Napi Eurovízió 2014: San Marino

sanmarinoTudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Valentina Monetta képviseli immár zsinórban harmadjára San Marinót az Eurovíziós dalversenyen, miután tavaly Malmőben sem sikerült döntőbe jutnia.

Valentina 1975. március 1-én született. A Monetta család második gyermeke, édesapja Calabirából, édesanyja San Marinóból származik. Valentina egész gyermekkorát San Marinóban töltötte, iskoláit is itt végezte el.

Gyermekkorában fedezte fel a zene iránti szeretetét, fáradhatatlanul hallgatta a különböző zenei stílusokat, ezzel is formálva egyedi ízlését. Annak ellenére, hogy sosem rendelkezett szakmai hátérrel, ugyanolyan kiváló minőségben tanult meg zongorázni és énekelni saját magától.

1995-ben a legjobb helyi zenészekkel dolgozott együtt, sokoldalú énekesnővé vált, akinek remek érzéke volt az improvizációhoz; hangja sokszínű és változatos, a jazztől kezdve a soulon keresztül az R&B-ig terjed a palettája.

Valentina művészi sokoldalúsága lehetőséget adott arra, hogy számos tapasztalatot szerezzen énekesként, színésznőként és előadóként, továbbá ő szerezte a zenéjét és írta szövegét az első albumán szereplő dalainak, amit a My Funky Valentine trióval rögzített.

Dalai az emberek szenvedéséről szólnak, néha iróniával és szarkazmussal fűszerezve. A szerelem mindig kulcsfontosságú elem, ami egyszerre jelenik meg főhősként és ellenfélként. Mindig az a célja, hogy a színpadon állva egyedi énekes-dalszerző stílus jöjjön létre, amiből sugárzik a vérében lévő tehetség és muzikalitás.

Comments

12 hozzászólás a(z) “Napi Eurovízió 2014: San Marino” bejegyzéshez

 1. eschungary93 avatar
  eschungary93

  Szerintem idén meglesz a döntő ,még ha 10.-ként is fog bejutni.

 2. Léránt Lajos avatar
  Léránt Lajos

  Szeretném ha döntős lenne végre egy mini állam. Csak rá szavazok.

  1. Dani avatar
   Dani

   Volt már miniállam a döntőben, mivel Málta is annak számít.

   1. Léránt Lajos avatar
    Léránt Lajos

    Azért Máltát nem sorolom miniállamnak. Nálam mini állam: San Marino, Monaco, Andorra, Lichtenstein. De ez nézőpont kérdése.

   2. Perseus avatar
    Perseus

    Valóban nagyságrendi különbség van az általad említett miniállamok és Málta lakosságszáma között, de ezzel együtt is miniállamnak számít a szigetország.

 3. force avatar
  force

  Szerintem meg nem lesz döntős, mert ha a tavalyi dalával nem bírt döntőbe kerülni, akkor ezzel pláne nem fog.
  Nálam: 12/16
  Tippem: 15/16

 4. csonti534 avatar
  csonti534

  Szerintem is megérdemelné a döntőt.
  Nagyon kedves, aranyos dal.
  DE!
  A tavalyi dala kétségtelenül lényegesen jobb volt, a magyar össznépi szavazáson talán 3. volt, mégsem jutott be.
  Én szurkolok neki.

 5. Iza avatar
  Iza

  Szerintem ez a 3 ESC dala kozul a leggyengebb, ennel meg a feszbuk dal is jobb volt. Mondhatnam, hogy jusson dontobe, mert jovore mar nem akarom a mezonyben latni, de van egy olyan erzesem; hogy iden is epphogy, de kicsuszik. Nalam egyebkent 23/36.

 6. Gyuri123456 avatar
  Gyuri123456

  Szerintem megérdemelné a döntőt. Reménykedem énis ha 10.ént de remélem bejut a döntőbe.

 7. Tinka avatar
  Tinka

  Szurkolok Valentinának és igaz, hogy a tavalyi dala sokkal erősebb volt… De ki tudja?

 8. Hádész avatar
  Hádész

  A tavalyi dalt nehéz überelni, de számomra nagyon kellemes kis dal, jó hallgatni, csak az olasz részeket hiányolom belőle. Kívánom a legjobbakat 🙂

 9. Zolecs avatar
  Zolecs

  Jó lenne ha bejutna végre Valentina. Báááár sajnos nem gondolnám, ugyanis ha a tavalyi minőséget nem értékelték, akkor ezt pláne nem fogják. 🙁
  Jó, mondjuk tény és való hogy ez mérföldekkel gyengébb…