Napi Eurovízió 2014: Olaszország

italyTudósító: Sebők Judit
Forrás: eurovision.tv

Idén nem kellett izgatottan várnunk a Sanremói dalfesztivált, hiszen a hagyományoktól eltérően idén nem ennek a győztese képviseli az olaszokat. Pontosabban egy korábbi győztes, a 2012-ben első díjat elnyerő Emma Marrone lép színpadra Koppenhágában. Az olasz köztévé ezúttal belső döntés alapján választotta ki a sikeres olasz előadót és dalát, a La mia città-t.

Az énekesnő 1984-ben született és zenei karrierjét sokáig csak vokalistaként építgette, mára azonban Olaszország ikonikus női előadói közé tartozik. 2011-ben a Modàval együtt adta elő a versenyen az Arriverà című dalt, mellyel a második helyen végzett a dalfesztiválon. 2012-ben Emma szólóelőadóként vett részt a Sanremón, ekkor ő győzedelmeskedett Non è l’inferno című dalával. Nem csak énekesként, de zeneszerzőként is elismert, dalait is ő maga írja. Sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy legutóbb egy 46 állomásos turnéról tért haza, sőt a dán megmérettetés után nem sokkal újabb turnéra indul. Folyamatosan dolgozik azon, hogy legújabb albuma nemzetközileg is elismert legyen.

26 Comments

Jajj. Jajj…..
Na, ha en most leirnam az oszinte velemenyem, szerintem nem csak a forumrol, de az egesz internetrol kitiltananak, szoval legyen annyi eleg : egyszeruen szegyen, hogy 60 millio olasz ezt tudta osszehozni Marco Mengoni utan!

akkor engem is kitiltanának. Olyan jó dalokat hoztak az olaszok az elmúlt két évben , nem értem miért kellett megszakítani ezt a hagyományt. Döntőben nem hiszem ,hogy meglesz a top10 .

Szerintem nagyon jó dal, markáns előadó kiváló hanggal.
Sokáig a közvetlen élmezőnyhöz tartozott, de a sok hallgatás után kissé kezdtem ráunni.
Pillanatnyilag 7/37.

Megint én képviselem az ellenkező álláspontot, de szerintem ezt már rég megszokhattátok. Szerintem visszatérésük óta ez a legjobb olasz versenydal, nálam 8. az egész mezőnyből, a többi még a Top10 közelébe sem jutott, olyannyira, hogy Raphael Gualazzi 2011-ben tök utolsó lett nálam, szintén az egész mezőnyből.

Eleinte nem kedveltem igazán, jobbank tartottam az énekesnőt a dalánál. Most viszont már annyi toplistás videóban hallottam a refrént, hogy egész jónak tartom. Ha lenne top 37-es listám, akkor kb a 15-20. hely között helyezkedne el.

Szerintem is ez a legjobb olasz dal az ország visszatérése óta, és szívesen hallgatom, de nem tartozik a személyes élmezőnyömbe. Vannak pillanatok, amikor még elcsípi a top tízemet, máskor pedig csak a közelében jár, ez mind a pillanatnyi hangulatomtól függ.

Furcsa, az elején nem tetszett a dal, de többszöri hallgatás után, kezdtem megkedvelni. Nagyon sok múlik majd, hogy milyen színpadképet és stílust választanak az előadónak és a dalnak, mert ezen múlhat majd a siker, kicsit nehéz megjósolni, hol végez majd, vagy nagyon átjön majd a nézőknek, vagy egyáltalán nem, de érzésem szerint megint összejöhet nekik a TOP 10, az EBU nem kockáztathatja meg, hogy az olaszok megint duzzogva visszalépjenek majdnem 20 évre.
Nálam: 4/6
Tippem: 5-12.hely vagy 20-26.hely

Nekem bejön a szám, energikus és egyben tipikusan olaszos, van karaktere és nem alszom el a szám végéig. Talán befér majd a top10-be.

Nekem visszatérésük óta az olasz dalok között Nina Zillié tetszett a legjobban. Na az tipikus olasz dal volt. Ez az olasz listán a képzeletbeli 2. helyen szerepel. Egy kicsit már unalmas, nekem nem szimpatikus Emma, de jó a hangja azt elismerem. Szerintem Izrael – aki hasonló énekesnővel indul – le fogja győzni. Talán a top 15-be befér.

Hát, nem érdemli a top 10et, jónak jó, de ennyi!
A 2011es 2. helyüket meg valaki magyarázza már el!, mert érthetetlen!
Tipp: 8-15. hely
Ha Olaszországnál 3 percnyi néma csend lenne, akkor is top 10, mert San Marino, spanyol, albán, málta dobná neki a 8-12 pontot, de ez egész dél európára jellemző…

Az engem is erdekelne, hogy tortent, es miert…….borzalmas volt, egyszeruen szornyu!!! 2. lett, tavaly Marco meg “csak” 7. ???????? (na jo, igerem, tobbet nem beszelek rola :3)

Az számomra is egy rejtély volt, de ott az EBU kezét érzem a dologban, zsűri részről. Nevetséges, hogy az a dal első helyen végzett “természetes” úton a zsűrinél, biztos vagyok benne, hogy nem akarták, h az olaszok visszalépjenek egy évvel később, így kellett egy jó helyezés nekik. Ha jól emlékszem, 2011-ben sok helyen keringett a pletyka, hogy az olaszok jó helyezést akartak, de semmi esetre sem szerettek volna nyerni, hát összejött nekik.

Szerintem óriási dal ! Az énekesnő meg , valami elképesztő … Ilyen energikus hangot rég nem hallottam .

Nálam az Olaszok : 2012
2014
2013
2011

A dal : 3/37

Na igen, szamomra az egyetlen pozitivum az egeszben a nyelv. Bar nekem a rotacios kapa hasznalati utasitasa is csodalatos, ha olaszul van, imadom ezt a nyelvet! 🙂

Mondjuk sokat nem javit a dalon, attol meg borzalmas.(nak tartom)

Jó ez a dal, szoktam hallgatni, viszont Emmától sokkal de sokkal többet vártam. A Non é L’inferno szintjét meg sem közelíti és ebben a dalban mintha nem lenne olyan jó a hangja mint amilyen valójában.
Az olaszoktól nekem Nina Zilli volt a kedvencem utána Marco és Emma.
Nálam 12/37 tehát 2 év után az olaszok most kiszorultak a top 10-emből.

Szerintem színvonalas szám, főleg, mert ugyanaz a véleményem, mint Cristinánál: lehet, hogy kevés stúdióban, de élőben ebből még sokat ki lehet hozni. Nálam 11/37, ennyi sikerülhet a döntőben is, ha jól összerakják a produkciót.

Néha jó meghallgatni, egész jó dal, nekem egyébként egy kicsit “zajos”. Annak viszont örülök, hogy olaszul van és az énekesnő hangját is szeretem.

ÓÓó ha 2011-ben küldik, akkor a bakui rendezés még váratott volna magára..Szóval kicsit gyengébb ez a dal, de ettől függetlenül nagyon szeretem, TOP3-as a listámon.

Comments are closed.