a következő napokban rengeteg interjú lesz majd különböző honlapokon. Mi is be fogunk mutatni párat. Szép estét!

A 2014.12.10-én bemutatott dalok listája
Forrás: eurovision.tv, 2014.12.10. 12:02

Wolf Kati – Ne engedj el
Szűcs Gabi – Úgysem felejtesz el
Antal Timi – Woke Up This Way
Szakács Gergő – Ősz utca
Proof of Life – Hol a határ
Fool Moon – Back To Right
Pankastic! – Kicsi a világ, de nagy világ
Mujahid Zoltán – Beside You
Éliás Gyula Jr. feat. Fourtissimo – Run To You
ÍV (Katona-Zsombori Éva) – Fire

2014.12.12. 11:50: A Dal 2015 utolsó 10 résztvevője:

Dér Heni – Ébresztő ÚJ YT link!
Gájer Bálint – That’s How It Goes
Keresztes Ildikó – Hazám hazád lehet
Leander Rising – Lőjetek fel 
Magyar Bori – Lead Me To Heaven
New Level Empire – Homelight
Oláh Gergő – A tükör előtt
Other Planet – Untold Story
Szabó Ádám – Give Me Your Love
PASSED – Mesmerize

653 hozzászólás A Dal 2015: A sajtótájékoztató

 • rocknish

  Tetszik, hogy az interaktivitás útjára léptek ezzel a szavazásó móddal 🙂

 • Zoli

  „A mai napon 10 továbbjutót jelentenek be.”
  Valaki itt fogyatékos. Vagy az MTVA, vagy a zene.hu…

  • rocknish

   A zene.hu tavaly olyan neveket közölt le továbbjutók címszó alatt, amelyeknek semmi köze nem volt a versenyhez… Pedig akkor is élőben ott voltak, de erősen kétlem, hogy a jó rendezvényen voltak. Nem csodálnám, ha nem lennének idén sem a toppon.

 • rocknish

  Neee, és tényleg csak 10… Nem mondok rá semmit…

 • Bakancs

  A Eurovision Hungary Facebook oldalán is folyamatosan megosztják a dalokat egyébként.

 • Zoli

  Eurovision Hungary oldalán van zene! Valaki pls írjon véleményt, jelenleg nincs hangom. 😀

 • Dani

  Közben nézem a Wikipédiát, és vágok olyan arcokat, hogy…

  Nem úgy volt, hogy olyanok indulhatnak, akiknek „már elindult a zenei karrierje, jelent meg legalább egy dala, országosan játszott felvétele”? A Spoon mióta van ebben a kategóriában? Még csak szombaton estek ki az X-Faktorból. Meg ki az a Chances és Karmapolis?

 • Edd

  A mai tízes blokk után kezdek lemondani magyar részről a . esc döntőjéről.. Jelenleg értékelhetetlennek tartom a mezőnyt.

 • Bakancs

  Nem értem, hogy mi értelme van tíz dalért egy sajtótájékoztatót tartani, majd a többi húszat rádióban kihirdetni.

 • force

  Két értékelhető dal van: Boggié és MDC (bár ez nagyon Melodifestivalenes). A többi pocsék.

 • rocknish

  A 20-22 másodperces részletek alapján nehéz bármit is mondani. Ennek a szétdarabolt rádiós bemutatónak nem sok értelmét látom… Meg így a mai sajtótájékoztatónak sem. A nevek érdekesek.

 • Gergő

  Séci ikreket most muszáj volt megint beválogatni ??? miért ???
  élőben úgyis hamisak lesznek … helyettük és még mások helyett lehetett volna jobbat is beválogatni… de hát ez van.

 • StanB

  Én most annyira, de nagyon boldog vagyok, hogy el sem hiszem, pont nagyon vártam a Szécsi Ikreket és itt vannak 😀 Boogie és Bogi is nagy favoritom és most hallgattam meg Bogi dalát és csak annyit mondanék hogy Bécsbe vele 🙂

 • Gergő

  Szerintem Boggie dala eddig a legjobb a mezőnyből.

 • schanc

  No, nevek alapján Farkas-Jense Balázsnak nagyon örülök, őt szerettem a Megasztárban, és az első két saját dala is tetszett.
  De megpróbálom idén is kibírni, hogy ne hallgassam meg a dalokat a januári adásokig.

  Az applikációs szavazás jó ötlet, örülök neki.

 • Bakancs

  Meghallgattam Boggie dalát teljes egészében, és rájöttem, hogy ez mégsem olyan tucat. (Vagyis az, de olyan tucat, amit én is kedvelek. 😀 )
  De eddig csak ő fogott meg eléggé ahhoz, hogy egyáltalán felkeressem a jutubon.
  Azt viszont már előre látom, hogy a dalát a Parfümhöz fogják hasonlítgatni. :/

 • Reasy

  Sajnos tényleg egyhangúak és sablonosak az eddigi dalok :/
  Nekem eddig Bogié tetszik a legjobban, de az sem olyan hogy reflexből rámondanám hogy „Na, irány Bécs!”.
  (A teljes verziót Bogi dalából egyébként máris feltöltötték YouTube-ra, a többiekére nem kerestem rá, de szerintem lassan lehet nézelődni)

  • StanB

   A 20 másodperces részlet alapján nem mondtam volna egyből ezt, de úgy hogy a komplett dalt hallottam először, eléggé meggyőző volt 🙂 Ráadásul utána meghallgattam a többit és elég vérszegény a mezőny :S Tavaly is Bogit küldtem volna és nagyon remélem hogy olyan teljesítmény fog nyújtani a Dalban, legalább mint tavaly és akkor irány Bécs 😀 De még 20 dalt nem ismerünk, majd kiderül 😛

 • Momo

  Elkeserítő! Először is csak 10 továbbjutó nevét tudjuk? Miért? Aztán meg ezek a rövidke dalrészletek lóf*ngot sem érnek, sajnos ennek alapján egyik sem tetszik…azért bizakodó vagyok, hátha lesz még a további 20 között jó is. A legnagyobb bajom ezekkel a kis részletekkel, hogy egyik sem ragadt meg bennem, tucat hangzás, sematikus, elcsépelt dallam, hangszerelés. Azért próbálok pozitív maradni…hátha lesz még jó, mint tavaly, amikor még legalább 4 dal sikeres lehetett volna a döntőben.

 • Levi21

  Nekem eddig a Szécsi ikrek, az MDC, Tóth Vera, Farkas-Jenser Balázs és talán a Chances dala tetszik. A legrosszabbak egyértelműen a Karmapolis, a Spoon, és Boggie. Péter Barbara és Bogi dala pedig semmilyen.

 • Levi21

  Remélem, Péterffy Lili is bejut, ha ilyen sok tehetségkutatós ott van. Érte tényleg érdemes lenne nézni a showt.

 • Morgo

  Akárhogy olvasom a szabályzatot, nem értem mit keresnek ott a kanalak??? Meg egyébként is mit keresnek???

 • Fox

  Nekem eddig Farkas-Jense Balázs dala tetszik a legjobban , valami különleges van abban a dalban így első hallásra 🙂

 • Emdogh

  Tényleg jó ötlet az applikáció, de szerintem azzal, hogy egyötöd részben jut szó a nézőknek, és csak egyet tesznek hozzá a nézők, azzal megint megnő a zsűri szerepe. Még nem hallgattam bele a dalokba, de nem túl erős előadók kerültek eddig képbe. Azért reménykedek… 😀

 • Zoli

  Amúgy szerintem jó ötlet az MTV-től, hogy három részre bontották. Nekünk szar, de tényleg tudnak így jó hallgatottságot csinálni a Petőfi rádiónak, meg kicsit futtatni felfelé az érdeklődést. 🙂

  Mellesleg: nézzétek végig az elődöntők elosztását a korábbi években, ha az MTV dalokat szétválaszt, akkor mindig rohamosan erősödő mezőnyöket csinál szerintem. 😀 Itt is erre számítok. Az igazán jó dalok és néhány húzónév még 1000%, hogy hátravan. 🙂

  • rocknish

   Nekem nem lenne bajom azzal, hogy három részre szedik, csak így tényleg értelmetlen volt sajtótájékoztatót rendezni. Vagy a másik 20 nem akarna ott lenni egy ilyen eseményen? Meg akkor ezt kellett volna mondani, hogy három eresztés lesz. Én picit dühös vagyok rájuk, mert nem ezt vártam.

 • Zoli

  Eurovision Hungary FB-oldalán olyan poén, ahogy a Spoon rajongók osztják az észt. 😀 (no offense)

  • Dani

   Én annak adok igazat, aki a szerepeltetésük ellen van. Hoztak egy szabályt, és a szabályokat általában illik betartani. Ők nem felelnek meg a szabálynak, így semmi joguk indulni! Ennyire fontos a kormány által erősített kelet felé való nyitás, hogy már a szabályszegős botrányaikat is le kell utánozni?

   • Zoli

    Ott kb. egy néni van a szerepeltetésük ellen, és állja a sarat a 13 éves rajongók hadával szemben. 😀 Amúgy… Nem tudom. Én – nem a Spoon miatt, Isten őrizz – elnézem, hogy beengedtek ilyen előadókat is. Az a szabálypont szerintem inkább csak ilyen iránymutatás. Az más, hogy akkor azt máshogy kellett volna kommunikálni.

   • rocknish

    Szerintem is elég lazán értelmezhető az a szabálypont. Ha számít a tehetségkutatós szereplés, ami lement a tévében, akkor megfelelnek annak a pontnak (ha feltételezem, hogy megvan a szükséges szerződés is).

 • Zoli

  Azt remélem, hogy a továbbiakban azért lesznek magyar nyelvű dalok is… 🙁 1/10 rossz arány.

 • Bakancs

  Nem tudom elképzelni, hogy nem merült fel a szervezőkben egyszer sem, hogy át kellene nézni azt, hogy a nevezett -legfőképpen a 30 közé bejutott- dalok megfelelnek-e a szabályoknak.
  Bár nem tudom, kissé homályos volt a megfogalmazás, szóval hatalmas jóindulattal a tehetségkutatós fellépés tartozhat az országosan játszott televízió-felvételek körébe (?).

  Nekem nem szimpatikus a Spoon, sem a daluk, de csupán a nézettség szempontjából jól jönnének. (Mellesleg, ha jól tudom, nem ők az egyetlenek, akiknél kétes a szabályzatnak való megfelelés.)
  Mindenesetre jól jönne egy hivatalos válasz is az MTVA részéről.

 • Nekem a Chances dala tetszik a kis részlet alapján, nagyon várom a teljes dalt 🙂
  A két Bogi világbékés dala annyira nem jön be.. mint ahogy a téma úgy általában sem.
  Farkas-Jenserből egyelőre nem derült ki sok, még tartózkodom.
  A MDC is tetszett ez alapján, a Spoon eléggé laposnak tűnik.
  A Karmapolis fura… még szokni kell 🙂
  Péter Barbara elmegy, elfér a 30 között.
  Szécsiék jónak tűnnek, de a tavalyiak alapján nem tudom hogy el tudják-e énekelni, pedig az se volt egy nagyon nehéz dal..
  Tóth Vera egyre jobban tetszik, vele nem vallanánk szégyent Bécsben, de azért nem egy győztes dal ez sem.

  Remélem még mindenképp bejut Tolvai Reni és Metzker Viki az I Rise-zal, az nagyon jó lett! Oláh Gergő is jöhet a tükrös számmal és reménykedem hogy Muri Enikő is valami jót hozott össze 🙂

 • rocknish

  „Szerdán és pénteken a Petőfi rádió Talpra magyar című műsorában fognak bemutatni kedden 10 és csütörtökön 10 dalt. Reggel 7 és 12 óra között.” – Na most szerda és pénte vagy kedd és csütörtök? 😀

 • Fabiana

  Olvasva a komikat, egy picit elégedetlennek tűnnek néhányan. Szerintem az eddig ismert 10 dal máris jobb mint a tavalyi mezőny fele. Az egyetlen csalódásom Bogi dala… Boggie nevezésének kifejezettem örülök, még ha a dal nem is legjobbja. A Chances elnevezésű formáció valamint Saci és Böbe dalára nagyon kíváncsi vagyok.
  Ami kevésbé tetszik, hogy már az első 10 dal között túl sok tehetségkutatós palánta van. Merem remélni, hogy nem a fele mezőnyt teszi ki a számuk.
  Bizakodom, hogy lesznek underground, alter zenészek is a 30-ban, nagyon kellenének.

  • Dani

   Én pedig azt remélem, hogy sokkal több magyar nyelvű dal lesz, és közülük nyer valamelyik, és nem cserélik le angol nyelvűre. VISSZA A NYELVSZABÁLYT! 😀