Naptár

2014. április
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Ruth Lorenzo: Ez a dal a remény és a bátorság üzenetét közvetíti!

ruth_lorenzo-portada_fotoSzerző: Mádi Sándor

Spanyolország idei képviselője Ruth Lorenzo aki a brit X Faktorban tűnt fel. Spanyolország az elmúlt években vegyes eredményeket ért el, idén ezen a fiatal énekesnőn a sor, hogy bizonyítson. Ruth-al beszélgettem zenei karrierjéről, jelenjéről és Eurovíziós daláról.

Mikor kezdődött az énekesi karriered?

2 évesen kezdtem énekelni. 5 évesen operákat énekeltem a Maria Callas és a Montserrat Caballé televíziós műsorok után. Ezektől a pillanatoktól kezdve tudtam, hogy nekem az életem további részében énekelnem kell, énekelni szeretnék.

Idén te fogod képviselni Spanyolország. Mi volt az első gondolatod, amikor meghallottad a neved, mint a nyertes? Mit jelent neked egy országot képviselni?

Nem hittem el hogy én nyertem meg a spanyol nemzeti döntőt, olyan volt, mint egy valóra vált álom. Sok ideig gondolkoztam rajta, és még most sem tudom elhinni, hogy én képviselem az országomat az Eurovízión. Ez egy hatalmas megtiszteltetés számomra.

Mint több Eurovíziós énekest, így téged is az X Faktor tehetségkutató műsorból ismerhettünk meg. Szerinted fontosak ezek a fajta műsorok?

Ezek a műsorok remek lehetőséget biztosítanak a kezdő énekeseknek. Az X Faktor életem legjobb élménye, mind munka, mind személyes tapasztalat szempontjából. Természetesen a műsort követően is rengeteg tennivaló akad. Hiszek abban, hogy minden nap dolgoznod kell ahhoz, hogy sikert érj el a zenei karrieredben.

Hogyan készült a dalod? Külön az Eurovízióra készült?

Nem, 3 éve írtam, amikor Londonban voltam. Egy nagyon rossz pillanat vonult végig rajtam, éppen egy pizzázóban voltam, és esett az eső. Nagyon depressziósnak éreztem magam, aztán arra gondoltam, hogyha esős, nehéz is az élet, akkor is tovább kell menni.

Mi a dalod üzenete?

Lehet, hogy úgy tűnik az életedben, hogy minden ellened van, de akkor is tovább kell haladni, harcolni kell. Ez a dal a remény és a bátorság üzenetét közvetíti.

Követed az Eurovíziót?

Igen, egész életemben követtem. Sajnos azt már nem tudom melyik volt az első évem…

Kik a kedvenc énekeseid?

Freddie Mercury, Maria Callas, Muse

Idén 37 ország versenyez. Vannak-e kedvenceid?

A legtöbb dalt már meghallgattam. Nagy kedvencem a brit és az ír dal, de nagyon szeretem Conchita dalát is. Illetve a magyar dalt is, úgy gondolom jó esélyetek van a győzelemre. Az iPodomon szoktam hallgatni 😉

A dalhoz készült videoklip már kész van, amin remekül nézel ki. Mi volt a koncepció?

Köszönöm szépen! A terv az volt, hogy elsősorban a dal szövege jöjjön át a videón keresztül. Az üzenetét egy igazán művészi módon szerettem volna kifejezni.

Még megy a munka a koreográfián? Más lesz, mint amit a spanyol válogatón láthattunk?

Igen, még mindig dolgozunk rajta, hogy milyen is legyen az Eurovíziós színpadkép.

Mik az elvárásaid, a főbb céljaid?

A célom, hogy életem előadását nyújtsam, a többi pedig már nem rajtam múlik…

Mi inspirál?

Az élet! Az élet a legjobb inspiráció, ami csak elképzelhető!

Mik az Eurovízió utáni terveid, ki fogod-e pihenni a fáradalmakat?

Pihenés? Mit jelent ez a szó?

Mit szeretnél üzenni a magyar olvasóknak és a Ruth Lorenzo rajongóknak?

Remélem, hogy kedvelitek a „Dancing in the rain” dalt! Köszönöm a támogatásotokat. Találkozunk Koppenhágában!

Köszönjük az interjút Ruth Lorenzo énekesnőnek, valamint külön köszönet Dan-nek (Ruth Lorenzo Management), aki nélkül nem jöhetett volna létre ez az interjú!

Sok sikert kívánunk Koppenhágában!

10 hozzászólás Ruth Lorenzo: Ez a dal a remény és a bátorság üzenetét közvetíti!