Naptár

2014. május
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Dilara Kazimova: Nem gondolok az eredményekre, helyette az országom képviselete lebeg a szemeim előtt.

azer2014_ill8745Szerző: Mádi Sándor

Azerbajdzsán idén már a 7. képviselőjét küldi az Eurovíziós Dalversenyre és eddig csak top 10 eredményekkel büszkélkedhetnek, emellett pedig 2011-ben meg is nyerték a versenyt, és a show ezért Bakuba költözött a következő évben. Idén Dilara Kazimova az a szerencsés azeri aki az országát képviselheti Koppenhága színpadán. Jövőhéten ki fog derülni, hogy vajon melyik helyet tudja majd elcsípni, addig viszont olvassátok el az énekesnővel készült interjúmat.

Mikor kezdődött az énekesi karriered?

7 évesen kezdtem el énekelni, és ettől kezdve a zene az életem fontos részévé vált. 16 évesen pedig rájöttem, hogy az én helyem a színpadon van. 15 éve kezdődött az én énekesi karrierem. Úristen… nagyon rég volt már! 

Idén te fogod képviselni Azerbajdzsánt. Mit jelent ez neked? Álmodoztál-e arról hogy egyszer a verseny színpadán léphetsz fel?

Hihetetlen öröm és egyben nagy felelősség. Büszke vagyok arra, hogy az országomat képviselhetem. Mindig is álmodoztam arról, hogy egy nap az Eurovíziós család részesévé válhatok, és most sikerült! Nagyon boldog vagyok!

Ezelőtt már kétszer is megpróbáltam, mert részese akartam lenni ennek a hatalmas lehetőségnek. Idén sikerrel vettem az akadályt és megnyertem a nemzeti döntőt, és most itt vagyok. Sose felejtsetek el álmodozni!

Korábban már próbáltad az országodat képviselni. Miért döntöttél úgy, hogy ismét megpróbálod?

A 2008-as, és a 2010-es nemzeti döntőkön is részt vettem, mindkét alkalommal csapatok tagjaként. A részvétel hatalmas élménnyel gazdagította életem, sokat tapasztaltam, de nem szerettem volna félúton megállni! Idén sikerült elérnem a célom, és a koppenhágai színpadon a tőlem telhető legjobb produkciót fogom nyújtani.

Hogyan készült a dalod, mi a főbb üzenete?

A dalt készítette, nem… a dal születése Johan Kronlund, Alessandra Gunthardt és Stefan Örn keze munkájának köszönhető, akik egyébként a Running Scarednek is a szerzői (ESC 2011 nyertes dal). Stefan Örrnel először a «Böyük səhnə» (A nagy színpad) elődöntőjén találkoztam, ő volt a nemzetközi zsűri egyik tagja. Megkedvelte a hangomat és megírta nekem a „Start a fire”-t, majd a zsűri szerencsésen be is válogatta a versenyző dalok közé. A dal a kedvességről, az emberiességről és a tiszteletről szól. A főbb üzenete: „akár egy halvány láng is képes tüzet tud szítani”(Részlet a dal szövegéből). Remélem, minden érezni fogja a dal mélységét és megérinti miközben hallgatja.

Követed az Eurovíziót?

Néhány éve kezdett el érdekelni az Eurovíziós Dalverseny. De az igazi rajongásom 2008-ban kezdődött el, amikor az országom, Azerbajdzsán is a verseny részese lett.

A korábbi azeri előadók közül ki a kedvenced és miért?

Mindegyik azeri produkciót nagyon szeretek, minden előadónk a tőle telhető legjobbat nyújtotta. Én is azon leszek, hogy egy remek showt tudjak nyújtani Európa nézőinek.

Kik a kedvenc énekeseid?

Sokféle zenét kedvelek. A lejátszási listámon olyan kiváló énekesek vannak, mint Adele, Maria Callas, Radiohead, Queen… egy egész hosszú listát tudnék írni. Az Eurovízióról az elmúlt években legjobban a török Magna dalát kedveltem meg. Minden évben rengeteg kiváló énekes és dal kerül elő, amiket meg kell hallgatnom!

Azerbajdzsán eddig mindig a 10 legjobb között végzett. Érzel-e nyomást emiatt?

Egyáltalán nem. Nem gondolok az eredményekre, helyette az országom képviselete lebeg a szemeim előtt. A legjobb oldalam szeretném megmutatni, szeretném megmérettetni magamat az Eurovízió színpadán.

Idén 37 ország versenyez. Vannak-e kedvenceid?

Nem minden dalt hallgattam meg, de a toplistám élén eddig Lengyelország, Franciaország és Ausztria áll. Kállay-Saunders András dala is kiváló! Egy igazán erős dal, egy még ennél is erősebb mondanivalóval. Minden jót kívánok neki!

Mik az elvárásaid, főbb céljaid?

A fő célom, hogy megosszam a történetem, a dalom az európai közönséggel, továbbá szeretném az országomat és a dalomat a lehető legmagasabb színvonalon bemutatni. Természetesen más zenészekkel is szeretnék találkozni, szeretném érezni az Eurovíziós atmoszférát, és új élményeket szerezni. Hogy ezen felül még mire számítok? Jó hangulatra és jó eredményekre 

Mi inspirál téged?

Mindenhonnan tudok inspirációt nyerni. Az életünk attól lesz csodálatos, hogy kiszámíthatatlan. Az életem minden pillanata képes inspirálni.

Mik az Eurovízió utáni terveid, ki fogod-e pihenni a fáradalmakat?

Úgy tervezem, hogy egy másik dalomhoz is forgatunk egy videólipet, és ezt követően kezdődnek a munkálatok a szólóalbumomon. Valamint remek koncerteket fogunk lenyomni a csapatommal! Nem vagyok fáradt, sőt ellenkezőleg, tele vagyok energiával!

Mit szeretnél üzenni a magyar olvasóknak és a Dilara Kazimova rajongóknak?

Köszönöm a támogatásotokat, azt, hogy hisztek bennem, hogy érdeklődtök a dalom és az előadásom iránt. Élvezzétek az életet, legyetek boldogok és ne felejtsétek el, hogy a legkisebb láng is képes tüzet szítani!

Köszönjük az interjút Dilara Kazimova énekesnőnek valamint külön köszönet Konstantin Hudovnak, aki nélkül nem jöhetett volna létre ez az interjú!

Sok sikert kívánunk Koppenhágában!

1 comment to Dilara Kazimova: Nem gondolok az eredményekre, helyette az országom képviselete lebeg a szemeim előtt.

  • eschungary93

    Szegény Dilarához nem írtunk eddig semmit sem … 🙂 Szerintem minimum 7 pontot kapunk az azeriektől ,van egy olyan sejtésem .