Naptár

2014. április
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Conchita Wurst: Én egy olyan ember vagyok, akinek mi szívén az a száján

orf_by_thomas_ramstorfer

orf_by_thomas_ramstorfer

Szerző: Mádi Sándor

Ausztria 2011-ben tért vissza az Eurovízióra, 3 évnyi szünet után. Ekkor sikerült is a döntőbe kvalifikálniuk magukat, azonban az elkövetkezendő 2 évben már nem voltak ennyire sikeresek előadóik. Idén Conchita Wurst kapta meg a lehetőséget országa képviseletére. Talán el tudja elrepíteni az Eurovíziós Dalversenyt Bécsbe Conchita? Arra hogy ez kiderüljön, még várnunk kell pár napot, addig is olvassátok el a vele készült interjúmat!

Mikor kezdődött az énekesi karriered?

2007-ig nyúlik vissza a karrierem kezdete, amikor részt vettem az ’American Idol’ című tehetségkutató műsor osztrák változatában, a ’Starmania’-ban. Itt egészen a 2. helyig jutottam el.

2012-ben a „That’s what I am” című dallal próbálkoztál. Melyik dalod áll közelebb hozzád?

A „Rise like a phoenix” közelebb áll, de ne értsetek félre, szeretem a másikat is, azonban az idei dal James Bond feelingjét egyszerűen imádom.

Idén te fogod képviselni Ausztriát az Eurovízión. Mit jelent ez neked?

Mindig is személyes célomnak tekintettem, hogy az Eurovíziós Dalverseny részese lehessek, és most valóra is vált az álmom. Egy teljes ország képviselete azonban nagy felelősséggel jár.

Te azonban nem csak egy országot, hanem a tolerancia fontosságát is képviseled.

Én egy olyan ember vagyok, akinek mi szívén az a száján. Nagyon szeretném az emberek gondolkodását megváltoztatni. Nem csak egy felület az, amit látnunk kell, mögé kell tudnunk nézni a dolgoknak.

Hogyan készült a dalod, mi a főbb üzenete?

A dal 4 zeneszerző keze munkáját dicséri, hozzám pedig valamikor január közepén jutott el, mondhatjuk, hogy elég későn. Azonnal beleestem a dalba a szövege miatt, úgy érzem, minden ember tud kapcsolatot teremteni vele. A fő mondanivalója az, hogy habár mindenki megy át nehéz időkön élete során, azonban ezekből egy jobb és erősebb emberként jön ki.

Követed az Eurovíziót?

Mindig néztük az anyukámmal.

Kik a kedvenc énekeseid?

Celine Dion, Barbra Streisand, Beyonce és még sokan mások.

Idén 37 ország versenyez. Vannak-e kedvenceid?

Igen vannak. Nagyon kedvelem a spanyol dalt, mellette még a svéd, a portugál és az örmény dalok is kiemelkedőek.

Mik az elvárásaid, a főbb céljaid?

Nincsenek elvárásaim, sose. Álmodni és kívánni szoktam  Az álmom most egy tökéletes produkció. El kell mondjam, hogy én vagyok a legszigorúbb kritikus magammal szemben, sosem vagyok elégedett azzal amit megcsinálok. Lejönni a színpadról és azt mondani magamnak, hogy jó munkát végeztem – ez lenne az igazi álmom.

Mik az Eurovízió utáni terveid, ki fogod-e pihenni a fáradalmakat?

Nincs ötletem egyenlőre  Meglátjuk.

Mit szeretnél üzenni a magyar olvasóknak és a Conchita Wurst rajongóknak?

Elsőnek is szeretném megköszönni a támogatásotokat, nagyra értékelem! Remélhetőleg többetekkel fogok találkozni Koppenhágában. Még egy dolog: talán súlyosnak hangozhat, de így van: csak egy életünk van. Kérlek titeket, hogy a saját magatok kreálta világban éljetek és úgy, ahogy ti szeretnétek! Ne féljetek magatokat adni!

Köszönjük az interjút Conchita Wurstnak, valamint külön köszönet Renl Bertonak aki nélkül nem jöhetett volna létre ez az interjú!

Sok sikert kívánunk Koppenhágában!

17 hozzászólás Conchita Wurst: Én egy olyan ember vagyok, akinek mi szívén az a száján

  • eschungary93

    furán hangzik ,de ahogy olvastam : ez egy tipikusan olyan interjú ,mint amit a Nők lapjában lehet olvasni az egészséges életmódról kb. 🙂
    Még egy kicsit bánt ,hogy nem kedvence a magyar dal ,de az örmény dalért meg odavan …

  • Sztbeni

    Istenem… Ilyen hogy létezhet?

  • Nagyon kedvelem ezt a nőt, a hangja nagyon jó, az üzenete is az, még akkor is ha elég sajatságos módon prezentálja. Nagyon remélem hogy Európa megmutatja hogy tud normálisan gondolkodni, és egy remek helyezést ér majd el jövőhéten. Top 10et érdemelne.

  • kippkopp

    párszor már meghallgattam ezt az interjút, örülök, h magyarul is megjelent. nagyon kedvelem ezt az embert, komolyan. annyira intelligens és frappáns meg humoros, nem beszélve a szelídségről és emberségességről, ami lerí róla. sajnálom azt, aki nem lát mögé a „női ruhában ízléstelenkedő” homo pasinak. sajnálom azt, akinek annyi érzéke nincs a pop divathoz és kultúrához, nem beszélve magáról a divatszakmáról, mint egy lótetűnek. kár, h annyi mindenből kimaradnak életük során…
    Tom Neuwirthnek 10/10 húzása volt, h női imidzset kreáljon magának. ab ovo baromi tehetséges gyerek volt ő már évekkel ezelőtt is, de képtelenség volt kitörnie az osztrák tehetségkutatós szubkultúrából. láttam egy szereplését a Rocky Horror Show-ban, ahol egyik jelenetben nőként áll a színpadra. a vékonyka, csupafül-csupaszáj, kicsit amolyan jófiús külsejű gyerek egyszeriben átváltozott egy parázsló, hihetetlen kisugárzású, dögös sztárrá. evidens lehetett többek számára is, h neki nőként kell színpadra álmodnia magát. vagy vagy. fejet hajtok a bátorsága előtt, h ezt be merte vállalni, és le a kalappal az osztrákok előtt is, h felkarolták és segítették kitörni a hétköznapiságból.
    szerintem, mint Conchita, nagyon szépen egyensúlyoz a cukormázas kacér nőiség és az intelligens, humoros férfiasság között. mikor már-már úgy éreznéd, sok egy kicsit a szerepből, mindig „bedob” valamit, amitől tisztelhető és/v szerethető marad. amire azt mondjuk, na ez az, ez igen! eleinte azt hittem, baromira kiszámított, előre megtervezett az egész Conchita-imidzs úgy ahogy van, az utolsó kiejtett szóiga száján, annyira tökéletesnek hat, de rájöttem már, h nem: ennek a csávónak hihetetlen érzéke van ahhoz, h a legjobbkor a legjobbat hozza ki magából. lazán, ösztönösen és őszintén csinálja a figuráját, és ettől lesz olyan nagyon jó.

    • Blondie

      Tökéletesen egyetértek veled, kippkopp. Még csak 3 napja olvastam róla először, meghallgattam a versenydalt (most már naponta többször 🙂 ), a többi zenéjét is, megnéztem az angol és német nyelvű riportjait és azóta imádom! Fantasztikus EMBER, két lábbal áll a földön, nem szállt el magától és a „jól megcsinált” külső ellenére is természetes. Baromi jó fej és igen, nagyon cute 🙂
      Szurkolok neki, hogy amit képvisel, amiért küzd,mindenki számára érthető és elfogadott legyen.
      Nem utolsó sorban kívánok neki saját zenével egy albumot!!!

  • Blondie

    Tökéletesen egyetértek veled, kippkopp. Még csak 3 napja olvastam róla először, meghallgattam a versenydalt (most már naponta többször 🙂 ), a többi zenéjét is, megnéztem az angol és német nyelvű riportjait és azóta imádom! Fantasztikus EMBER, két lábbal áll a földön, nem szállt el magától és a „jól megcsinált” külső ellenére is természetes. Baromi jó fej és igen, nagyon cute 🙂
    Szurkolok neki, hogy amit képvisel, amiért küzd,mindenki számára érthető és elfogadott legyen.
    Nem utolsó sorban kívánok neki saját zenével egy albumot!!!

  • kippkopp

    IGEN!!! csütörtök este lerágtam a tíz körmömet érte. albumot oké, de én annál is többet kívánok: h valódi ikon legyen, akiről a popzene történelme megemlékezik, és saját személyével juttassa érvényre, amit képvisel.
    Conchita számomra a 2014-es év ESC győztese!
    holnap este megy a 20 sms.

  • Orsolya333

    Tény hogy Conchita egy nagyon megosztó ember, de én akkor is csak tisztelni tudom azért hogy felvállalta magát, egy világ előtt.
    Nem értek egyet azzal ha valaki melegnek vallja magát, de még mindig jobb mintha egy normális beállítottságú férfi veri a feleségét, vagy lányokkal kereskedik, és sorolhatnám tovább…
    Conchita, ahogy Ő is fogalmazott, csak egy őszinte ember akart lenni, és ez valljuk be sikerült is.
    Ha Ő így érzi jól magát, ki vagyok én hogy megítéljem.
    Egyébként senki nem tökéletes, még Conchhita sem.
    Próbáljunk meg ezzel a gondolattal együtt élni, és azt sem felejtsük el, hogy egy rendkívül tehetséges emberről beszélünk!
    Megérdemelten győzött!!!