Napi Eurovízió 2014: Izland

icelandTudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

A Pollapönk együttest 2006-ban alapította Haraldur Freyr Gislason és Heidar Orn Kristjansson, a Botnledja trió két gitárosa. Végzős egyetemisták voltak, amikor megalapították az együttest. Az első Pollapönk albumot diplomázással egy időben vették fel, a lemezt a diplomamunkájuk részeként be is adták. A céljuk az volt, hogy olyan ambiciózus zenéket írjanak és adjanak elő, amit a gyerekek és felnőttek egyaránt élvezhetnek és énekelhetnek.

Az első Pollapönk album hatalmas sikert aratott Izlandon. 2007-ben Arnar Thor Gislason – aki Haraldur testvére – és Guðni Finnsson egyaránt csatlakoztak Pollapönkhöz, így lett az együttes négytagú. Még két albumot rögzítetek és számtalan koncertet adtak Izlandon gyerekeknek és felnőtteknek. A hétköznapokban Haraldur az óvodapedagógusok szövetségének elnöke, Heidar óvóbácsi, Arnar és Gudni hivatásos zenészek.

Haraldur és Heidar nem voltak újoncok a nemzeti válogatón. 2003-ban második helyen végeztek a Botnledja formációval.
Zenei munkásságukat és annak üzenetét számos díjjal jutalmazták az évek során. Legnagyobb slágereik közé tartozik a Leyniskapurinn (Titkos fülke), Thor og Jon eru hjon (Thor és John egy pár) és a 113 vaelubillinn (113 szirénázó autó)

28 Comments

Nekem elmegy. Az angol verzió (a mezőnyhöz képest) ütős és dallamos szövegével sokkal jobb. Nálam 22/37. Tipp: SF: 9-11. hely.

Először nagyon nem tetszett a dal, mert izlandi nyelven furcsán hatott, ezért nálam az utolsók között volt. De az angol stúdió verzió annyira tetstik, hogy az hihetetlen 😀 A refrén nagyon fülbemászó, az előadásmód vicces, a társadalmi üzenete pedig igazán figyelemreméltó. 🙂 Ezt hallgatom az egyik legtöbbet az idei dalok közül, és még ha kicsi is rá az esély, nagyon remélem, hogy bejut a döntőbe 😀 Nálam 2 /37

Annyira már nem vagyok ellene mint eleinte..lehet az angol verzió segített rajta, lehet az hogy a kedvenc ESC-es országom..nem tudom..tény hogy a listámon közepén van valahol.

Mostanra már én is megbékéltem vele, de még mindig nincs a kedvenceim között.
Nem hiszem, hogy bejut a döntőbe.

Eleinte nem tetszett, most már kezdem megszokni, de ettől függetlenül továbbra se szeretem.
Nálam: 14/16
Tippem: 13/16

Ez egy ilyen bugyuta ,”semmi értelme nincs” -dal 🙂 De mégis meg lehet hallgatni. Viszont lehetett volna sokkal jobbat is kiküldeni. Az elmúlt 5 év egyik leggyengébb izlandi dala ez.
Nem hiszem ,hogy döntős lesz ,de ki tudja … 🙂

Nekem tetszett az izlandi verzió is, de jót tett neki az angol szöveg. A legjobb “vicces” dal a francia mellett, szerintem . 🙂 8/37

Az egyik legrosszabb dal idén, és csak azért, mert Izland, ne kerüljön döntőbe! A videóklipp is borzasztó! Nehogy már kitúrja a döntőből Montenegrót, vagy Hollandiát egy ilyen borzalom…

Szerintem meg jusson be a minden szempontból kiváló montenegrói, mint ez a vicc. Az a szám idén szerintem kiemelkedik a sok angol nyelvű tucatzene közül. A holland viszont tényleg essen csak ki.

Szerintem pedig a holland jusson tovább, és a másik kettő essen ki. Csak, hogy elhangozzon minden lehetőség. 😀

Sokakkal ellentétben szerintem ez Izland legrosszabb dala 2006 óta…borzalmas…még izlandiul valahogy elment volna, de az angol verzióval nagyon lesüllyedt a listámban. Ha most Sverrirről vagy Sigridurról szólna a cikk, akkor még akár Top 10 is lehetne. De így…nagyon remélem, hogy kiesnek.

Először én is meglepődtem. Ez az ország küldte nekünk a Ég á líf-t és a Never forget-et? De aztán megkedveltem a dalt. Árad belőle a jókedv és a boldogság, olyan vicces az egész! 😀 Sajnálom, hogy lefordították angolra, az izlandi verzió nekem sokkal jobban tetszett. Szurkolok, hogy meglegyen a döntő. Szó szerint egy üde színfolt lesz májusban!

Izlandiul nekem is tetszett. Így nagyon gagyi. Ezt és a lengyel számot is sikerült durván lerontani az angol nyelvvel. Mondjuk a lengyel még ok, mert nagyrészt lengyelül van. Itt is lett volna inkább egy refrén angol, a többi izlandi, kb. 15 hellyel lenne nálam előrébb, de inkább többel.

Különben meg a továbbjutók az első elődöntőből:
Biztos döntős: Oroszország, Azerbajdzsán, Örményország,
Biztos nem: Izland, Lettország
Magyarország, Svédország, Ukrajna, Belgium, Észtország
2 maradék helyért pedig: San Marino, Albánia, Hollandia, Montenegró, Moldova, Portugália
Nem lesz izgalom a borítékoknál, mert 8 ország biztos továbbjut, a 2. elődöntő sokkal jobb lesz ilyen tekintetben!

Megint elírtam, a fenébe is:
Biztos döntős: Oroszország, Azerbajdzsán, Örményország, Magyarország, Svédország, Ukrajna, Belgium, Észtország
Biztos nem: Izland, Lettország
2 maradék helyért pedig: San Marino, Albánia, Hollandia, Montenegró, Moldova, Portugália
Nem lesz izgalom a borítékoknál, mert 8 ország biztos továbbjut, a 2. elődöntő sokkal jobb lesz ilyen tekintetben!

Eleinte nagyon ki voltam rá akadva, és a leggázabbnak tartottam, de az angol sokat segített rajta, úgy érzem. Így már egész szórakoztató.

Comments are closed.