Naptár

2014. május
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2014: Ma folytatódott a második próbák sorozata

A lengyelek talán tényleg vajat köpülnek a színpadon. Fotó: Andres Putting (EBU)

A lengyelek talán tényleg vajat köpülnek a színpadon. Fotó: Andres Putting (EBU)

Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com

Ma befejeződik a második próbák sorozata, holnap már a „nagy országok” és a házigazda, vagyis az automatikusan döntős országok fognak próbálni, első alkalommal. Lássuk a mai eseményeket az oikotimes.com szigorú kritikusainak szemszögéből!

Málta – Mehetnek haza csütörtökön?
Még most sem tudom eldönteni, hogy tetszik-e vagy sem. A dal jól van megkomponálva és a produkció jól át tudja adni a dal üzenetét a nézőknek. A színpadi színek csodásak és szemet gyönyörködtető az egész. Elég lesz ennyi? Némelyek szerint versenyben van a trófeáért is, szerintem meg a döntőbe jutásért fog versenyezni. Nagyon elképzelhető, hogy csütörtökön haza lesznek küldve!

Izrael – Mei szexi, tökéletes, látványos
Sosem rajongtam az izraeli dalért amióta megnyerte a nemzeti döntőt de Mei Finegold kiemelkedő produkciót nyújt a színpadon. Először is a kameramunka egyszerűen nagyszerű az arany színű vonalakkal a ledfalon. Másodszor Mei hangja felejthetetlen. A szexi ruha és a nagyszerű koreográfia nyomja felfelé az egészet. Nagyon nagyon jó, hogy az énekes követi a táncosok koreográfiáját, és amikor lemegy a kifutóra, nekem az az érzésem mintha Tyra Banks állna ott az America’s Next Top Model című műsorból! Meg tudja csinálni Izrael idén? Nem lennék meglepődve, ez az első alkalom amikor imádok egy izraeli dalt.

Norvégia – Az éneklő favágó
A kedvenc dalaim közé került. Ettől a nagydarab csávótól kiráz a hideg. Egyszerű és nagyszerű ballada és meglepően szép hang. A kulcsszó ennél a dalnál az érzelem. Mondhatnánk hogy unalmas ez a dal, vagy azt hogy egy klasszikus és megmozgatja az embert. A ledfal támogatásával nagyon romantikus a hangulata. Mondhatjátok hogy őrült vagyok, de Carl Espen nálam potenciális győztes. Még ha mindenki a svédekre és a dánokra koncentrál, ne feledjük el a fjordok országát sem.

Grúzia – 3 perc a pokolba!
Csak egy kérdés: mi ez az izé? Ezt a dalt senki sem kedveli a sajtóközpontban, én sem vagyok kivétel. Ez a dal jó alkalom lesz a tévénézőknek a pisiszünetre, vagy több ételt behozni a konyhából csütörtökön. Minden évben van egy ilyen dalunk. Zavaros, túl hosszú intró, nagyszerű hang de tényleg kesze-kusza dal ami nem tart sehova. És az az ejtőernyő a színpadon… vicceltek? Grúzia inkább egy elszigetelt ország benyomását kelti és nyilvánvalóan nulla ponttal fogják hazaküldeni őket Tbiliszibe. Kérjük a grúz közmédiát, hogy gondolja meg a döntését kétszer is, mielőtt egy ilyen nonszensszel jelentkeznek. És még ettől is szomorúbb hogy számomra nem ez a legrosszabb dal idén…

Lengyelország – Végre egy nagyszerű színpadi show
Igen, elég olcsó és szemtelen színpadi prezentáció sok szexi elemmel, cicikkel és szláv lányokkal ami lehet sértő egyesek számára de én imádom. Azt akarom hogy Lengyelország ezzel a mozgalmas produkcióval nyerjen. Cleo egy csodás előadó, nagyon vad arckifejezése van ami olyan, mintha egy szexi és vad autó kacsintana rád, és a magabiztos hangja elhiteti mindenkivel hogy tökéletesen uralja a B&W színpadát!

Ausztria – Mindent a toleranciáért és elfogadásért
Néha mi mindannyian röhögtünk azon, hogy egy szakállas nő áll előttünk. De lehetőséget kaptunk arra is hogy találkozzunk vele és megnézhessük a produkcióját. Conchitának szüksége van erre az extrém kinézetre hogy hirdesse azt, amit a társadalmunk még nem teljesen fogad el: toleranciát és elfogadást minden egyes ember különleges személyiségének irányába. Statikus produkció és nagyszerű hangok nagyzenekari kísérettel, mindez arra sarkall engem hogy szavazzak rá akkor is, ha nem meleg.

Litvánia – Achtung achtung, Litvánia következik!
Ez nem az a kategória, amit nem szeretek vagy nem jönne be, egyszerűen utálom. A refrénje olyan mintha egy szado-mazo pornó filmzenéje lenne. Vilija kezéből már csak egy korbács hiányzik ahhoz, hogy még ijesztőbben kiáltsa azt hogy „Ettensőn!” Mindenesetre nem tartom jó dalnak, nincs dallama és nagyon zavaros az egész. Röviden, az énekes erőfeszítései és az elfogadható színpadi bemutató ellenére ez a dal fájdalmas.

Finnország – Legalább eredetik
Igazi britpop rock hangzás ami legalább egy nagyon különböző dal a többi idei dalhoz képest. Tetszik a kontraszt a mozgalmas fények és a statikus zenekari produkció között, kicsit Coldplay beütése van. A dallama érdekes, könnyen rádiós sláger lehet. Az egyetlen aggodalmam az az, hogy nem az Eurovízió közönségét célozta meg a dal, de sosem lehet tudni. Már nagyon sok minden megtörtént ennek a fantasztikus versenynek a történelme során.

Fehéroroszország – Enni szeretem a sajttortát
A sajttorta a kedvenc desszertem de valahogy nem érzem azt hogy emiatt az egekig magasztaljam ezt a dalt. Elismerésre méltó hogy Teo az egyik legerőteljesebb hangú előadó idén, miközben táncol és használja a kifutót is. A tánc egész érdekes de nem sikerül a hatása alá kerülni egy klasszikus ok miatt: óriási a színpad… Nem tudom hogy tovább jutnak-e de annyi biztos, hogy Fehéroroszország háromévente szokott döntőbe jutni!

Írország – Feleslegesen mozgalmas
Az arany ruha és a kiváló ledgrafika nyilvánvalóan a hátán viszi az ír produkciót. Kasey csodásan fest de a hangja nem meggyőző. Az a baj hogy bizonyos részeken monotonná válik és könnyen elillan a dal az ember fejéből. A táncos rész is jól néz ki de valahogy a férfi táncosok fekete szerelése elvész az aranyban. Nem tudom azt mondani rá hogy jó, sem azt hogy rossz, összezavar engem.

Macedónia – Végre egy nagyszerű dal
Tijana figyelemre méltó produkciót nyújt, a monitoron figyelhető végeredmény pedig egyszerűen kiemelkedő. Nagyszerű grafika a ledfalon és teljesen modern koreográfia. Végre egy nem népzenei vacakkal indulnak, zeneileg megérkeztek a 21. századba. Biztosan küldeni fogok rájuk szavazatot.

Svájc – Jó csávó rossz dallal
Az egyetlen ok amiért szeretem a dalt az maga Sebalter. Nemcsak egy újabb szépfiú Svájcból, hanem eléri azt is hogy végig hallgasd a dalát. Arany alapon vörös alakzatok a ledkijelzőkön, statikus produkció a színpadon, a kameramunka pedig tökéletes. Ez egy olyan dal ami a semmiből könnyen ugorhat magasat a ponttáblán, ezért javaslom mindenkinek, hogy kövesse figyelemmel ezt a szexi-folk dalt!

Görögország – Atyaég! Megnyerhetik!
Ez az első alkalom 2005 óta, amikor a sajtóközpontban azt hallom, hogy Görögország megnyerheti a versenyt. A színpadi produkció tök jó, az előadók trambulinos akrobatikus produkciójától eláll a szavad. A kameramunka egyszerűen tökéletes (köszönet a DR-nek).

Románia – Tegyetek csodát legalább a fényekkel
Sokan közületek kedvelhetik ezt a dalt, sokak nem lelkesednek érte. Igen, a 2010-es dalukra emlékeztet. Az énekteljesítményük iszonyat jó, senki sem vonja kétségbe kiváló hangjukat. Paula a magas hangokat eddig tökéletesen adta elő. A probléma a színpaddal, a koreográfiával és a fényekkel van: az előadók arca úgy tűnik, mintha valami alien-ek lennének. Megvárom a zsűris próbát a végső ítéletemmel.

Szlovénia – Szép próbálkozás
Pörgő színek járnak a szlovén dalhoz, ami valóban jól néz ki. Tinkara tehetséges és egy klasszikus produkciót nyújt nekünk. A „Körbe és körbe” könnyen tovább tudna jutni ha az első elődöntőben lenne, de a második selejtező mezőnyében van, itt lesz egy kis pitty-putty. De el kell ismerjük, Szlovénia megtesz mindent azért hogy kiérdemelje a tovább jutást.

11 hozzászólás Eurovízió 2014: Ma folytatódott a második próbák sorozata

  • eschungary93

    A litván résznél olyan jót nevettem ,de igazuk van valamelyest 🙂

  • eschungary93

    Macedónia istenítését nem értem … nah mindegy ,de sikerült azért elég sok hasonló dolgot írniuk , ami úgy-ahogy egyezik az én véleményemmel.

    • mike88

      Szerintem meg egy kicsit sértő a kritika. OK, végre megmutatják, hogy nem csak népdallal ill. népi motívumokkal teletűzdelt popdallal tudnak indulni, de ezt így is lelehetett volna írni, nem pedig úgy, hogy „népzenei vacak”, olyan, mintha valami világtalan írta volna. Én a délszlávokat mindig tiszteltem ezért, hogy népdallal ill. népdal jellegű popdallal indulnak évről-évre. Azért már kevésbé, hogy állandóan egymásra szavazgatnak (meg még sorolhatnám), de ha a helyükben lennék, engem sértene ez fogalmazás. Én is üdvözlöm a dolgot, hogy elhagyták a népdalt, de soha nem használnám rá a vacak jelzőt.
      A litván dal pedig nekem abszolút bejön, de megértem, hogy sokaknak nem.

  • rocknish

    Jaj, Izrael hatalmas szerelem lett! Második éve, hogy ott csücsülnek az első helyen nálam. Az oikos kritikákról meg… Sosem szerettem a stílusukat

  • Zolecs

    Naaa, görög oldal ide vagy oda, azért elég gáz azt írni hogy nyerhetnek…kicsit sem tűnnek elfogultnak..Oké, nekem is bejön a színpadkép, de na…

    Lengyeleknél kicsit sok a mell..remélem nem lesz inkább visszatetsző ez a nézőknek..morcos leszek ha kiesnek.

    Írország tényleg sok, annyira bele akarnak tenni mindent..mint tavaly a bolgárok..

    Koncsi..kicsit nagy a kontraszt közte és a háttér között..
    Az utóbbi annyira felemeli az egész produkciót..figyeljétek meg hogy odaérhet a második helyre..bármennyire nem szeretném..

    Vilija tuti barbaradexes, de nekem tetszik 🙂

    Tinkara és Mei előadása pedig minőségi.

    A többit nem néztem..:)

  • Gyuri123456

    Remélem nem lesz „pity-puty” Szlovéniánál, nagyon remélem hogy döntőbe jut, nagyon jó a dal a háttér, Tinkara jól énekel. Jó hogy 14.ént lép fel így nagyobb esély van rá hogy továbbjut.Valaki írta hogy szavazni akar rá a döntőben, csatlakozok hozzá mert énis 😀 🙂

  • Zoli

    Uhhh a svájci énekest de tarkón vágnám, ha egy kicsit agresszívebb lennék… Ennyire jó dalt ne rontsunk már el ennyire erős, irritáló mimikával! 🙁

  • Sztbeni

    Ez egy vicc. Macedóniában pont a népzenei motívumokat szerettem, de ez egy tucat.

  • Iza

    Szexi-folk dal 😀

    Bar en szemely szerint nem latok ra tul sok eselyt, de ha Gorogorszag megnyeri, en elajulok :33