Napi Eurovízió 2014: Nagy-Britannia

unitedkingdomTudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Molly Smitten-Downes friss énekes és zeneszerző országában. Május 10-én Molly képviseli az Eurovízió döntőjében az Egyesült Királyásgot. A svéd közreműködéssel született versenydal, a Children Of The Universe ötvözi a dobok lüktető ütemét a harmóniákkal, miközben a szöveg egy egyetemes üzenetet hordoz a szeretetről és összetartozásról.

Molly Leicestershire-ben nőtt fel, Anglia szívében. Gyerekként verseket írt, később azonban felfedezte, hogy ezek sokkal inkább dalszövegek. Zenét tanult a főiskolán, 2008-ban pedig megszületett első top 10-es dala a Raindrops, ami DJ Sash együttműködésével jött létre. Több olyan versenyen is sikereket ért el, amin olyan előadók és zeneszerzők versenyeztek, akik egyik lemezkiadóhoz sem tartoztak. A BBC Eurovíziós csapata a BBC Radio egyik adásán keresztül fedezte fel magának Mollyt.

A versenydal megírását nagyon komolyan vette: „Nem lehet csak egy kedves dal, kicsit himnikusnak kell lennie. Szóval volt vagy 6-7 ötletem 48 óra alatt, ez az egy pedig kiemelkedett.”
Molly reméli, hogy dala egész Európát eléri, ehhez pedig tudja, hogy mit kell tennie: „Az élő előadáson múlik. Egy kicsit drámainak kell lennie, el kell érned, hogy az egész aréna érezze azt, amiről énekelsz és remélhetőleg talpra állnak vagy inspirálva lesznek valahogy.”

Molly első emléke a versenyről Gina G-hez (ESC 1996) kapcsolódik. Most pedig rajta a sor, hogy büszkévé tegye hazáját. Elmondása szerint ez nem csak énekesként hatalmas dolog, de zeneszerzőként is megtiszteltető.

Comments

37 hozzászólás a(z) “Napi Eurovízió 2014: Nagy-Britannia” bejegyzéshez

 1. eschungary93 avatar
  eschungary93

  Egyik kedvenc dalom ez. A vokalisták Molly mögött nagyon jól énekelnek ,remélem Koppenhágában is így lesz. Van rá esély ,hogy idén az Egyesült Királyság nyerjen . Nálam 3. helyen áll a mezőnyben.

 2. csonti534 avatar
  csonti534

  Valahogy nem tudom igazán hová tenni ezt a dalt.
  Először nem tetszett, aztán hol jobban-hol kevésbé, most éppen megint kevésbé.
  Nekem olyan mű az egész,túl célirányos a mondanivaló, pátoszos az előadás.
  Sajnos egy hatásos színpadképpel, és profi énekléssel el tudom képzelni nyertesként is.
  Azt nem mondom, hogy rossz, a 10-15. hely megérdemelt lenne, de a közvetlen élmezőnyt nálam meg sem közelíti.

 3. Balint005 avatar

  Az elején nem tetszett a dal, de mostmár szeretem és Molly is jól énekel. Tetszik hogy himnikus a dal, viszont eléggé érződik rajta hogy direkt az ESC-re írták. Szerintem nem esélyes a győzelemre.
  (Azért kicsit gáz az angolokra nézve, hogy ez a dal is svéd segítséggel született. Egy olyan országban ahol Jessie J, Adele, Calvin Harris, Lily Allen és még sorolhatnám mennyi jó zenész-énekes és dalszerző van, meg lehetne ezt oldani csak hazai emberek bevonásával.)
  A dal egyébként nálam 6/37

 4. Sztbeni avatar
  Sztbeni

  Elején még meghallgattam, de nagyon megutáltam. Nem értem, miért vannak ezért oda annyian. Ez egy tucat dal, egy kifejezetten gyenge, és számomra irritàló énekesnővel.

 5. Gyuri123456 avatar
  Gyuri123456

  Nekem ez az egyik kedvenc dalom, nagyon örülnék ha ez nyerne, a listámon 1-2. helyen van, az orosz dallal felváltva váltják egymást 😀 !

 6. Zolecs avatar
  Zolecs

  Nos, mondhat bárki bármit ez a dal fog győzni, ebben biztos vagyok. Jó, persze jobban örülnék ha András nyerne, de a legreálisabb győzelmi esélye szerintem Mollynak van.

  Már első hallgatás közben azt érzetem hogy ez lesz az a dal…:) Ugyanez volt a helyzet az Only Teardrops-sal és a Running Scared-del is. Igen, jól olvastátok..a 2011-es azeri dalra gondolok..:D

  Szóval részemről, megy majd a szavazat rá a döntőben 😉 37/1

  1. Balint005 avatar

   Milyen biztos valaki a dolgában 😀
   Szerintem a svédek nyernek, de majd kiderül. Mondjuk 100x jobban örülnék Mollynak mint Aramnak szóval ha igazad lesz, az se baj, legalább jövőre biztos jó ESC lesz 🙂

   1. Zolecs avatar
    Zolecs

    A svédek gyakorlatilag mindig esélyesek.2010-ben is..aztán mi lett a vége..

    Abban egyetértek veled, hogy inkább Sanna, mint Aram 😀

   2. Iza avatar
    Iza

    Na!!!!!!!!!!

  2. Sztbeni avatar
   Sztbeni

   Csak ez ne nyerjen! Szerintem Örményország-Románia-Svédország hármas a legesélyesebb a győzelemre.

   1. Balint005 avatar

    Szerintem Románia majdnem esélytelennek mondható a teljesen átlagos rágógumi pop dalával.

   2. Tinka avatar
    Tinka

    Én sem értem a román dal körüli felhajtást. Nálam simán kiesik az elődöntőben.

  3. Balázs avatar
   Balázs

   Bárcsak igazad lenne Zolecs! Kicsit elegem van Aram sztárolásából, mert az élő felvételeket elnézve, szerintem ezt nem érdemli meg. A dalát szeretem, de nem egy győztesnek való! Molly nagyon tehetséges, az élő éneklését még szívesebben is hallgatom, mint a stúdió változatot. Nálam második helyen áll. A románoknak szerintem egyértelműen semmi esélye nincs. És még így a végére: A running scared igenis nagyon jó volt! 😀

   1. Tinka avatar
    Tinka

    Nekem nagyon tetszett Aram élő fellépése, néha mostanában is meghallgatom az ESC in concert-es verziót, szerintem semmi baj nem volt vele!

   2. Iza avatar
    Iza

    Minden tokeletesen rendben volt az amszterdami koncerten Arammal 🙂

   3. Tinka avatar
    Tinka

    Egyet értek! Kíváncsi voltam, milyen lesz a Not alone egy színpadon, mindenféle körítés nélkül és nekem nagyot szólt!

  4. Emdogh avatar
   Emdogh

   Csatlakozom, nyerni fog. Ugyan nálam csak 16/37, és kizárólag Molly hangja miatt, de a tippem a top5, vagy inkább a győzelem.

 7. HunMateo avatar
  HunMateo

  Háát… Először tetszett, de egyre inkább feledésbe merült, nincs reklámozva felkapva, nekem hasonlít a tavalyi dalukra! NEM fog nyerni, ahhoz nem túl ütős, nálam 8-10. hely.
  Tipp: 2-6. hely

 8. force avatar
  force

  Hihetetlen jó ez a dal, sokkal jobb, mint a 2009-es vagy a 2011-es daluk. Hajrá Molly!
  Nálam: 2/6
  Tippem: 1-10.hely a döntőben

 9. Iza avatar
  Iza

  Egyszerűen nem tudom szeretni ezt a dalt. Ahogy csonti534 irta, annyira mű éstermészetellenes az egész nekem, ráadául Molly annyira irritál, hogy a falat kaparom tőle…….
  Mondjuk, sajnos be kell vallanom, angoléktól nem vártam sokat, utoljára a Blue tetszett tőlűk (mondjuk őket meg nem igazán a dalukért szerettem, de hát ez már tipikus Iza-dolog :D), szóval nálam durva mélyrepülésben vannak……
  Nálam : 21/36
  Tippem : 1-10 a döntőben

  1. Sztbeni avatar
   Sztbeni

   Nagyon örülök, hogy nem csak engem irritál Molly 😀

   1. Iza avatar
    Iza

    Az az interju amit lattam vele az amszterdami koncert elott……ahogy affektalt meg eloadta magat….mar-mar megutottem volna 😀

   2. Sztbeni avatar
    Sztbeni

    Én fel tudnám rúgni, amikor énekel 😀

   3. Pitbull avatar
    Pitbull

    „most itt szeretni kell, ünnepkor szeretni kell az embereket, a népeket, egymást, mindenki egyért-egy mindenkiért”

    https://www.youtube.com/watch?v=rEv1Rx52f4Q

 10. Tinka avatar
  Tinka

  Mikor először hallottam, már akkor tudtam, hogy gondjaim lesznek vele. Olyan kitörő örömmel fogadták a népek, hogy a 2012-es eufória érzések támadtak bennem. Úgy éreztem, én vagyok az egyetlen, aki nem szereti ezt a dalt. Ez elég ijesztő, mert az ilyen dalok (amik nem a kedvenceim) gyakran végeznek az első helyen.
  Egyébként elismerem, tényleg nagyszerű hangja van és már én is megkedveltem a számot, néha eszembe jut és a power to the people részt is elkezdem énekelni, de ettől függetlenül nálam nem ő nyeri a versenyt.

 11. Edd avatar
  Edd

  Nagyon sokat vártam idén tőlük és szerencsére nem kellett csalódnom. Mikor először hallgattam meg a dalt, akkor nagyon nagy hatással volt rám. Ez az a dal idén, ami már első hallásra tud ütni, ebben lehet az ereje. Nagyon remélem, hogy idén meg fogják nyerni a versenyt.

 12. Gabiii avatar
  Gabiii

  Szerintem az év legnagyobb bukása lesz. Szeretem, de ezt érzem a dallal kapcsolatban.

  1. Sztbeni avatar
   Sztbeni

   Legyen igazad!

 13. János avatar
  János

  Szerintem is ez egy teljesen átlagos popdal, többszöri hallgatás után is a refrén kifejezetten gyengének tűnik,az összekötő rész az erőssége. Az énekesnő felém 0 érzelmet közvetít.
  Az előző 2 év angol produkciói jobban tetszettek,pedig amikor megtudtam hogy egy fiatal énekesnővel rukkolnak elő,akkor többet reméltem… 🙁

  1. Sztbeni avatar
   Sztbeni

   Egyetértek. Ennél Bonny Tyler isjobb volt.

   1. Zolecs avatar
    Zolecs

    Még 47 helyre írd oda milyen rossz, és akkor talán megnyugszik a lelked 🙂

  2. Pitbull avatar
   Pitbull

   Szerintem is jobbak voltak a „nagy öregek”. Engelbert és Bonnie is benne voltak az egyéni Top10-emben az adott évben.

 14. Doresz avatar
  Doresz

  Molly? Áhh, nem bírom a csajt. Akkor már inkább Kasey Smith az írektől.

 15. Léránt Lajos avatar
  Léránt Lajos

  Engem személy szerint nem fog meg. Kíváncsi leszek, hogy sok helyen látom top5-be várják, de szerintem nem lesz ott. Lehet ő is a sor végén lesz majd? Valaki írta és egyet értek vele. olyan mű a dolog.

 16. Levi21 avatar
  Levi21

  Egész jó kis dal, de nem a legjobb. Nálam 4/6.

 17. Euphoria avatar
  Euphoria

  Nálam ő a nyertes! 🙂

 18. Dalida avatar
  Dalida

  Nálam is ő a nyertes!