Napi Eurovízió 2014: Svájc

switzerlandTudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

„Egy álom vált valóra azzal, hogy az Eurovíziós Dalverseny színpadán állhatok” – mondta Sebalter miután megnyerte a svájci válogatót. A karizmatikus énekes védjegye a hegedű, ami egész pályafutása során elkísérte, egészen hatéves kora óta. Versenydala, a Hunter Of Stars negyedik albumának első dala.

A válogató estéjén Sebalter hegedűjét a levegőbe emelve köszönte meg a közönségnek a győzelmet. Ez nem véletlen, a hangszer már gyermekkora óta vele van. Miközben megtanult játszani a hangszeren, felismerte a zene által nyújtott végtelen lehetőségeket. Tinédzserként már a gitárral is elkezdett ismerkedni és elkezdett dalokat írni.

18 évesen érkezett meg az első komolyabb fordulópont karrierjében. 10 éven keresztül játszott egy Svájcban igen népszerű country-folk együttesben. 2012-ben azonban tinédzser énje nem hagyta nyugodni, így négy album és több száz fellépés után szólókarrierbe kezdett. Azonnal dalokat kezdett írni és felvenni, kereste a tökéletes egyensúlyt a country gyökerek és költői érzékisége között. Egy év intenzív munka után tudta, hogy megtalálta, és ezért döntött úgy, hogy nevez a svájci válogatóra.

15 Comments

A klippel együtt hallgatva sokkal jobb..de úgy natúron még mindig nem sikerült megszeretnem. 😀
Szerintem elvéreznek idén is.

Szerintem azért lesz izgalmas az idei verseny, mert nem csak a győzelemre van több esélyes, de az elődöntőkben is az utolsó 2-3 továbbjutó helyért 5-6 ország is versenghet.
A pillanatnyi formán dől el minden.
Én a határmezsgyén mozgó számok közül Svájcnak,Szlovéniának és San Marinónak szorítok

Jaaaajj, en nagyon-nagyon szeretem!!! 🙂 Olyan kis hangulatos, aranyos dal, nagyon remelem, hogy sikerul dontobe jutnia, es olyan “sorsra jut”, mint tavaly Malta :33 Nalam 5/36.

A videóklipp nagyon jó lett 😀 DE, ezt nem tudják felvinni a színpadra, és ezért sztem ki fog esni az elődöntőben, mert maga a dal nem nagy szám.

Olyan is-is feelingem van vele. Mikor hangulatomnál vagyok, akkor meghallgatom ezt a dalt is.
Nálam: 11/15
Tippem: 9/15 (18-26.hely a döntőben)

Annyira cukiiiii! 🙂 Döntőt nekik, egyszerűen ott kell lenniük! Jóképű énekes, aranyos kis dalocska, amitől mindig jó kedvem lesz!

Hat…ott kicsit beneztem valamit 😀 A szemem iranyitott, es nem a fulem 😀 Elkulonitettem a dalt az eloadotol, es igy azert megvaltozott a velemenyem. Jo, meg igy sincs rossz helyen, de a tip10-bol kizugott.

Nagyon szeretem, jó a hangulata, imádom a fütyülés-hegedű kombót, rettentően pofás kis dal, DE! Az előadóval bajom van. Sosem viselkedik természetesen és ettől kicsit ellenszenves. A múltkor láttam valami miniinterjút (ilyen egy kérdés-egy válasz), hát úgy affektált, meg ilyen majomkodva hangsúlyozott, hogy azt hittem, nem is bírom végignézni. Egyébként le voltam döbbenve, hogy Monetta is ilyen volt a megfelelő videójában. Játszotta a fejét. 🙁 Nem szimpi!
Suzy és Vilija viszont űbercukik!! ♥ Suzy kis humoros, Vilija meg annyira mű, hogy az már természetes. 😀

Comments are closed.