Napi Eurovízió 2014: Norvégia

norwayTudósító: Sebők Judit
Forrás: eurovision.tv

Carl Espen 1982-ben született Norvégiában, egy három gyermekes család legidősebb fiaként. A családjában a zenének központi szerepe volt, édesanyja segítette gyermekei zenei képzését. Fiatalkorában katonaként is szolgált. Felnőttként a szakmáját tekintve elszakadt a zenétől, hiszel asztalosként dolgozott több gyárban is.

Sokszínűségét bizonyítja, hogy dolgozott biztonsági őrként, sőt önkéntesként részt vett egy kutatásban, mely a rák ellenszerére összpontosított. A zenélés mindig is az élete rész volt, de eddig inkább csak az álmai munkájaként, 2014-ben viszont úgy néz ki eljött az áttörés ideje. Az unokatestvére unszolására született meg első saját szerzeménye, akit tudta, hogy több van az énekesben, mint amit meg mer magából mutatni. Összedolgoztak és az eredmény a Silent Storm című dal lett, mely elmondásuk szerint tökéletesen tükrözi Carl lelkivilágát. Május 8-án számára egy álom válik valóra és a norvég közönség reméli, hogy talán újra Osloban rendezik meg a fesztivált.

17 Comments

Most már biztos, hogy óriási karrier áll előttem az Eurovízióval kapcsolatban. Én is voltam katona, és ki nem találnátok, hogy mi a szakmám?! Nekem a bátyám volt biztonsági őr, de az majdnem ugyanaz, a kedvenc filmem a Forrest Gump, és ő is részt vett a rák kutatásban. Már csak egy tetkót kell intéznem…
A hanggal most ne foglalkozzunk, Carl sem tette!

Unalmas, elcsépelt. Az idei év legnagyobb bukása lesz szerintem. Mindenki isteníti ezt a dalt és “kamionos” Carlt, holott kb. olyan sorsra jut majd, mint Didrik 2010-ben.
Nálam: 13/15
Tippem: 2/15 (15-26.hely a döntőben)

Továbbra is az egyik kedvencem, bár már nem a 12 pontosom. Kicsit elfelejtettem ezt a dalt, mert rám tud hatni, emiatt nem sűrűn hallgattam 😀 Az élő előadáson remélem dolgoznak szorgosan, mert a válogatón nem volt valami acélos, bár a döntőre jobban összeszedte magát.

nálam 18./26. , annyira nem kedvelem a dalt , nem is az hogy unalmas lenne ,csak valahogy nem fogja meg az embert ,nem jön át a dal üzenete.

Érdekes lesz a 2. elődöntő, mert “csak” 5 biztos továbbjutó van: Izrael, Írország, Románia, Görögország és Norvégia.
Ez egy elhallgatható nyugtató dal nekem, de egyre jobban idegesít ez a bamba sörhasú Carl és a hájpolása. Remélem, a svéd dallal együtt nagyot fog koppanni!
Tip: Döntő: Csak azért, mert norvég meglesz a top 10. (5-9. hely)

Nem szerettem, nagyon nem szerettem, de szépen lassan bekúszott a fülembe, a bőröm alá, és már szívesen hallgatom. Bevallom, sokat segített ebben a stúdióverzió, mérföldekkel jobb, mint az élő előadás, ami szerintem botrányosan gynegére sikerült. Összességében a döntőt biztosnak érzem, de ott már nem fog túl nagyot alakítani.

Szerintem meg ez a dal egy csoda. De tenyleg.
Eleinte en sem szerettem, bar ez inkabb a nagy hype miatt volt, de aztan amikor szuksegem volt ra, egyre tobbszor hallgattam meg, mig vegul azon kaptam magam, hogy lenyugoz es hatassal van ram. A versek fantasztikusak, szerintem Carl hangja eszneletlen, kicsit James Arthur-szagu az egesz produkcio, de en ezt cseppet sem banom. Kivancsi vagyok, mit fog alakitani majd Daniaban, szurkolok neki egy szep helyezesert.
Nalam 8/36.

No-no, nincs itt semmi James Arthur! James egyszeri és megismételhetetlen (azt hiszem, most bújt ki a szög abból a bizonyos zsákból…:) ).

Szamomra van 😀 A hang es a stilus – szerintem – nagyon is hasonlo.

Ja, es egyebkent nagyon orulok, hogy ismet valami (nekem:D) tetszetos dologgal alltak elo a norvegok, utoljara Toojit szerettem toluk (az a dal viszont megerdemelte volna a gyozelmet is, felhaborito, hogy utolso lett), de orulok, hogy a tavalyi baklovest kijavitottak. (legalabbis nekem az volt, gondolom, mindenki szerette rajtam kivul…)

Az idei kedvencem, ahogy Iza mondta, egy csoda. Tényleg a sírás határán voltam, amikor először hallottam. Ez a dal csodaszép, hatalmas erők vannak benne! Amikor eleinte hallgattam, a sírás határán voltam, annyira át tudja adni a gondolatokat és az érzéseket. Az, hogy a versszakok szavakból állnak, még inkább erősíti a hatást. Ahogy elnéztem a listákat, nem túl népszerű, de remélem élőben sikerül meggyőzni a hallgatóságot. Amúgy nekem az élő verzió is tetszett.

Szerintem szép dal, az idei eléggé gyér norvég mezőnyből szerintem kihozták a maximumot. Viszont hiányolom a tetőpontot a dalból, ugyan szép, és megnyugtató, de a top 15-ön kívül esik nálam.

A balladák közül az egyik legjobb, nem szokványos és átjön. Ha a svéd és ez is koppanni fog, az örményt nem szeretnénk, hogy nyerjen, és András nem győz, akkor ki lehet az idei győztes. Várom a szavazás végeredményét. Az eurovision oldalán színpadképet látni?

Comments are closed.