Napi Eurovízió 2014: Montenegró

montenegroTudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

Sergej felbukkanása 28 évvel ezelőttre tehető, ami lenyűgöző zenei karrierjének kezdete is egyben. 1986-ban második helyezett lett az Our Joy gyermekfesztiválon. 10 évesen álmodni sem mert arról, hogy egy nap híres énekes lesz.

Tehetségének köszönhetően az egyik legjobb diák volt a zongoraórákon. Nappal az iskolában Bachot, Mozartot és Schubertet, este otthon Peter Gabrielt, Beatlest és Joe Cockert játszott. Zenei pályája igazán 1989-ben kezdődött, amikor a Burning Heart együtteshez billentyűsként és vokalistaként csatlakozott. Öt évvel később szintén billentyűsként kezdett az Amphitheatre nevű együttesben, aminek később az énekese is lett.

Debütáló albuma Kristina címmel 2000-ben jelent meg. Az új zenei irányzatot a szakmai kritikusok és a közönség is egyaránt jól fogadta. Az I Will Stop The Time és a Wake Me Up, City dalai nemcsak a slágerlistákat hódították meg, de az év legnépszerűbb slágerei mis lettek.

10 év alatt összesen öt albuma jelent meg, kétségkívül mindegyik hatalmas sikereket ért el. A zenében és az üzletben elért sikerei miatt méltóan nevezhető igazi popsztárnak. Ezt a minősítést alátámasztják a lemezeladási adatok, a koncertre látogatók száma és minden más paraméter, ami a zeneipart érinti.

30 Comments

Tudom hogy ez egy szép dal, de nálam ez az idei verseny mélypontja. Eleve nem szeretem a férfiak által énekelt balladákat, ez ráadásul olyan unalmas hogy komoly erőket kell mozgósítsak ahhoz, hogy ébren maradjak rajta. Tovább rontja a dolgot a montenegrói nyelv, mert így még a szöveget sem értem, pedig az még lehetne jó a daltól függetlenül.
Na mind1, nálam 37/37.

Nagyon jó dal, lehet, hogy listámon az első helyre teszem. Biztos, hogy szavazni fogok rá. Szerintem simán döntős, a sok angol nyelvű tucat után igazi felüdülés lesz.

szerintem Montenegró nagyon jól döntött . Nálam top 10-ben benne van. Szeretem ezt a dalt , és nem zavar a montenegrói nyelv egyáltalán. Döntő biztos meglesz ,ott pedig egy 10-15. helyet jósolok neki 🙂
nálam : 7./26.
tippem : 12.-13./26.

Az ilyenekre szoktam azt mondani, hogy korábbi sikerek meglovagolása (serbia 2012), de most nem mondom, mert
megérdemelné már montenegró hogy bejusson a döntőbe.
Nem sajnálnám ha helyette oroszország vagy moldova elvérezne, akik úgyis csak statiszták lesznek a döntőben.

Bezzeg ha a nagy Zeljko énekelné ezt, akkor még a fogadóirodáknál is TOP10-be lenne…

Egyébként biztonsági lépésnek tűnik montenegró részéről.Valóban szép dal, de számomra nagyon unalmas.

Nem gondoltam volna, hogy a 2009-es daluknál tudnak jobbat is küldeni, de hát sikerült. Nagyon remélem, hogy döntőzni fognak, mert megérdemelnék…nálam 3/37.

+1
Jobban megérdemelné Sergej a döntőt, mint Cristina Scarlat, de szerintem nem köztük dől majd el az utolsó döntős hely sorsa.

Az elozo evek szornyusegei utan tenyleg jo(bb) valasztas, de egyszeruen annyira unalmas szamomra, hogy keptelen vagyok/voltam egyszer is vegighallgatni. Mondjuk nalam meg igy is dontozik, de hat tudjatok, milyen “nagy kedvenceim” vannak az elso elodontoben :’D Egyebkent nalam 20/36.

Az előző év szörnyűségei? tavaly az Igranka nagyon jó szám volt, simán döntőbe kellett volna jutniuk vele. Nálam ez a dal 8/16.

Ez a dal az egyik kedvencem. Erre a letisztultságra szüksége van a versenynek. Akkor lesz érthető az üzenete és nem unalmas,ha kellőképpen nyitottan fogadjátok. Az egyik szintén kedvencemhez,a hollandhoz tudnám hasonlítani: Ne gondolkozz azon,hogy a listádon hányadik helyre tennéd, és a versenyen milyen helyezést érhet el. Csak hunyd le a szemedet,és érezd azt a nyugalmat,amit áraszt.

Montenegrónak idén be kell jutnia a döntőbe, sőt a Top10-be! Ez a dal fantasztikus! Persze az sem hátrány, hogy egy balkáni balladáról van szó, de mit tehetnénk, egyszerűen szeretem az ilyen stílusú zenéket!

Remélem döntős. S ott bármilyen helyet el tudok képzelni neki. Középmezőny talán az ideális lehetőség. 15-20. hely

Comments are closed.