Naptár

2014. május
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2014: Második elődöntő ma este!

Fotókredit: Andreas Putting (EBU)

Fotókredit: Andreas Putting (EBU)

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv
Internetes közvetítés 21:00-tól: http://www.eurovision.tv/page/webtv?program=102843
Víziómúlt az m1-en: 20:20-tól

Ma este lesz a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntője, melyben Magyarország csak megfigyelőként vesz részt. Nincs ebben a fordulóban magyar versenyző (Kállay-Saunders András a szombati döntőben szerepel legközelebb), és nem vehetünk részt a telefonos szavazáson sem.

A mai verseny fellépői:

01 Málta Firelight Coming Home
02 Izrael Mei Feingold Same Heart
03 Norvégia Carl Espen Silent Storm
04 Grúzia The Shin és Mariko Three Minutes to Earth
05 Lengyelország Donatan & Cleo My Słowianie – We Are Slavic
06 Ausztria Conchita Wurst Rise Like a Phoenix
07 Litvánia Vilija Matačiūnaitė Attention
08 Finnország Softengine Something Better
09 Írország Can-linn feat. Kasey Smith Heartbeat
10 Fehéroroszország Teo Cheesecake
11 Macedónia Tijana To the Sky
12 Svájc Sebalter Hunter of Stars
13 Görögország Freaky Fortune feat. RiskyKidd Rise Up
14 Szlovénia Tinkara Kovač Round and Round
15 Románia Paula Seling & OVI Miracle

193 hozzászólás Eurovízió 2014: Második elődöntő ma este!

  • schanc

    Ajjajjaj. Nálam ma csak 6-an jutottak döntőbe, ráadásul kettő olyan, akiről korábban álmomban sem gondoltam volna, hogy tetszeni fognak nekem: ezek Ausztria és Fehéroroszország. Rajtuk kívül Málta, Svájc, Szlovénia és Románia, akik biztosan továbbmentek nálam, jóindulattal legyen Norvégia a 7., a többieken nagyon gondolkodom.

    Bővebben:
    Málta: nagyon hangulatos kezdés, jó volt hallgatni és szuper volt a háttér is!
    Izrael: szerintem ez egy nem jó dal sajnos, az énekesnő ruhája meg elég előnytelen is volt. A hangja viszont érdekes és jó.
    Mi volt ez a kezdés a norvég pasinál? Amúgy szép kis dal, de látszik a srácon, hogy nem rég kezdte, nem igazán tudta használni a hangját. Különösebb tetőpont nélkül elmúlt a dal.
    Mi ez a grúz sárkányrepülő? Mikor kezdődik már valami szöveg? És mikor lesz már vége? Kicsit olyan „improvizációs” dal, amikor akinek éppen eszébe jut valami, eldanolja.
    Minek ehhez a lengyel „dalhoz” vokál? Az a népzenei rész meg amúgy is nagyon kilógott belőle. Azt meg eddig is lehetett tudni, hogy nem a hangzóanyag a produkció erőssége.
    Conchita előtt tényleg le a kalappal, fantasztikusat énekelt egy tényleg James Bond-szagú dalban.
    A litván dallal nem tudtam sokat kezdeni, valami szokatlan és érdekes volt benne, és a furi dal és a túlkoreografált előadás mögött komoly hanganyag rejtőzött.
    Minek egy refrénben ennyi fejhangot alkalmazni? Ez a finn dal stílusában tetszetős, de így nagyon kényes énekelni. És még túl fegyelmezettek is voltak.
    Minek öltözött az ír énekesnő fáraó-feleségnek? Nagy csalódás volt az előadás, ezt a számot korábban már végighallgattam, erőtlen és kifulladt énekesnő, szétesett vizuál, ahh…
    Ezzel kontrasztban jött Teo, aki egy egyetemi évfolyamtársamra emlékeztet, és egy laza, jó énekes produkciót tesz le a színpadra. De mi volt az a pipiskedő oldalazás…?
    A macedónoké nekem szimplán unalmas volt hangban és képben is.
    Ellenben Sebalter! Kicsit Quimby-feelingem volt, a fütyülés bevállalása szerintem bátor döntés volt, és maga a dal is hangulatos.
    Mi volt ez a katonai fúvószenekar a görög izé elején? Két asszociáció ugrott be: a Trackshittaz és Fluor Tomi Halendája. Nem tudom, melyik a „sértőbb”, nem voltam ettől elragadtatva.
    Ezek után nagyon aggódtam Tinkaráért, de nem kellett csalódnom. Kicsit más értelmezést nyert így a dal, de nagyon szurkolok a döntőért.
    Ovi és Paula pedig egy nem túl jó dalt énekeltek el kiválóan, és jól is néztek ki.

    Hogy ebből mi fog kisülni…?

  • Bakancs

    Tijana nem nagyon kívánja, hogy továbbjusson, neki elég volt az a szobor 😀

  • StanB

    Ezt nem hiszem el. Hogy a fenébe esett ki Izrael????? Hogy??? és Miért?????

  • Adele

    MI AZ HOGY IZRAEL NINCS OTT??

  • Iza

    Ijjjjaaaajj tokeletessss!! Minden kedvencem ott van *-*

  • Adele

    MI AZ HOGY IZRAEL NINCS OTT?

  • Adele

    Elnézést, kétszer küldtem el…

  • Zoli

    Málta helyes, de valóban nem egy emlékezetes előadás, Izraelt szeretem, bár Mei hangja kicsit túl van szerintem dicsérve (semmi probléma nincs vele, de nem ugrik ki annyira a mezőnyből szerintem, mint mások szerint). A norvég dal nekem semleges, de rossz semmiképp sem volt. Grúziát imádom, most értük szorítok a legjobban. Lengyelországról ugyanezt tudom mondani, de volt egy kis értékeltolódás a színpadon, azt hittem, többet fogják mutatni a vajas csajt például, hát nem jött be a tippem, de a „Polish boobs” mától külön fogalom lesz az agyamban. 🙂 Ausztriát még mindig nem engedtem volna színpadra. A litván csajt is el akarom jegyezni, iszonyat cuki. Finnország harmatgyenge. Az ír csajnak ha fele olyan jó lenne a hangja, mint a mellei, akkor ő lenne az új Céline Dion. 🙁 Fehéroroszország dala rossz, a többi rendben is volt velük. Tijana szimpatikus, őrült az a nő, a produkció hármas alá. Svájc dala isteni, az énekest nem bírom hosszútávon nézni, irritál. A görögök ******************* jók voltak! Atom az a produkció! Szlovénia színpadképe elhibázott, a dal kellemes, de jó színpadkép nélkül nem állja meg a helyét nekem főprodukcióként. Szóval inkább aláfestő zenének jó ez nekem, így most üres maradt picit. A Miracle team pedig számomra teljesen ellenszenves és értékelhetetlen. Közben kiesett Grúzia. Megyek depizni.

  • Sztbeni

    Írország kiesett, az a nyomorult meg továbbent? Nagy baj van a fejekben… Viszont jövőre Izrael nem indul, erre nagy az esély

  • Adele

    Elnézést, véletlenül küldtem el kétszer.

  • StanB

    Kedden kiesett Portugália és Albánia, ma meg Izrael és Írország. Nagyon csalódott vagyok.

  • Iza

    A sajttorta es a finnek urrriiisten jajj de orulok :))) Es Svajc!! Whoooaa <3 A szivem pedig majd megallt, amikor olyan sokara mondtak a fiukat, de aaaa!! #RiseUp!! Ugy sikitottam :333

  • henda

    Hát ez meglepetés, hogy Izrael nem jutott be. Viszont nagyon fáj a szívem Írország miatt. Annyira jó szám, de nagyon elrontották a színpadképpel, a koreográfiával és az ének sem volt tökéletes – sajnos.

  • Rita

    Izraelt akarom!!! Bár amikor befejezte a produkciót, már akkor éreztem, hogy baj lehet. A többi rendben van.

    • Adele

      Rita, tökéletesen egyetértek! Esetleg még annyit tennék hozzá, hogy én már Svájc elsőként való bejelentésénél éreztem, hogy ebből nem fog jó kisülni.

  • Dani

    2 kivétellel (Norvégia, Görögország) azok jutottak be, akiket én is akartam! 🙂 Az említett 2 ország helyett szívesebben láttam volna Izraelt és Írországot.

  • Bakancs

    Én biztos voltam Írország kiesésében (csak én jósoltam meg ezt szerintem, hurrá 😀 ), viszont Izraelre nem voltam felkészülve.
    Szerintem erős produkció volt.

    • Rita

      Írország nálam, már a produkció előtt is, automatikus kieső volt, és ebben csak megerősített az élő produktum. Végtelenül gyenge volt.

  • Sztbeni

    Európa, beteg vagy!

  • Rita

    Még annyit, hogy szerintem az elődöntő első kettője a görögök és Conchi, harmadiknak pedig Norvégiát gondolom…abban szinte 100%-ig biztos vagyok, hogy ők a top3 ebben az elődöntőben.

  • Zolecs

    komolyan tartok tőle hogy megnyeri az a szakállas majom..szégyen..

    izrael pedig kiesik? 🙁 komolyan mondom, ennyire nem sajnáltam még kiesőt, mint Mei-t 🙁

  • eschungary93

    Emberek teljes sokk … sajnálom Izraelt … nagyon 🙁

  • eschungary93

    Annyit még megjegyeznék ,hogy Riskykidds most örüljön ,hogy nem esett ki az országa , olyan hamisan énekelt … nem értem Izrael kiesését ,egyszerűen nem …

    • hidapeta

      Hát igen a görögök harmatgyenge produkciójuk helyett inkább én is izraelt láttam volna szívesebben a döntőbe. 🙁

  • force

    Ledöbbentem, hogy Izrael megint nem jutott döntőbe, érzésem szerint ők lesznek a következő visszalépők. Írország megint elindult a lejtőn lefelé, tavaly utolsó hely, idén döntőbe se jutottak, sajnálom őket. Conchita pedig nagyon jó fej, jó a dal, de NE nyerjen.
    Örülök viszont Lengyelországnak, illetve annak, hogy olyan országok is döntőznek idén, amik nagyon ritkán szoktak (Lengyelország, Svájc, Ausztria, Szlovénia) vagy egyáltalán nem jutottak még döntőbe (Montenegró, San Marino).

  • lozo

    Fantasztikusat énekelt Conchita! A klippjében nem tetszett, de a színpadi produkciója zseniális volt!!! Izraelt viszont nagyon sajnálom 🙁

  • eschungary93

    nagyon megdicsérem azt est legjobb énekesét : Tinkara Kovacot .
    Szlovénia érdemelte ki legjobban,hogy továbbjussanak. Olyan szép produkció volt ,hogy ha ezt hozzák a döntőben én tuti szavazni fogok rájuk 🙂

  • Iza

    Amugy nem tudom, Ti mennyire figyeltetek, amikor mutattak reszleteket a big5+Denmark dalaibol, es epp Molly volt. Az futott at az agyamon, hogy egy ilyen mezonyben, ahol van nekunk egy Sebalterunk, egy KSA-unk, van nekem egy Rise Up-om, szoval vegtelenul energikus es szuper produkciok vannak…..itt egyszeruen nem nyerhet Molly! Ebben a mezonyben nem, nem erdemelne meg! Ez csak nekem jutott eszembe?

    • Zolecs

      kérlek mondj már olyan dalt, ami tetszik neked és nő énekli!

      egyébként nem kell aggódnod molly miatt…a szakállas koma megnyeri..igaz hibrid, de legalább nem nő 😉

    • eschungary93

      nekem pedig pont az ellenkezője jutott eszembe ,olyan győzelmi dalnak tűnik ,ami ha kap 24.-26. közötti sorszámot tutira győzni fog .

    • Tanti

      Egyetértek.Molly biztos top10, de ahogy írtad sok energikus dal van és ha tényleg lesz aranyeső mint tavaly Dániánál az szerintem olyan visszatetsző lesz Európának mint az észt Euphoria utánzat.

  • eschungary93

    Jah és még valami , attól hogy Conchita olyan-amilyen (külsőségekre értem) ,nem kell visszaélni vele. Szégyen amit a műsorvezető kisasszony művelt az eredményhirdetés előtt. Lehetnének vele megértőbbek. Milyen dolog az ,hogy ajándékba adnak neki egy szál kolbászt ,meg kifigurázzák a műsorvezetős csajjal a dal klipjének egyik jelentében ??? Szánalom ,még én éreztem magam hülyén ,hogy ezt látom … Ezzel isten ments ,hogy Conchitát istenítsem ,de azért ne essünk a ló túloldalára .

  • Mona42209

    Rövid értékelés:

    Málta elsőként felejthető volt, az 5. számnál nem emlékeztem rájuk.

    Izrael: Nem volt pedig rossz, Mei hangja nagyon bejön. Talán a 2. sorszám?

    Norvégia: Nagyon tetszett, szerintem nagyon szép volt, méltón jutottak be.

    Grúzia: Érdekes volt inkább mint rossz, de aki elsőre hallotta totál össze-vissza.

    Lengyelország: Kicsit lapos volt, de „mellbedobással” győzött.

    Ausztria: Nagyon jó volt minden, hang színpad, kamerák.

    Litvánia: Sajnálom én szerettem, de nem volt esélye.

    Finno.: Nekem nagyon lapos volt, nem juttattam volna őket tovább

    Írország: csak szimplán rossz volt az egész.

    Görögök: Nekem kevés volt, nagyon csúszkáltak a hangok, a hangulat viszont nagyon ott volt.

    Macedonia: Semmit nem mozgatott meg bennem, nem bánom hogy kiestek.

    Svájc: Ausztria után ez tetszett a legjobban, frenetikus volt. Figyeljétek meg nagyon jó helyen fog végezni!

    Fehéroroszok: Az írek után jönni, nagy szerencse volt, laza volt vidám, egy kicsit sötét, de jó volt. Örülök nekik.

    Szlovéniának nagyon örülök szeretem ezt a dalt. A hangokkal itt ott baj volt, majd a döntőn jobb lesz remélem.

    Románia: Egy gagyi dalt jól énekeltek el, de nekem nagyon kevés az egész.

    Izraelt sajnálom a finnek helyett beérhettek volna.

    Összességében jobb volt, mint az 1. ED.

  • Dina

    Egyszerűen nem értem, miért esett ki Mei :O 🙁 🙁

  • Szerintem jövőre nem kell messze menni ahhoz hogy eurovíziót lássunk. Elég lesz elmenni Bécsig! 🙂