Naptár

2014. május
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2014: Magyarország döntőbe jutott!

SH_2014D10_SF1_winners_1_van_1Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ma este befejeződött a 2014-es Eurovízió első elődöntője, ahol 6 ország kiesett a versenyből, 10, köztük Magyarország viszont tovább jutott. A másik jó hír, hogy Magyarország a döntő második felében fog fellépni. A magasabb rajtszám kedvez a jobb végeredménynek!

Valentina Monetta harmadik nekifutásra csak bejuttatta San Marino-t a döntőbe, és Montenegrónak először a versenyen sikerült bejutnia – hatodik nekifutásra – a fináléba. A magyar versenydal is újra döntős: A Dal formátuma ismét beigazolta, hogy jól van kitalálva a magyar válogató rendszere. A verseny utáni sajtótájékoztatón kisorsolták, hogy a versenyző a döntő első vagy második felében fog-e versenyezni. A pontos rajtszámot minden ország pénteken délután 15:00 körül fogja megkapni.

A továbbjutók bejelentési sorrendben:
Montenegró (a döntő első felében versenyez)
Magyarország (a döntő második felében versenyez)
Oroszország (a döntő második felében versenyez)
Örményország (a döntő első felében versenyez)
Azerbajdzsán (a döntő első felében versenyez)
San Marino (a döntő második felében versenyez)
Ukrajna (a döntő első felében versenyez)
Svédország (a döntő első felében versenyez)
Hollandia (a döntő második felében versenyez)
Izland (a döntő első felében versenyez)

128 hozzászólás Eurovízió 2014: Magyarország döntőbe jutott!

  • Gyuri123456

    Jöttek a kommentek! 😀 Akkor énis leírom:)

    Örményország: Az elején kicsit csuszkált a hangja de aztán belejött,nekem tetszett végén a piro is.

    Lettország: Hát elég gyenge volt, nekem nem nagyon tetszett,alap volt hogy kiestek.

    Észtország: Ez se tetszett a háttér gyakorlatilag nulla volt, jól énekelt, de semmi több. Kicsit csodálkoztam hogy kiestek.

    Svédország: Tetszett nagyon jól énekelt.

    Izland: Szörnyű volt és vicces, szerintem csak ezért jutott tovább.

    Albánia: Jól énekelt, de uncsi volt.

    Oroszország: Ez tetszett a legjobban, kaptak tőlem 10sms-t is ! 🙂

    Azerbajdzsán: Szépen énekelt, de nem tudom valami mintha hiányzott volna még.

    Ukrajna: Eléggé tucat szám, de a koreográfia jó volt.

    Belgium: Hála istennek kiestek!! Annyira túljátszott volt, idegtépő volt.

    Moldova: Másik kedvencem erre is 10smst akartam küldeni de csak eggyet tudtam mert lement a pénzem:S Kár hogy kiestek:/

    San Marino: Nagyon meglepődtem hogy továbbjutott, de szép volt. Megérdemelte

    Portugália: Nem volt rossz,de egyértelmű volt a kiesés.

    Hollandia: Nekem uncsi egy kicsit a szám:S De amúgy nagyon nyugtató,kellemes hallgatni.

    Montenegró: Tudtam hogy tovább jutnak, jól nézett ki a korcsolyázó lány.:)

    És MAGYARORSZÁG: Nagyon tetszett, végén egy kis csuszka volt, de a döntőbe biztos tökéletes lesz. Second Half nak nagyon örülök 😀 Ja és szerintem is a dalban lévő háttér jobb volt.

  • Zolecs

    Nah, az est mély pontja számomra azerbajdzsán volt. Konkrétan olyan unalmas volt hogy már 10mp után azt vártam mikor lesz vége.

    Sanna, sem pedig a nyalás neki a dánok részéről nem volt szimpatikus. Nem lennék meglepődve ha megkapná a 13-ast…

    A belga pofáraesés viszont külön öröm volt, ahogy Valentina döntőbejutása is.Megérdemelte, főleg a tavalyi alulértékelés után.

    A magyar produkció helyén volt, bár a táncosokat jobban ki lehetett volna emelni. 4-5 helyen juthattunk szerintem tovább, az első a hatásvadász montenegró lehetett.

    Sajnos nem gondolom hogy ebben az elődöntőben hangzott el a győztes dal, egyik sem tűnt tipikusan annak.

    Aram pedig szerencsére elkapálta magát ezzel a jellegtelen előadással és a first half-os sorsolásával.

  • Dati

    Valaki?Franciaországban leszek a döntő napján és szeretnék szavazni Magyarországra, francia számra küldjem az sms-t, ugye? és az nem baj ha magyar a telefonszámom, ugye? 😀
    bocsánat a tudatlanságomért, ritkán szavazok 😀

    • Zoli

      Aaaaa de jó neked. :'( Keress egy telefonfülkét és onnan nyomasd francia számra és magyar dalra, ezt javaslom. 🙂

    • schanc

      Szerintem magyar szolgáltatóról nem tudsz a francia számra szavazni, csak francia számról. Ezért számítanak pl. most is a krímiek szavazatai Ukrajnához, mert ott még ukrán szolgáltató van.

    • Iza

      Mazlista 🙁 En mar most Olaszorszagban lennek, csak mashogy alakultak a dolgok :/

    • Dati

      😀 telefonfülke 😀 lehet ez lesz, vagy kölcsönkérek egy mobilt, rokon csak ide adja 😀 (lenullázom szegényt)

  • Dati

    na meg akkor vélemény:
    összességében elégedett vagyok,nagyon élveztem a műsort, jól összerakták a dánok,gratula!

    Örményország:szerintem kezdésnek ez gyenge volt, a hangját sem éreztem valami kimagaslónak, elismerem,a dal az nagyon jó (az utolsó perc) de sajnos az eleje egy altató.. és a felhajtás ami körülötte van az idegesítő.A döntőben TOP 10-be várom,de szerintem nem fog nyerni,nem elég ahhoz (remélem)

    Lettország: családdal jól elszórakoztunk rajta,szerintem borzalmas volt, örülök ,hogy nem kell őket még egyszer végigszenvedni. Kedvesnek kedves kis dal,de nekem nem az ízlésem.

    Észtország: Too much.Sok volt a táncika,a hangját sem éreztem kimagaslónak (lehet ezért),de minden elismerésem, mert ez az énekhang is nagyon jó volt ahhoz képest hogy dobálták szegényt össze-vissza, én döntőbe vártam,meglepődtem ,hogy kipottyant..ja és a háttér valami borzalom volt, a dalt ettől függetlenül szeretem.

    Svédország: Családnak ez tetszett a legjobban (Izland és Magyarország mellett) és azt kell mondjam, jó volt!Nem tudom,hogy újra utazhatunk Svédországba jövőre,de én remélem,hogy nem,nem szeretnék még egy skandináv versenyt, unalmas lenne 😀 de amúgy imádom, a továbbjutás borítékolható volt.

    Izland: nos.. örülök neki 😀 nagyon megszerettem ezt a dalt, jobb angolul mint izlandi nyelven (véleményem szerint) és a dal üzenete is dicséretre méltó..örültem és megmosolyogtam amikor utolsónak kimondták őket,egy szóval: imádom 😀

    Azerbajdzsán: a táncos elvonta a figyelmemet Dilaráról,a hangját sem éreztem kimagaslónak, felejthető volt, azonban nagyon szeretem a dalt, habár én hiányoltam valamit. Azerbajdzsán nélkül nincs döntő,ezért itt is borítékolható volt a továbbjutás.

    Oroszország: nagyon imádom! szimpatikusak a lányok,nagyon örülök ,hogy továbbjutottak, a dalból is kihozták a maximumot,jól énekeltek, Magyarország mellett rájuk is fogok szavazni. a Boooo meg szerintem..szégyen.. ebből is látszik,hogy politikáról szól ez is.A közönség tahó paraszt volt,bocsánat.
    Hajrá Oroszország!

    Ukrajna: nekem is olyan Svetlana Lobodás utánérzésem van 😀 habár Svetlana dala jobb volt.Mariya dala gagyi,de jó, nálam határeset,de nagyon tetszett a kerék és ahogy ögötte futott a csávó,és Mariya is hozzájárult a koreográfiához, összességében tetszett, de a „tick-tock” részekkel nem tudok megbarátkozni, olcsónak tartom,nincs a dalnak üzenete.

    Belgium: hát öööö… hagyjuk 😀 örültem, hogy nem jutott tovább

    Moldova: rögtön a magasabb hangú Axel után egy mélyebb hangú Christina, érdekes volt, csalódtam Moldovában, a dalt nagyon szeretem, de a koreográfia és Christina élőben éneklése nagyon nem tetszett, én valami sötét hátteret,villámszerű fényeket,és Christinát egyedül tudtam volna elképzelni.Fáj a szívem érte, de hát ez van, sajnos megérdemelten esett ki.

    Hollandia: Nem rossz! sőt, nagyon is jók voltak, tetszett a hangulata a dalnak,hangilag rendben voltak,azonban nekem néhol unalmas volt..először pisiszünetnek terveztem ezt a dalt,de hatalmasat csalódtam (pozitívan) így végighallgattam most először 😀 gratula, túl fogja szárnyalni a tavalyi eredményt.

    Albánia:Számomra felejthető volt,0 koreográfiával, csak állt azon az izén, a hangja viszont az egyik legjobb volt, nem fáj érte a szívem,egy kicsit sem (mellesleg az albán verziót imádtam..)

    Portugália: nagyon sajnáltam, örültem volna, ha bejut, de sajnos ez nem volt elég, be kell vallani ,gagyi volt, de ettől szerethető, Suzy is szimpatikus, sajnáltam nagyon..

    Montenegró: nem nagyon tudok mit írni, nem igazán szeretem a dalt, de azért örülök ,hogy végre megérett nekik, a korcsolya nagyon jó volt,Sergej hangja is és a montenegrói nyelv is szépen cseng.

    San Marino: VÉGRE, csak sikerült, kíváncsi leszek hanyadikként jutott tovább, felugrottam amikor továbbjutott 😀 örültem neki, megérdemli és kitűnően énekelt, az est egyik fénypontja volt mindenképpen.

    Magyarország: nagyon büszke vagyok a hazámra,Andrisra és az egész csapatra, a táncosok elképesztőek voltak, a futás résznél mintha egy kicsit hamarabb odaért volna (vagy nem? lehet csak nekem tűnt úgy) de ez semmit sem jelent, fantasztikus volt, büszke vagyok rá,a legjobb volt tegnap, végre van egy, kitűnő dalunk,koreográfiánk,second-half..szorítok neki és nyomok rá vagy 20 sms-t Franciából:)

    Összegezve: örülök a továbbjutók nagy részének, Portugáliát sajnálom a legjobban,kellett volna az a vávávévávé a döntőbe.. Suzy is nagy forma, de hát ez van.
    Gratula Mindenkinek!
    Már várom a csütörtököt,na meg a szombatot 😀

  • Dia

    Örményország: olyan szinten elfogult vagyok ezzel a dallal kapcsolatban, hogy nagyon. 😀 Tegnap mégse tetszett annyira. Aram énekelhetett volna pontosabban az elején, de aztán a végére belejött. A háttér meg már akkor nem tetszett, mikor először láttam. Ettől függetlenül nálam egyértelmű továbbjutó volt, nagyon örültem, mikor így is lett. 🙂

    Lettország: hát… én nem tudom, mit raktak abba a tortába, de én is kérek abból a cuccból 😀 Vicces volt, aranyos volt, meg jó volt látni, ahogy végigvigyorogták az egész dalt, de egyértelmű volt, hogy kiesnek.

    Észtország: 🙁 Az egyik kedvenc dalommá vált az utóbbi hetekben, és szerintem élőben is teljesen jó volt. A háttér nem tetszett, én inkább olyasmi látványvilágot képzeltem el a dalhoz, mint ami a videoklipben is van. Mindegy, nálam továbbjutó volt, meg is lepődtem, hogy kiestek.
    Amúgy két barátnőmmel néztem a versenyt, és nem nagyon tudtam koncentrálni a dalra, mert 3 percig magyaráztam nekik, hogy ez nem playback, mert az tilos az Eurovízión (szerintem még most se akarják elhinni). 😀 De az igaz, hogy a vokalisták erősen rásegítettek a dalra néhány helyen.

    Svédország: az első olyan produkció volt este, amire egyöntetűen azt mondtuk, hogy jó. Csodásan nézett ki a színpad, és Sanna is jól énekelt. Bár azt is sikeresen megállapítottuk, hogy túl sok benne a klisé. Én eddig se hittem el, hogy megnyerhetik, ezzel a first halffal meg pláne nem. Bár az nem kérdés, hogy ki fogja kapni a 13-ast…

    Izland: a sötét ló 😀 Éreztem, hogy valamiért ők bent lesznek a döntőben. Vidám volt, jól nézett ki a színpad is, és még üzenete is volt a dalnak. Eddig nem volt a kedvencem, de most nagyon megszerettem. 😀

    Albánia: nagyon sajnálom őket, Hersi meg a vokalisták is fantasztikusan énekeltek, de lehetett tudni, hogy kiesnek. 🙁 A recap-ban látszott is, hogy semmi megjegyezhető nincs benne, abszolút elveszett a mezőnyben.

    Oroszország: …lehet, hogy jobb lenne, ha ide nem írnék semmit, de mindegy. A svéd giccs ehhez képest semmi, csak úgy folyt a képernyőn a cukormáz 😀 Pedig maga a dal még egész hallgatható, de ezzel az előadással nálam végképp elvágták magukat.
    (A drága közönség meg ismét megmutatta, mire képes, amikor továbbjutottak a lányok. Undorító volt, hogy kifütyülték őket.)

    Azerbajdzsán: nagyon szép dal, halál unalmas előadás. Ha nem Azerbajdzsán lenne, azt mondanám, hogy 20+ helyet fog elérni a döntőben, de így…

    Ukrajna: ha valaki visszahallgatja fülhallgatóval, akkor feltűnik, hogy nem Maria, hanem konkrétan a vokalisták énekelték a dalt. A színpadra állítás egész jó volt, de ez várható is volt Ukrajnától. 🙂

    Belgium: neee. Nem szép dolog ilyet mondani, de örülök, hogy nem jutottak tovább. Nem hiányzik ez nekünk a döntőből.

    Moldova: Cristina tök jól énekelt, de olyan sötét hangulatú volt az egész. Szerintem érthető, hogy az átlag tévénéző miért nem szavazott rá. (A hajtépésnél meg enyhén kikerekedett a szeme a barátaimnak :D)

    San Marino: nem vagyok benne biztos, hogy továbbjutottak volna, ha nem mondják el, hogy Valentina harmadjára van itt… Legalább a dalt korrektül elénekelte.

    Portugália: hát nálam ez volt a „pisiszünetes” dal 😀 Amennyit láttam belőle, Suzy abszolút nem érezte át az egészet. Kicsit olyan volt, mintha azt gondolta volna, hogy „na, eléneklem, csak essünk már túl rajta”. 😀

    Hollandia: egyik nagy kedvenc. 🙂 Csodás volt, szerintem a győzelmet is megérdemelnék. Nagyon jó irányba indult el Hollandia, csak kár, hogy ilyen sokat kellett rá várni. 😀

    Montenegró: nem vagyok kibékülve a színpad színeivel, de az énekhang meg a korcsolyázó lány mindenért kárpótolt. Már tavaly is be kellett volna jutniuk. 🙂

    Magyarország: annyira dobogott a szívem, mikor elkezdődött a dal, mintha legalábbis én álltam volna a színpadon. 😀 Szerintem látszott Andráson, hogy izgul, egy-két helyen elcsúszott a hangja, de az előadás egészében véve az este legjobbja volt – minden elfogultság nélkül. Tuti, hogy az első 5 hely valamelyikén jutottunk tovább. És a second half… hát, a magyar rajongóknak ennél nagyon ajándékot nem is lehetett volna adni tegnap estére. 😀 Szerintem a top 10 simán meglesz 🙂 Attól a kijelentéstől óvakodok, hogy megnyerjük, de azért bízom a legjobbakban 🙂

  • prezli

    Hollandia nagyon durván jön felfelé. A fogadóirodáknál már a harmadikok, az iTuneson ők a legsikeresebbek.

  • motholev

    Én is elmondom a véleményemet a keddi napról:

    Örményország: Megérdemelten jutott tovább, de a dal nem olyan jó, mint amilyen őrület van körülötte. Az előadás és látvány, valamint a rajtsorrend csökkenti a győzelmi esélyeit. Azt írták valahol, hogy olyan az arckifejezése éneklés közben, mint aki fingani akar. És tényleg!

    Izland: Én régebben említettem, hogy a sok lassú dal miatt, lesz esélye a döntőre. Íme sikerült. Bár nekem izlandi nyelven jobban tetszett. Örülök, hogy tovább mentek. Ennyit, és nem többet, megérdemelnek.

    Lettország: Outsidernek számított. Nem okozott meglepetést a kiesése. Még nem láttam említeni sehol, hogy a dal refrénje a Jézus Krisztus Szupersztárból vett át dallamot. Az a rész a legjobb benne. Az énekes hangja élőben sokkal gyengébb, mint stúdió változatban.

    Észtország: Előzetesen úgy gondoltam tovább jut, de annyira nem sírok utána, annyira „amazing” nem volt. Viszont az énekes előtt le a kalapom, hogy ilyen nehéz formáját választotta az éneklésnek.

    Svédország: A dal szép, klasszikus eurovíziós. Szerethető is. A színpadi látvány a körbefos reflektorok, emlékeztettek Aram produkciójára. Biztos nem fogják őket egymás után rakni a döntőben, pedig már elképzeltem magamnak milyen jó lenne nekünk. Mindenféle listán, a fogadóirodák kivételével, a svédek vezetnek. Remélem a döntő első fele megteszi hatását.

    Albánia: Sajnos kiesett! András dala után ez tetszik a legjobban főleg az albán nyelvű változat. Tudtam, hogy nem jó esélyei voltak, mert mások nem szeretik, de reménykedtem, hogy tovább jut. Látványban nem volt egy nagy szám, de ez másokra is igaz.

    Oroszország: Én úgy jósoltam, hogy nem jut tovább, ha mégis, akkor a sok utódállam miatt, ahol rengeteg orosz lakik. Lehet, hogy a giccses színpadi látvány is segített neki, hogy tovább lökjék. Borzasztó gyenge dal, a mezőny egyik leggyengébbje. Nem örülök a tovább jutásuknak. Csodálkozom, hogy van akinek ez a dal tetszik. A kifütyülés viszont bunkóság volt.

    Azerbajdzsán: Ez a dal nekem tetszik. Még jobban tetszett, mikor András is elénekelte. Megdöbbentem, mikor megtudtam, hogy már megint svédek írták az azeri dalt. A látvány (trapéz) nekem nem jött be. A döntőt azért megérdemelte.

    Ukrajna: A régi változata a dalnak jobban tetszett. Döntőbe vártam. Mi ilyesmi dalt a magyar döntőbe nem engedtünk be. (Radics Gigi). Az orosz dal után itt is játszótéren éreztem magam. Ott libikóka, itt mókuskerék. Ez nézett ki jobban, de elvonta a figyelmet a vonzó énekesnőről. Lehet, hogy nem véletlen?

    Belgium: Kiesett a ” májszatelit”. Ha csak hallgatjuk a dalt, meg lehet szokni, esetleg megszeretni is, csak a szövegre ne figyeljünk. A látvánnyal együtt borzasztó. Nem bánom, hogy nem jutott tovább, de előtte annak gondoltam.

    Moldova: Nem gondoltam, hogy tovább jut. A dal olyan furcsa. Néha az az érzésem, hogy jó, néha nem. Olyan nehezen megítélhető. Örülök, hogy nem jutott tovább, mert a románok, mindig azt írják, hogy a 12 pont automatikusan Moldovának megy tőlük. Most nem. Most jöhet akár nekünk is.

    San Marino: Előzetesen úgy ítéltem, hogy a döntős helyezés határeset. Tavaly nagyon mérges voltam, hogy nem jutott tovább. A mostani dal sem rossz, csak olyan 60-as 70-es évek feeling. Amúgy Monetta remek dzsesszénekes és rutinos eurovízió selejtezős.

    Portugália: Nem gondoltam arra, hogy tovább megy. S így lett. Néhány portugál beszólást olvastam a Kállay videóknál, hogy az ő énekesnőjük jobban énekel mint András. Ez persze nem így van. Ha hoznak egy kevésbé portugálos-latinos, kevésbé unalmas, élőben jobb produkciót, akkor a siker nem marad el.

    Hollandia: Tovább jutásuk nem lepett meg, de a holland hype az teljesen érthetetlen. Kb másfél percig élvezhető, aranyos a dal, onnantól már dögunalom. A színpadi látvány sem egy nagy szám, de mindenképpen érdekes, ötletes. A fogadóirodák meg k….k be! Biztatom honfitársaimat, aki szívesen foglalkozik szerencsejátékokkal, hogy a hollandokra ne tegyen egy huncut petákot se, Andrásra viszont bőven szórja a pénzét!

    Montenegro: Tuti tovább jutó volt nálam, s szerintem simán tovább jutott a valóságban is. Igazi klasszikus dal. Döntőbeli esélyeit rontja, hogy kevés délszláv ország vesz részt az idén. Egyébként a délszláv nyelveken a balladák nagyon szépen szólnak. Aki tanult oroszul az még értegeti is. (én világom, a te karodban, szerelem stb.) Nagyon szépen korcsolyázik a hölgy. Valaki írta, hogy görkorcsolya. De nem, ez igazi korcsolya. Olyan a padló, amelyen csúszik.

    András: Szerintem ő a legesélyesebb a végső győzelemre. Volt egy kis hiba, ami lehet, hogy nem is olyan kicsi. Ugyanis, ha elfogy a levegő, az elég komoly probléma. Reméljük, hogy a döntőben tökéletes lesz. Néhány kameraváltást át kellene gondolni. A második próbán az elején a she cries-nál hátulról közelít a kamera a zongorista lányhoz, ezt vissza lehetne hozni így a döntőben. Az „ördög” megjelenése is váratlanabb, meghökkentőbb volt egy más kameraállásból a próbán. A táncosokból is többet mutatnék. Az odafutós rész sokkal jobb, mint a DAL-ban, márpedig nagyon fontos, hogy milyen hatásos a befejezés. A szurkolók között pedig remélem ott lesz a maci is. Tippem a döntöre: NYER!

  • michael_but_not_knight

    András produkciója teljesen rendben volt. Hatással volt rám, és most jobban, mint a DAL-ban (ahol egyébként nem ez a dal tetszett.) Megérdemelten jutott a döntőbe, gratulálok! A döntős eredményről meg álmodozni lehet…persze én is remélem, de a verseny 59 éve alatt nem egyszer fordult elő, hogy nem a legjobb, később legsikeresebb dal lett az első…sőt.
    Ami viszont a szívfájdalmam, hogy a dalverseny már lassan csak nevében az. A vizuális látvány már fontosabb, mint maga a dal, az énekes, az ember és a zene. Az a sok villogás, csillogás, GICCS már lassan teljesen elvonja a figyelmet a lényegről. András produkciója ebben is kitűnt: sokkal jobban támaszkodott az arcára, mozdulataira, rezzenéseire és kevésbé a digitális technika csodás giccseire. Persze tudom, hogy „ez köll a népnek”, meg haladni kell a korral, meg kell felelni a fiatalok igényeinek és ez be is jön, jelentősen nőtt a népszerűsége az eurovíziónak a fiatalok korcsoportokban. De én akkor is visszasírom az élő, nagyzenekaros korszakot…talán meg kéne találni a kettő közötti aranyközéputat.

  • Euphoria

    Nekem az egész elődöntő tetszett. 🙂 A színpad idén káprázatos! A miénk, az ukrán és a montenegrói előadás nagyon jó volt. Hajrá András!! 🙂

  • Sheg Ber Uug

    Röviden én is összefoglalnám a véleményemet az első elődöntőről. 🙂

    Örményország: öcsém odavan érte, állandóan ezt hallgatja, de nem értem miért. 😀 Szerintem elég unalmas, a végén röffen csak be, mint valami rozoga fűnyíró (ezt most nem a hangjára értem persze, az nagy jó 😀 ), aztán pár másodperc múlva be is fejeződik a dal. Nem érdemel győzelmet, és köszönhetően a kis rajtszámnak szerintem nem is fog összejönni neki.

    Lettország: a végére egészen megkedveltem őket, de biztos voltam benne, hogy itt Koppenhágában egy dolgot fognak csak elérni: az első gépet Rigába…

    Észtország: véleményem szerint eddig az észtek azt a kategóriát képviselték, akik kutyaütő dallal is egészen elöl végeznek, most viszont fordult a kocka, és egy nem annyira kutyaütő (bár elég sablonos) dallal egészen hátul végeztek. Beférhettek volna a döntőbe, szerintem ők lehettek a 11.-ek, úgy sejtem épphogy csak lecsúsztak a döntőről. Kicsit sajnálom Tanját.

    Svédország: Sanna egyáltalán nem szimpatikus nekem, valahogy mindig ezt az „úgyis én nyerek” mosolyt látom az arcán, remélem letörli valaki róla… 😀 Sajnos zeneileg nehéz lesz megfogni, tényleg az egyik legjobb dal az övé, magabiztosan és jól adja elő, szerintem ő a legnagyobb esélyes a győzelemre. Sajnos.

    Izland: nem szeretem, amikor a szöveggel akarják megvenni a népet, márpedig ez a 4+2 bohóc láthatóan erre gyúr. Azt hozzátenném viszont, hogy élőben szerintem sokkal jobban adták elő a dalt, mint felvételen, szóval nem lepődtem meg igazán azon, hogy bejutottak.

    Albánia: biztos voltam benne, hogy kiesik. Jó hang, de felejthető dal, unalmas színpadkép és kissé csúnyácska énekesnő. Kezdettől fogva esélytelen volt.

    Oroszország: nekem kifejezetten szimpatikusak a kis hölgyemények, a daluk ugyan giccses, de azért kellemes, szívesen hallgatom. Örülök hogy továbbmentek, és bár nem terveztem rájuk szavazni, annyira felháborított a közönség viselkedése velük szemben, hogy szerintem nyomok rájuk egyet.

    Azerbajdzsán: a szokásos bundázás, biztos vagyok benne hogy most is pénzért vettek szavazatokat Európa-szerte, ahogy állítólag évek óta csinálják. A dal élvezhetetlenül unalmas volt, katasztrófa, hiába volt szép a csaj és hiába bohóckodtak a látvánnyal. Ennek ellenére megint top 5-öt jósolok nekik, na persze nem mintha megérdemelnék.

    Ukrajna: gagyi dal, amit a mókuskerekes srác és a nagyon csinos (és egyébként szerintem ostoba) énekesnő ad el. Top 3-ba (!) várom, a politika miatt.

    Belgium: ez a megzenésített József Attila szerencsére rövidre lett zárva, a pocsék dalát nem sikerült a szöveggel eladnia. 😀 Nem tetszett, az ilyen dalokat kiesésre találták ki.

    Moldova: az ő kiesésükre is nagy összegben mertem volna fogadni, a dalból semmi se maradt meg, nem volt jó. A mi szempontunkból, stratégiailag nem előnyös a kiesésük, mert így a románok valószínűleg egy ütőképesebb ellenfélnek adják majd a Moldovának szánt 12 pontot. De csak emiatt sajnálom őket, amúgy nekik is kívül tágasabb. 😀

    San Marino: ebben viszont biztos voltam hogy bejut. A dal gyengébb a tavalyinál, de várható volt, hogy szánalomból idén már továbbnyomják Valentinát. Tartok tőle, hogy akár még a döntőben is előre furakodhat. A dal amúgy nem rossz, illik Valentina stílusához, de nem biztos, hogy én továbbjuttattam volna.

    Portugália: sajnáltam a kiesésüket, nekem ez a dal kimondottan bejött, tetszett a ritmusa, hangulata. Nálam simán befért volna a döntőbe.

    Hollandia: nekem nagyon nem tetszik, elképesztően unalmas, ennek ellenére úgy jönnek fel mint a talajvíz, kicsit még attól is tartok hogy akár a mi orrunk alá is borsot törhetnek a döntőben.

    Montenegro: ez sem tetszik, ez is unalmas. Tölteléknek jó lesz a döntőbe.

    Magyarország: mondjon bárki bármit, bár a produkció alapvetően jó volt, András láthatóan izgult, szerintem ezért fogyott ki a végén egy kicsit a szufla. Én kissé statikusnak éreztem a produkcióját, kicsit mozoghatna bátrabban, intenzívebben. A táncosok nagyon jók, szerintem is mutathatná őket többet a kamera. A dalunk messze a legjobb volt a mezőnyben, fair keretek között azt mondanám, megnyerhetjük, de erre sajnos nincs esély. Én még a top 5-öt se mondanám biztosra, mert szerintem a pénzeszsák azeriek, a „ugyan szavazzunk már szegény eltiportakra” ukránok, és a feltörekvő hollandok is megtréfálhatnak minket, nem is beszélve a svédekről, örményekről és az általam oly nagyon „kedvelt” románokról. Andrásnak ugyanakkor nagyon jó hangja van, a döntőben remélem bátrabb is lesz. A dalunk pedig tényleg nagyon ütős. Remélem jó helyezésnek örülhetünk majd szombaton. 🙂

  • guston

    nah kérem letudtuk a már igencsak várt első elődöntőt, bennem az azóta eltelt egy napban nagyjából le is ülepedtek a látottak, de azért engedelmetekkel megosztanék pár személyes jellegű dolgot.
    mindenek előtt elnézést kell kérjek, amiért én hozzátok képest csupán amolyan euroviziós civilként követem az eseményeket, ez nálam annyit jelent, hogy sose nézek előre versenydalokat és általában a győztes nótákon kívül nem sok mindenre szoktam emlékezni az előző évek versenyeiből.
    talán ezért is nem volt ismerős számomra az olvasottak alapján folyamatosan újrapróbálkozó san marinoi előadó, akinek döntőbe jutását én bizony kitörő örömmel konstatáltam, szerintem egy egészen jól összerakott dal volt érdekes dallamvilággal, egy jó közepes külsejű hölgyemény előadásában.

    holland párosnak is kifejezetten drukkoltam, a daluk és produkciójuk egyszerűsége szinte simogatta az ember érzékszerveit, és az van hogy andráson kivül gyakorlatilag csak ennek a két országnak tudtam teljesen őszintén örülni.
    valójában nem kiemelkedőnek, de jónak tartottam még az enyhén abba stilust idéző orosz ikreket, és hasonlóan értékelem a svéd produktumot is, bár én úgy érzem hogy utóbbiak minden évben ezt a tipikus vonalat hozzák, nemrég például belefutottam a neten egy számomra ismeretlen svéd srác szóló dalába, és hát… kedden már sanna első verse részénél önkéntelenül is rá asszociált a tudatalattim.
    bántam viszont a belga fószer kiesését, lehet valamiről lemaradtam, de tényleg nem értem a rá használt sok fújjoló jelzőt, persze elismerem kissé csöpögős meg minden, de egy ilyen megmérettetésen lényegében minden versenydal él valamilyen formában a hatásvadászattal, főleg ha ez az esetek jó részében a továbbjutást szolgáló szavazatokra váltható.

  • guston

    no és amivel még nem tudok mit kezdeni, az az örmény versenyző és a tudatosan köré épitett hájpolás, két perc tömény zenei fantáziátlanság nyakonöntve pár pislantásnyi technikásabb hangerőemeléssel, hát köszönöm.
    tudom bunkón hangzik, de függetlenül a politikai empátiámtól, én az ukrán lányt se juttattam volna tovább a döntőbe, részemről az ilyen tartalmatlan zene rádióhallgatáskor is abszolút elkapcsolási faktor.
    mindezek ismeretében tuti ellentmondásba keveredek önmagammal, ennek ellenére vállalom, hogy biza nekem a portugál farkas katalin is tetszett a vidámkodó bandával és a hatványozott heppivel, a montenegroi úriembert minden további nélkül becserélném rájuk.

    viszont hát, meg kell valljam, a mi előadásunk nem igazán kápráztatott el, csöppet talán csalódott is vagyok, ugyanis nem jött át a dalból az a bizonyos itthoni válogatón megtapasztalt mellbevágós katarzisféleség.
    nem akarom hosszasan fogalmazni az okokat, de őszintén szólva ezt a sima rövidujjú pólóra vett lazaságot és a háttérvetitéssel kombinált kontraszttalan fényeket is kevésnek éreztem a dal drámaiságához, a korábban a refrénnél használt fekete háttér előtt vadul cikázó fehér és vörös fénypásztázás szerintem tökéletesen illusztrálta a hangulatot, nem beszélve a szám klippjében is látható arcmaszkokról, amelyek egyfajta emlékeztetőt, kapcsolati pontot is jelentettek a dal videováltozatával.
    mindent összevetve… a mezőny javához képest továbbra is kimagaslónak gondolom andrás produkcióját, normálisabb kameraképekkel és valamivel összeszedettebb, a téma mélységét bátrabban felvállaló szinpadképpel bármi megtörténhet.

  • Czigel

    Én is megosztom veletek véleményem az első elődöntőről:

    Örményország: Az előadás előtt az egyik nagy kedvencem volt, most viszont csillaga leáldozott nálam… Ritka gyengén énekelt Aram, a színpadkép sem volt tökéletes, azért az nem volt kétséges, hogy döntős lesz, de nyerni nem fog.

    Lettország: Nagyon vidám volt, én jót mosolyogtam rajta, nagyon jó hangulatot csináltak az arénába, de elég biztos volt, hogy nem fognak döntőbe jutni.

    Észtország: Őket sajnálom a legjobban, szerintem nagyszerű produkció volt, megérdemelte volna a döntőt…

    Svédország: Sanna remek volt, de nem énekelt perfektül, a döntőre azonban javíthatók a hibák. Erős produkció, a Top3-ba bőven bekerülhet.

    Izland: A kellemes meglepetés! Én imádom a Pollapönköt, úgyhogy eleve szerettem volna döntőben látni, és a produkció ebben nagyon meggyőzött engem 😀 Kifejezetten örülök a továbbjutásnak 🙂

    Albánia: Hersi kifejezetten jól énekelt, de a háttér, meg az egész produkció statikus volt, picit sajnálom őt is.

    Oroszország: A próbák alapján többre számítottam, valahogy nem jött át nekem az egész, de a döntőt megérdemlik!

    Azerbajdzsán: Dilara nagyon nem énekelt jól, az angol akcentusa egészen szörnyű… A kamerabeállítások viszont szerintem nála sikerültek az egyik legjobban, az kifejezetten tetszett 🙂

    Ukrajna: Jól sikerült a kerekes megoldás, Mariya is viszonylag jól énekelt, a Top 10 elérhető a döntőben, ha hasonlóan énekel.

    Belgium: Nagyon jól kezdte Axel, de a végén már vártam, hogy vége legyen… Jól átélte a dalt, ezért pluszpontot kapott nálam 🙂

    Moldova: Hát sok mindent erről a dalról nem tudok mondani… Megérdemelte a kiesést, nem volt olyan hű de klassz.

    San Marino: Az este legnagyobb meglepetése volt nálam Valentina. Szerintem a 3 próbálkozás közül most nézett ki a legjobban, a produkció is jól össze volt rakva, megérdemelten lett döntős! 😀

    Portugália: Suzy hihetetlen jó hangulatot csinált, de az énekléssel volt egy-két probléma… Összességében nem volt rossz, de nem is ért döntőt.

    Hollandia: Az est másik nagy meglepetése. Borzasztó jól megcsinálták az egészet, az eleje, a közepe, a vége is tökéletes volt. Kérdés, hogy ez mire lesz elég a döntőben..(szerintem 10 körül lesznek)

    Montenegró: Már tavaly is döntőt érdemeltek volna, idén nem volt kérdés a döntőbe jutásuk. Egy tisztán, jól előadott balkáni ballada… Garancia a sikerre 🙂

    Magyarország: Nagyon izgultam, mikor mi léptünk színpadra, és a 3 perc után elégedetten konstatáltam, hogy igen, ez jó volt, a döntő simán megvan. A döntőben egy nagyon kicsit kell csak jobbat teljesíteni, és akkor lehet álmodni sok dologról. Én speciel nem szeretném tévhitekbe kergetni magamat, egy top 5-tel már madarat lehetne fogatni velem, annyira boldog lennék. De helyezéstől függetlenül nagyon büszkék lehetünk Andrásra, és a csapatra, mert egy nagyon minőségi produkciót állítottunk színpadra! 😀

  • Zoli

    Ez nem az én véleményem lesz az esetről. Ponciusz Pilátusz írta ki a közösségi hálóra. 😀 Nekem vicces volt…

    „Bléking Nyúz!
    Oké megint lohadék leszek! Szép, hogy bejutott az Eulóvizilóba a Kállay-Szandálz Andlás. Glatulátusz. De azélt má ne kezdjük megint előle inni a medve bőléle. Bőléle elesztve… Most megint jön a de kulva jó, világslágel, ő a magyal Doktol Albán és a BoniEM együtt véve… Ha nem lenne a Szelén Dión, akkol ő énekelte volna a Titanicot… És lehet, hogy így van. (Igaz nem hallottam még a számot, de én akkol is Jupitel pöcséle mondom objektív vagyok, de Szájmont és a Gálfánkelt és a fasza hálfa játékot jobban bílom!)
    Szóval, mindig elfelejtjük, hogy a többi eulópai plovincia lakóinak szavazata dönt. És ők lühelnek minket, mint a szalt!:D A szomszédainklól nem is beszélve!:P Előbb szavaz majd az uklán az oloszla, a lomán a moldávla, az osztlák a németle, a szlovák a csehle, mint lánk. Szóval bukó-sisak!:P Megint. Ha pedig a delfói jósda tévedne és mégis nyel a csókos szájú Kállay-Salus Andlis, akkol meg kell építeni majd pál milliáldélt egy lohadt Alénát, szóval lesz lobot!:D
    Lajong és likácsol!”

    • Rita

      Nem mondom, van benne igazság, különösen az első felében, de szerintem csak ismét felfröcsögte azt, amit évek óta hallgatunk a kocanézőktől: mi nem nyerhetünk, mert minket nem szeretnek. Szerintem meg nem nyerhetünk addig, amíg nem teszünk le egy olyan produkciót az asztalra, ami meggyőzi Európát arról, hogy ránk kell szavazni. A politikai szavazásnak csak a 12 pontok esetében van jelentősége, az alatt szerintem a nézők-zsűri valós tetszését kapjuk. András, ha odateszi magát szombaton, jó eséllyel top5-top10-es lesz. Ha meg nem, akkor sem áll meg a Föld, önt ki a Duna, vagy szárad ki a Balaton.