Naptár

2014. április
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2014: San Marino

sanmarinoTudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Valentina Monetta képviseli immár zsinórban harmadjára San Marinót az Eurovíziós dalversenyen, miután tavaly Malmőben sem sikerült döntőbe jutnia.

Valentina 1975. március 1-én született. A Monetta család második gyermeke, édesapja Calabirából, édesanyja San Marinóból származik. Valentina egész gyermekkorát San Marinóban töltötte, iskoláit is itt végezte el.

Gyermekkorában fedezte fel a zene iránti szeretetét, fáradhatatlanul hallgatta a különböző zenei stílusokat, ezzel is formálva egyedi ízlését. Annak ellenére, hogy sosem rendelkezett szakmai hátérrel, ugyanolyan kiváló minőségben tanult meg zongorázni és énekelni saját magától.

1995-ben a legjobb helyi zenészekkel dolgozott együtt, sokoldalú énekesnővé vált, akinek remek érzéke volt az improvizációhoz; hangja sokszínű és változatos, a jazztől kezdve a soulon keresztül az R&B-ig terjed a palettája.

Valentina művészi sokoldalúsága lehetőséget adott arra, hogy számos tapasztalatot szerezzen énekesként, színésznőként és előadóként, továbbá ő szerezte a zenéjét és írta szövegét az első albumán szereplő dalainak, amit a My Funky Valentine trióval rögzített.

Dalai az emberek szenvedéséről szólnak, néha iróniával és szarkazmussal fűszerezve. A szerelem mindig kulcsfontosságú elem, ami egyszerre jelenik meg főhősként és ellenfélként. Mindig az a célja, hogy a színpadon állva egyedi énekes-dalszerző stílus jöjjön létre, amiből sugárzik a vérében lévő tehetség és muzikalitás.

12 hozzászólás Napi Eurovízió 2014: San Marino

  • eschungary93

    Szerintem idén meglesz a döntő ,még ha 10.-ként is fog bejutni.

  • Léránt Lajos

    Szeretném ha döntős lenne végre egy mini állam. Csak rá szavazok.

    • Dani

      Volt már miniállam a döntőben, mivel Málta is annak számít.

      • Léránt Lajos

        Azért Máltát nem sorolom miniállamnak. Nálam mini állam: San Marino, Monaco, Andorra, Lichtenstein. De ez nézőpont kérdése.

      • Perseus

        Valóban nagyságrendi különbség van az általad említett miniállamok és Málta lakosságszáma között, de ezzel együtt is miniállamnak számít a szigetország.

  • force

    Szerintem meg nem lesz döntős, mert ha a tavalyi dalával nem bírt döntőbe kerülni, akkor ezzel pláne nem fog.
    Nálam: 12/16
    Tippem: 15/16

  • csonti534

    Szerintem is megérdemelné a döntőt.
    Nagyon kedves, aranyos dal.
    DE!
    A tavalyi dala kétségtelenül lényegesen jobb volt, a magyar össznépi szavazáson talán 3. volt, mégsem jutott be.
    Én szurkolok neki.

  • Iza

    Szerintem ez a 3 ESC dala kozul a leggyengebb, ennel meg a feszbuk dal is jobb volt. Mondhatnam, hogy jusson dontobe, mert jovore mar nem akarom a mezonyben latni, de van egy olyan erzesem; hogy iden is epphogy, de kicsuszik. Nalam egyebkent 23/36.

  • Gyuri123456

    Szerintem megérdemelné a döntőt. Reménykedem énis ha 10.ént de remélem bejut a döntőbe.

  • Tinka

    Szurkolok Valentinának és igaz, hogy a tavalyi dala sokkal erősebb volt… De ki tudja?

  • Hádész

    A tavalyi dalt nehéz überelni, de számomra nagyon kellemes kis dal, jó hallgatni, csak az olasz részeket hiányolom belőle. Kívánom a legjobbakat 🙂

  • Zolecs

    Jó lenne ha bejutna végre Valentina. Báááár sajnos nem gondolnám, ugyanis ha a tavalyi minőséget nem értékelték, akkor ezt pláne nem fogják. 🙁
    Jó, mondjuk tény és való hogy ez mérföldekkel gyengébb…