04 Hollandia: Trintje Oosterhuis – Walk Along

netherland_15Tudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Három héttel ezelőtt Hollandia már bejelentette, hogy 2015-ben Trintje Oosterhuis képviseli az országot a bécsi Eurovízión. Ma délelőtt nyilvánosságra hozták dalát is, amely a „Walk Along” címet viseli. A dalt a két évvel ezelőtti holland versenyző, Anouk jegyzi.

https://www.youtube.com/watch?v=JO1cqzPWrVI

30 Comments

Csak elődöntős lesz, túl gyenge az egész dal felépítése, szövege, unalmas egysíkú zenei alapot kapott a dal. Erre a zenére mennek hajnalba haza a buliból a gyerekek…

Nekem ezzel sincs semmi bajom, első hallásra elkapott 😀
Nem akarom elkiabálni, de eddig a páratlan évek számomra sokkal jobban bejönnek.

Na, akkor jól megszokottan beállok melléd a sorba. Ez kérem szépen förtelem.
Az hagyján, hogy a hangzás 2000 környéki, de ez a véget nem érő vájjájájjázás, ez vért kíván.
Állítólag Anouk írta a dalszöveget… Whyyyyyájájájjjj, Anouk??

Nem tudom már melyik témához, de kifejtettem kb. 1 hónapja, hogy mely országok fognak jövőre helyezés tekintetében jobban visszaesni az idei évhez képest és mely országoktól várom azt, hogy javulást mutassanak. Hollandiát abszolút visszaesőnek ítéltem meg, ÉS tessék itt a dal…
Én még visszaesőnek ítélem meg : norvégokat, svédeket , oroszokat, és az örményeket

Tetszik az énekesnő hangja, a wájjájjájj nekem sem igazán jön be, de egyébként egész jó kis dal. A macedónt már kb 5-ször meghallgattam, de semmi sem maradt meg belőle, a holland dal első hallgatás után a fülembe mászott. Szerintem nem rossz, de azért ettől még sokkal jobbakat várok.

Nem , nem ,nem 🙁 A tavalyi és a tavalyelőtti dal után nagyon más ez a dal . (Van egy olyan előérzetem , hogy ez egy gyenge év lesz … Remélem nem lesz igazam. )

Nem rossz dal, nekem tetszik. Nem egy kiugró dal, de engem magával tud ragadni. A hollandok erre próbálni az elmúlt években építeni, szerintem idén is sikerülni fog nekik.

Nekem az eddig megjelent dalok közül ez a kedvencem. Egy teljesen egyszerű dal, de mégis fülbemászó. A tavalyi The Common Linnets sem borzolta a kedélyeket ha jól emlékszem. 🙂 Néha a kevesebb több.

Többszöri hallgatás, és az élő előadás megnézése után nagyon átjött a dal! Elsőre tényleg gagyi hatást keltett bennem is, de a Voice-os felvétellel együtt igazán megtetszett a dal maga is. Persze Trijntje hangja kifogásolható, azon javítaniuk kell még, de egy ütős színpadkép be tudná vinni a döntőbe! Remélem nem a szokásos “semmit nem csinálunk” holland megoldást fogják választani!

Kifejezetten tetszik ez a dal, ugyan kicsit gagyi (vagy ha az angolnál maradunk, cheesy) ez a sok why, de ha az egész dalt nézem, az nagyon hangulatos 🙂 Ráadásul elsőre elkapott ami az előző két holland dalról nem mondható el, azokat csak később kedveltem meg. Az idei 3 dalból ez az egyetlen amit szívesen hallgatnék a telefonomon utazás közben is, ami 1 jó pont, szóval hajrá Hollandia 🙂

Én nem szoktam előre meghallgatni a dalokat, ezt sem fogom, szerintem az első benyomás a legfontosabb.
De akik tavaly előszörre is megfogtak, az a Holland, Osztrák, és Orosz dalok voltak.
Ezek még a mai napig is a fejemben vannak, azt gondolom hogy minden dalnak ezt a hatást kéne elérnie.
Kifejezetten szeretem a felemelő produkciókat, talán ezért is tetszett a múltkor Conchita és a Rise like phoenix, de a country zenét is szeretem, ilyenek voltak a Hollandok például.
Remelélem minden ország, és beleértve minket is ütős produkciókat fogunk alkotni!

Na hat ha Amber dalat “radiodalnak” iteltem, erre nem is tudom mi a jo szo…..bar nem igaz, ezt meg a radioban is elkapcsolnam. 🙁
Tobbet vartam Hollandektol, sokkal tobbet, egyenlore nalam 3/3.

Én akkor természetesen megint a többséggel ellentétes véleményen vagyok, ugyanis szerintem mióta Hollandia belsőleg választ indulót, ez a legjobb daluk.

Támogatom Danit!
Eddig szerintem is az egyik legjobb daluk.
Illetve nálam eddig magasan verik a mezőnyt. (5 dal mondjuk csak)

Nem rossz elsőre… eddig egy sem fogott meg, de mindhárommal úgy vagyok, hogy szívesen hallgatnám. Mellesleg meg, egy egyhelyben álló nőcivel szemben egy pörgős “demagóg” előadás (a vájájáj-al) még fel is pörgetheti a közönséget, nem? Vagy nem?
List: 1 MAL – NET – MAC 3

Egyszerű, szép, kedves kis dal, engem a “whyayayayay”-os rész nem igazán zavar, bár a top 5-be nem sorolnám.

Elsőre nagyon nem tetszett ez a dal – azt nem tudnám megfogalmazni, hogy miért – de 5-6. meghallgatás után már egészen megkedveltem.

Wáj-áj-áj-áj-áj?
Alapvetően nem szeretem, ha gagyi sálálá van egy dalban. Volt idő, amikor belefért, ma már nem. Tessék kiállni, felállni, helytállni – és mindenféle állást foglalni, ha már dalírásra adja valaki a fejét, vagy az előadó írja. Mert hiába kis vidám zene, ha közben szúrja a fülem a wáj-áj-áj. És csak a negatívumok miatt tudom megjegyezni, és hiába kritika, a negatív kritika, és emlékezetesebb valami, mert fáj-áj-áj, a megítélése akkor is rossz lesz.

Hollandia dala közül nagyon szeretem a 69-es, a 74-es, a 75-ös, a 83-as, a 86-os, 93-as, a 96-os, a 98-as, a 2003-as, a 2007-es, a 2013-as és a 2014-es dalt.

Comments are closed.