Napi Eurovízió 2014: Írország

irelandTudósító: Peterman Róbert
Forrás: eurovision.tv

A 23 éves Kasey Smith dublini születésű. Ismert énekesekből álló családból származik. Hírnevet 2010-ben szerzett magának a Wonderland lánycsapat tagjaként. A Wonderland után Nashville-be utazott, hogy szólókarrierjére koncentráljon, dalokat írjon és minél több színpadi rutint szerezzen.

Írországba való visszatérésekor részt vett a 2013-as ír válogatón, Kiss Me című dalával harmadik lett. A 2014-es válogatón már jobban teljesített. Összeállt a Can-linn hagyományos ír zenét játszó formációval, és elnyerték a jogot hazájuk képviseletére Koppenhágában a 2014-es Eurovíziós Dalversenyen.

A Heartbeat egy szenvedélyes dal, „amely megmutatja, hogy miért ismernek minket a világon úgy, mint jó zene otthona” – mondta Hazel Kaneswaran. A dalon több szerző is dolgozott: maga Hazel, aki számos tévéműsorban szerepelt és többször lépett fel Írországban; Jonas Gladnikoff, akinek a nevéhez két ír eurovíziós dal is fűződik, 2009-ből az Et Cetera és a korábbi nyertes, Niamh Kavanagh 2010-es dala, az It’s For You; Rasmus Palmgren, a Swedish Idol tehetségkutató nyertes dalának szerzője; Patrizia Helander, a 2007-es Swedish Idol döntőse, tapasztalt előadó.

16 Comments

Nem rossz szam, de nincs benne semmi +. Az jut rola eszembe, amit ByeAlex mondott a sved dalrol : egy olyan szam, ami ha a radioba megy, nem kapcsolod el. De igy ennyi.
Nalam epphogy dontos, bar szerintem a tavalyinal sikeresebb lesz.

Nálam a második elődöntőt nyeri, és az összesítésben is az 5.
Bár…
Az észt dalt mindenki Loreen dalához hasonlítja, ahol a látvány valóban másolja a győztes produkciót, de ha csak hallgatom, semmi köze hozzá.
Itt viszont első hallásra is rögtön a tavalyi győztes dán dal jutott eszembe./ Bár az azért klasszisokkal jobb volt/
Csak nekem van ez az érzésem?
A döntő tuti.

Írországot és a kultúráját rendkívül kedvelem, pont ezért nagyon sajnálom, hogy évek óta nem tudok nekik szurkolni.
A dal eleje érdekesen kezdődik, de a refrén számomra olyan jellegtelen, hogy maga a dal tucattá válik.
Ahogy Iza írta, olyan szám, amit csak nem kapcsolsz el a rádióban – számomra tipikus háttérzene vezetés, főzés, takarítás stb. közben.
Nem túl erős a mezőny, szóval szerintem döntős, de ott a sor végén fog kullogni.

Tetszeni tetszik, de mégsem az az átütő..Vagyis inkább úgy fogalmazok hogy a jobbak között van, szintúgy mint a holland dal ez is TOP10 környékén mozog.

Végre egy jó ír dal. A tavalyit nem is tekintem annak, megérdemelte az utolsó helyet. Kicsit erősebb színpadképpel szerintem bőven döntős lesz.
Nálam: 4/15
Tippem: 6/15 (11-18.hely között a döntőben)

Kb. mindent elmondtatok itt előttem. 🙂 Tényleg jobb dal tavalyhoz képest ,de azért még messze állnak az írek egy győzelemhez … . Döntőben erős középmezőnyben fog végezni-> 10.-15. hely . Második elődöntőben pedig szerintem 5.-7. helyen jut tovább .

Tetszenek benne az ír népzenei motívumok, a refrén is ütős, de ahogy többen is írták, valami még hiányzik. Egyébként amikor éppen hallgatom, akkor nagyon szeretem. 🙂

Comments are closed.