Naptár

2014. május
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Kállay-Saunders András az 59. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében

Fotó: Sander_Hesterman_EBU

Fotó: Sander_Hesterman_EBU

Forrás: MTVA Kommunikációs Igazgatóság

A Magyarországot képviselő énekes a verseny első elődöntőjében a 16 előadóból a tíz legjobb közé került a szakmai pontok és a közönségszavazatok kombinációja alapján kialakult összesítésben, így lett a 26-os döntő résztvevője.

Az utolsóként színpadra lépett Kállay-Saunders András magával ragadó, a B&W Hallerne tízezres közönségét is meghódító produkciót nyújtott.
Az M1-en a helyszínről élőben közvetített elődöntőben Kállay-Saunders András nagyszerűen énekelt. Előadása alatt a vörös háttérvetítés volt a meghatározó, egyszerű fekete pólóban és szintén fekete nadrágban énekelt, mögötte két táncos, Likovics Alexandra és Nagy Tibor, valamint két vokalista, Cselovszky Rozina és Fedor Kyra volt a színpadon.
„Mostanában minden jó pillanatomban arra gondolok, hogy öt évvel ezelőtt látogatóba jöttem Magyarországra, és milyen furcsa a sors, a dolgok megváltoztak, itt maradtam és azt csinálhatom, amiről álmodtam. Mintha újrakezdtem volna az egész életemet, hiszen az történik velem, amiről korábban már kezdtem azt hinni, soha nem fog megvalósulni. Köszönet mindenkinek Magyarországon, aki nekem ezt a lehetőséget adta” – mondta már az öltözőben Kállay-Saunders András az MTI-nek.
Hozzátette: a főpróbához képest most úgy érezte, több energiája van, amit a közönségből merített: „Amikor kimentem a színpadra és integettem az embereknek, láttam rajtuk, hogy örülnek annak, hogy itt vagyok. Ez teljesen feltöltött minket energiával. A kedvenc részem az volt, amikor kifutón két oldalról hallottam a közönséget, teljesen felvillanyozott.”
„Talán a döntő még ennél is jobb lehet. Lejött rólam az eddigi nyomás, végre sikerrel túlvagyok az elődöntőn. Persze jó lenne nyerni a fináléban, de ha nem, a lényeg továbbra is az, hogy a legjobbat kihozzam magamból” – jelentette ki az énekes.
A fellépést követő sajtótájékoztatón a versenyzők kisorsolták, hogy a döntő első vagy második felében léphetnek-e majd színpadra szombaton. András a sorsolásnak köszönhetően az adás második felében énekel majd.

Csütörtökön az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjét tekinthetik meg a nézők az M1-en, míg szombaton 21 órától a döntőben szurkolhatunk Andrásnak és Magyarországnak. Mindkét műsor előtt 20:20-tól érdekes információkkal szolgáló háttérműsorokat sugároz az M1.

11 hozzászólás Kállay-Saunders András az 59. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében

 • HunMateo

  A second half felíratú lapot hazalehet majd vinni emlékbe a trófeával együtt? 😀 (e lap miatt lehet meg majd a trófea)

 • eschungary93

  még most se nagyon hiszem el nagyon ,hogy a tegnap este nagyon Andrisnak kedvezett 😀

 • Márkó

  A tegnap esti sajtókonferencián olyan érzésem volt, mintha minden Magyarország mellett állna (lekopogom: kop-kop). Már csak abban reménykedem, hogy Románia a döntő 1. felébe húzza magát, és Andris a vége felé fog fellépni. Onnantól egy szál gondom sem lesz.

 • HunMateo

  A tegnapi nap Magyarországnak volt elrendelve! Utosónak léptünk fel, izgalom mentesen tovább jutottunk 2.ként, majd jött Azerbaijan kis sorszáma, majd András second halfot húzott, Örményország, Ukrajna és Svédország, akik elöl vannak a fogadásoknál, mind first halfot húzott!
  Elszállt szinte összes ország győzelmi esélye, vdrsenyben maradt Uk, Spanyolország és MI!
  És holnap se kell nagyon izgulni, mert szerintem a 2. elődöntőben győzelmi esélyes, Románia még egy 18. sorszámmal se nyerne! 🙂

 • brnori

  Az első elődöntőből továbbjutók sorrendjét meg lehet találni már valahol? Úgy rémlik, hogy előző években másnap már meg lehetett nézni, de most nem találtam a hivatalos oldalon.