Naptár

2014. április
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2014: Nagy-Britannia

unitedkingdomTudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Molly Smitten-Downes friss énekes és zeneszerző országában. Május 10-én Molly képviseli az Eurovízió döntőjében az Egyesült Királyásgot. A svéd közreműködéssel született versenydal, a Children Of The Universe ötvözi a dobok lüktető ütemét a harmóniákkal, miközben a szöveg egy egyetemes üzenetet hordoz a szeretetről és összetartozásról.

Molly Leicestershire-ben nőtt fel, Anglia szívében. Gyerekként verseket írt, később azonban felfedezte, hogy ezek sokkal inkább dalszövegek. Zenét tanult a főiskolán, 2008-ban pedig megszületett első top 10-es dala a Raindrops, ami DJ Sash együttműködésével jött létre. Több olyan versenyen is sikereket ért el, amin olyan előadók és zeneszerzők versenyeztek, akik egyik lemezkiadóhoz sem tartoztak. A BBC Eurovíziós csapata a BBC Radio egyik adásán keresztül fedezte fel magának Mollyt.

A versenydal megírását nagyon komolyan vette: „Nem lehet csak egy kedves dal, kicsit himnikusnak kell lennie. Szóval volt vagy 6-7 ötletem 48 óra alatt, ez az egy pedig kiemelkedett.”
Molly reméli, hogy dala egész Európát eléri, ehhez pedig tudja, hogy mit kell tennie: „Az élő előadáson múlik. Egy kicsit drámainak kell lennie, el kell érned, hogy az egész aréna érezze azt, amiről énekelsz és remélhetőleg talpra állnak vagy inspirálva lesznek valahogy.”

Molly első emléke a versenyről Gina G-hez (ESC 1996) kapcsolódik. Most pedig rajta a sor, hogy büszkévé tegye hazáját. Elmondása szerint ez nem csak énekesként hatalmas dolog, de zeneszerzőként is megtiszteltető.

37 hozzászólás Napi Eurovízió 2014: Nagy-Britannia

 • eschungary93

  Egyik kedvenc dalom ez. A vokalisták Molly mögött nagyon jól énekelnek ,remélem Koppenhágában is így lesz. Van rá esély ,hogy idén az Egyesült Királyság nyerjen . Nálam 3. helyen áll a mezőnyben.

 • csonti534

  Valahogy nem tudom igazán hová tenni ezt a dalt.
  Először nem tetszett, aztán hol jobban-hol kevésbé, most éppen megint kevésbé.
  Nekem olyan mű az egész,túl célirányos a mondanivaló, pátoszos az előadás.
  Sajnos egy hatásos színpadképpel, és profi énekléssel el tudom képzelni nyertesként is.
  Azt nem mondom, hogy rossz, a 10-15. hely megérdemelt lenne, de a közvetlen élmezőnyt nálam meg sem közelíti.

 • Az elején nem tetszett a dal, de mostmár szeretem és Molly is jól énekel. Tetszik hogy himnikus a dal, viszont eléggé érződik rajta hogy direkt az ESC-re írták. Szerintem nem esélyes a győzelemre.
  (Azért kicsit gáz az angolokra nézve, hogy ez a dal is svéd segítséggel született. Egy olyan országban ahol Jessie J, Adele, Calvin Harris, Lily Allen és még sorolhatnám mennyi jó zenész-énekes és dalszerző van, meg lehetne ezt oldani csak hazai emberek bevonásával.)
  A dal egyébként nálam 6/37

 • Sztbeni

  Elején még meghallgattam, de nagyon megutáltam. Nem értem, miért vannak ezért oda annyian. Ez egy tucat dal, egy kifejezetten gyenge, és számomra irritàló énekesnővel.

 • Gyuri123456

  Nekem ez az egyik kedvenc dalom, nagyon örülnék ha ez nyerne, a listámon 1-2. helyen van, az orosz dallal felváltva váltják egymást 😀 !

 • Zolecs

  Nos, mondhat bárki bármit ez a dal fog győzni, ebben biztos vagyok. Jó, persze jobban örülnék ha András nyerne, de a legreálisabb győzelmi esélye szerintem Mollynak van.

  Már első hallgatás közben azt érzetem hogy ez lesz az a dal…:) Ugyanez volt a helyzet az Only Teardrops-sal és a Running Scared-del is. Igen, jól olvastátok..a 2011-es azeri dalra gondolok..:D

  Szóval részemről, megy majd a szavazat rá a döntőben 😉 37/1

  • Milyen biztos valaki a dolgában 😀
   Szerintem a svédek nyernek, de majd kiderül. Mondjuk 100x jobban örülnék Mollynak mint Aramnak szóval ha igazad lesz, az se baj, legalább jövőre biztos jó ESC lesz 🙂

  • Sztbeni

   Csak ez ne nyerjen! Szerintem Örményország-Románia-Svédország hármas a legesélyesebb a győzelemre.

  • Balázs

   Bárcsak igazad lenne Zolecs! Kicsit elegem van Aram sztárolásából, mert az élő felvételeket elnézve, szerintem ezt nem érdemli meg. A dalát szeretem, de nem egy győztesnek való! Molly nagyon tehetséges, az élő éneklését még szívesebben is hallgatom, mint a stúdió változatot. Nálam második helyen áll. A románoknak szerintem egyértelműen semmi esélye nincs. És még így a végére: A running scared igenis nagyon jó volt! 😀

  • Emdogh

   Csatlakozom, nyerni fog. Ugyan nálam csak 16/37, és kizárólag Molly hangja miatt, de a tippem a top5, vagy inkább a győzelem.

 • HunMateo

  Háát… Először tetszett, de egyre inkább feledésbe merült, nincs reklámozva felkapva, nekem hasonlít a tavalyi dalukra! NEM fog nyerni, ahhoz nem túl ütős, nálam 8-10. hely.
  Tipp: 2-6. hely

 • force

  Hihetetlen jó ez a dal, sokkal jobb, mint a 2009-es vagy a 2011-es daluk. Hajrá Molly!
  Nálam: 2/6
  Tippem: 1-10.hely a döntőben

 • Iza

  Egyszerűen nem tudom szeretni ezt a dalt. Ahogy csonti534 irta, annyira mű éstermészetellenes az egész nekem, ráadául Molly annyira irritál, hogy a falat kaparom tőle…….
  Mondjuk, sajnos be kell vallanom, angoléktól nem vártam sokat, utoljára a Blue tetszett tőlűk (mondjuk őket meg nem igazán a dalukért szerettem, de hát ez már tipikus Iza-dolog :D), szóval nálam durva mélyrepülésben vannak……
  Nálam : 21/36
  Tippem : 1-10 a döntőben

 • Tinka

  Mikor először hallottam, már akkor tudtam, hogy gondjaim lesznek vele. Olyan kitörő örömmel fogadták a népek, hogy a 2012-es eufória érzések támadtak bennem. Úgy éreztem, én vagyok az egyetlen, aki nem szereti ezt a dalt. Ez elég ijesztő, mert az ilyen dalok (amik nem a kedvenceim) gyakran végeznek az első helyen.
  Egyébként elismerem, tényleg nagyszerű hangja van és már én is megkedveltem a számot, néha eszembe jut és a power to the people részt is elkezdem énekelni, de ettől függetlenül nálam nem ő nyeri a versenyt.

 • Edd

  Nagyon sokat vártam idén tőlük és szerencsére nem kellett csalódnom. Mikor először hallgattam meg a dalt, akkor nagyon nagy hatással volt rám. Ez az a dal idén, ami már első hallásra tud ütni, ebben lehet az ereje. Nagyon remélem, hogy idén meg fogják nyerni a versenyt.

 • Gabiii

  Szerintem az év legnagyobb bukása lesz. Szeretem, de ezt érzem a dallal kapcsolatban.

 • János

  Szerintem is ez egy teljesen átlagos popdal, többszöri hallgatás után is a refrén kifejezetten gyengének tűnik,az összekötő rész az erőssége. Az énekesnő felém 0 érzelmet közvetít.
  Az előző 2 év angol produkciói jobban tetszettek,pedig amikor megtudtam hogy egy fiatal énekesnővel rukkolnak elő,akkor többet reméltem… 🙁

 • Doresz

  Molly? Áhh, nem bírom a csajt. Akkor már inkább Kasey Smith az írektől.

 • Léránt Lajos

  Engem személy szerint nem fog meg. Kíváncsi leszek, hogy sok helyen látom top5-be várják, de szerintem nem lesz ott. Lehet ő is a sor végén lesz majd? Valaki írta és egyet értek vele. olyan mű a dolog.

 • Levi21

  Egész jó kis dal, de nem a legjobb. Nálam 4/6.

 • Euphoria

  Nálam ő a nyertes! 🙂

 • Dalida

  Nálam is ő a nyertes!