Naptár

2014. május
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2014: Magyarország első próbája

Fotókredit: Sander Hesterman (EBU)

Fotókredit: Sander Hesterman (EBU)

Tudósító: Klész Imre
Forrás: különböző források

Nos, kedden elkezdődött Magyarország számára is az Eurovízió, Kállay-Saunders András elkezdte a próbák sorozatát. Hála a május elsejének, talán nem lesz olyan feszített a tempó a remélhetőleg két hét alatt, hiszen a 2011-es versenyzőnkhöz hasonlóan a rajongók kedvező fogadtatásban részesítik idei dalunkat: az Eurovíziós rajongói klubok szavazását idén Svédország nyerte 354 ponttal, Magyarország a második 262 ponttal, Izrael lett a harmadik 233 ponttal. A fogadóirodák oddszainak átlagolásánál jelenleg a hetedik helyen állunk, ami szintén nagyon hízelgő pozíció. De lássuk, mit mondanak azok a kritikusok, akik megnézték a kivetítőkről az első próbánkat!

A wiwibloggs.com négy kritikussal elemzi a látottakat. A youtube-ra feltöltött harminc másodperces részlet a próbáról rossz hangminőségű ami alapján nem tűnik jónak a hangja, de a sajtóközpontban látottak alapján csodás a hangja. A koreográfia jobb mint a Dal 2014-ben. Trikóban és sálban jelent meg a próbán, ezt többen kifogásolták, remélve hogy nem ez lesz a végleges szerelése. A háttértáncosok emelik a nívót, a ledfal grafikája viszont rontja a sok villám effektussal, semmi különleges nincs benne. A másik kritikus pedig épp ezt imádja, főleg amikor „elkez desni az eső”. A kockákból összeállított fal kiemeli a drámai produkciót. Igazából nincs semmi lélegzetelállító vagy olyan dolog ebben a produkcióban ami megfog, de mindent összevetve csodás első próbát lehetett látni a magyaroktól.

Az esckaz.com szerint Magyarország képviselője az egyike azon kedvenceknek az idei Eurovízión, akik felemelhetik az Eurovízió trófeáját a „Running” című dallal. A színpadon látottakon kívül megjegyzi a kritikus, hogy nem lehetett hallani hamis hangokat, szépen fut a produkció és az énekes pontosan tudja hogy mit csinál. Nagyon hatásos és drámai dal. A nehezen emészthető téma ellenére András kiválóan adja elő a dalt, ami sok pontban nagyon jól mutat a színpadon.

Az eurovisionary.com kritikusa azzal kezdni, hogy sokan várják az előszavazások egyik nagy kedvencének, Magyarországnak a próbáját. András produkciója erős, arckifejezése feszült miközben mozog a színpadon, de ez éppen passzol a dal hangulatához. A kamerák hol közelről, hol távolról veszik, van egy olyan effekt is amikor úgy távolodik a kamera, hogy a végére fejre áll a kép. Az előadó részt vesz a háttértáncosok koreográfiájában. Jó produkció és jól működő prezentáció.

13 hozzászólás Eurovízió 2014: Magyarország első próbája

  • Gyuri123456

    A wiwibloggs.com roh*djon meg :@ Elnézést a csúnya beszédért! 😀 Azon kívül nagyon jó pozitív kritikákat kaptunk 🙂 Ez tök jó 🙂

    • HunMateo

      Nyugi, a wiwibloggsnak Koncsita tetszik és Aramot útálják a legjobban… 😀

    • eschungary93

      nekem is hasonló a véleményem 🙂 Azt ,hogy most egy atlétában ment próbálni és ekkora nagy kritikát csinálni belőle ,kész vicc … 🙂

    • Bakancs

      Szerintem igazán objektív kritikát fogalmaztak meg, mindenhol megjelentek apróbb hibák, és egy elemzőnek az a dolga, hogy ezeket észrevegye.
      A trikóval kapcsolatban főleg azt „kifogásolták”, hogy remélik, nem ez lesz a végső szerelése, mivel egy ilyen komoly és megható dal komolyabb külső megjelenést kíván – és ezzel szerintem mi „elfogult” magyarok is egyet kellene, hogy értsünk. (Persze nem tudom, miért várnak el kisestélyit egy olyan próbára, amelyen még nem volt kötelező a fellépőruha, de valószínűleg írniuk kellett valamit).

      @HunMateo, egyáltalán nem utálják ők Aramot, sőt…

  • Iza

    „Trikóban és sálban jelent meg a próbán, ezt többen kifogásolták”

    Mi van? A kovetkezo az lesz, hogy ne nyerjen, mert „rosszul all a haja”, vagy mi? Istenem, az ilyeneket annyira felrugnam!!!!!

    Es mi az, hogy rosszul enekelt???? Nincs fuluk, baccameg??!! Andrasba belekotnek, de mondjuk a fulserto es katasztrofalis Tijanaba nem??? Atya ur isten, deaf idiots…

    Kivancsi leszek, ilyen dolgokert majd nem nyerunk, es inkabb menjen a verseny a fenyuzo es csodalatos Jerevanba, ahol valoszinuleg 42-43 orszag fog majd indulni, hiszen Ormenyorszag a beke szigete, nemde??
    Aaaaaa Iza most rohadt ideges!!!!!

    ui : az a triko meg igenis rohadt jol nez ki, es kesz!

    • eschungary93

      ennyi, másik dolog ha már ruhánál tartunk ,Axelnek csak az az egy fajta öltönye van ??? valami mást is felvehetne már …szánalom ,s persze arra semmit nem mondanak …

    • Mettyú

      Iza olvasd vissza nem kritizaltak a hangjat. Azt irtak hogy ami fent van a fel perces ott nem hallatszik jol de a hangja jó sőt csodásnak mondják. Örüljünk hogy a ruhajaba kötnek bele es nem másba hisz a ruha úgyis másik lesz 😉

      • Iza

        Most nem feltetlenul rajuk gondoltam, hanem pl. a youtubeon szitkozodo bunkokra, akiknek mindegy mibe, de valamibe bele kell kotniuk, mert muszaj!!!
        Annyira gusztustalanok, uristen, hanynom kell az ilyenektol….

      • eschungary93

        baccameg az összes jutubozó kritikust , örüljenek hogy nem vagyok feliratkozva oda … 🙂

      • HunMateo

        Iza, egyre jobban azt érzem, a Youtuben az európaiak (főleg a románok, örmények) tudják, nagy esélyünk van a nyerésre, tele van a gatyájuk rendesen, hajrá András, köpj rájuk egyet és nyerd meg, kapják be a románok azzal a tetves Miriküllel! 🙂

      • Iza

        Nem tudom, nekem tetszik a roman dal, de…azert ne nyerjen.

        A gorogok es a finnek az egyetlenek, akiknek tiszta szivbol odaadnam a gyozelmet, a tobbieknel fajna a szivem…

      • Bakancs

        A Youtube tele van gyűlölködő kommentekkel minden videó alatt, nem kell ezekkel törődni.
        (És azért mi se mossuk kezeinket, mivel ezen az oldalon is megfogalmazódtak már hasonló gondolatok más dalokkal vagy előadókkal kapcsolatban.)
        Meg láthatod, hogy András hangja nem mindenki számára „befogadható” még a magyar rajongók között sem, és az is igaz, hogy nem tökéletes a mi produkciónk (egyik sem az), szóval mindig lesz mindenkinek kifogása arra, hogy valamit vagy valakit ne kedveljen.

  • BeN

    A MAGYAR ZSŰRI:
    Palásti Kovács Zoltán
    Kovács Kati
    Tóth Vera
    Náksi Attila
    Dorozsmai Péter