Naptár

2014. április
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Tijana: Nem hagyhatjuk, hogy olyan beszéljenek le álmainkról, akik már feladták sajátjukat

tijana_-_to_the_sky_-_5Szerző: Mádi Sándor

Tijana idén Macedónia képviseletében érkezik Dániába, ahol másik 36 ország énekesével fog megmérkőzni. Az ország legutóbb 2012-ben jutott a döntőbe, Kaliopinak hála, most Tijanán a sor, hogy újabb sikert hozzon országának. Az énekesnővel múltjáról, jelenéről és Eurovíziós daláról beszélgettem.

Mikor kezdődött az énekesi karriered?

Életem legelső napján. Mindkét szülőm zenész, tehát a zene egész gyerekkoromban jelen volt. Csellózni tanultam 7 évesen, később pedig diplomát is szereztem Skopje egyetemén zene szakon. Ezt követően rengeteg zenei fesztiválon és versenyen vettem részt, úgy mint énekes és úgy mint csellós is. Habár az első lemezem, mint énekesnő, 2001-ben jelent meg.

Idén te képviseled Macedóniát. Mit jelent ez neked?

Rengeteget jelent, de tényleg. Megtisztelve érzem magam, hogy megkaptam az esélyt a saját országom képviseletére az Eurovíziós Dalversenyen.

Hogy készült a dalod?

Darko Dimitrovval (a dal szerzője) már több éve dolgozok együtt, és amikor elkészítette a dalt (To The Sky) és lejátszotta nekem: egyből elfogadtam. Nagyon jól ismer engem és a dalt nekem készítette.

Mi a dalod üzenete?

Ha összejövünk, akár mint szerelmesek vagy mint barátok, akkor nincs lehetetlen, nincs olyan hegy amit ne másznánk meg, és nincs olyan cél amit ne érhetnénk el együtt.

Álmodoztál arról, hogy egyszer az Eurovízió színpadán állhatsz?

Természetesen! Az Eurovízió a legnagyobb ilyen típusú verseny, és mindig is szerettem volna a részese lenni. Az álmok valóra válnak, mondhatom nyugodtan. Habár, mindig dolgozni kell rajtuk és nem szabad hagyni, hogy olyan beszéljenek le az álmainkról, akik már feladták sajátjukat.

Videóklip készül a dalhoz?

Nemrég fejeztük be a felvételeket, és áprilisban lesz látható a To The Sky videó.

Dolgoztok már a koppenhágai előadáson?

Igen, kemény munka folyik annak érdekében, hogy egy jó partit csapjunk a színpadon Koppenhágában.

Követed az Eurovíziót?

Igen, nagy Eurovízió fan vagyok, minden évben nézem. Nagyon kicsi voltam még amikor elsőnek láttam, de azt hiszem 1986-ban volt.

Kik a kedvenc énekeseid?

Rengeteg remek előadó van és úgy érzem, hogy több életre lenne szükségünk ahhoz, hogy minden kiváló zenét meghallgathassunk, de néhány kedvencem: Sting, Robbie Williams stb.

Idén 37 versenyző ország lesz. Vannak-e kedvenceid?

A legtöbbet hallottam már, illetve követem a híreket is. Nem szeretném senki mellett sem letenni a voksomat, mert nem lenne fair a többi versenyzővel szemben. Meghagyom a közönségnek, hogy eldöntsék, hogy melyik dal a legjobb.

Mik az elvárásaid, afőbb céljaid?

A fő célom, hogy minden embert aki hisz bennem (és támogat) a legbüszkébb emberré tehessem. Meg fogom próbálni elérni, hogy a közönség higgyen az energiámban, és hogy a legfontosabb dolgok az életben a szerelem, a barátság, és az együttlét.

Mi inspirál téged?

Azok akik körülvesznek. A családom, közeli barátaim… az emberek inspirálnak engem. Nagyon szeretek élni. Valamint a klasszikus zene is segít a feltöltődésben.

Mik az Eurovízió utáni terveid, ki fogod-e pihenni a fáradalmakat?

Ebben a pillanatban az Eurovízió a legfontosabb, de ha vége lesz, elkezdek új zenéket készíteni és új terveket szőni. Meghagyom a pihenést a nyári időszakra.

Mit szeretnél üzenni a magyar olvasóknak és a Tijana rajongóknak?

Higgyetek magatokban és álmaitokban (ne adjátok fel őket sosem!), a cél a csillagos ég. Rengeteg ölelés és puszi! Szeretlek titeket!

Köszönjük az interjút Tijana Dapcevicnek, valamint külön köszönet Aleksandra Jovanovskának, aki nélkül nem jöhetett volna létre ez az interjú!

Sok sikert kívánunk Koppenhágában!

3 hozzászólás Tijana: Nem hagyhatjuk, hogy olyan beszéljenek le álmainkról, akik már feladták sajátjukat