Szavazás 2014: Nálunk Ő a győztes!

JoinUs_1Tudósító: Szatlmajer Zoltán
Forrás: old.eschungary.hu

Tegnap véget ért az egy hónapon keresztül tartó szavazás, mely alapján megszületett olvasóink toplistája a 2014-es év dalaiból. Az pedig, hogy mennyire fog megegyezni a valósággal, mindössze két héten belül kiderül.

Mellékletek:

ponttabla_semi

ponttabla_donto

33 Comments

Nem is tudom, mikor voltam ennyire “felkészületlen” Eurovízióból, idén a recapok mellett mindössze 4 szám van (+András), akiket elejétől a végéig meghallgattam, így nem is voksoltam.
Ezt a 4-et viszont Ti be is szavaztátok a legjobb 15-be 🙂

Láttam egy külföldi, szintén ilyen össznépi szavazást, teljesen hasonló eredmény volt, csak az első 2 helyen fordított volt a sorrend.
Remélem, hogy a valóságban is ezen 2 ország között fog eldőlni a verseny.
Kicsit tartok az általam nem annyira kedvelt angol daltól, mert egy hatásos színpadképpel az is nagyot üthet.

vegre egy klassz lista…. andrasnak ez a dub-stepes megoldas be fog jonni es jo helyen vegez ez mar biztos.

Szerintem ezzel nem volt probléma eddig sem. Az elmúlt négy évben mindig az első tízben végeztek a házi szavazáson a mieink 🙂

Minden szentnek maga felé hajlik a keze. Őszintén, nem gondoltam volna, hogy kihozzuk saját magunkat győztesnek. Az Aram “utálat” pedig egész jól látszik a szavazásunkon.

Dehogynem. Azt mutatja, hogy nagyon támogatjuk a dalunkat. Ha meg eurovíziós szabályok szerint szavaznánk, akkor meg a svéd lenne a favoritunk.

Annak van bármilyen jelentősége, hogy a döntő táblázatában néhány szavazó oszlopa eltérő színnel van jelölve? Többek között az enyém is.

Most mindenki képzelje el a legdurvább oltásokat, amit ember csak mondhat…megvan? Na, az a véleményem Andrásról és a hangi adottságairól.

Most komolyan? Az egy dolog, hogy magyarok vagyunk, de úgy gondolom, nem ezt kellene figyelnünk egy ilyen szavazásnál, hanem a dalt és az előadó hangi adottságait, és teljes mértékben kizárnánk azt, hogy magyarok vagyunk. Ezek alapján a dalunk valószínűleg nem is szerepelt volna ebben a videóban.

Mellesleg én még mindig a spanyolokkal vagyok, és nagyon valószínű, hogy nem fogok átpártolni máshoz.

Hát te … vagy, azon túltekintek, hogy útálod a magyar dalt és nem szúrkolsz neki és útálod az országodat is többnyire. De bekéne András dala az egyik legjobb a mezőnyben, és az előadónak is jó a hangja! Ezért szavaztuk 1. helyre, a Compact Disco vagy Byealex 1 pontot se kapott volna tőlem, hiába magyar!

Én sem kedvelem Andrást, mint énekest, a magyar dal kiválasztásánál nem szerettem volna őt látni győztesként, mégis ő győzött. Aztán szembesültem a többi dal színvonalával és be kellett látnom, hogy a teljes felhozatalból bizony a Running a legjobb dal, bármi is legyen a véleményem az előadóról. Nálam ha nem is toronymagasan, de első helyen áll, így is szavaztam és lehet, hogy az igazi verseny során is így teszek majd, bár elég ritkán vetemedem arra, hogy ténylegesen szavazzak, inkább csak csendes megfigyelőként követem a dalverseny eseményeit.
Még annyit hozzátennék, hogy abszolút elfogultság mentesen rangsoroltam a dalokat.

Kedves Dani!

Elég unalmas már amiket írsz Andrással kapcsolatban. Utáld csak nyugodtan, szerintem már mindenki tisztában vele, nem kell 67x leírnod még.

“Ezek alapján a dalunk valószínűleg nem is szerepelt volna ebben a videóban.” Ez mit jelent? Hogy ha nem magyarok szavaztak volna, nem is került volna döntőbe? Dani, könyörgöm! Csak egy hangya faszányi objektivitást! Az egész interneten nem találsz egy olyan előre jelzést, amely szerint a magyar dal nem jut döntőbe. De olyat sem nagyon, amelyik nem a top ötbe várja. Azt hiszem nemzetközi nyomásra kimondhatjuk, hogy ez egy jó dal. Ebben mezőnyben legalább is. (Mondjuk én is átírnám az idei szlogent “Join us”-ról “Vakok között király a félszemű”-re, de ez egyéni szocprobléma, másnak nagyon tetszik a felhozatal.)

Azt is leírtad már kismilliószor, hogy nem a dallal van bajod, hanem KSA hangjával. Tavaly még én is fülsértő vinnyogásnak hallottam, de szerintem az idénre egész rendesen feljavult. És ha mégsem, akkor mi van? Én is azt gondolom, hogy egy zenei versenyen nem árt, ha az előadó tud énekelni, de van, amikor ez sem számít. Alexet igazán nem lehet egy hangfenoménnak állítani, mégis 10. helyen végzett. Van, amikor a dal, van, amikor a hang, és van, amikor a fene sem tudja, hogy mi. Legyen egyedi és működjön! És erre egészen jó esélyünk van.

Én nem is értem, miért írtam meg ezt a hozzászólást. Már régen letettem arról, hogy meggyőzhető lennél.

Tisztelem a véleményed, de már olyan sokszor hallottam, hogy elegem lett belőle. Nem kell szeretni Andrást mint előadót (én személy szerint szeretem ezt a stílust, és a hangjával semmi baj sincs, arról nem tehet, hogy ilyen hangfekvése van, nem lehet mindenkinek szexi, búgó hangja), de nem lehet ezt egészséges mennyiségben tálalni a többieknek? Én sem írom le minden egyes cikk alá, hogy ezt meg azt mennyire kedvelem vagy nem kedvelem, pláne nem ilyen hangnemben. Szeretem a lelkesedésed és a hozzászólásaid többségét is végigolvasom, de amikor tegnap András próbavideója alatt megláttam, hogy angol nyelven is terjeszted az igét, nagyon csalódott lette. Úgy látom, a kiállás a magyar indulóért csak akkor működik, ha kedveled az előadót, egyébként csak lózunk marad. 🙁

Dani. Hol a füled? Most komolyan? A mezőny egyik legjobb dala. És igen, szándékosan azt írtam, hogy a dal a legjobbak között van. De szerintem mindegy mit írsz. Zolecsnek igaza van. Unalmas vagy.

Tilla77! Hol a szemed? Most komolyan? Nem tűnt még fel, hogy Daninak nem András dalával van a baja, sőt, nagyon jónak tartja ő is. Dani nyűgje maga az előadó, a hangja, a stílusa, stb. Nincs egyedül ezzel a véleményével, hanem legalább ketten vagyunk így vele, de ezt nyilván már tőlem is unjátok, igen én is unalmas vagyok, sajnálom, de ez van. Nem kedvelem a versenydalunkat, bármennyire is nem értetek egyet vele, szerintem András hangja ugyanolyan rémesen [email protected], mint tavaly, vagy bármikor korábban. Ennek ellenére sem tudok azonosulni azonban Dani azon véleményével, miszerint essen ki az elődöntőben, valamint nem jutna eszembe idegen nyelven ekézni a dalunkat. Ez (is) különbség köztünk. Most nyugodtan legyetek csalódottak velem kapcsolatban is!

Comments are closed.