Naptár

2014. április
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2014: Németország

germanyTudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Az Elaiza trió nem kis meglepetésre nyerte meg a német válogatót. Több mint 2200 YouTube-on keresztül pályázó előadó közül ők kerültek be a német dalválasztóba, ahol még a legnagyobb sztárokat is maguk mögé utasították.

Az Elaiza tagjai: Ela (énekes, zeneszerző, zongorista), Yvonne (harmonikás) és Natalie (nagybőgős). Mindhárman különleges kapcsolatot ápolnak hangszereikkel. A zenéjük ötvözi a hagyományos kelet-európai népzenét a mai modern, fülbemászó hangzással. A dalaik valóban szívből jövő érzelmeket sugároznak.

Ela mély zenei, énekesi és ritmikai értő képessége korai gyerekkorától eredeztethető. Zenész édesapja halála után jazz- és operaénekes édesanyjával Ukrajnából Lengyelországba költöztek. 8 éves korában Németországba költöztek, ahol megtanult zongorázni.

Ela Berlinben találkozott Yvonne-nal, és elkezdték fejleszteni egyedi hangzásukat. Az két lány egy kóstolón ismerte meg Natalie-t, akivel az együttes elérte végleges formáját és hangzását.
Dalaik Berlin különböző szintű kreatív energiáiból állnak: melodrámaiak, vidámak, keserédesek és bensőségesek egyszerre. A dalok szólnak Ela édesapjának elvesztéséről, kapcsolati problémákról és szívből jövő fájdalomról is. Összességében olyanok, mint maga az élet – közvetlenek, érzelmesek és hitelesek.

38 hozzászólás Napi Eurovízió 2014: Németország

 • csonti534

  Kedves, jópofa szám, de semmi extra.
  Tippem 15-20 hely.

 • force

  Semmi extra.
  Nálam: 6/6
  Tippem: 15-26.hely a döntőben

 • Emdogh

  Nem rossz dal, de az énekesnőnek gyakorlatilag nincs hangja, és ez elront mindent. Nálam 15/37, de ennél egy kicsit hátrébb fognak végezni.

 • A kellemes szóval tudnám legjobban jellemezni a dalt. Néha jó meghallgatni de nem nagyon hat meg.
  Mikor kiválasztották őket, nem tudtam hogy 2 daluk volt és a Fight Against Myself-re hittem azt, hogy az a versenydaluk. És imádtam, simán top 10 lett volna nálam. Csak aztán 1 óra után valahogy szembesültem azzal, hogy az Is It Right megy :S
  Nálam 19/37

 • Edd

  Egyik kedvenc dalom idén, engem megvettek ezzel a németek.
  Nálam: 5/37, 3/6
  Tippem: Jobb helyezés, mint tavaly, de 15+-os lesz ez is.

 • HunMateo

  Remélem, nagy pontot adunk majd nekik a döntőben (ahogy az elődöntőben a finneknek 2012ben)! A dal elmegy kategória, elhallgatom.
  Tipp: 16-22. hely

  • Balázs

   És még egyesek háborognak az egymásra szavazgatás miatt? Ha máshol is ennyi esze van az embereknek, akkor senki ne sírjon, amikor Moldova és Románia 12 pontot cserélnek egymás között.

   • HunMateo

    Én speciál nem sírok a blokkszavazás miatt, deha akarunk pontokat, akkor viszonozzuk a németek 12 pontját! És ha Orosz azernek adja, albán meg görögnek, belga meg hollandnak, akkor szerinted mi adjuk annak, aki soha nem fogja visszaadni, legyünk különcködők, mint svájc? (több éve még döntőbe se jutnak…
    Remélem a magyar pontok a döntőben így alakulnak: 12 pont Németországnak, 10 pont Finnországnak és 8 pont Lengyelországnak!
    Azernek vagy svédnek vagy örménynek úgy sincs szüksége a magyar pontokra, +/- 12 pont nekik meg se kottyan! 😀

   • Balázs

    Persze, így is nézhetjük, de értelmes ember a tiszta versenyt támogatja. (Csak megjegyezném, hogy Svájc kiesését sok mindennel lehet magyarázni, de a különcködéssel biztos nem.)

   • HunMateo

    A tiszta versenyt támogattam 2011 óta, de a gáz a versennyel az, hogy még ki se mondjták a pontokat, már tudtam, kinek fogják adni…
    Pl.: 2011ben Macedónia szavaz a döntőben, 8 pont szerbia, 10 pont szlovénia, 12 pont Bosznia
    Tudom, hogy ez nem dönti el az egész versenyt, de akkor minek adjunk pontot macedóniának, ha nekünk 1 db pontot se adtak soha… Ha tegyük fel, nyernénk idén (Aminek kisebb az esélye, hogy azer pontot adjon Aramnak), akkor kitől jönne sok pont? Biztos nem Macedóniától…

  • Mate_1994

   2012-ben nagy pontot adtunk nekik.

   • Iza

    Akkor meg is erdemeltek 🙂 De iden nem hiszem, hogy sok pontot fogunk adni nekik.

   • Mate_1994

    A 2012-es német dal valóban jó volt.Viszont azt hülyeségnek tartom,hogy azért szavazzunk rájuk,mert tavaly 12 pontot adtak?És?Nagy cucc.Lehet ők így viszonozták a 2012-ben nekik adott 10 pontunkat. 😀

  • force

   Attól mert egy évvel korábban magas pontot kaptunk egy országtól, még nem törvényszerű azt viszonozni, szerintem. Nem ezen kéne, hogy múljon a verseny. Szerintem az, hogy 2012-ben a finneknek 12 pontot adtunk az elődöntőben, nem azon múlt, hogy előtte ők 1 évvel korábban 12 pontot adtak nekünk a döntőben. Ki az, aki ez alapján szavaz? Pláne egy évvel később? Ugyan már!

 • Iza

  Jajjjjj
  Annyira irrital az enekes csaj, hogy mar-mar ot is megutnem 😀 Nem szeretem az ilyen termeszetellenes, „nagyon eloadom magam” enekeseket, marpedig belole ez jon le…..
  Mindegy. A dal. A tavalyinal mindenkeppen jobb (kovezzetek meg, de szerintem a Cascada tok ciki volt), de amugy semmi extra, nem rossz, de nem is hallgatom szivesen, nalam 17/36. Nem lehetne minden evben Roman Lobot kuldeni? 🙁

 • eschungary93

  Nekem annyira nem tetszik , elég unalmas az egész produkció. Ha elődöntőznie kellett volna , lehet ott marad. Így 26./26.

 • csonti534

  Szerintem meg régóta ez az első alkalom, hogy az automatikusan döntős országok mindegyike bejutott volna elődöntőből is.
  Na, nem az élmezőnybe, de azért mind elfogadható színvonalú.

 • Tinka

  Nekem kimondottan tetszik ez a dal, leszámítva az „Is it ráiáiájt” részt az elején (és az élő előadáson is kell még egy kicsit dolgozni). Egyébként tényleg az egyik kedvenc dalom idén.

 • Euphoria

  Nagyon jó! Az egyik kedvencem. 🙂

 • EsC_BaT

  Végre egy munkaszagú banda!

 • Léránt Lajos

  Rádióban hallgatva sokkal jobb. Itt élőben nem vesz meg. döntő második fele.

 • Levi21

  Abszolút pozitív csalódás, a németek az utóbbi két évben teljesen meggyőztek. Nálam 1/6.

 • Doresz

  Na akkor egy kis nosztalgia 🙂
  Guildo Horn 1998-ból, rá még mindig emlékszem a németektől 🙂
  http://www.youtube.com/watch?v=7fgLrfi9JCI

 • Zolecs

  Eleinte kedveltem, aztán idővel fokozatosan ellaposodott..mostanra már olyan mint egy rája. 😀

  • Dalida

   Miért haragudtál meg „rája”?

   • Zolecs

    😀

    Nem tudom, talán a német mezőnyben érdekesnek hatott..eurovíziós dalokhoz viszonyítva viszont semmilyen.

    Málta pl pont ennek a fordítottja..Ott az összes egykaptafára való, viszont miután kiválasztják, már teljesen másképp hat.
    Legalábbis nekem..